Viikonloppuna fetissiväen talvipäivät Helsingissä (juttukommentit)

Miten voisimme muistaa jo emme olleet paikalla? Ja ainahan missit yllättyvät; "voitinko todella?" kuuluu koreografiaan.

Mitens muuten Suomen Misterien arvostus. Kuulin juuri, että edellisvuosien mistereitä ei oltu kutsuttu viime kesän vuotisjuhiin, ei edes vippejä.
  • 2 / 7
  • Irokeesi
  • 12.2.2017 14:28
Vuodesta 2012 MSC Finlandia Euroopassa edustaneet neljä viimeisintä Mr Fetish Finland olivat kyllä hyvinkin aktiivisesti koko Finlandization / AGM –viikonlopun tilaisuuksissa paikalla, aktiivisesti järjestelyihin osallistuen. Ainakin myös vuonna 2004 Suomea edustanut (AGM 2004 Helsinki) Mr oli paikalla pääjuhlassa.

Mitenkähän kaukaisen historian Mr Leather Finlandeille noita kutsuja olisi pitänyt lähetellä. Aikaisempaan MSC Finland historiaan verrattuna nämä viimeiset neljä Suomen Mr ovat osallistuneet erittäin aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin ympäri Euroopan; MSC Finlandin tuella, mutta myös merkittävästi omia rahojaan edustamiseensa satsaten.

VIP kutsuttuja ei kauhean paljon kaiken kaikkiaan ollut jaossa. Hallituksen jäsenet ja järjestelyihin osallistuneet maksoivat mm. gala dinneristä ja brunssista täyden hinnan. Pääjuhlassa VIP /Staff -etuuden saivat paikalla olleiden vapaaehtoistyöntekijöiden lisäksi vain läsnä olleet perustaja- / kunniajäsenet sekä aikaisemmat puheenjohtajat.

Monia entisiä MSC:n Mr, puheenjohtajia ja hallitusjäseniä yhdistää sellainen piirre, etteivät ole enää vaivautuneet maksamaan jäsenmaksuaan aikoihin. Erilaisten tilaisuuksien lähestyessä olettavat kuitenkin saavansa erilaisia etuuksia. Useimmat veteraanit (kunniajäsenet, puheenjohtajat, pitkäaikaiset hallituslaiset) sen sijaan haluavat yleensä maksaa normaalin pääsymaksun, vaikka heidät olisikin kirjattu ”vip”-listalle. Itse päivystin aikanaan monissa Finlandization pääjuhlissa lähellä lipunmyyntipistettä varmistamassa, että he etuutensa saavat / käyttävät.
"Mitenkähän kaukaisen historian Mr Leather Finlandeille noita kutsuja olisi pitänyt lähetellä."

Miten kauas nyt yleensä juhlistetaan arvoisan kerhon 40-vuotishistoriaa?
  • 5 / 7
  • Irokeesi
  • 13.2.2017 16:35
Ajatuksesta toteutukseen on pitkä matka!

Olin mukana MSC:n 30-vuotisjuhlien valmisteluissa. Tuolloin ajatuksena oli kutsua juhliin kaikki menneiden vuosikymmenten puheenjohtajat. Vaikka hallituksessa oli tuolloin mukana yksi perustajajäsen ja yksi kolmekymmentä vuotta yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana ollut, ei edes noiden puheenjohtajien nimilistasta tullut läheskään täydellinen. Kenelläkään ei ollut aikaa eikä mahdollisuutta mennä penkomaan arkistosta 30 vuoden aikaisia pöytäkirjoja ja prätkäposteja nimien selvittämiseksi. Vielä vaikeammaksi osoittautui ihmisten jäljittäminen, useimmat kun eivät olleet enää aikoihin olleet jäsenluettelossa.

40-vuotisjuhlien järjestelijät olivat ottaneet hieman suppeamman tavoitteen eli elossa olevien perustajajäsenten tavoittamisen. Sekään tehtävä ei osoittautunut helpoksi. Viimeinen perustajajäsenistä tavoitettiin vasta juhlaviikonlopun jälkeen – täysin sattuman ansiosta.

Seurasin noita MSC 40v / F 30 / ECMC AGM / Mr Leather Europe –viikonlopun valmisteluja hyvin läheltä. Suunnittelu ja esivalmistelut alkoivat jo 2014 alkuvuonna. Kaiken kaikkiaan järjestelyissä oli vuosien varrella mukana kymmeniä ihmisiä, pelkästään viikonlopun avustajajoukko oli yli kaksikymmentä ihmistä. Tuskinpa tuon rutistuksen keskellä kenelläkään olisi ollut aikaa noiden 80- ja 90-lukujen missien selvittämiseen ja jäljittämiseen. Tehtävä on sinälläänkin vaikea, koska nykypolven toimijoiden ainoa keino noiden missien selvittämiseen olisi kahlata läpi parinkymmenen vuoden prätkäpostit. Sielläkin nuo misterit mainitaan vain kutsumanimeltä tai enintään etunimi + sukunimen alkukirjain. Niiden perusteella ei kauheasti ihmisiä jäljitetä.

Tuo MSC:n nykypolvi teki loistavan työn viimekesäisen viikonlopun toteuttamisessa. Onneksi ei myöskään toteutunut se pahin uhka, joka perinteisesti varjostaa ECMC AGM / Mr Leather Europe viikonlopun järjestelyjä eli taloudellinen tappio. Tuon viikonlopun kutsumanimenähän on ollut jo pitkään the kiss of death – niin moni järjestävä kerho on kaatunut sen aiheuttamiin taloudellisiin tappioihin.
"Sielläkin nuo misterit mainitaan vain kutsumanimeltä tai enintään etunimi + sukunimen alkukirjain. Niiden perusteella ei kauheasti ihmisiä jäljitetä."

Aika surullinen vastakohta sille avoimuudelle, jota ko. toiminta pyrkii tuomaan esille. Nimettömyys taitaakin olla suurin "ongelma", joka liittyy avoimuuteen koskien vähemmistöjen vähemmistöjä, kovasti edustellaan ja ajetaan vähemmistöjen ymmärtämistä, mutta toimitaan silti vaivihkaa etunimillä.
(Yksi näppärä tapa löytää henkilöitä on ilmoittaa netissä: etsitään entisiä mistereitä! Säästää aikaa ja vaivaa arkistojen selaamiselta...mutta tämä on niinku ulkopuolisen ehdotus)