Tunteikas video: Kaksospojat tulivat kaapista isälle (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • Olli Stålström
  • 16.1.2015 19:06
Ranneliikkelle parhaat kiitokset tästä videosta! Näinhän se esiintulo vanhemmille parhaimmillaan käy. Itsekin koin samanlaisen tilanteen kun vuonna 1984 soitin äidilleni että huomenna sun poikas tulee ulos miljoonalle katsojalle televisiossa teoksen Rakkauden monet kasvot (Weilin & Göös, 1984) toisena toimittajana.

Olin edellisenä iltana nauttimassa vertaistukea ja viiniä lähisukulaiseni Kersti Juvan luona, jonka puhelimesta soitin kun Ketti istui vieressäni rauhoittamassa.

Äiti naurahti hyväntahtoisesti ja sanoi tienneensä alusta saakka mun seksuaalisen suuntautumisen. Hän kertoi vain odottaneensa milloin itse otan asian esille. Äidistä ja silloisesta kumppanistani tuli hyvät ystävät. Isä oli kuollut jo aikaisemmin.

Olli Stålström
Setan periaateohjelman kokoaja 1974-76
  • 3 / 6
  • Rubix
  • 16.1.2015 20:57
Todella nessuja kului. Ensin myötätunnosta nyyhkiessä, sitten naurua pidätellen. Laitappa Youtube-tekstitys päälle, niin meno muuttuu entistä hulvattomammaksi :). Aika monihan tuon on jo nähnytkin.

Ulostulo vanhemmilleni ei mennyt aivan noin hyvällä draamantajulla, vaikka vaikeata se olikin.
Videon kaksosilla on tukenaan toisensa. Mietin, että mitenköhän pojat ovat aikanaan toisilleen kertoneet asiasta.

Ei tuo ulostulo yleensä ole helppoa, ei. Mutta helpotus on kuitenkin suuri, kun ei enää tarvitse salailla. Surullisia tapauksia ovat ne, jossa on yksin salatun ominaisuutensa kanssa ja ympäristö kaupan päälle hyvin homokielteinen.

Nykyään on tietysti hyvä, että näistä asioista puhutaan sen verran, ettei tarvitse ajatella olevansa maailman ainoa samasta sukupuolesta kiinnostunut. Homoseksuaalisuudesta on myös helpommin saatavissa asiallista tietoa.