MM-Moskova: Ruotsalaisurheilijoiden värikäs protesti (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • karhumiäs
  • 15.8.2013 14:33
Tyylikästä. Voisimme myös järjestää ryhmämatkoja vaikkapa Pietariin, ja panna pystyyn flashmob-tempauksia. Tarvitaan vain yksivärisiin paitoihin pukeutumista ja värien kohtaamista liikennevälineissä ja julkisilla paikoilla.
Mikäli Olympialaisten peruskirjan 50. artikla kieltää ”uskonnon, politiikan ja rodullisen propagandan levittämisen” Olympiakisojen yhteydessä, niin eikö sitten kaikki ristiriipukset, ristinmerkkien tekemiset yms uskonnollinen propaganda pitäisi olla kisoissa todellakin kielletty?
Ristiriipukset, ristinmerkit yms eivät ole propagandaa. Ne ovat henkilökohtaista uskonnon harjoittamista ja s e l l a i s e n a täysin hyväksyttäviä.
Tätä voi myös ajatella laajemmin.
  • 5 / 13
  • Public eye
  • 16.8.2013 11:36
Tosin sanoen avoimesti ihmisoikeuksien vastaisten liikkeiden näkyvät symbolit ja rituaalit ovat sallittuja, mutta ihmisoikeuksien puolesta puhuvien liikkeiden eivät.
Ja nyt eletään vuotta 2013.
  • 6 / 13
  • Havainnoija
  • 16.8.2013 14:11
Homofobi-Jelenan selittelyt ovat naurettavia.

http://yle.fi/urheilu/isinbajeva_pyorsi_kohulausuntojaan/6780800

Tarkennus
Homofobi-Jelena sanoi kohun nostattaneessa haastattelussa näin (suomentanut urheilulehden toimittaja):

- Olemme erittäin huolissamme kansakunnastamme, sillä pidämme itseämme tavallisina ja normaaleina ihmisinä. Me elämme pojat naisten kanssa ja naiset poikien kanssa. Kaiken pitää olla hyvin. Tämä juontaa juurensa historiasta. Venäjällä ei ole ollut tällaisia ongelmia, emmekä halua niitä tulevaisuudessakaan, Isinbajeva totesi BBC:n verkkosivujen mukaan.

- Kaikki voivat osallistua ja kilpailla, mutta jos he edistävät seksuaalisia suhteita ulkona kaduilla, se ei osoita kunnioitusta maamme kansalaisille, sillä olemme kaikki sisimmässämme sitä vastaan, Isinbajeva jatkoi.

- Emme tietenkään vastusta jokaisen yksittäisen ihmisen kaikkia valintoja. Se on heidän elämänsä, heidän valintansa ja tunteensa. Vastustamme kuitenkin niiden julkituomista maassamme, ja sen kannalla olen itsekin.

Nyt Jelena valehtelee, että hänet on muka ymmärretty väärin tms.

Kommenttia muokattu: 16.08.2013 klo 14:29
  • 7 / 13
  • Public eye
  • 16.8.2013 14:44
Isinbajeva joutui perääntymään negatiivisen kansainvälisen kritiikin edessä. Selittelyt "väärinymmärryksistä" puutteellisen kielitaidon vuoksi ovat täysin tekaistuja, hän kertoi hyvin selväsanaisesti sen, mitä Venäjän valtaapitävät odottivatkin hänen kertovan.

Jelenalle on tärkeämpää taloudellinen menestys kotimaassa kuin kansainvälinen maine, mutta koska hänellä on näkyvä rooli myös tulevien talviolypiakisojen organisaatiossa, hän on selvästi saanut uudet ohjeet yrittää lieventää kantojaan.

En ihmettelisi, jos Isinbajeva suunnittelee (tai hänelle suunnitellaan) jatkossa poliittista uraa Venäjällä. Ja se ei suinkaan tule tapahtumaan opposition riveissä...
  • 9 / 13
  • Public eye
  • 16.8.2013 16:55
Kun nyt edes tietäisi, mitä ne hänen ns. arvonsa (oman lompakon lisäksi) ovat... esimerkiksi taas huomenna.
Brittikommentoijat kehottavat Isinbajevaa kasvattamaan aivot. Siinäkin on kyllä se ongelma, että hänen täytyisi oppia käyttämään niitä, mihin hän tuskin kykenee.

http://www.pinknews.co.uk/2013/08/16/russian-pole-vaulter-yelena-isinbayeva-my-anti-gay-comments-have-been-misunderstood/comments/
---
Espanja on myöntänyt Isinbajevalle Asturian ruhtinaan palkinnon (Premios Príncipe de Asturias). Allekirjoita vetoomus, jossa vaaditaan palkinnon peruuttamista:

http://www.change.org/es/peticiones/withdraw-prince-of-asturias-award-from-isinbayeva
---
BBC:n urheilutoimittajat kertovat Isinbajevan olevan ihan pihalla. Hän on myös täysin sopimaton esikuva nuorisolle:

http://www.pinknews.co.uk/2013/08/16/bbc-stars-russian-pole-vaulter-not-in-touch-with-the-rest-of-the-world-over-anti-gay-comments/
Yölukemiseksi Veli-Pekka Leivon ajankohtainen kirjoitus otsikolla ´Homopropagandaa Venäjän taivaan alla´, jossa hän kirjoittaa muun muassa:
- Venäläinen urheilija Jelena Isinbajeva pillastui yleisurheilun MM-kisoissa ruotsalaisen Emma Gree-Tregaron lakattua kyntensä väärin. Maailmanmestarin mukaan lakkavalinta osoittaa kunnioituksen puutetta [Venäjän] maata ja kansaa kohtaan. Sittemmin Isinbajeva jatkoi putinistisella linjalla todeten muun muassa seuraavasti...

http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147216-homopropagandaa-venajan-taivaan-alla
---
Vetoomus Kansainväliselle olympiakomitealle vuoden 2014 talviolympialaisten siirtämiseksi pois Venäjältä johonkin sellaiseen maahan, jossa homoja ei vainota:

http://act.credoaction.com/sign/move_olympics/

Kommenttia muokattu: 17.08.2013 klo 01:22