Alushousuista

Suositelkaas jotain hyviä briefs-mallin alkkareita. Tuntuu että kaikki merkit on joteenkin ahtaita tai kiristäviä jostain kohtaa, kauheaa kun keskikokoiselle kaverille XXL-koon alkkarit liian pienet. Onko kaikkien pöksyjen mallit muuttuneet viime vuosina kun tuntuu että vertailtaessa esim. M- ja XXL-kokoja niin suurin ero on takapuolen kohdalla, edestä ja reisistä kiristävät lähes yhtä paljon. Nykyään tuntuvat kaikki käyttävän boxereita niin ei ehkä enää edes osata suunnitella toimivia "tavallisia" alushousuja?
Epäilisin, että mitää suurta muutosta ei ole tapahtunut. Minusta suuri osa miesten brief-mallisista alushousuista on ollut aina "väärän" mallisia. Olenkin joskus epäillyt, että onko ne edes suunniteltu miehille ja jos ovat niin ilmeisesti munattomalle sellaiselle.
Noh mulla ei tuo "etuvarustus" ole kovin kookas ja silti tuntuvat ahtailta. Jotenkin tuntuu tosiaan että onko niitä edes miehille suunniteltu. Boxerit on toisaalta mun mielestä liian isot ja väljät, ei yhtään mun juttu. Olisi kiva löytää joku halvempi mallii joka istuisi hyvin, erilaisia kalliita pöksyjä kokeillessa menee ikä, terveys ja rahat!

Voisin vaikka vannoa että aukollisten Black Horse alkkareitten malli muuttui jossain vaiheessa koska mulla on vanhemmat L-koon housut jotka on oikeen hyvät ja uusista edes XXL ei ole riittävä. Kyllähän ne saattavat käytössä ja pesussa venyä vähän mutta mutta...
Toiselle ei oikein voi puolesta suositella hyviä ns. brief tai muun mallisia alushousuja. Yhden valmistajan tuote sopii toiselle kuin räätälöity käsintehty hansikas ja toiselle se on kuin jokaiselle tarkoitettu duunarin työrukkanen.

Kokomerkinnät erivalmistajien kohdalla on hyvin vaihteleva ja subjektiivinen käsite maakohtaisestikin joten niihin ei voi luottaa muuten kuin ostamalla yhden parin ja huomata että ne istuvat hyvin tai huonosti. Rahaa kuluu tietty hukkaostoksiin mutta minkäs teet. Eri maissa tapahtuva suunnittelu ja tuotanto muuttavat monesti valmiiden tuotteiden lopullista ulkoasua melkoisesti. Hyvä suunnittelu siis onnistutaan monesti pilaamaan huonolla halvalla teollisella tuotannolla kehitysmaissa.

Hyvän designin omaavia alushousuja on toki erivalmistajilla mallistoissaan mutta niitä on turha tässä yhteydessä listata, koska henkilökohtaisen anatomiasi ja mieltymystesi vuoksi jokin hyväksi havaitsemani kaupallinen markkinointimerkki ei istu sinulle tai miellytä imagonsa vuoksi. Myöskään tuskin tämä paikka on oikea paikka tuotemainontaan tavalla tai toisella.

Miehet on aina karkeasti jaettu brief tai bokseri alushousuja käytäviin jo vuosikymmenien ajan niin kauan kuin länsimaisessa kulttuurissa on vajaan puolen vuosisadan ajan miehet ovat käyttäneet nykyisen kaltaisia alushousuja. Molemmissa pääryhmissä on monia erivariaatioita joista jokainen voi löytää istuvuudeltaan mieleisensä ostaen ja sovittaen mikä joissakin kaupoissa on mahdollista. Omituista miksi miesten alusvaatteiden sovittamista pidetään epäsuotuisena hygieniasyihin vedoten kun taas naiset ostavat aina sovittaen jokaisen rintaliivin sekä alushousunsa.
Yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta. Ja moni mies on kaikenlisäksi on sekakäyttäjäkin, tilanteen ja pukeutumisen luomien tarpeiden ja vaatimusten vuoksi. Oma jokaisella hauskuutensa on myös vaihdella alushousuja sen mukaan mikä tunne on pukeutumisessa, ilman sen kummempia syitä. Niinpä rikkaus on lähinnä se että on olemassa erimallisia alushousuja erilaisille miehille. Ei bokserit tai briefit trendikkäinä osana miesten pukeutumista vuorollaan huononna muiden, ei niin muodissa olevien suunnittelua, laatua ja toimivuutta.

Kauan markkinoilla pysyneisiin merkkeihin kannattaa luottaa samoin kuin niihin jotka ommellaan jossain päin läntistä pallonpuoliskoa. Nämä pitkä-ikäiset merkit ja mallit, joskus jopa tylsyydessään ovat käytännössä osoittautuneet lukemattomille miehille niiksi hyviksi istuvuudeltaan ja laadultaan, joskus tosin kliseemäisen gayseksikkyyden kustannuksella.
On esitetty joskus ajatus että jopa haute couturea luovat nimi vaatedesignerit luovat hyvin pieniä vaatteita koska he eivät tosiasiassa tee niitä naisille vaan ihailemilleen poikamaisen kehon omaaville pojille/miehille. Samaa ajatusrataa käyttäen osa miesten merkkialusvaatteista luodaan joillekin poikamaisen kehon omaaville (gay)hypoteesimiehille joilla ei ole tarvetta mahduttaa tuohon pieneen vaatekappaleeseen, mutta niin tärkeään ja eroottiseen asusteeseen normaalin aikuisen miehen ulkoisia sukupuolielimiä vaan jotain niiden (gay?)suunnittelijoiden ihailemia pienempiä, poikamaisia ulkoisia elimiä joiden tilantarve ei ole niin suuri kuin aikuisella miehellä.

Myös monet kolmansissa maissa sijaitsevat teolliset tuotantolaitokset tarjoavat suunnittelun jopa huippu merkki tuotteille alihankintana sekä toteutuksen samaan kauppaan. Näin ollen siro rakenteisenpi, kaurismainen eri rotua ja kulttuuria omaava vaatesuunnittelija ei ole aina täysin selvillä siitä miten paljon tuotteiden kuluttaja poikkeaa fyysisten mittojensa myötä siitä ihmistyypistä mitä heidän asuinalueellaan elää.
Sisäänostajat ja hankintoja suorittavat henkilöt monesti ovat sekä tuotemerkeillä ja kaupoilla naisia joten myös tuntemus sekä kainous synnyttävät myös epäkuranttia tavaraa myyntiin meidän mieskuluttajien harmiksi ja kiusaksi.
Aiemmin saattoi luottaa että merkki jolla on suomalainen tausta omasi suomalaisen miehen mittasuhteet mutta kilpailun ja tuottavuuden muutoksissa näitä meille tuttuja merkkejä on ulkoistettu muihin maihin ja mallistoa on muokattu lähemmäs volyymikäyttäjien (ostajien) makua.
Mahtaako nimerkin y-front takaa paljastua Jaakko Selin?, ainakin juttu vaikuttti hänelle tyypilliseltä järkevältä, kiihkottomalta ja suvaitsevalta tekstiltä, joka kaikenmaailman trendien perässä juoksevien "muoti"toimittajien keskuudessa on todella harvinaista... Itse käytän ns. halpaketjujen tuotteita, ihan mukavalta tuntuvat, kokemusta on cK;sta ja vaikka mistä trendimerkeistä, epämukavilta tuntuivat. Parempi, että itsellä on mukava olo kuin että joku trendipelle olisi vaikuttunut housunkauluksesta pilkistävästä designernimestä.
  • 7 / 30
  • Public eye
  • 20.7.2005 23:42
Tangasalapoliisille asian vierestä vain sellainen huomautus, että y-frontin sinänsä ansiokas kirjoitus ei ilmeisestikään silti ole ammattitoimittajan käsialaa...

Ja omista kalsarikokemuksista sen verran, että koot todellakin tuntuvat vuosien mittaan pienentyneen, tai sitten pidin aikaisemmin kireämmistä vaatteista kuin nykyisin. Ja syynä eivät ole omat mittani, joissa ei ole tapahtunut niin olennaisia muutoksia.
Ongelma tuntuu alushousuissa olevan usein pikemminkin takana kuin edessä. Ilmeisesti ne suunnitellaan täysin lautapeppuisille miehille, kun pakaroille ei tunnu löytyvän tilaa sitten millään.
Sorry, nimimerkki Public eye, ikävä tuottaa kolhaisu sinulle sopivaan tätiityyliseen ennuseukko Sibyllan-kykysyysi mutta arvailusi meni metsään kun et näe sitä puilta. Mutta se on yleistä sinun kaltaisilla omaan napaan tuijottajilla.

Ammattitoimittajana valtakunnallisessa arvostetussa mediassa tämänkaltainen pieni tekstisyntyy vaikkapa nimimerkin tanga iloksi ja tiedoksi kun sen osaa tietotaiton myötä, toisin kuin kuin joillakin median viestinnänkentästä poispotkituilla droputeilla joiden ammatilliset kyvyt ovat aina olleet niinjanäin halussa, jos millään tavoin lainkaan olleetkaan koskaan.
Y-frontin kirjoitus ei voi olla ammattitoimittajan kynästä. Sekä pitkä että lyhytkin teksti vilisee kielioppivirheitä. Tavallinen lukion ja yliopiston/ korkeakouluan käymätön pulliainen.
Kaipa ammattitoimittajaksi sinänsä voi päästä ilman korkeakoulututkintoakin. On kuitenkin äärimmäisen vaikea uskoa, että jokin taho suostuisi maksamaan rahaa niin virheidentäyteisestä (ja tyyliltään kömpelöstä) tekstistä kuin nimimerkin y-front kaksi kirjoitusta olivat. Valtakunnallisesti arvostettu julkaisu? Kovin väljästi täytyy sellaista käsitettä sitten tulkita.
Kirjoittajalle tiedoksi, että lukion, korkeakoulun tai yliopiston käyminen ei tarkoita että kyseiselle henkilölle syntyisi valmiudet tuottaa sujuvasti luettavaa mielenkiintoista tekstiä. Kokisin, että kirjoittamisen lahja voidaan rinnastaa ominaisuutena esimerkiksi musikaalisuuteen (laulaminen, soittaminen, säveltäminen), taiteellisuuteen (piirtäminen, maalaaminen, muovaileminen) kuin kaupalliseen taiteellisuuteen kuten arkkitehtuuri. Kirjoittamista kylläkin aliarvostetaan paljon ja se näkyy esimerkiksi lehtien juttujen tason laskuna, koska melkein monen mielestä kuka vain pystyy kirjoittamaan. Vaikka olisikin muodin asiantuntija, ei tarkoita sitä, että pystyisi muotilehteen tekemään hyviä juttuja.
Itse suosin näitä Black Horse ja Sloggi-merkkisiä, tukevat mukavasti miehenkokoisia vehkeitä kun ovat hyvin muotoillut. Tulevat kotiin kätevästi samalla kun viikonlopun ruuat ostaa supermarketista. Sieltä saa erilaisia upeita alushousuja.
Ihan oikeesti, Jorma puhuu järkeä! Vai tilaatteko aamusumppinnekin jostakin Neujorkista, mä ainaskin juon ihan vaan Juhlamokkaa tai vaikka Kultakatrinaa ja Anttilan alkkareihin tai sloggeihin on toistaiseksi vehkeet mahtuneet eikä kukaan ole valittanut!
Mitä te pidätte talvella?

Saisko jostakin lyhyita alkkareita, jotka olis vehkeitten kohdalta paksumpaa puuvillaa tai kokonaan paksumpaa kuin yleensä?

Pitkiä alkkareita en ole pitänyt kuin lapsena.
miesmies ei ilmeisesti sitten ole ollut yli puolta tuntia ulkosalla 15 asteen pakkasessa sitten lapsuuden? tai käyttää toppahaalaria? täällä arktisemmassa ilmanalassa olen aina ihmetellyt mistä johtuu etelänimmeisten antipatia pitkiä kalsareita kohtaan, ihan ovat tarpeen ravintolajonossakin (semmoisiakin täällä syrjäseudulla on). ja saahan ne aikanaan pois, mukavammalta tuntuvat sängyssäkin petikumppanin lämpimät jalat kuin jääkalikkasääret, minusta ainakin.
Pitkät kalsarit ovat seksikäintä mitä miehen päällä voi olla.
  • 21 / 30
  • kalaasikumpu
  • 11.11.2005 15:28
Alushousujen koosta ja mallista huolestunut löytää laajan ja hyvän valikoiman Frankfurtissa toimivasta miesten alushousujen erikoisliikkeestä Pantagon, katsohttp://www.pantagon.de
- Toki, tavallisista Saksan tavarataloistakin löytyy kaikenlaista, esim. vyötärön mittanauhalla varustettuja, joihin keskikehon rakentaja hyvin mahtuu. Muuten katson että hyvin venyvät slogit ovat aivan ykkösluokkaa. Ja, mikä on upeampi näky kuin poika valkoisissa kireissä pitkissä kalsareissa ! Herkutella voi lisäksi luunvärisillä kiinalaisilla silkkikalsareilla, pitkiä ja kalliita.
Täytyy siis lähteä maailmanympärimatkalle metsästämään sopivia alushousuja, anttiloista ja citymarketeista ei enää löydy tavallisia puristamattomia alkkareita. Tai pokserit vaan kaikille? Oikeesti, kenelle noita BlackHorse-pöksyjä esim. tehdään kun niitä myydään "tavallisten" ihmisten kaupoissa mutta pitäis olla joka tavalla pienikokoinen että niin mahtuu. Ja ne jotka niihin mahtuisivat eivät osta vaatteitaan marketeista vaan kalliita muotikamoja erikoisliikkeistä tai ympäri maailmaa netistä!

Joo, tulipa yleistettyä...

Vois olla ihan järkevää että kokomerkinnöillä olis kanssa hieman merkitystä, s olis pieni ja XXL SUURI.
  • 24 / 30
  • Ammutaanhan
  • 14.11.2005 11:37
Hevosiakin!

Black Horsen kokomerkinnät ovat kyllä aika mystiset. Kun muiden valmistajien M koko, elikkä 50 on passeli meikäläiselle, niin tuon Black Horsen kohdalla se on melkein aina XL joka on jo koko 54. Joissakin BeeHoon malleissa jopa XLL... huh. Ja hassuinta kaikessa on se että just munien kohdalta tuntuu tila olevan todella kortilla. Onkohan suunnittelijana joku munaton henkilö?

Aika moinen ero mitoituksessa vai onko suomalaiset sitten rehellisempiä valmistajia kun muut laittaessaan kaksi numeroa pienemmät laput noiden alkkareiden kaulukseen että saavat myytyä ne kuluttajille. Kaikkihan haluavat ajatella olevansa sillai keskikokoisia hipseiltään ja just sen näköisiä mäyräkoiria kuin ne niissä paketeissa poseeraavat torsot mutta ei missään tapauksessa jotain jumbokoista äksällää käyttäviä norsuja :-) Tulee jotenkin mieleen ne ikunuoret kapakki ilmakuivatut hintturat jotka kehuskelevat kypsässä kolmenkympin iässään mahtuvansa ainavaaan ylioppilaspukuunsa jonka koko oli se seksy 46 pieni...

Laulaja ja ex-pormestattaren puoliso Fredi aikoinaan mainosti Finn Karelian tuotteita (kuten myös kulttuuriministeri Tanja Karpela) sekä Black Horsen Magnum-mallistoa. Se oli oikein puhuttelevaa ja kohderyhmänsä tavoittelevaa mainontaa. Milloinkahan noissa suomalaisten valmistajien mainoksissa näkisi kuikeloiden nälkämaan kurki urheilijoiden ja mallien sijaan vaikkapa meidän menestyneitä kookkaita urheilijoita joissa on jotain nähtävää ja miestäkin matkassa kuten esmeks Juha "Nalle" Ahokas, Olli-Pekka Karjalainen, Arsi Harju, Ville Tiisanoja… joku sellainen mies jossa olisi katseltavaakin.

Antoihan tuolle edellä mainitulle ruotsalaisellekin merkille karski ja könsykäs jääkiekon pelaaja “kasvot”. Börje Salming pelasi jääkiekkoa Toronto Maple Leafin joukkueessa vuosikaudet ja ’92 hän lanseerasi oman nimeään kantavan alushousumerkkinsä Ruotsissa. Niiden minimalistisen muotoilu ja hyvä laatu teki niistä menestyksen. Tuoteet ovatkin sittemmin laajentuneet uikkareihin ja kaikenlaiseen muuhun vaatetukseen sekä miehille että naisille. Kuosit ja design ei nyt viime vuosina ole ollut enää niin perusmallisia vaan trendikkäämpiä. Se on toisaalta karkoittanut ostajia ja nuo mainiot pöksyt aikoinaan löytäneet pois. Sääli sillä ne olivat kyllä ihan päheitä pöksyjä konstailemattomassa tyylissään niin kuin Björn Borgit olivat joskus…silloin kasarilla.
  • 25 / 30
  • Museonäyttely!
  • 15.11.2005 11:26
Kalsarikulttuuria! 16.12.-12.2.2006

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää miesten alushousuista mutta et ole kehdannut kysyä! Esillä kalsareita, mainoskuvia ja taidetta läpi vuosikymmenten. Kuosit vaihtuvat, mutta kalsarit pysyvät!

Miten ovat miehen ja hänen alushousujensa mallit vaihdelleet, ja mitä merkityksiä voimme niistä lukea? Näyttelyssä käsitellään kalsareiden historiaa ja symboliikkaa sekä niihin liittyviä koomisia, trendikkäitä ja eroottisiakin ulottuvuuksia.

Työryhmässä ovat mukana mm. professori Bo Lönnqvist ja tutkija/taiteilija, valtiot.tri Petri Sipilä.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 4.11.2005
Onkohan tuolla esillä sellaisia kalsareita joihin on ns. taiteiljat sekä julkisuudenhenkilöt tehneet readymady teoksiaan kusten tai paskoen? Kiinnostavaa olisi nähdä ralliraitoja tai ruostetta minkä ovat saaneet aikaiseksi julkutmulkut. yleensä ottaen olisi kiinostavaa nähdä ett tuollaisiin mahtuu sen kuuluisan Villen munat ja nin pois päin...
Miesten alushousuista jotakin. Olen etsinyt ja etsin edelleen ihan tavallisen mallisia "pikkuhousuja" olkoon ne sitten brief, bikini tai vastaavan mallisia, ei kuitenkaan mitään boxerimallisia.
Mutta mistään ei enää nykyään löydy sopivan ohutkankaisia ja ilman mitään tuplaetumusta olevia joustavia ja jalkaan istuvia malleja. Tärkeää niissä olisi juuri se, että kangas on ohutta ja joustavaa varsinkin just edestä;)
Mitä sillä tuplahaarakiilalla on merkitystä, haittaako se jos munan koko ja killuttimien pulleus näkyy läpi, kunhan niiden on helppo siellä "työskennellä", sillä nehän ovat nimensä mukaisesti alusasu ja
julkisilla paikoilla niiden päällä on aina jotain peittävää:)
Onko kenelläkään tietoa, onko moisia kapistuksia enää mistään saatavissa ja jos, niin mistä????
Itse olen kanssa tuskaillut tylsien valkoimien kanssa kaupoissa. Sitten löysin Huuto.netistä muutaman myyjän, joiden kautta olen saanut tosi
mageita malleja ja palveluakin. Sieltä löytyy vaikka mitä ja aina ovat mielellään auttaneet, jos jotain spesiaalia ole etsinyt.