Presidentti Niinistö selitti ihmisoikeuslinjaansa, muttei puuttunut HLBT-aihepiiriin (juttukommentit)

  • 1 / 15
  • Niinistöööö
  • 1.6.2013 12:18
Munaton presidentti. Suomi tarvitsee asennetta. Ei muuta lisättävää.
Ottiko Tarja Halonen sitten kantaa HLBT-populan kohteluun, kun hän matkusti Afrikassa.
  • 4 / 15
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 1.6.2013 14:53
Voi herranjeesus oikeesti. Oikeastiko te luulette, että joku homolesbobitransu-aihepiiri on niin merkittävä, että se otettaisiin esille jossain Ykkösaamussa?
AAA: Halonen otti eritellysti hlbti-asioihin kantaa jokseenkin yhtäläisellä intensiteetillä kuin nykyinen presidentti.
Oikeistopressan tekemiset on siis sitä, että "kun ei Halonenkaan, niin en minäkään" - ok. Hmmm, miksikähän ne sitten Halosta niin kritisoivat aikoinaan, jos se kerran yhä määrää oikeisto-pressallekin kaapin paikan?
Suomen tai muunkaan maan presidentti ei voi sormi pystyssä neuvoa vieraita kansoja tai niiden valtaapitäviä. Eivät sen paremmin paasikivet edeltäjineen, kekkoset, koivistot, ahtisaaret, haloset kuin niinistötkään. Eri asia ovat julkisuudelta piilossa käytävät keskustelut.

Koivisto taisi kyllä runsas pari vuosikymmentä sitten häpeällisesti esittää virolaisille jotain ohjeistusta.
  • 8 / 15
  • puppeliassi
  • 1.6.2013 16:53
ei ole niinkuin yhdessä parodiabiisissä munaton prinssi vaan munaton pressa.

kertoo ihmisestä aika paljon jos talouskysymyksillä on vain väliä mutta ihmisoikeuksilla ei ole väliä, se on niiden oma asia. no oikeistolaiset on sellasia.
  • 9 / 15
  • ChoirSinger88
  • 1.6.2013 19:59
No minusta Sauli on kyllä aivan liian talouspoliittinen henkilö presidentiksi, loistava talouspolitiikassa mutta kohtalaisen hyvä presidentin virkaan.

Tosin luulenpa, että Sauli ei halua ottaa kantaa muissa maissa tapahtuvien vähemmistö kansojen syrjinnästä säilyttääkseen puhtaasti diplomaatti suhteet joka on järkevää ja samalla myös pelkuruutta.

Tälläistä tämä politiikka on, politiikko ja etenkään presidentti ei oikein voi antaa minkäänlaista kantaa ilman, että joku siitä sitten valittaa.
  • 10 / 15
  • ERKKI - VAASA
  • 1.6.2013 23:53
Lain mukaan tasavallan presidentti on puolueitten ”yläpuolella” mutta tavataanhan sanoa ettei ”pantteri pääse pilkuistaan”. Yhtä vähän Sauli Niinistö voi päästä irti kokoomustaustastaan! Kun muistaa kokoomuslasten kansanedustajien ottaman, hyvin varovaisen kannan suhteessa tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja kyseisessä lafkassa esiintyvän suoranaisen vastustuksen joka lakiasiainvaliokunnan äänestyksessä kävi hyvin selville niin ei voi ihmetellä että kyseisen ”valtionpäämiehen” kannanotoissakaan eivät HLBT - kansan oikeudet tule pahemmin esille.
EAH: Herranjestas vaan. Kyllähän Ykkösaamuissa on mainitsemaasi aihepiiriä käsitelty. Lähetys ei ilmeisesti kuulu seuraamiisi?
Voi hellantuuttelis, miksi tuo EAH:n trolli piti taas julkaista, kun se ei muuta tee kuin valita tuosta yhdestä aihepiiristä, joka on sille noin tärkeä? Kuinka syvällä kaapissa joku voi olla...
Tasavaltamme presidentin, muiden pohjoimaiden hallitusten ja Yhdysvaltain presidentin yhteisessä julkilausumassa Tukholmassa todetaan muun muassa:

"We strengthen our commitments to advance equality and dignity for LGBT persons through the Global Equality Fund. This commitment reflects an increasingly growing global sentiment that all persons should be treated equally and with dignity regardless of who they are or who they love."

Presidentin suomenkielisillä nettisivuilla asia uutisoidaan sanoilla "...maat vahvistavat sitoutumistaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvon ja arvokkuuden lisäämiseksi. Sitoumus heijastaa maailmalla kasvavaa tunnetta siitä, että kaikkia ihmisiä on kohdeltava tasa-arvoisesti ja kunnioituksella riippumatta siitä, keitä he ovat tai keitä he rakastavat."

Yksin presidenttimme ei olisi varmasti tuollaista julkilausumaa antanut. Onneksi hän ei sentään mennyt lisäämään siihen Suomen eriävää mielipidettä muistuttamalla, että on oltava "rakentava", mentävä "ulkopolitiikan ehdoilla" ja kunnioitettava valtioiden sisäistä lainsäädäntöä.
Herra SMO: tunnusta jo, että oikeistolaistaustainen ah-niin-ihana presidentti Sauli Niinistö on ollut hyvin passiivinen pitämään huolta yhtään mistään homoihin edes etäisesti liittyvistä aiheista. Minusta historia saa rauhassa toistaa itseään ja esim. Venäjän fasistilait ulottua Suomeen, että päästään täälläkin eroon homoista, mutta Sauli Niinistön puoltaminen vain sillä perusteella, että Sinä olet Kirkkonummella kesämökin pihalla oivaltanut jonain kesänä kokoomushegemonian paremmuuden, ei voi olla peruste julkiselle esiintymiselle suhteessa homoihin ja homojen yhteiskunnassa olevaan asemaan ei toimittajana, ei moderaattorina, ei HBLQIT-ihmisten keskustelupalstalla olevana ryhmänvanhempana - miten; melko lailla kritiikittömänä.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii edustamansa instituution rajoissa, kuten edeltäjänsäkin. Presidentti voi puuttua asioihin yleisellä tasolla. Tämä ei oikein voi puuttua yksittäisiin eteneviin lainsäädäntöhankkeisiin suoraan tai esimerkiksi kritisoida suoranaisesti toisten kansojen tekemiä ratkaisuja.

Tässä julkilausumassa mukanaolo oli siis jotenkin väärin, tai olisi ainakin voinut olla väärin?

Minä näen asian niin, että kritiikin kohdistaminen vääryyksiin voi muuttaa maailmaa. Kaunoista kumpuava yleinen kritiikki taas synnyttää raja-aitoja ja myrkyttää ilmaa.