TV-ssä dokumentti "Olen nyt nainen" (juttukommentit)

  • 3 / 15
  • vaeltaja2006
  • 17.1.2013 18:41
Samaan aikaan tämän dokumentin kanssa Ylen radio 1:ssä kuullaan uusi versio Uralin perhosesta. Se on Katariina Lillqvistin ja Hannu Salaman käsikirjoittama balladi ja se kertoo Pispalan tapahtumista viime vuosisadan alkuvuosikymmeninä. Tv-versiossa Mannerheimilla ja hänen palvelijallaan oli keskeinen asema. Mannerheim nähtiin animaatioelokuvassa korsettiin pukeutuvana homoseksuaalina, ja oli myös homoseksikohtaus. Kenraali Gustav Hägglund totesi sen jälkeen historialliset sanansa (yhdistäen rasismia ja homofobiaa), että ”olisi se tavatonta, jos joku kirgiisi bylsii tulevaa Suomen presidenttiä”. Siitä ajatuksesta hän sai kesällä 2008 Setan antipalkinnon eli kunniarotan. Rotta jaettiin Ilaksiven, Hägglundin ja Kalliksen kesken, kaikki osallistuivat Mannerheim-keskusteluun.

Uralin Perhonen alkaa tänään torstaina klo 22.05 Ylen radio1:ssä. Se on myöhemmin Areenassa

http://areena.yle.fi/radio/1750803

Kommenttia muokattu: 17.01.2013 klo 18:42
Uskomatonta vihamielistä paskaa ja kaikki mahdolliset kliseet yhteen kasattuna! Naiset olivat kuin vanhat sirkushevoset, tekivät kaikki temput uudestaan ja uudestaan.
Ihmettelen, miksi tällaista paskaa näytetään. Kuvattu Afrikassa, näytetään vain Suomessa. Ei ihme.
Marja-Sisko Aalto on pelle, koska hän on ryhtynyt pelleksi, eikö asia ole sillä tavalla yksinkertainen? Jos joku ryhtyy papiksi, niin silloin hän saa ihmiset lukemaan Raamattua ja laulamaan virsiä. Jos joku taas ryhtyy pelleksi, niin hän saa ihmiset nauramaan. Ehkä ne ovat Marja-Sisko Aallolle sama asia, en tiedä, kun en ole oikein perillä tästä luterilaisesta uskosta. Häntä kuitenkin pidettiin lehdistössä kohupappina. Hän sanoi itse, ettei halua olla kohupappi, mutta sitten kuitenkin jatkaa kohupappina. Hän on varmaan ollut Suomen ainoa omasta peniksestään puhunut pappi. Hän sanoi, että kyllä se on toiminut, ei hänellä muuten lapsia olisi. Kiitos tästäkin tiedosta. Edelleen, ehkä luterilaisuuteen kuuluu tieto papin peniksen toiminnasta, en tiedä. Sitten hän haluaa uimaan ja vilkuilee uimakoppien suuntaan. Mitähän uimakopeissa olevat ihmiset ovat mieltä papista, joka on puhunut julkisesti peniksensä toiminnasta.
Marja-Sisko käveli ennen massiivista julkituloaan kaatopaikan tietä. Oliko pakko mainita kaatopaikkaa. Sitten voidaan sanoa, että hän on tullut suoraan kaatopaikalta. Ei Fingerporissakaan tyhjästä niitä strippejä tehdä, jossa lehti otsikoi jonkin triviaalin asian niin että sen merkitys muuttuu ihan tarkoitustaan vastaan.

Papin pitäisi tietää, mitä hän edustaa. Suomessa on joukko kohupappeja, jotka eivät tiedä. Jotkut tietysti ovat kohupappeja herättelevällä tavalla, niin kuin sekin, joka kerjäsi rahaa kadulla romanikerjäläisille. Hän ylitti rajat ja sai nuhteita, muttei kukaan voi sanoa, etteikö hän olisi toiminut kristillisesti. Marja-Siskosta en tiedä, mutta hänen saamalleen epäluottamukselle näyttää olleen peruste. Jo ennen sukupuolenkorjausta hänellä oli hirveä draivi julkisuuteen. Papin pitää olla julkinen vain seurakunnalle ja jumalalle, ei iltapäivälehdille. Häntä oli kuulemma jo kysytty johonkin humpuuki-kisailuohjelmaan. Sen saa siitä, kun ryhtyy pelleksi. Kun painii sian kanssa sika tykkää siitä ja itse likaantuu. Se sika tässä on YLE ja muu roskamedia. Roskamediahan tykkää, kun Monsieur Mosse pappina saa koko kirkon näyttämään pellelaitokselta. En tiedä, ne tuntuvat kaikki vihaavan kirkkoa, ehkä sen takia, että siellä heidän pitää istua hiljaa.

"Onko nyt meidän ei-transyhteisöön-kuuluvien ryhdyttävä todenteolla puolustamaan Marja-Siskoa, joka kuitenkin on avannut silmiä sille, että elämä voi olla monenlaista."

Sehän on täysin sinun itsesi päätettävissä. Minä taas sain tästä tiedon, että sinulla ovat olleet silmät kiinni.

Marja-Sisko sai lehtien mukaan varkaan kiinni sen takia, että testosteroni. Jos olisi ollut kuka tahansa muu, niin olisi kiitelty vanhan ihmisen kuntoa, etenkin hänen palattuaan sairaslomalta. On ikävää, että media vääntelee tällä tavalla, mutta hän on itse tehnyt itsestään pellen. Eivät ne tule kuvaamaan, jos sanoo "ei" ja toimittajalle voi lyödä luurin korvaan.

"Oisko kateus siitä, että joku on saanut elämänsä järjestykseen..."

Pelkästään on hieno asia, että hän on saanut elämänsä järjestykseen. Siksi hänellä ei ole tarvetta sekoittaa sitä olemalla julkisuudessa. Sokea kana on löytänyt jyväsen, tosin minä tai kuka tahansa muu olisi voinut kertoa sen hänelle jo vuosia sitten. Minä pidän hänestä, jos hän on hiljaa tai jos hän oppii käsittelemään mediaa. Media ei tykkää ihmisistä, jotka osaavat käsitellä mediaa, paljon kivempi on toimittajille osoittaa omaa erinomaisuuttaan. Miettisi etukäteen, mikä on se tarina, minkä hän haluaa kertoa. Yleensä tässä vaiheessa median mielenkiinto häntä kohtaan lopahtaa.
Olen miettinyt nimimerkin Aave itkupotkuraivaria, siis hänen motiiviaan kirjoittaa tuolla asenteella. Mieleeni nousee vain yksi asia, että Aave haluaisi saada julkisuutta samalla tavoin kuin Marja-Sisko ja muut ovat saaneet. Aave on kenties julkisuutta yrittänyt, mutta siinä epäonnistunut. Katkeruuttahan sellainen tietenkin aiheuttaa. Mikäpä onkaan sopivampi kohde kuin ne onnistuneet.

Kommenttia muokattu: 19.01.2013 klo 08:29
  • 8 / 15
  • Rokkihomo
  • 19.1.2013 11:17
Transkeskusteluissa on varmaan ollut meneillään jotakin mitä muut eivät aivan hahmota, mutta, nimim. "JuhaniV", tunnethan käsitteen keittiöpsykologia -?
Suhde transsukupuolisiin ja transseksuaaleihin on hieman "kimurantti".

Käytännössä useinhan transseksuaalit (miehet) pyrkivät usein esim. miesten, homo-misten bileisiin tms - vaikka he sopivat niihin kuin norsut posliinikauppaan, koska heillä olemus ja tietylainen mielenkiinto pursuaa naisellisuutta. Ymmärrettävästi homo-miehet eivä oikein koe transseksuaalien naisellisuuksia homo-teemaan istuviksi. Ymmärrettävää on sitten sekin, etteivä transseksuaalit istu lesbojenkaan joukkoon, koska he eivät ole naisia.

Sukupuolenkorjausleikkauksissa sitten taas on kyse ulkoisten sukupuoli-tunnusmerkkien muuttamisesta vastakkaisen sukupuolen mukaiseksi - mutta tekeekö se ihmisestä kuitenkaan täysin toista sukupuolta, sillä sukupuolisuus on paljolti myös muuta kuin vain ulkoiset sukupuolifyysiset ominaisuudet.

Melko perustellusti puhutaan myös ns. kolmannesta sukupuolesta, naisen, miehen lisäksi transsuku"puolisilla" ja heitä lähentelevillä biseksuaaleillakin.

Heteroilla, homoilla ja lesboilla ei tietenkään ole mitään sitä vastaan että transsukupuoliset ja transseksuaalit ovat oma itsensä - tietty problemaattisuus vain tulee siitä, jos transseksuaalisuuden käytännön toteutusta tuputetaan liian kanssa muille, esim. samoissa tilaisuuksissa, koska siinä tulee vastaan muille luonnostaan epäkiinnostava seksuaalisuusalue. Siten kun esim. järjestetään vain miesten gay -teemabileitä, ei sinne pitäisi tuputtaa trans-maailmaa ainakaan liikaa sekaan, vaan kannattaisi ennemminkin järjestää erikseen trans&bi-pippaloita, joissa heidän kiinnostuksensa on balanssissa paremmin.
Hän on nykyään 32-vuotias mies - eli tässä remppa-asiasta sillai toisellepuolellekin:

1990-luvulla Saksassa, alunperin itä-saksalainen huipputason naisten korkeushyppääjä Yvonne Buschbaum http://malecelebbio.com/gallery/2012/03/Balian-Buschbaum-16.jpg
http://derfreidenker.files.wordpress.com/2011/08/buschbaum.jpg
... kävi läpi sukupuolenkorjauksen 2008 ja hänestä tuli mies, Balian Buschbaum - uuden etunimensä hän otti Kingdom of heaven -elokuvan pääosaroolihahmon, seppä Balian de Ibelin:n nimestä (tuota esitti Orlando Bloom).

Varsin miehekkään näköinen ja komeakin:
http://malecelebbio.com/gallery/2012/03/Balian-Buschbaum-12.jpg http://25.media.tumblr.com/tumblr_lnzzzxstpk1qdh0yeo1_500.jpg http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcn117NaXh1qcor0oo1_500.jpg
http://fi.wikipedia.org/wiki/Balian_Buschbaum
http://www.balian-buschbaum.de/typo3temp/pics/Balian1_fd5fe063ab.jpg http://1.bp.blogspot.com/-RoQ1dfXPymk/Tx1wyqnD-RI/AAAAAAAAoGY/MgZ2sJS4QJw/s1600/BuschbaumwebG.jpg http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_l5ih5sgYBP1qzbsjxo1_1280.jpg

Tässä eräs hänen tv-haastatteluistaan http://www.youtube.com/watch?v=7JZET5-dJTI
ja tässä pidempi radiohaastattelu http://www.youtube.com/watch?v=ywxAlJDyCqo
- hyvä saksan kielen preppaukseenkin; lopussa kerrotaan siitä nivusosaston korjauksestakin.

Hänen nettisivunsa http://www.balian-buschbaum.de/
Balian Buschbaumin elämänkokemuksista on kirjojakin,
"Siniset silmät jäivät sinisiksi" http://www.stadtteilverein-oker.de/images/coverblaueaugen.jpg
"Naiset haluavat puhua, miehet seksiä" http://www.fischerverlage.de/media/fs/15/u1_978-3-10-401431-9.jpg


Tässä muutamia muitakin, mieheksi rempattuja http://izismile.com/2012/06/01/you_wont_believe_these_guys_were_girls_before_30_pics.html

Urheilun puolellahan sukupuoliasiat ovat puhuttaneet monesti muutenkin, koska fyysisissä suorituksissa miehillä ja naisilla on ainakin keskimääräistä eroa.

1930-luvulla amerikan-puolalainen Stella Walsh oli maailman nopein nainen ja rikkoi ennätyksiä. Kun hän kuoli kauppakeskuksessa aseellisen ryöstön yhteydessä, paljastui että hänellä oli miehen sukuelimet ja että hänellä oli sekä naisen että miehen kromosomit. http://en.wikipedia.org/wiki/Stella_Walsh

Tunnettu tapaus löytyy myös Saksan natsi-ajalta, 1936 Berliinin olympialaisista, korkeushyppääjä Doran Ratjen, jolla ehkä saattoi olla kyse transsukupuolisuudestakin http://en.wikipedia.org/wiki/Dora_Ratjen

1950-luvulla Hollannissa oli pikajuoksija Foekje Dillema, jonka sukupuolikromosomien todettiin olevan XX ja XY -paria http://en.wikipedia.org/wiki/Foekje_Dillema

1960-luvulla naiseksi kasvatettu maailmanmestari-huipputason naisten syöksylaskija Erika Schinegger todettiin mieheksi ja hänellä todettiin sisäiset miehen sukuelimet - hän muutti nimensä Erik:ksi. http://fi.wikipedia.org/wiki/Erik_Schinegger

ex-Nauvostoliitossa oli 1960-luvulla maailmanennätyksiä tehneet sisarukset Tamara ja Irina Press, joiden urheilu-ura päättyi, kun urheilussa alettiin tehdä sukupuolitestejä
http://s2.buzzfeed.com/static/enhanced/terminal01/2009/8/25/12/enhanced-buzz-21897-1251219397-13.jpg
http://fi.wikipedia.org/wiki/Irina_Press http://fi.wikipedia.org/wiki/Tamara_Press

Myöskin 1960-luvullla naisten pikajuoksun kärkinimi oli pohjois-korealainen Sin Kim-Dan, joka lopetti kilpailemisen kun sukupuolitestit tulivat käyttöön urheilussa
http://en.wikipedia.org/wiki/Sin_Kim-Dan

Yhdysvalloissa 1970-luvulla transsukupuolinen Renée Richards kävi läpi sukupuolenkorjauksen ja oli sen jälkeen naisten tenniksen pelaajana, mutta häneltä kiellettiin pelaaminen naisten sarjassa. Hän sai kuitenkin oikeusprosessilla pelaamisoikeutensa takaisin. http://en.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9e_Richards

Intiassa keskimatkojen naisten huippujuoksijan, Santhi Soundarajan, tapaus on myös kuuluisa http://fi.wikipedia.org/wiki/Santhi_Soundarajan
http://s2.buzzfeed.com/static/enhanced/terminal01/2009/8/25/12/enhanced-buzz-21886-1251218529-11.jpg

Intiasta on myös toinen naisurheilija, Pinki Pramanik, joka joutui julkisuuteen urheilijatar-kollegansa kerrottua Pinkin raiskanneen hänet ja Pinki joutui sukupuolitesteihin, joissa hänen väitettiin osoittautuneen mieheksi - ehkä kyseessä on myös transsukupuolinen http://en.wikipedia.org/wiki/Pinki_Pramanik

Brasilialainen judoka Edinanci Silva kisasi 1990-luvulla ja 2000-luvullakin olympiatasolla. Hänellä oli syntyessään sekä naisen että miehen sukuelimet ja hänet laikattiin niistä naiseksi. http://en.wikipedia.org/wiki/Edinanci_Silva

Itä-Saksaa on epäilty systemaattisesta sukupuolenmuokkaus- ja hormoni-ohjelmasta, jolla se pyrki tekemään huippu-urheilijoita, kuten Heidi Kriegerin tapaus - hänelle kasvoi epätavallisen paljon miehistä karvoistusta. Hän teki lopulta 1990-luvulla sukupuolenkorjauksen ja muuttui Andreasiksi. http://fi.wikipedia.org/wiki/Heidi_Krieger
http://s2.buzzfeed.com/static/enhanced/terminal01/2009/8/25/12/enhanced-buzz-21897-1251219161-11.jpg
http://socialchaos.net/wp-content/gallery/men-were-born-female/andreas_krieger.jpg

Itä-saksalaisten kanssa samaan sarjaan kuului ilmeisestikin myös romanialainen Iolanda Balas, joka lopetti urheilunsa sukupuolitestien tullessa käyttöön
http://fi.wikipedia.org/wiki/Iolanda_Bala%C8%99

Kommenttia muokattu: 20.01.2013 klo 03:42
  • 12 / 15
  • juustoateria395
  • 20.1.2013 0:49
Ei jumankekka

"Sukupuolenkorjausleikkauksissa sitten taas on kyse ulkoisten sukupuoli-tunnusmerkkien muuttamisesta vastakkaisen sukupuolen mukaiseksi - mutta tekeekö se ihmisestä kuitenkaan täysin toista sukupuolta, sillä sukupuolisuus on paljolti myös muuta kuin vain ulkoiset sukupuolifyysiset ominaisuudet.

Melko perustellusti puhutaan myös ns. kolmannesta sukupuolesta, naisen, miehen lisäksi transsuku"puolisilla" ja heitä lähentelevillä biseksuaaleillakin. "

Mitä ihmeen hölpötystä

Tarkoitetaanko tällä nyt että biseksuaalit jotenkin edustavat/lähentelevät kolmatta sukupuolta? Jos näin, niin millä tavalla se, kenestä/keistä on kiinnostunut muka muuttaa jotenkin jonkun sukupuolta? Ovatko homomiehet osittain naisia, koska he ovat kiinnostuneita miehistä? Tai ovatko lesbot osittain miehiä, koska ovat kiinnostuneita naisista?

Sori, en nyt ihan tajua miten biseksuaalisuus lähentelee transsukupuolisuutta? Tai olen biseksuaali ja siihen päälle vielä trans ja itse miellän nämä eri asioiksi.

Mutta joo, jotkut transihmiset toki kokevat edustavansa enemmänkin kolmatta sukupuolta. Itse olen mies. Transmies, mutta mies kuitenkin. Ikävää jos jotakuta nyt vaivaa se etten nyt sitten ole Täydellinen 100% Original Male Man Mies Syntymästä Sakka (tm).

Ja ainakin itse omalla kohdallani koen että kyse on vähän myöskin niinkuin siitä, että se mun henkinen puoleni ei ihan nyt natsaa tän fyysisen puolen kanssa. Jos siis puhutaan muista asioista kuin niistä ulkoisista sukupuoliominaisuuksista, jotka liittyvät sukupuoleen? Tai miksi ihmeessä haluaisin kehoni olevan miehen keho jos kokisin itseni henkisellä tasolla naiseksi, eihän siinä olisi mitään järkeä.

Tietenkin voihan sitä puhua kromosomeista sun muista mutta no, itse en ainakaan yleensä päättele ihmisten sukupuolta näiden kromosomien perusteella vaan nimenomaan ulkonäön tai sen yleisen habituksen perusteella.

"Heteroilla, homoilla ja lesboilla ei tietenkään ole mitään sitä vastaan että transsukupuoliset ja transseksuaalit ovat oma itsensä - tietty problemaattisuus vain tulee siitä, jos transseksuaalisuuden käytännön toteutusta tuputetaan liian kanssa muille, esim. samoissa tilaisuuksissa, koska siinä tulee vastaan muille luonnostaan epäkiinnostava seksuaalisuusalue. Siten kun esim. järjestetään vain miesten gay -teemabileitä, ei sinne pitäisi tuputtaa trans-maailmaa ainakaan liikaa sekaan, vaan kannattaisi ennemminkin järjestää erikseen trans&bi-pippaloita, joissa heidän kiinnostuksensa on balanssissa paremmin."

Niin niin "eihän kellään ole mitään tuota vastaan MUTTA ei tartteis tuputtaa liikaa..." Voidaan soveltaa moniin erilaisiin asiayhteyksiin.

Tuosta loppupätkästä en nyt edes tiedä miten pitäisi kommentoida.

Niin joo mitä transseksuaalisuudella tässä nyt tarkoitetaan? Niistä ketkä kiihottuu transsukupuolisista vai mitä ihmettä? Tai siis kun ihmiset käyttää sanaa transseksuaali transsukupuolisista niin ei aina voi olla varma että mitä immeiset oikein meinaa.

Mutta joo voishan se olla ihan jees että olisi enemmän transihmisillekin jotain omaa häppeninkiä, mutta voivathan jotkin transihmiset ottaa osaa tällaisiin pippaloihin ihan miehinä tai naisina? Koska kuitenkin monet transihmiset nimenomaan tähtäävät siihen, että he sitten eläisivät kokonaan siinä oikeassa sukupuolessaan (lukuunottamatta heitä jotka nimenomaan kokevat olevansa kolmatta sukupuolta?)? Eli miksi esim. transnainen joka on kiinnostunut naisista ei voisi osallistua vaikka naisten bileisiin?
juusto..., ensinnäkin en ajatellut yhtään mitään minkään täydellisyydestä ... paitsi ehkä sillä tavalla, että miksi esim. transihmisiä pitäisikään määritellä muitten kautta, esim. naisten/miesten tai homojen/heteroitten kautta - vaan omana itsenään.
Tietääkseni esim. naisen ja miehen luustolla on eroa, esim. lantiossa ja olen ollut siinä käsityksessä että transihmisellä lantion luusto on senmukainen, miksi sukupuoleksi hän on fyysisesti "ulkoisesti" syntynyt. Niin paljon asiaa ei kait sukupuolenkorjaushoidoissa ja operaatioissakaan korjata - vaiko? Toki tiedän että ihmisen liki koko kroppa soluinen uusituu tietyin aikasyklein, eikä vain ihon pintasolukko, vaan sisuskalujamme ja luustoakin myöten, eli ehkä tuokin voi hormonihoitojen yms kera muuntua siksi oikeaksi.

Eli lähentelin ajatusta siitä heidän ihan _täysin_ omana itsenään olosta, eli esim. 3. sukupuolena tms. Omasta mielestäni tuo "sukupuoli" -sana on sinällään melko älytönkin, sillä se viittaa suvunjatkamiseen, mutta siltäkin kannalta voisi esittää ajatuksen, että mitä "sukupuolta" on (hetero)mies, jonka sperma ei ole hedelmöityskykyistä?

Tarkoitan myös sitä että etenkin transseksuaalit ja biseksuaalit ovat erityisen omanlainen ryhmänsä seksuaalisuudenkin osalta, verrattuna homoihin, lesboihin ja heteroihin, koska heillä seksuaalinen kiinnostus kohdistuu sekä että -tavalla.
Kun taas heterohan on ihminen, jota kiinnostaa vain toinen/eri sukupuoli, Ja homo/lesbohan on ihminen, jota kiinnostaa vain sama sukupuoli. Noihin verrattuna transseksuaalit ja biseksuaalit ovat varsin omanlaatuinen seksuaalisuuslajinsa.
Heteronainen on nainen, jota kiinnostaa mies, jota kiinnostaa nainen.
Homomies on mies, jota kiinnostaa mies, jota kiinnostaa mies.
Transseksuaali on ihminen, jota kiinnostaa ihminen, jota kiinnostaa transseksuaali.
Biseksuaali on ihminen, jota kiinnostaa ihminen, jota kiinnostaa biseksuaali.

Tuohon liittyen se oululaisen Takalon biisi "Jokainen on vähän homo" on tavallaan älyttömyyden ja "törkeyden" huippu. Biisihän tekee jokaisesta heterostakin vähän homon, ja jokaisesta homostakin vain vähän homon - luonnottoman typerä ajatus. Homo on homo, lesbo on lesbo, hetero on hetero, transseksuaali on transseksuaali, biseksuaali on biseksuaali - ihan varsin kokonaan, eikä vähäisessä määrin.

Niistä teemapippaloista ajan takaa vain sitä asiaa, että jos järjestetään miestan bileet, gay-henkisesti, niin niitten olisi reilua ja hyvä ollakin sitten miesten bileet, eikä vain osittain miesten bileet. Tai jossei, niin sitten niitä pippaloita pitäisi kutsua sinä mitä ovat eli transbigay-bileet, eikä lokeroida niitä joksikin, mitä ne eivät käytännössä ole.

Kommenttia muokattu: 20.01.2013 klo 11:48
  • 14 / 15
  • juustoateria395
  • 20.1.2013 13:50
No siis sehän se aina välillä tuppaa tuottamaan ongelmia kun transihmiset halutaan määritellä omina itsenään, erillään kaikista muista... On ihan totta, että transihmiset kohtaavat ihan erilaisia juttuja verrattuna tavan pulliaisiin, mutta se on sinällään kaksteränen miekka että transihmiset rajataan ulkopuolelle sitten niistä "normaaleista" ihmisistä, se on selkeä viesti siitä etten esim. minä ole mikään oikea mies, vaan juuri jokin ihme transsekasikiö jota nyt "ei pitäisi lokeroida" niiden oikeiden miesten kanssa samaan syssyyn.

Kyllä, on totta että esim. lantioluu on erilainen miehillä ja naisilla. Mutta sinänsä tuollaiset asiat ovat mielestäni turhaa pilkunviilaamista, koska joillakin nk. tavan naisilla voi olla kapea lantio. Joillakin miehillä on leveä lantio. Itelläni on esimerkiksi valmiiksi jo jonkin verran näkyvä aataminomena ja epätavallisen matala ääni, vaikka naisen kehoisilla ei yleensä tällaisia ominaisuuksia löydy.

Sukupuoli-sana on tosiaan siitä vähän kökkö, että se voi meinata vähän mitä tahansa. Biologista puolta, henkistä, sitten on vielä sukupuoliroolit, siihen päälle voidaan puhua sukupuolesta hierarkisessa kontekstissa, ja niin edelleen...

Ja tuo transseksuaalisuus nyt ei ole ihan niin kuin noin jos nyt totta puhutaan ja silleesä ja silleen.

Jotkut transihmiset ovat heteroita, jotkut lesboja, ja jotkut homoja ja jotkut biseksuaaleja (ja nämähän siis katsotaan siltä kantilta mikä se transihmisen oikea sukupuoli on). Jotkut ovat aseksuaaleja, jotkut eivät halua missään tapauksessa suhteilla toisten transihmisten kanssa, jotkut taas haluavat olla pelkästään toisten transihmisten kanssa ja niin eespäin. Tarinoita on niin monia kuin transihmisiä. On suht turhaa niputtaa transihmisten seksuaalisuudet jonkun "transseksuaalisuus" termin alle, kun se ei mielestäni itsessään kerro yhtään mitään siitä kenestä joku transihminen on kiinnostunut.

Miten esim. minä olen "vain vähän" biseksuaali enkä kokonaan? Biseksuaalihan voi olla kuka tahansa, se ei ole käsittääkseni sidottu ihmisen sukupuoleen millään tavalla vaan biseksuaalihan on ihminen joka on kiinnostunut eri sukupuolista.
Suhde transsukupuolisiin ja transseksuaaleihin on hieman "kimurantti".

* Siis hetkinen, ei ole olemassa transseksuaaleja vaan transsukupuolisia (transnainen/transmies)

Käytännössä useinhan transseksuaalit (miehet) pyrkivät usein esim. miesten, homo-misten bileisiin tms - vaikka he sopivat niihin kuin norsut posliinikauppaan, koska heillä olemus ja tietylainen mielenkiinto pursuaa naisellisuutta. Ymmärrettävästi homo-miehet eivä oikein koe transseksuaalien naisellisuuksia homo-teemaan istuviksi. Ymmärrettävää on sitten sekin, etteivä transseksuaalit istu lesbojenkaan joukkoon, koska he eivät ole naisia.

*tossa sä erehdyt, testosteroni kun pääsee oikein vauhtiin transmiehellä niin sä et erota niitä syntyperäisistä miehistä, muuta kuin lopulta jalkojenvälistä*

*transnaiset ei istu lesbojen joukkoon, totta, mutta vain suomessa.

Sukupuolenkorjausleikkauksissa sitten taas on kyse ulkoisten sukupuoli-tunnusmerkkien muuttamisesta vastakkaisen sukupuolen mukaiseksi - mutta tekeekö se ihmisestä kuitenkaan täysin toista sukupuolta, sillä sukupuolisuus on paljolti myös muuta kuin vain ulkoiset sukupuolifyysiset ominaisuudet.

Melko perustellusti puhutaan myös ns. kolmannesta sukupuolesta, naisen, miehen lisäksi transsuku"puolisilla" ja heitä lähentelevillä biseksuaaleillakin.

*Voidaan puhu kolmannesta sukupuolesta silloin kun henkilö päättää, että hän haluaa säilyttää alkuperäiset sukuelimensä. Ei siis halua mennä loppuun asti, vaan katsoo kehollisen muutoksen olevan riittävä. Transmiehellä tilanne on kimurantimpi koska leikkaus tekniikka ei ole kehittynyt niin hyvin kuin transnaisilla. Kolmannesta sukupuolesta voidaan myöskin puhua silloin kun henkilöllä on molempien sukuelimet.