RFSU:n seksuaalivalistusvideota kiitellään ja moititaan (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Raimo Lahti
  • 19.4.2012 23:02
Miten minulle tuli sellainen olo tuota lukiessa että tuon vanhempainliiton jäsenet ovat uskonnollisesti erittäin aktiivisia. Kyseisestä liitosta kuulen ensimmäistä kertaa mutta sellainen tunne tuli kun luki heidän kritiikkiään videosta.
  • 2 / 4
  • Tero Kankaanperä
  • 20.4.2012 7:58
Vanhempainliitto lienee jonkinlainen Focus on Familyn suomalainen vastine ja voitanee sellaisena kuitata taas yhdeksi konservatiivikristittyjen bulvaaniksi isommalla nimellä kuin mandaatilla. Yleinen seksuaalikielteisyys liittyy niiden toimintaan elimellisesti. Tällaiset organisaatiot keräävät vanhempia jotka haluvat kontrolloida lapsensa elämää ja joille juuri murrosiän itsenäistyminen on uhka. Pitää pitää vain linja kovana siitä, että vanhempien valta kouluun pidetään minimissään jotta koulut voivat purkaa näiden vanhempien "kasvatuksellisia" tuhoja.
  • 3 / 4
  • jnsto
  • 20.4.2012 14:36
Vanhempainliitto on aika tuntematon. Kun sen johtaja valittiin Suomi-Seuran (SS:n puheenjohtajuuden siirryttyä demareilta kokoomukselle) hallitukseen, minun piti ottaa selvää, mikä tämä juttu oikein on.

Mainittu Suomi-Seura on muodostunut valtionhallinnon avustajaksi, sille on delegoitu aiemmin ministeriössä hoidettuja tehtäviä. Mahdollisesti (esim budjettileikkausten takia) myös Vanhempainliitolle siirretään tulevaisuudessa aiempaa virkatyötä. En tiedä. - Tässä on ilmiötä, jota on syytä pitää silmällä.

Kommenttia muokattu: 20.04.2012 klo 14:37
Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila kirjoitti liittonsa pää-äänenkannattajassa otsikolla
”Ruotsalaiset uudistavat koulujemme seksuaalikasvatuksen, nej tack”

Kurttila ei siis puhu mitään RFSU:n seksuaalikasvatusvideosta eikä sen sisällöstä. Kurttila tuo esiin pelkästään oman naivin suhtautumisensa ruotsalaisiin. Otsikko kertoo nähdäkseni pelkästään kehittymättömän yksilön sairaalloisesta alemmuudentunteesta ja heikosta itsetunnosta, joita hän nyt yrittää pönkittää halveksimalla ruotsalaisia. Onpa säälittävää!

Kurttilan ja Suomen Vanhempainliiton esittämät lausunnot vahvistavat käsitystä, että homot ja lesbot eivät ole niiden mielestä yhtä hyviä kuin muut. Mistään en ainakaan löytänyt kyseisten tahojen ilmoitusta, että ne kannattaisivat varauksetta kaikkien suomalaisten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta avioliitto-oikeus mukaan lukien. Sateenkaariperheitä ei esiinny Vanhempainliiton verkkosivuilla. Noin sivulla 10 on pienellä tekstillä linkki, joka ohjaa toisen yhdistyksen verkkosivulle, jossa sitten vasta kerrotaan sateenkaariperheistä.
Vanhempainliitto haluaa lisää rahaa perheneuvontaan valtion keräämän yhteisöveron tuotosta, mutta Vanhempainliitto haluaa koko rahan menevän pelkästään seurakuntien perheneuvontatyöhön.

Vanhempainliitto arvostelee RFSU:n opetusfilmiä kovin sanoin, mutta sillä ei ole esittää ”parempaa” opetusvideota. Itse asiassa sillä ei ole esittää mitään, vaikka se on saanut vuosien varrella valtavat avustukset mm. Raha-automaattiyhdistykseltä ja valtiolta, Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Opettajat ja oppilaat ovat täysin eri mieltä kuin Vanhempainliitto.
Koulut ja opettajat ovat jokin aika sitten vastaanottaneet kaipaamansa RFSU:n seksuaalikasvatusvideon ja sitä pidetään oikeanlaisena.

Nuoret pitävät avoimesta käsittelytavasta, kertoo Yle. Vantaalaisessa Ruusuvuoren koulussa seksiasiat on otettu jo käsittelyyn terveystiedon tunneilla kaikkien kahdeksasluokkalaisten kanssa. Oppilaat suhtautuvat uuteen RFSU:n opetusvideoon positiivisesti.
-Siinä puhutaan avoimesti eikä salailla tai häpeillä mitään, se on hyvä, kahdeksasluokkalainen Kimi Tsutsunen sanoo.
Kysyntää seksuaalikasvatusmateriaalille löytyy. RFSU:lta oli tilattu jo yhden viikon aikana satakunta ilmaista opetusvideota suomalaisiin kouluihin. Ruusuvuoren koulun terveystiedon opettaja Jenitta Kaivola on tyytyväinen uuteen opetusmateriaaliin. -Tällaiselle materiaalille, jossa seksuaalisuutta käsitellään monipuolisesti, on ollut tarvetta. Aiemmin meillä on ollut käytössä suomalaisen tohtorin tekemä seksivideo, mutta sitä oppilaat pitivät vähän lapsellisena.

Seuraavassa yksi artikkeli monista. Tästäkin käy ilmi, kuinka Vanhempainliiton änkyrät saavat kielteisen äänensä kuuluviin heti ensimmäiseksi joka mediassa niin, että asiallisuus ja myönteinen puoli jäävät varjoon.

http://yle.fi/uutiset/avoin_seksuaalikasvatusvideo_narkastyttaa_vanhempainliittoa/6028609
---

Sateenkaariperheet – Regnbågsfamiljer ry:

http://www.sateenkaariperheet.fi/index.php

Huomenna sunnuntaina 6.5. vietetään kansainvälistä sateenkaariperheiden päivää ja Suomessa tilaisuuksia järjestetään Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä:

http://www.sateenkaariperheet.fi/userfiles/file/Tiedote%20-%20Kansainv%C3%A4linen%20sateenkaariperhep%C3%A4iv%C3%A4%20ensi%20sunnuntaina%20-%20Yhdenvertainen%20avioliitto%20kaikkiin%20maihin%20-%20Sateenkaariperheet%20ry.pdf

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry:

http://www.yyl.fi/