HS selvitti: Ensimmäiset rekisteröityneet miesparit päätyneet harvoin eroon (juttukommentit)

  • 1 / 14
  • vaeltaja2006
  • 7.1.2012 9:57
Kaikkialla Euroopassa suhteensa rekisteröineitä on hyvin vähän verratuna HLBTI-väestön arvioituun kokonaismäärään. Yksi hyvin mahdollinen syy on leima, jonka rekisteröity parisuhde lyö. Useimmat parit eivät halua, että heidän asiakirjoihinsa lyödään homo- tai lesboleima. Se saattaa altistaa syrjinnälle.
Kuten vaeltaja kertoi, "homoleima" saattaa olla yksi tekijä, joka vähentää halua rekisteröidä parisuhde. Julkishallinnon tietojärjestelmissä merkintä kohdassa "rekisteröity parisuhde" kielii välittömästi henkilön seksuaalisen suuntautumisen. Helpoin keino ratkaista ongelma olisi ulottaa avioliitto koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pareja.
  • 3 / 14
  • Blueriver
  • 7.1.2012 13:10
Voi hyvää päivää näitä teidän juttujanne! Nysse onkin kamalaa kun eivät rekisteröidy. Ei kai ne rekisteröidy kun ei ne homosuhteet pysy kasassa lukuunottamatta niitä muutamaa yhteenhitsautunutta paria jotka ovat naimisiin menneet kun laki tuli. "Lyö homoleiman"... sallikaa mun nauraa. Ensin pitää olla niin homoa ja sitten ei kehtaakaan olla homo.

Tämä alkuperäinen uutinen oli kyllä taas päivän propaganda-annos Suomen Völkischer Beobachterilta. Voivat taas lihavat keski-ikäiset faghagit kailottaa ympäriinsä että on ne homot niin ihania ja liitot kestäviä. Paljon ihanampia ja kestävämpiä kuin ällöttävät vihaheterot ;). Taitaa oikeasti olla homobaarit kestävämpiä kuin homosuhteet, poikkeuksena tietysti päivän puheenaihe K-23.
Voi hyvää päivää näitä juttuja, joo! Ja sallikaa mun kikatella neitimäisesti... Ensin pitäisi olla niin homoa matalalla profiililla ja sitten ei voikaan, kun karsinoidaan.
  • 5 / 14
  • rakkaus ei kadehdi
  • 7.1.2012 14:50
Olipa taas Sinivirran vuodatus - lieköhän kyseessä jälleen kaappihomo ovenraotus. En kyllä kadehti yhtään heteroseksuaali-liittoja tai heterosti käyttäytyviä biseksuaali-liittoja - sen verran ongelmia ja vieraissa hyppelyä niissä kautta aikain on ollut ja erotahti vain kiihtynyt, vaikka rakkaus-avioliitolle niissä ei ole ollut mitään esteitä, eikä yhteiskunnan ymmärryksen puutettakaan. Näyttävät noissa liitoissa olevan miekkoset nykyään metsästämässä Suomen nuoria. Siinä sitä on koti, uskonto ja äidinmaa -arvot hoterosti kunniassaan.

Pitäisiköhän hoteroliittojen solmimiseen laittaa muutamaksi vuodeksi tuumaustauko ja täyskielto, että voisivat harkita kunnolla ja toivoa sitten ihan oikeasti vihille pääsyä ja toisilleen myötä- ja vastamäkiin lupautumista.
  • 6 / 14
  • Public eye
  • 7.1.2012 16:04
Heteroiden avioliittojen ja homojen rekisteröityjen parisuhteiden vertaaminen on vähän kuin omenien vertaamista karpaloihin. Paineet homosuhteen virallistamiseen suvun, lähipiirin ja perhetilanteen taholta ovat minimaalista luokkaa avioliittoon verrattuna, kun taas sen solmimista jarruttavat varsinkin jo edellä mainitut tekijät ja käytännön saneleman kiireen puuttuminen.

Heterosuhteen purkautumista taas jarruttavat viimeiseen asti vanhemmat, naapurit, tuttavat, mahdollisesti kertynyt perheenlisäys, yhteinen omaisuus, mahdollisesti työstä kotiin jääneen osapuolen tyhjän päälle putoamisen pelko, suvun maine jne, jne, jne.

Homosuhteessa on helpompaa tunnustaa erehdyksensä ajoissa ja siirtyä elämässä uuteen vaiheeseen.
  • 7 / 14
  • SaintJudy
  • 7.1.2012 16:38
Lisäksi homoille ei välttämättä tule tiettyyn avioliittoon pakottavaa vahinkoa...

Pitkän ja toimivan parisuhteen taustalla on usein avoin suhde. Olen huomannut ma - joten eroavuuksia löytyy. Avoin suhde perustuu useinmiten enemmän molemminpuoliseen luottamukseen ja (itse)tuntemiseen.
  • 9 / 14
  • Blueriver
  • 11.1.2012 17:10
"Homosuhteessa on helpompaa tunnustaa erehdyksensä ajoissa ja siirtyä elämässä uuteen vaiheeseen."

Pääsääntöisesti tämä erehdys sodomiittasuhteissa tunnustetaan a) kolmen tunnin tuntemisen jälkeen, b) kahden ja puolen viikon seurustelun jälkeen.
Ja muuten sellainen välihuomatus rekisteröitymättömälle nimimerkille "Rakkaus ei kadehdi" etten suinkaan ole kaappihomo vaan vähintäänkin yhtä ulkona kaapista kuin Pekka Haavistoinen ja minullakin on ollut omat huananttoonioni.
Ja sinulla siis nimen omaan kolmetuntisia ja kaksi ja puoliviikkoisia suhteita? Että sellaisella kokemuksella puhut?
Siinä ei paljon omaa kokemusta tarvita, sen kun menet ulos homomaailmaan ja katsot. Niin, toistan, ulos homomaailmaan, pois niiden parin hassun ranneliikebloggaajan piiristä jotka ovat registreerineet suhteensa anno 2002.
Millä suulla sitten puhut, Blueriver, jos kerran mielestäsi "omaa kokemusta ei tarvita"? Entä missä "ulkona" se "homomaailma" on, jota nyt pitäisi katsoa. Nyt oon ihan ulkona kaikesta tästä tiedosta ja datasta!
Itse elän ihan normaalimaailmassa, ja vaikka tietäisinkin, missä se ihmeellinen homomaailma on, en varmasti keksisi yhtään hyvää syytä muuttaa sinne.
Suhde on, ei kylläkään rekisteröity, tänä vuonna tulee 21 vuotta täyteen. Koettu on kuoppaista ja tasaista, usein aika kuoppaista. Samaan tyyliin tuntuu menevän monilla "heteromaailmassakin", joten ei siinä sen enempää ihmettelemistä. Yhteisellä tiellä on kuitenkin pysytty, kun tahtoa ja kiinnostusta on riittänyt. Ehkä se avioliitto alkaa houkuttaa sitten, kun se tulee...