Kansikuvapojan läskit (juttukommentit)

Toi on ihan normijuttu. Tossa mitään läskiä ole. Upea Kolli tuossa kuvassa. Ei kaikkien tarvitse olla nälkiintyneitä, alipainoisia narkkareita. EI ainakaan miesten. Siis miehen tulee olla ulkoisestikin kuin mies!
  • 2 / 11
  • Rokkihomo
  • 25.9.2011 9:55
Käsittämätöntä että joku tuosta kuvasta löytää "läskiä".
Kaikilla ihmisillä on läskiä. Kuvan pojalla rasvaa on n. 10-15%, joka on enemmän kuin yleensä kansikuvapojilla (alle 10%). Ylimääräisen läskin näkee jaloista ja käsistä. Lihakset eivät erotu, vaan muodot ovat pehmeät. Samoin vatsan kohdalla on pieni vanne, joka erottuu jenkkakahvojen alkuina.

10-20% on miehille ihan normaali rasva%. Sen sijaan alle 10% on monelle varsin hankala saavuttaa saati sitten pitää. Nuorukaisille se on helpompaa kuin vanhemmille miehille. 20-30% on ylipainoisen merkki ja yli 30% on jo merkittävästi ylipainoinen.

Ajastamme kertoo jotain, että normaali ei olekaan normaalia vaan epänormaalia.
Kerrankin luonnollisen näköinen kansikuvapoika niin johan on piru merrassa. Eiköhän hänkin ole onnellisempi kun ei pyri "täydellisyyteen" lihaksiensa kanssa.
  • 5 / 11
  • kysyntähän luo tarjonnan
  • 25.9.2011 18:38
Yleensähän noitten "täydellisen" kropan omaavien perään ovat eniten juuri ne muhkuimmat ja juuri he eivät ole kiinnostuneita niistä toisista muhkummista ja "tosi maailman" ihmisistä niinkään.

Varsin outoa tosiaan nostaa tuon lehden kansikuvakolli esille "läskin lisääntymisestä" ja "muutamista ylimääräisistä kiloista" uutisoimalla.

Olisikin mielenkiintoista nähdä, millainen on vaeltaja 2006:n oma olemus?
  • 6 / 11
  • vaeltaja2006
  • 25.9.2011 20:49
"Uutinen" oli se, että kansikuvapojaksi hyväksytään jo muitakin kuin amerikkalaisia pyykkilautavatsoja. "Uutinen" on kerrottu positiiviseen sävyyn. Tästä voi tulla uusi trendi homolehdissä. Ehkä sana "läski" loukkasi joitakin. Se on kuitenkin vanha suomalainen sana, tarkoittaa rasvakudosta.

Vaeltajan näkee varmaan esim. Trans-Helsinki-tapahtumassa marraskuussa. Nähdään.
Olen pistänyt jo aiemmin merkille, että Euroopassa mallit ovat kuvissa jotenkin rennomman ja erilaisen oloisia kuin vaikkapa amerikkalaisissa mallikuvissa, joissa jopa hiussuortuvakin fotoshopataan ojennukseen. Amerikkalaiset kuvat ovat minun silmiini liian kliinisiä tai jopa hiukan luonnottomia. (Tämä on vapaamuotoinen yleistys.)

Amerikkalaisessa pornokuvastossa itseäni häiritsee kuinka silpomisen (ympärileikkaus) jäljet näkyvät joskus rumastikin. Amerikassa asunut sisareni kysyi joskus kantaani omien poikiensa ympärileikkaukseen. Totesin, ettei tuollaiseen silpomiseen ole mitään lääketieteellistä perustetta. Kehotin unohtamaan koko asian. Niin myös tapahtui.

Kommenttia muokattu: 25.09.2011 klo 23:05
  • 8 / 11
  • SaintJudy
  • 26.9.2011 0:10
"Uutinen" oli se, että kansikuvapojaksi hyväksytään jo muitakin kuin amerikkalaisia pyykkilautavatsoja. "Uutinen" on kerrottu positiiviseen sävyyn."

Sääli vain, että "uutisesta" tämä ei käynyt ilmi. Läski on vanha suomalainen sana, joka alunperin on tarkoittanut samaa kuin silava tai laardi. Jos ihminen on läski, se kuvataan yleensä negatiivisessa mielessä, vaikka kuinka huumorina tuo esitetään. Ylipaino on ongelma, normaali paino ei. Maailmassa on tällä hetkellä ylipainoisia ihmisiä enemmän kuin nälkiintyneitä.
Kansikuvapojasta ei tosiaan tule ensimmäisenä mieleen läski, vaan miksi hän on kannessa alushousuisillaan. Tuo yksityiskohta ei ilmeisesti aiheuta ihmetystä? Homojen ulkonäköpaineet voivat olla yhtä vakavia kuin naisten vastaavat anorexioineen ja laihuus/nuoruus ihanteineen.
  • 9 / 11
  • vaeltaja2006
  • 26.9.2011 9:38
"Sääli vain, että "uutisesta" tämä ei käynyt ilmi."

Eikö käynyt ilmi? Ingressissä sanotaan: "Yleensä on totuttu siihen, että lehtien kansikuvapojut ovat pyykkilautavatsaisia ja trimmattuja. Elämä on toisenlaista. Hampurin gay-kaupunkilehden kansikuvapoika on tästä maailmasta."

Hyvällä tahdolla siitä voi lukea, että pyykkilautavatsaiset ovat harvinaisuus ja että on positiivista, kun kansikuvapojut ovat sellaisia, joita arkielämässäkin näkee. Eli "Elämä on toisenlaista".
  • 10 / 11
  • elävät miehet
  • 27.9.2011 16:56
Itseäni ainakin pistää enempi silmään tuossa kansikuvan kaverissa se, että hänen naamansa on kuin pahemmankin päivän keskeltä räpsitty.
Nyrpeä naama ei oikein vedä puoleensa - eikä myöskään myy vaatemallikuvissakaan. Ainakin itselleni tuo kansikuva viestittää jotain sellaista, ettei kaverilla ole oikein hyvä olla. Onneksi kuitenkin tuonkin lehden sisältö on ihan mukavaa luettavaa - senhän ja aiemmatkin numerot, sekä muitakin Saksan hlbtiq-kaupunkilehtiä voi lukea täältä - oikeasta ylänurkasta aukeaa koko kaupunkilehti e-paperi -muodossa ja myös aiemmat numerot parin vuoden ajalta voi katsoa

http://www.hinnerk.de/

Tuossakin lehdessä on aiemminkin ollut ihan tavis-ihmisiä kansikuvassa

http://www.hinnerk.de/service/e-paper/?heft=2010-11

Amerikkalaisissakin malli-, puolialaston- ja alastonkuvissa on kyllä ihan mukavan normaalin näköisiäkin, vaikka kuinka. Riippuu varmasti enemmänkin siitä, mistä niitä kuvia itsekukin katselee, jos elävä elämä on jäänyt aiemmin huomaamatta.

http://www.advocate.com/PrintIssueArchives/

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_men's_magazines#Gay_male_audience

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LGBT_periodicals

Sitten tietenkin, ihan asia erikseen on se, jos jotkut vanhemmat vyötärö-sedät etsivät katsottavakseen vain ja ainoastaan nuorten, menevien kollien kuvia. Siihen silmänlumeeseen ja menneen haikailuun auttaa sitten tietenkin katseen suuntaaminen omaan ikäluokkaansa ja ajattelun tervehdyttäminen niin, että sekin voi olla komeaa katsottavaakin.
  • 11 / 11
  • vaeltaja2006
  • 28.9.2011 10:25
Helsingin Sanomissa on tänään juttua lasten ja nuorten pituudesta ja painosta. Ei puhuta läskistä. Nuoret ovat "pulskistuneet". Se on ilmeisesti hovikelpoinen sana.