K23 on Helsingin uusin sateenkaarenvärinen yökerho (juttukommentit)

  • 4 / 19
  • Rokkihomo
  • 29.6.2011 21:54
Surullista. Sekä tuo tieto että tiedon sisältänyt kommentti.
Tässä kilpailu yhteiskunnassa mieleeni tulee sanoa henkilölle joka vastaa ravintolan tominnassa> Tulos tai ULOS! Kyllä ne homoltakin kujeet ja ideat loppuu kun alkaa jalat juurtuun maassa.
  • 6 / 19
  • monipuolisuutta peliin
  • 30.6.2011 22:32
Olen ihmetellyt sitä, miksi - ainakin osaa - hlbt-ystävällisistä yökerthoista makuutetaan käyttämättömänä arkipäivisin klo 15 - 21 välillä, jolloin alkuillan paikka voisi kiinnostaa muutakin porukkaa, kuin sitä joka jaksaa / voi vääntäytyä vasta puolenyön jälkeen yökerhoihin.

Yökerho ja alkuillan paikka voitaisiin toteuttaa samoissakin tiloissa. Etenki jos paikan tilasuunnittelussa otettaisiin huomioon tuo monisuuntautuneempi tarjonta.

Alkuillan paikassa voisi olla esim.
- ravintolanpitäjälle helpohkoa ruokatarjontaa, karrikoidusti tyyliin "vähän parempaa homo-makkaraa" lisukkeilla, jotain lemmen-keittoa, vegeruokaa (vihanneksista saa tosi helpolla sateenkaari-väri setin), tuhti täytepatonki, lesbo-letut hunajalla, sateenkaari-jälkkäri, transsahtava piirakka, ... maistuvaa ja kustannustehokasta tarjota. Vaikkapa sitten ihan noutopöytäperiaatteellakin.
- tila sopiva vaikkapa videotykki-leffakerho-illoille (ei pornoa, vaan hlbt-teemaisia leffoja, joita maailmalla on tehty sadoittain) tai videotykki-pelaamiseenkin (myös jollain esmes Kinetic-liikeohjaimella), koska tuollaisesta paikasta yleensä löytyy isommat seinät kuin himasta
- voisi olla yksi tai parikin alkoholitonta iltaa alemmalla ikärajalla, jotta nuoremmillekin hlbt-ihmisille on jotain tapaamispaikkaa tarjolla syksyn-talven ajaksi
- alkuillan tanssit ja myös vaikkapa HOT:n kanssa tanssikursseja, lattareita ja muuta
- jotain muutakin puuhaa, sosiaaliseen tekemiseen

Suunnittelemalla paikkaa toiminnallisesti noin monikäyttöisemmäksi, saisi Hesan kalliista vuokraneliöistä enemmän irti, eikä yökerho makaisi tyhjän panttina 04 - 22 välisen ajan, sen yökerho-6-tuntisen 22 - 04 lisäksi. Eikä ainakaan ole kilpailijoita moiselle.

Aikoinaan Eerikinkadun alkupäässä toimi jonkin aikaa Stonewall. mikä olii aika kiva paikka, tietyn monipuolisuutensa ansiosta.
  • 7 / 19
  • Vakooja007
  • 1.7.2011 2:34
Kaverini oli nähnyt entisen Feverin (sitä ennen dtm) ikkunoissa jotain dtm:ään viittaavia merkintöjä, muttei osannut päätellä olivatko ne uusia vai vanhoja. Se tila on tällä hetkellä tyhjänä Annankadulla Kampissa. DTM:n "hiljaisuus" on kyllä ollut näkyvää vuoden sisällä, koska la-iltoinakin klo 1.30 on väljää, eli en ihmettele kasvavia tappioita.
  • 9 / 19
  • Vakooja007
  • 1.7.2011 13:38
Ehkä se k23 tulee dtm:n toiseen kerrokseen, miksi se muuten olisi ollut suljettu koko tämänkin viikon. Toisaalta, remppamiehiä kai näkyisi kuitenkin, jos sitä sinne tehtäisiin?

Tekisi kyllä hyvää, että se k23 avattaisiin jonnekin muualle kuin keskustan perimmäiseen nurkkaan Punavuoressa. Tuo Fever olisi kyllä ihanteellinen sijainti nyt. Jos dtm:n tappiot ovat nyt jo noin suuret, ei se katkea vanhaa paikkaa lämmittämällä: edessä on tod.näk. toiminnan saneeraus. Ehkä tuleva k23 on henkireikä uuteen liiketoimintaan: jos se saa tuulta alleen jossakin muussa sijainnissa, vanhan paikan toiminta hiipuu automaattisesti.

Kun Herccu joutui luopumaan dark roomeista, tällä hetkellä on ollut puute hieman "dirtystä" paikasta oikeille homoille. Olenkin ihmetellyt, miksi nykyiset gaypaikat ovat niin pliisuja. Dark roomien sulkeminen lääninhallituksen käskystä lisäksi Keltaisen ruusun asiakaskuntaa, koska valomerkin jälkeen monet homot menee nyt sinne.

Mielestäni tupakkalaki pari vuotta sitten oli syyllinen dark roomien sulkemiseen Hercussa: tupakkalasikot oli juuri saatu valmiiksi ja juuri niihin aikoihin dark roomien ovelle ilmestyi ensin este. Eli päätelmäni mukaan lääninhallitus kävi tarkastamassa tupakkakoppien lainmukaisuuden, ja siinä samalla meni peremmälle katsomaan, että "mitäs täällä on", vaikka dark roomien laillisuus oli varmistettu ja Suomen laki ei kiellä niitä ravintoloista.
"monipuolisuutta peliin" osui aika hyvin asian ytimeen. Itse olen kauan ihmetellyt sitä, miksi SETA (HeSETA) ei ole hyödyntänyt DTM:n hiljaisia aikoja tuodakseen toimintojaan lähemmäksi ihmisiä. DTM olisi monelle helpommin lähestyttävä kohde ryhmätapaamisiin ym kuin SETA:n / HeSETA:n toimisto.

Hiljaiset tunnit ovat myös mitä oivallisinta aikaa suunnata ravintola- ja ohjelmatarjontaa hieman vanhemmille ikäluokille, joille yökerhoajat eivät vältämättä ole enää ravintolapalveluiden käyttöaikaa.
> Hiljaiset tunnit ovat myös mitä oivallisinta aikaa suunnata ravintola- ja
> ohjelmatarjontaa hieman vanhemmille ikäluokille

Älä unta näe! 40+ ikäluokka, jolla asunto- yms. lainat on jo maksettu ja rahaa on auton takakontissa niin paljon, että alimmaiset setelit alkavat homehtua, eivät kiinnosta ketään. Jos ei jaksa mennä "samoilla silmillä" baarista töihin (kuka homo edes käy palkkatöissä?), niin joutaa mennä ruumisarkkuun odottamaan kuolemaa. Tai ainakaan heillä ei ole mitään asiaa mihinkään alan ihmisille suunnattuun ravintolaan (tai mihinkään muuhunkaan liiketoimintayksikköön).

Ps. Jos joku tietää jonkun Fujitsun ilmalämpöpumppuja myyvän ja asentavan liikkeen, jolle ns. vaaleanpunainen raha kelpaa, lähettäköön vihjeen osoitteella simpe73 at hotmail.com . Paikallinen kauppias vastasi tarjouspyyntöön toteamalla, että "voi lapsi kulta, kun et sinä ymmärrä näistä yhtään mitään eikä sulla varmaan ole edes tarpeeksi rahaa."
Ainakin nyt sivuilla lukee että aukeaisi jo ensi viikonloppuna. Tosin viralliset avajaiset vasta ensi kuussa huhujen mukaan.
  • 14 / 19
  • Jussi Hesassa
  • 16.7.2011 1:20
Terve. Mielenkiintoista on saada uutta virkistäytymispaikkaa Helsinkiin, vaikka yämä ei ole metropoli. Uskon / toivon että K23 löytää riittävästi/kannattavasti asiakasryhmää. Kyllä Hesassa on kaivattu kivaa paikkaa aikuisillekin. Nykyinen DTM muuntui yhtäkkiä nuorisopaikaksi, vaikka Annankadun DTM aikonaan oli kaikille ikäryhmille upea. Herculeksessä on huono ja ylimielinen palvelu ja sekava tunnelma, koska tanssilattia on liian hallitseva keskellä tilaa. Nykyisin käyn vain Huugos Roomissa, jossa on tyylikäs sisustus ja jopa vitsikästä henkilökuntaa. ManStreet ei ole minulle, se aivan liian suttuinen ja täynnä sammuvia kaljaveikkoja. Tapaamisiin K23ssa. Terveisin J.
Hauska, mutta tärkeä mielipide nimimerkiltä Simpe.

Olen monen monta kertaa napissut siitä, että meikäläisille 40+ homoille ei ole mitään erityisesti sateenkaarevaa ohjelmaa tms. tarjolla inhimilliseen kellonaikaan. Persaukisille parikymppisille, yhden kaljalasin ääressä illan istuville kyllä löytyy ohjelmaa, mutta näkökulmastani täysin epäinhimillisiin aikoihin. Minä köllötän ukkoni vieressä tajuttomana siihen aikaan kun nuori aitohomo alkaa pohtia minkä mekon pistäisi päälle tänä yönä.

Asuntovelat on maksettu jo aikoja sitten. Varaa olisi juhlintaakin, mutta mitään kiinnostavaa ei ole tarjolla minua huvittavaan kellonaikaan. Siispä kannamme rahamme heteropaikkoihin, joissa on tarjolla haluamaamme palvelua ja ohjelmaa.
Mannisen sammuviin kaljaveikkoihin (itsekin) en ota mitään kantaa, mutta remontin jälkeinen uusi sisustus on kyllä kaikkea muuta kuin suttuinen. Aika tyylikkäästi retro itseasiassa. Eikä ole ollut henkilökunnankaan suhteen valitamista.
Olin K23 baarissa ja pidin.Paikka juuri sellainen, mitä olin toivonutkin.Toivottavasti porukkä käy siellä.Tuohon että 40+ porukalle ei ole mitään paikkaa.Mielestäni on , kun menee vaan ovesta sisään.Käyn usein esim: DTM:ssä , vaikka siellä käy parikymmisiä ja ole 42v.Ei se estä mua siellä käymästä.
Dtm on kaiken ikäisille, jos vain itse asennoituu niin. Tottakai jos itsellä asenne pielessä, niin ei sitä 40+ paikkaakaan löydy mistään. Ja niin, kyllä siellä eri ikäisiä dtm:ssä käy, ihmiset huomaavat vaan ne parikybäset, vaikka siellä on 30+ ja 40+ asiakkaitakin.
Tämä k23 vaikuttaa olevan dtm:n omistajien vastaveto varsinaisen dtm:n teiniytymiselle. Hesarin Nyt-liitteessä olleen jutun perusteella nimen mukaisesta ikärajasta aiotaan pitää kiinni. Koen tämän tervetulleeksi. Lisäksi sijainti Kampin keskuksessa on minulle espoolaiselle ideaali. Kun lomat päättyvät ja meikäläinen kotiutuu maalta taas baaripöydän ääreen, aion katsastaa paikan ja sen miltä hanaolut maistuu. Jos hinnoittelu ei ole jennywoomaiseen tapaan ryöstöhinnoittelua, saatan tykästyä paikkaan ainakin niinä iltoina, kun Hercussa esiintyy ties kuinka monennetta kertaa samat ö-luokan espanjalaiset playback-artistit viikonlopun molempina primetime-iltoina.