Homot eivät tänäänkään pysy hiljaa (juttukommentit)

Ja minkä hiton takia taas homo-teemainen ohjelma riikinkukkotyyliin? Näitä tulee telkusta jatkuvalla syötöllä. Koska tulis ensimmäinen, jossa olis rooleissa tavallisia ihmisiä, jotka on suuntautumiseltaan homoja?
 • 6 / 11
 • Public eye
 • 30.3.2010 8:13
Tämä ei ollut minusta homoteemainen draama, vaan rikostarina, jossa rikos motivoitiin kaksinaismoralismin aiheuttamalla katkeruudella.

Toinen asia sitten on, kuinka hyvin eri tyylilajeja onnistuttiin yhdistelemään toisiinsa. Minusta erittäin huonosti. Näyttelijöiden ja ohjaajan olisi pitänyt osata päättää yhtenäinen linja siitä, ovatko hahmot vakavasti otettavia henkilöitä vai pelkkää pikaparodiaa drag queeneista. Miesnäyttelijä, jolle voi nauraa katketakseen hänen esittäessään naista tai drag queenia sketsissä, ei todellakaan välttämättä pysty esiintymään "oikeana" dragina moniulotteisempaa näkemystä vaativassa draamaelokuvassa.
 • 7 / 11
 • SaintJudy
 • 30.3.2010 9:36
Ja kiroiltiinkin vielä...ihan kahdella kielellä.
Ja roskasivat vielä luontoa.
 • 8 / 11
 • Pora-liike
 • 30.3.2010 16:56
Johtuuko kesäajasta vai mistä, mutta täällähän on porukka ihan hereillä! Varauksettomia ihastuksen huudahduksia ei tule keneltäkään, vaan jopa JuhaniV:n kommentit ovat lähinnä pakkasen puolella!

Koska taso on näin kova, niin pitää itsekin skarpata: Tuo on pahinta homofobista/transfobista roskaa mitä olen nähnyt moneen aikaan! Minä en voi ymmärtää että edes YLEn kotikatsomon juontajalla on ollut hauskaa tuota katsoessa.

Kuinkahan paljon veroeuroja on hassattu? Uuno Turhapurot tehtiin sentään ilman julkista rahoitusta.Pitääkin kirjoittaa palautetta YLElle. Sen sävy on turkinpippurinen.
 • 9 / 11
 • JesseJones
 • 30.3.2010 19:31
"Ja minkä hiton takia taas homo-teemainen ohjelma riikinkukkotyyliin? Näitä tulee telkusta jatkuvalla syötöllä. Koska tulis ensimmäinen, jossa olis rooleissa tavallisia ihmisiä, jotka on suuntautumiseltaan homoja?"

TV-formaatti (ja gay-perinne, huh!) suosii riikinkukkotyyliä. Katsojat eivät viitsi katsoa tavallisia ihmisiä sellaisenaan.

Tavallisia homoja viitsisi rahvas katsoa vain ympättynä johonkin tosi-tv kilpailuformaattiin.
Yllätyin itsestäni: pidin kovasti!

Olin periaatteesta varannut viisi minuuttia esityksen alun katsomiseen. Odotusarvo oli Uuno Turhapuro -tasoista kohellusta. Katsoinkin saman tien kokonaan. Olipa aikamoista irrottelua. Aku Hirviniemen tekemästä roolista pidin. Hänen haastattelunsa tv:ssä oli kerrassaan mainio.

Jani Toivolalle tämä oli varmasti tärkeä työ. Hän teki roolinsa hiukan yläkanttiin, mutta hyvin. Toivola näyttää paiskivan tällä hetkellä hartiavoimin töitä tullakseen hyväksytyksi vakavasti otettavana näyttelijänä. Kahteen suomalaiseen vähemmistöön kuuluvana hänen pitää olla muita selvästi parempi. Keskinkertaisuus ei riitä.

Juoni (käsikirjoitus) oli aika mainio ja yllättäväkin. Minun sietokykyni rajoja hipoi ajatus raskaana olevan naisen kaappaamisesta ja huomattavan tylystä kohtelusta. Toinen tyyliseikka tms. mistä en edelleenkään pidä on se, että miksi homon pitää aina lopuksi kuolla.
Katoin parodiapätkän eilen areenasta. Pätkä oli ajalta ennen kakkosen Homo-iltaa. Tässä ei vedetty raamattuvyöhykettä lainkaan mukaan, sillä kansanedustaja oli lähinnä tuohtunut koti, uskonto & isänmaa teeemasta. Homofoobikoksi tullaan kai vakaan uskonharjoittamisen tai epäselvän seksuaalisuuden vuoksi (kieltäminen). Ratkaisevan liikkeen teki kansalainen, joka oli ky----tynyt puolisonsa naljailuun ja/tai kotirauhan rikkomiseen?