Skeptikko ja silmänkääntäjä eli kaapissa 80 vuotta (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Juksteri
  • 25.3.2010 21:48
Mielenkiintoinen ja kysymyksiä herättävä uutinen. Miksi Randi päätti kertoa asiasta juuri nyt tai ylipäätään koskaan? Ettäkö vain Milk-leffan jättämien tunnelmien takia? Kukapa tietää, ehkä Randi pakotettiin ulos kaapista sillä uhalla, että joku tekee asiasta paljastuksen ja pyrkii tuhoamaan Randin skeptikkoelämäntyön? Tai ehkä Randi haluaa vastata itse mahdolliseen kritiikkiin vielä eläessään.

Asenne ainakin tuntuu olevan taistelutahtoinen ollakseen vain tiedonanto: "And I think that I have already won this battle by simply publishing this statement." Toisaalta taisteluasenne lienee skeptikkojen keskuudessa ammattitauti.

Itse homouteen tunne- ja ihmissuhdetasolla Randilla oli hyvin vähän sanottavaa. Tätä puolta voi ehkä lukea jostain toisesta julkaisusta, jos Randi vielä haluaa palata aiheeseen. Tässä yhteydessä hän käsitteli homoutta lähes ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta. Sana gay on Randille vastenmielinen, koska homous piti pitkään salata. Itseäni taas lievästi häiritsee Randin käyttämä life-style-sana, koska en välttämättä liitä sitä seksuaaliseen suuntautumiseen.

Paljon etupäässä positiivista palautetta Randin ilmoituksen kommenteissa, joita on tullut tähän mennessä 356:

http://www.randi.org/site/index.php/swift-blog/914-how-to-say-it.html