HS: Naisia juhlitaan tänään (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • vaeltaja2006
  • 8.3.2009 9:59
Tv1:n Aamusydämellä-ohjelma tänä aamuna oli poikkeuksellisen vahva ja ajatuksia herättävä. Vieraina olivat feminismi-aktivistit Sunniva Drake ja Anne Moilanen. Drake löysi feminisminsä 1970-luvulla, Moilanen 1990-luvulla. Molemmat ovat lukeneet hyvin Simone de Beauvoirin opit. Ohjelma on pian Ylen Areenassa.

*****

Homona kuuntelin ja katselin ohjelmaa ahdistuneena. Mistä löytäisin sellaisen "homona elämisen teorian", joka vahvistaisi tätä arkista elämänmenoa ja itsensäkunnioitusta? Jotain teoreettisia rakennelmia on, mutta kovin vähäistä se on - siltä ainakin tuntuu. Tai sitten meidän miesten joukosta puuttuvat julistajat. Maailma tulee sirpaleisemmaksi. Kaikki pyrkivät elämään privaatisti, omalla yksilöllisellä tavallaan. Melkein kansanliikkeen aseman ovat saaneet erilaiset netin kontaktipalstat. Miehiä ei saada pride-marsseille. Poliittista toimintaa on yritetty. Sosdem.ryhmä Pinkkiruusu on aloittanut, mutta toiminta on niukkaa. Kokoomuksen hlbtiq-ryhmästä ei ole kuultu enää kesän jälkeen.

Monet sanovat kirkkain silmin, että ongelmat ovat ohitse. Kaikki on saavutettu ja eteenpäin mennään. Voi olla, että jossain asioissa hyvin menee, mutta pitäisi katsoa tarkemmin, jotta nähtäisiin pinnan alla oleva syrjintä, halveksunta ja torjunta. Sellaista näkökulmaa naisten asemaan yritettiin tässä Aamusydämellä-ohjelmassa.
  • 2 / 3
  • Pora-liike
  • 8.3.2009 10:27
Yhteiskunnassa vihataan kaikkea naisellista tai naismaista ja kun feministitkään ei sitä suuremmin arvosta, niin tasa-arvo ei edisty.
Ööh, eiköhän suurin osa miehistä oo aina ollut naisellisuuden ja naismaisuuden perään? Tuskin sitä siis sentään ihan vihataan...