SeksiPertin grinder-profiiliteksti ?

Varmaankin muutkin huomanneet että grinderissä on ollut useita kuukausia jo SeksiPertti -niminen profiili, jonka profiilitekstinä on kuukausia ollut tälläinen:

"Miesten välisen seksin ekspertti

Tiesitkö, että hivin suhteen turvallista seksiä on esim. suojaamaton anaaliyhdyntä toimivalla hiv-lääkkityksellä olevan hiv-tartunnan saaneen kanssa?
Kondomi suojaa seksitaudeilta."


Omasta mielestäni tuon SeksiPerin (takana hiv-säätiö/tukikeskus, positiiviset yms) on kyllä aika ristiriitaista juistaa tuollaista asiaa, jossa on aika monta jos-asiaa, mitä tuossa tekstissä ei mainita suojaamattomasta seksistä hiv-positiivisen kanssa. Ja etenkin kun hiv-tukisäätiö ja tuo SeksiPertti kampanjoi turvaseksin ja kondomin käytön puolesta, miksi heillä on grinderissä profiili, jossa korostuneesti julistetaan että hiv-positiivisten kanssa, joilla lääkitys voi ihan huoletta harrastaa suojaamatonta seksiä, mutta muita he kehoittavat käyttämään kondomia. Tiedän toki että tapauksissa, joissa hiv-virukset ovat hiv-positiivisella ns. mittaamattomiss, tartuntariski on kuulemma pieni ... mutta mikä takaa että lääkityksellä olevilla kaikilla asia on kunnossa, että lääkitys kunnossa ja ettei heidän elimistössää kuitenkin yhä olevista hiv-viruksista ole riskiä (hehän eivät täysin terveitä ole, vaan heillä on hiv-viruksia elimistössä, eikä niistä täysin päästä eroon nykyhoidoilla).

Olen huomannut että netissä on alkanut olemaan runsaamminkin noita hiv-positiivisia, jotka hakevat suojaamatonta bareback-irtoseksiä ja julistavat ettei heiltä hiviä voi saada, koska ovat lääkityksellä. Tuo hiv on kuitenin yhä elinikäinen sairaus ja se varmasti yhä muuttaa elämää noilla merkittävässti kuitenkin, eli ei nykyäänkään mikään kevytmielisesti ja vastuuttomasti otettava asia. Lisälksi hiv taitaa olla edelleenkin tartuntavaaralliseksi luokiteltu, ihan syystäkin, joten tuskin sen kanssa huolettomuutta kumin käytössä kannattaa erityisesti promota.

Ainakin omasta mielestäni on edesvastuutonta promota tuollaista, etenkin juuri julistaa että hiv-positiiviset olisivat muka erityisesti kumittomaan seksiin sopivia.
Ja onko SeksiPertin grinder-profiilissa todella syytä profiilitekstinä julistaa vain tuollaista, kuin mitä tuo teksti siellä kuukausia on tuollaisena ollut?

Jos tuolla SeksiPertillä on tarve promota hiv-tartunnan saaneita, niin eikös tuollaisessa profiilissa kannattaisi pitäytyä kertomaan että heidän kanssaan voi harrastaa turvaseksiä myös?

Minkähän takia tuo SeksiPertti julistaa tuollaista? Kun kuitenkin muille, meille terveille korostaa ja tiedottaa kumin käytön tärkeyttä ja seksitautien leviäminen ei ole ollut ainakaan vähenemään päin ja maailmalla on antibiottiresistantteja muittenkin seksitautien kantoja liikkeellä.

Toki voi olla että tuo grinderin SeksiPertti -profiili ei ole varsinaisesti SeksiPertti-projektilta, vaan jonkun muun.