Helsinki Pride 2016

  • 1 / 31
  • Irokeesi
  • 18.6.2016 12:53
Suurkiitokset Pride- ja Eurogames-järjestäjille monipuolisesta ja kattavasta ohjelmasta.

Yhtä asiaa jäin kuitenkin ohjelmalehtisestä (ja nettisivuilta) kaipaamaan. Mikä on Pride-kulkueen reitti tänä vuonna? Me vähän jo vanhemmat osallistujat emme oikein kestä lähtöalueen kakofoniaa ja meteliä ja olemme liittyneet kulkueeseen vasta matkanvarrelta.
Ohjelmaa on kyllä todella paljon!

Ohjelmalehtiseen liittyen: se on näkyvillä nettisivulla ja kännykkä-appsina. Löytyykö sitä jostain PDF-tiedostona? Monelle se olisi kätevin vaihtoehto.
Irokeesi, Kulkueen matkaa on lyhennetty aiemmasta, jotta se olisi mahdollisimman esteetön ja liikuntarajoitteistenkin marssittavissa.
Mittaa reitillä on tänä vuonna 1,5 kilometriä. Samalla porukka saadaan Kansalaistorin puistojuhlaan aiempaa nopeammin.
Kulkue etenee Senaatintorilta Unioninkatua, Esplanadia ja Mannerheimintietä pitkin Postikujalle ja siitä Kansalaistorille.

Puistojuhlassa tilaa onkin kuitenkin riittämiin, sillä Töölönlahden puisto saatiin avattua, joten nurmikenttää riittää Kansalaistorilta Töölönlahdelle asti (vaikkakin siitä varsinaisesti vain Kansalaistorin pään puolisko on varattu Priden käyttöön).
Käytännön epämukavuutena tuolla(kin) nurmilla voi olla se, että valkoposkihanhet ovat liikkuneet laiduntamassa tuolla(kin) nurmikoilla ja niiden jätökset saattavat kansoittaa nurmialueita.

Joten sitten vaan odottelemaan luonnon suosiollista säätä tämänkin vuoden Hki Pridelle.

- - -

Jukka, ohjelmaa ei ilmeisesti ole tarjolla pdf-tiedostona, mutta jos olet Pääkaupunkiseudulla, sen saa kätevästi ainakin kaikista kirjastoista painettunakin.

Ilmaisia tiedostonjakopaikkojahan löytyy kyllä, joten Seta voisi laittaa tuon ohjelman pdf:näkin jakoon.
Yksi uudemmista ilmaisista dokumenttienjakopaikoista on tämä https://docs.com/fi-fi
https://www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat/kallio/toiminta/sateenkaarityo.html

Kallion seurakunta on perinteiseen tapaan mukana Helsinki Pride -viikolla 27.6.-3.7.2016. Pride viikon ohjelmaan voit tutustua tästä.

Helsinki Pride Kallion seurakunnassa:



Vaiettu, torjuttu vai hyväksytty? Miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä on käsitelty ja käsitellään kristillisessä mediassa. Keskustelutilaisuus to 30.6. klo 19 Kallion srk-kodissa, Siltasaarenk.28. Paneeliin osallistuvat ohjelmajohtaja Kai Kortelainen, Radio Dei, päätoimittaja Leevi Launonen, Ristin Voitto, päätoimittaja Urpu Sarlin, Esse ja julkaisupäällikkö Olli Seppälä, Kotimaa.

To 30.6. klo 18 Kallion kirkossa kansainvälisen sateenkaariväen Euro Games -urheilutapahtuman kansainvälinen messu, saarna merimiespastori Sirpa Tolppanen.

Pe 1.7. klo 18 Kallion kirkossa Sateenkaarimessu. Saarna Laura Mäntylä, lit. Jaana Partti, kanttori Kimmo Puunenä. Mukana messukuoro Ääniset, joht. Petriikka Pohjanheimo. Kirkkokahvit.

Messun jälkeen klo 20.30 pikadeitti sinkuille Kallion srk-kodilla, Siltasaarenk.28

La 2.7. osallistumme Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Kokoontuminen alkaa Senaatintorilla klo 12, kulkue lähtee klo 13 ja päätyy Kansalaistorille, kulkueessa kirkon rekka. Puistojuhlassa mm. Konttikirkko, pomppulinna lapsille, sateenkaarikrusifiksejä ja muuta toimintaa.

"Sateenkaarityötä on tehty Kallion seurakunnassa vuodesta 1999 alkaen. Sen tavoitteena on mm. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sielunhoidollisiin tarpeisiin vastaaminen ja seurakunnallisen yhteyden kokeminen. Tarkoituksena on antaa seurakunnassa paikka, missä on mahdollisuus kokoontua, tavata toisia samassa elämäntilanteessa ja viiteryhmässä olevia ihmisiä.

Uskomme, että Jeesuksen Kristuksen evankeliumi sulkee piiriinsä kaikenlaiset ihmiset seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, ja että jokaisella on oikeus osallistua omana itsenään kristillisen seurakunnan elämään ja viranhoitoon." <3
Hmm, pitää tutkia ohjelmaa josko sieltä löytyisi jotain minne tällainen 40v+ homomies ei homoyhteisöön kontakteja omaava tallaaja voisi/uskaltaisi mennä itsekseen tuntematta itseään täysin ulkopuoliseksi.
Zephyr, tuleeko kallion seurakunta ulos kristillisen pimeyden kaapista ja tekee uskonpuhdistuksen ideologiakirjassaan, jotta seksuaalivähemmistöjen tervehenkiset ihmiset eivät joutuisi lukemaan naisvihaa ja näitä kristillisen vihan julistuksia raamatusta ja jotta umpi-kristittyjä ei yhä jatkossakin aivopestäisi näilllä ja monilla muilla kristin-uskomuksen pirullisuuksilla:

ut:ssä roomalaiskirje 1:26-27:

"26 Siksi jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, 27 ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan."

paavalin ensimmäinen kirje korinttilaisille 6:9-10:

"9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, 10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät."

ensimmäisessä kirjeessä Timoteukselle 1:10:

"9 Eihän lakia ole säädetty kunnon ihmisten takia, vaan lain ja järjestyksen rikkojien, jumalattomien ja syntisten, rienaajien ja pyhänhäpäisijöiden, isän- ja äidinmurhaajien, tappajien, 10 siveettömien, miesten kanssa makaavien miesten, ihmisten sieppaajien, valehtelijoiden, valapattojen ja ylipäänsä kaikkien sellaisten takia, jotka toimivat vastoin tervettä oppia."

juudaksen kirjeessä 1:7:

"Niin kävi myös Sodoman ja Gomorran ja muiden sen seudun kaupunkien, jotka samalla tavoin antautuivat siveettömyyden ja luonnonvastaisten himojen valtaan: niiden saama rangaistus on varoittava esimerkki, joka muistuttaa ikuisesta tulesta."

- - -

koraanihan on paljon hienovaraisempi sanoissaan ja pohjaa sättimisissään selvästi raamatun vihanjulistuksiin:

7.79 Totisesti te käytte miesten luokse himoissanne naisten sijasta. Kylläpä olette kevytmielisiä ihmisiä! (?homot)
26.165-166 Menisittekö kaiken maailman miehiin ja laiminlöisitte vaimonne, jotka herranne on luonut teille? Niin, te olette rikollisia ihmisiä. (? bisset)
27.55-56 Entä Loot, kun hän sanoi kansalleen: Harjoittaisitteko törkeyksiä ehdoin tahdoin? Menisittekö tosiaankin miehiin naisten sijaan irstaudessa? Niin, te olette mielettömiä ihmisiä. (Loothan on raamatun Sodoma&Gomorra-tarinasta koraaniinkin otettu)

islamin homotuomiothan on itse asiassa keksitty myöhemmin, sillä niitä ei ole koraanissa, eikä myöskään profeetta muhammedin langettamissa hadidt-tuomioissa. raamatussa taas tuomionjulistukset ovat aika selvää vihapuhetta, joten ei ihme että kristinuskomus on ylivoimaisesti pahiten meitä vainonnut ja eniten meitä murhannut uskomus.

- - -

Vai vieläkö kristinuskomus uskoo ideologiakirjansa moniin vihapuheisiin, vai onko raamatun mielipide-tekstit todettu jo virallisestikin palturiksi?

kristinuskomusta voi toki kaunistella ja mykkäkakka-mielikuvitusolentojen "tarvetta" julistaa, mutta eikö tervehenkinen todellisuus ole kuitenkin elämän kantava voima ja perusta. raamatusta voi maalata suurta ja mahtavaa kuvaa rusinapulla-tyylillä, mutta samoin voi tehdä kommunismista ja natsismistakin - mutta onko siinä yhtään mitään järkeä ja vastuullista tunnetta.

Jos kristinuskomus on muuta kuin raamattu, niin miksi sitten raamattu sisällöllään roikutetaan mukana? Sehän voi olla miinakenttä satuolento-uskomuksiin hurahtaneille. Ja jos siihen kaikkeen mitä tarinahahmo-profeetta-jesse julisti ja mitä hänen ja fantasia-jumalan nimissä raamatussa julistetaan ei enään uskota, niin miksi sitä kutsutaan kristinuskoksi? jessehän mm. julistaa arvojärjestyksen jumala > mies > vaimo, eli uskooko kallion seurakunta tuohon vai ihan muuhun eli siihen mitä valtaosa meistä suomalaisistakin arvsotaa, eli naisten ja miesten yhdenvertaisuuteen.

Antaako kallion seurakuna Äiti-jumalan siunauksen ja saarnaako se nais-profeettojen viisaudella, vai pitääkö tyytyä vain huru-ukkoihin ja jeesustelijoihin? (jessehän mm. julistaa että toisia hulluiksi sanovat ansaitsevat helvetin (matt. 5:22) ... ja sitten jesse haukkuu arvostelijoitaan mielenvikaisiksi, eli hulluiksi (luuk. 11:40) .... siispä, pääsikö jesse helvettiin opetustensa mukaan - vai julistiko tuossakin puutaheinää, mitä sylki suuhun toi ;)

kristinuskomuksella ja islamillahan on täysin yhteistä myös naisviha, naisten halventaminen. uskovaiskääpien kirjoittamissa raamatussa ja koraanissa ei ole mitään hyviä, yhdenvertaisia roolimalleja tytöille ja naisille, koska noissa fantaisakirjoissa ei ole naispäähahmoja nimeksikään.
Ja siksihän raamattu-humpuukista luodaan yhä uusia lahkoja, jopa koulutettujen ihmistenkin keskuuteen, kuten tämäkin Espoon teekkari-piireissä kait yhä vieläkin toimiva kristillinen piiri:

Tapani Koivuniemen uskonlahko: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tapani_Koivuniemen_uskonlahko


Miksi muuten Priden (satu)jumalanpalveluksia ei voida järjestää Senaatintorin tuomiokirkossa? sehän ammottaa tyhjyyttään Pride-kulkueenkin päivänä? Onko kristinuskovaisia hlbt-ihmisiä jo onneksi sen verran vähän että se olisi liian iso paikka? Vai onko se varattu vain tuomio-kirkoksi?
ja hlbt-ihmiset lokerroitu vain Kallion kulmille.
Zephyr: Vaiettu, torjuttu vai hyväksytty? Miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä on käsitelty ja käsitellään kristillisessä mediassa. Keskustelutilaisuus.


raamattu -fantasiakirjallisuusmaailmaan viehtyneethän eivät elä tässä ajassa siinäkään suhteessa että kun muista fantasia-kirjallsuuksista ja fantasia-elokuvista pyritään nostamaan esiin lesbo-sankareita, trans-sankareia, homo-sankareita, heteroseksuaalisesti-suuntautuneitten lisäksi, niin raamattu-fantasioista nuo tärkeät seksuaalivähemmistö-sankarit uupuvat kokonaan.
raamatussa ei ole lesbo-hyviksiä, ei ole trans-esikuvia, eikä homoja esitetä myönteisessä mielessä sankareina. Ainoa, mikä raamatusta löytyy on biseksuaalin vaimo-ukon, eli daavidin pederastia-suhteen ihannointi joonata-nuorukaista kohtaan. (pedofiliaa ja insestiähän raamatussa jopa tuomitsematta kuvataan useammassakin kohdassa)

Mutta ilmeisesti kristinuskovaisia ei kiinnosta se, että raamatussa vain asuaksualisoidaan tai heteroillaan ja niitäkin kohtaan on nuivuutta monin paikoin.

Järkyttävälle tasolle myös sateenkaari-perheidenkin näkökulmasta menee jessen julistus siitä, ettei hänen seuraajansa voi olla, ellei vihaa sisaruksiaan, vanhempiaan ja omaa itseäänkin. Ilmankos siinä sitten jessen seuraajia on traumatisoitunut.
Tässä vielä uudelleen Priden parhaat menovinkit :) :

Helsinki Pride 2016

Kallion seurakunta on perinteiseen tapaan mukana Helsinki Pride -viikolla 27.6.-3.7.2016. Pride viikon ohjelmaan voit tutustua tästä.

Helsinki Pride Kallion seurakunnassa:



Vaiettu, torjuttu vai hyväksytty? Miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä on käsitelty ja käsitellään kristillisessä mediassa. Keskustelutilaisuus to 30.6. klo 19 Kallion srk-kodissa, Siltasaarenk.28. Paneeliin osallistuvat ohjelmajohtaja Kai Kortelainen, Radio Dei, päätoimittaja Leevi Launonen, Ristin Voitto, päätoimittaja Urpu Sarlin, Esse ja julkaisupäällikkö Olli Seppälä, Kotimaa.

To 30.6. klo 18 Kallion kirkossa kansainvälisen sateenkaariväen Euro Games -urheilutapahtuman kansainvälinen messu, saarna merimiespastori Sirpa Tolppanen.

Pe 1.7. klo 18 Kallion kirkossa Sateenkaarimessu. Saarna Laura Mäntylä, lit. Jaana Partti, kanttori Kimmo Puunenä. Mukana messukuoro Ääniset, joht. Petriikka Pohjanheimo. Kirkkokahvit.

Messun jälkeen klo 20.30 pikadeitti sinkuille Kallion srk-kodilla, Siltasaarenk.28

La 2.7. osallistumme Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Kokoontuminen alkaa Senaatintorilla klo 12, kulkue lähtee klo 13 ja päätyy Kansalaistorille, kulkueessa kirkon rekka. Puistojuhlassa mm. Konttikirkko, pomppulinna lapsille, sateenkaarikrusifiksejä ja muuta toimintaa.
Tottakai Zephyr voin jutella uskovaisten kanssa.
Juttelenhan tässä sinunkin kanssa, vaikka sinulla onkin vihoitteleva asenne homoja kohtaan ollut kommenteissasi eri keskusteluissa.
Mutta se varmastikin johtuu kristinuskomuksesi aivopesuvaikutuksesta, eli ideologiasta, eikä niin ihmisestä.

Työyhteisössäkin kerran eräs heteromies avautui aviokriisistään ja avioeron uhkaavan ... ja kertoi että oli naapuruston miehen kanssa päätynyt juttelemaan asiasta. Tämä naapuri oli ihan homo, homopariskunnan toinen mes. Työkaveri kestoi että juttelu oli avittanut asiassa ja ehkä vaimon kanssa sopuun vielä pääsevät.
Kun tuo työkaveri kertoi asiasta, kimmastui työyhteisön eräs umpikristitty ja alkoi jullistaa sodoman ja gomorran tuomioita homoille.
Sanoin hänelle heti suorat sanat ja torppasin luonnottoman uskomuksensa pahansuovan julistamisen heti siltään.

Kallion uskomusseurakunnalta kannattaa kysyä tosiaan, nojaako heidän uskomuksensa raamattuun?
Ja sitten jos nojaa, kysyä, onko siellä rraamatussa naisten asema yhdenvertainen, onko siellä nais-jumalaa, nais-profeettoja, ...
Onko siellä asiallista ja positiivista kerrrontaa trans-ihmisistä, vastuullista julistamista biseksuaaleille ja annetaank siellä lesborakkaudesta, sekä homorakkaudesta asiallisen hyvää kuvaa?

Sekä tietenkin kannattaa kysyä, uskotaanko Kalliossa jumalaan, eli olemattomaan mielikuvitusolentoon?
Kaikkien sinkkujen kannattaa laittaa tämä päivä ja aika muistiin :) :

Pe 1.7. klo 18 Kallion kirkossa Sateenkaarimessu. Saarna Laura Mäntylä, lit. Jaana Partti, kanttori Kimmo Puunenä. Mukana messukuoro Ääniset, joht. Petriikka Pohjanheimo. Kirkkokahvit.

Messun jälkeen klo 20.30 pikadeitti sinkuille Kallion srk-kodilla.
Helsinki Priden kulkueessa on tänäkin vuonna koskettava ryhmä, joka viestittää abrahamisten vihauskomusten ikävästä vaikutuksesta maailmassamme

http://www.vino.fi/ronsy/files/2013/07/IGP1437.jpg

http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/p4336-1iwp0G2s21_th2.jpg

He vetävät joka vuosi paatuneimmankin kristinuskovaisen hiljaiseksi, huomaamaan uskomuksensa "suvältä" harrastajien aikaansaaman syntitaakan.

https://www.youtube.com/watch?v=UB6I5dYDvqg

https://www.youtube.com/watch?v=Y5qpGHHXg_8

https://www.youtube.com/watch?v=I7PBfKv0Irs

All we need love - not hate http://picsit.fi/k/2016/06/23/3a30fb18d6514a17d3f128ec2b684c0a.jpg
Tosi mainiota että saatiin EuroGames HLBT-urheilukisat myös Helsinkiin, Priden aikaan, niin täälläkin ehkä saadaan laajempikin kipinä mm. same-sex paritanssiharrastukseen.

Tämäkinhän tanssi, Cha-cha-cha on EuroGamesin tanssikisoissa mukana ja komeesti sopii homomiehillekin

https://www.youtube.com/watch?v=IJgSFA8OWNs

Tansseina tuolla kisoissahan ovat (vähän sarjasta riippuen)
- vakiotansseissa hidas valssi, wienervalssi, tango, hidas foxtrot ja quickstep
- lattarivansseissa cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble ja jive
- sekä noita vapaammin yhdisteleväkin showtanssi

http://2016.eurogames.info/the-sports/dance/

Kisat ovat Töölö Kisahallisa ja katsomaan voi mennä ilmaiseksi.

tangoa https://www.youtube.com/watch?v=fWB-Y9jodk0
(roxanne) https://www.youtube.com/watch?v=-6-6kN79oIA
naiset https://www.youtube.com/watch?v=6955l1Lsgm0

quickstep https://www.youtube.com/watch?v=5q4IQ4qPDIE
(puttin on the ritz) https://www.youtube.com/watch?v=F32oeGDFJh0
naisparit https://www.youtube.com/watch?v=yL2jkTw81wE

jive (hit the road jack:llä) https://www.youtube.com/watch?v=HesgzJJ1XYk
naispapreina: https://www.youtube.com/watch?v=6uDTIzDr3ls

rumba (strangers in the night) https://www.youtube.com/watch?v=ycZJdQAwFV8
naispareina (Adelen hello) https://www.youtube.com/watch?v=MehLmJTb8rg

paso doble https://www.youtube.com/watch?v=ZMW3LowyaOg
naisparit (Pariisin kisoista) https://www.youtube.com/watch?v=pOnLNKwX9RI

samba, naiset https://www.youtube.com/watch?v=KSXXMDAy6N8
miehet https://www.youtube.com/watch?v=ODpBJBjhtQM

wienervalssi https://www.youtube.com/watch?v=xFHUIoJiEcA

hidas valssi https://www.youtube.com/watch?v=SXZHABRJ_Y0
Kannattaa muistaa nyt keskiviikkona Kallion seurakunnan tilaisuus:

Keskustelutilaisuus to 30.6. klo 19 Kallion srk-kodissa, Siltasaarenk.28. Paneeliin osallistuvat ohjelmajohtaja Kai Kortelainen, Radio Dei, päätoimittaja Leevi Launonen, Ristin Voitto, päätoimittaja Urpu Sarlin, Esse ja julkaisupäällikkö Olli Seppälä, Kotimaa.
Me tanssista nautitaan, jotka osataan ja ne sitten, joissa ei ole tanssimiestä, vain seinäruusuina ruikuttavat - kuten edelläkin.

- - -

Pride starttaakin todella tärkeällä tilaisuudella jo maanantaina. Arvokasta vertaistukea antavat, kun ottaa huomioon, mitä kaikkea kauheutta kristinuskomuskin aiheuttaa.

USKONTOJEN UHRIEN TUKI UUT RY:N VERTAISTUKITAPAAMINEN

Uskonnollisista yhteisöistä eronneille tai eroamista harkitseville seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille suunnattu vertaistukitapaaminen. Ryhmässä käydään luottamuksellista keskustelua yhteisöihin liittyvistä kokemuksista.

http://www.helsinkipride.fi/eid/uskontojen-uhrien-tuki-uut-ryn-vertaistukitapaaminen-uskontojen-uhrien-tuki-uut-ry-stodkvall-victims-of-religions-peer-support-meeting/

Menehän rohkeasti mukaan Zephyr, vapautumaan harha-uskomuksista.
Tänään siis kuuntelemaan Pride viikon avajaispuheita klo 18. Jussi Pajunen onnistunee tänäkin vuonna puhumaan pitkään mainitsematta kertaakaan sanoja homo, lesbo, gay tai pride; tasa-arvo taisi sentään jonakin vuonna puheeseen eksyä.

Avajaisten jälkeen onkin sitten hyvä pistäytyä vaikka Terassibaarissa, jossa on esillä Artturi Nokelaisen hienoja vahvan tunnelatauksen maalauksia. Eilen niitä katsellessani ei luetteloa tauluista vielä ollut, mutta paikalla ollut taiteilija kertoi itseäni eniten sykähdyttäneen taulun nimeen liittyvän luku 175. Tämä näyttely ei ole viikon virallisessa ohjelmassa, mutta yrittäkää mahduttaa se omaan viikko-ohjelmaanne.

Kiitos vielä toistamiseen ohjelmasta vastaaville runsaasta tarjonnasta. Itselläni on ollut suuria vaikeuksia aikatauluttaa kaikki viikon kiinnostavat tapahtumat viikon menemisiin. Joistakin tapahtumista joutunee poistumaan hieman etuaikaisesti ehtiäkseen seuraavaan.
Tulihan sekin koettua… Avajaispuheessaan Jussi Pajunen lausui sanan pride kymmenen kertaa! Eilisessä Eurogames avajaispuheessa pride esiintyi kolme kertaa, ihmisoikeudet kerran, syrjintä kaksi kertaa ja seksuaalinen tasa-arvo !!!! kerran.

Ettei kellekään jää väärinkäsitystä tästä useamman vuoden jatkuneesta naljailusta, haluan korostaa arvostavani suuresti Jussi Pajusta. Jussi Pajusen tapasin työn merkeissä ensimmäisen kerran parikymmentä vuotta sitten Pajumppialaisissa ja hänen äitinsä samoin työn merkeissä jo 29 vuotta sitten.

On erittäin hienoa ja pride-viikon arvoa kohottavaa, että kaupunginjohtajamme osallistuu viikon (samoin kuin Eurogames) avajaisiin! Vielä hienompaa olisi ollut, jos Sauli Niinistö olisi saanut mahdutettua aikatauluihinsa pistäytyä Eurogames avajaisissa. Toisaalta jo se, että tasavalan presidentti on antanut suostumuksensa Eurogames -suojelijaksi, on osoitus suomalaisen arvomaailman kehityksestä.

Hyvää pride- ja Eurogames – viikkoa kaikille!
Luontoäiti se näyttää katselevan oikein suopein silmin pridekansaa ja EuroGamesia, tänäkin vuonna. Sen verran hienolta sää ja sen ennusteet näyttävät.
Vaikken kirkkoon kuulukaan tai usko jumalaa/jumaliin niin tässä hyvä Pride-vinkki tälle illalle, sateenkaari-messu Kallion kirkossa sekä pika-deitit seurakuntatalolla sen jälkeen :)

Pe 1.7. klo 18 Kallion kirkossa Sateenkaarimessu. Saarna Laura Mäntylä, lit. Jaana Partti, kanttori Kimmo Puunenä. Mukana messukuoro Ääniset, joht. Petriikka Pohjanheimo. Kirkkokahvit.

Messun jälkeen klo 20.30 pikadeitti sinkuille Kallion srk-kodilla, Siltasaarenk.28
EuroGames -kisakylässä tuli tänään loppuiltapäivästä vastaan mukava tapahtuma, kun siellä n. 5kymppinen heteropariskunta etsi, että missä se kisakylän sauna-alue on (pörräsivät siellä ruokakojujen keskellä). Opastin heidät sauna-alueelle ja kertoivat siinä että kun lapsensa on lesbo, niin päättivät tulla käymään homosaunassa saunomassa, etenkin kun olivat kuulleet vielä että siellä on ihan aito puulämmitteinen sauna. Näyttivät menevän sinne ihan sitten saunomaan - eli selvästikään eivät olleet mitään umpi-uskovaisia : )

Lähi-idän maahanmuuttajiakin kisakylässä näyttää mukavan maallistuneesti vierailevan, mutta jostain kumman syystä persu-populisteja ei paikalla näy (heillä ilmeisestikään ei usko riitä itseensä).

Ja todellakin, kyllä se tuo luonto"äiti" on todellinen hyvän mahtitekijä ja luonnollisen rakkauden monimuotoisuuden hyvänäpitäjä - etenkin verrattuna luonnottomuuksia saarnaaviin ja julistaviin huru-ukko-uskomuksiin.
Taitaa Stadin hlbt-turismi petraantua entisestään, kun nuo kisavieraat kertovat kotimaissaan, miten hieno luonto ja kaupunki täällä onkaan : )

Siitä voimme olla Ylpeitä huomenna Pride-kulkueessakin!
Ennen kulkuetta voi käydä nappaamasa hienon sateenkaari-krusifiksin jota Kallion seurakunta kertoo jakavansa ja sitä voi sitten ylpeänä heilutella kulkueessa :)

"La 2.7. osallistumme Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Kokoontuminen alkaa Senaatintorilla klo 12, kulkue lähtee klo 13 ja päätyy Kansalaistorille, kulkueessa kirkon rekka. Puistojuhlassa mm. Konttikirkko, pomppulinna lapsille, sateenkaarikrusifiksejä ja muuta toimintaa."

https://www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat/kallio/toiminta/sateenkaarityo.html
Toivottavasti kulkueessa ei ole erästä PeepingTomia, joka on haukkunut Seta-lesboja (vaikka he paljolti järjestävät meille upean Priden) ja joka uskovais-persu-biTynkkysen lailla vastusti yhdenvertaista avioliitto-oikeutta (eli ei sallinut biukkojenkaan avioitua parisuhdeuskollisesti mongoamiseen avioliittoon), kun eräs uskomus ei usko Rakkauteen.

Oliskin Todella Upeaa jos Pridessä tia muutenkin kristinuskomus tekisi siivoustalkoot ja siivoaisi ideologia-mielipidekirja-sepustuksistaan kaikki luonnottomuus-sepustukset, kaikki saatanalliset säkeet pois, eikä enään uskoisi hölynpölyolentoihin, eikä naisten eriarvoistamiseen, eikä tuomitsisi biseksuaaleja raamatulliseen helvettiin.

persut (kd:läisten tavoin) lienevät tänäkin vuonna se kyvytön takiaispuolue, joissa ei ole miestä, eikä naista, osallistumaan Prideen, muiden puolueiden lailla.
Mutta mitäs noista, Pride-kulkueessa on uskomuksista vapaita ja paljon maahanmuuttajiakin, joten parasta niin : )
Suomen Ev. Lut. Kirkko on systemaattisesti virallisesti vastustanut lainsäädäntöä, jolla on pyritty parantamaan HLBT-vähemmistön asemaa lain edessä.

- Ev Lut kirkko vastusti rekisteröityjä parisuhteita asian ollessa Eduskunnan käsittelyssä. Eikä Kirkko tänäkään päivänä edes siunaa näitä parisuhteita. Kirkko kyllä järjestää mm. lemmikkien joulusiunauksen, mutta rekisteröityjen parisuhteiden puolesta voidaan korkeintaan rukoilla. Niitä ei voi siunata.
- Ev Lut kirkko vastusti tasa-arvoista avioliittolakia. Kirkon virallinen kanta on luettavissa sen antamassa lausunnossa Lakivaliokunnalle.

Onko Suomen Ev. Lut. Kirkko ottanut tähän päivään mennessä virallisesti kantaa siihen, että

1) oli oikein, että homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin
2) oli oikein, että homoseksuaalisuus poistettiin sairausluokituksesta
3) oli oikein, että ns. kehotuskielto poistettiin

Kun näistä 1-3 kohdasta aikoinaan käytiin yhteiskunnallista keskustelua, olisi kiva tietää onko Ev. Lut. kirkko ottanut virallisesti kantaa näihin. Ja jos on ottanut kielteisen kannan, onko virallisesti muuttanut kantaansa tähän päivään mennessä? Jos ei, niin silloinhan kanta ei ole muuttunut -- ihan sama mitä yksittäiset kirkon piirissä toimijat ovat asioista kommentoineet, olivat he sitten pappeja, piispoja tai arkkipiispoja.
Pakko vielä jatkaa/lisätä kun tuosta edellisestä viestistäni tuli niin kehno, että hyvä että itse ymmmärrän mitä halusin sanoa.

Pointtini oli tarkoitus olla tämä:

Jos Ev. Lut. Kirkko on virallisesti vastustanut 1) homoseksuaalisuuden poistamista rikoslaista, 2) homoseksuaalisuuden poistamista sairausluokituksesta, 3) ns. kehotuskiellon kumoamista, 4) rekisteröityjä parisuhteita ja 5) tasa-arvoista avioliittolakia

niin eikö Ev. Lut. Kirkko yhä edelleen vastusta kaikkia noita, jos se ei ole ottanut virallisesti kantaa asian hyväksymisen puolesta?

Onko Ev. Lut. Kirkko ottanut virallisesti sellaista kantaa, että se kannattaa homoseksuaalisuuden poistumista rikoslaista?
Niinpä, eli mikä siinä lähimmäisenrakkauden pihtaamisessa kirkkoja oikein viehättää?

puhumattakaan Suomen ortodokseista, helluntailaisista, lestadiolaisista, jehovan todistajista, jotka eivät ajattele sen kummemmin lasten, kuin aikuistenkaan henkistäkään hyvinvointia.
Human ei taas ajattele muuta kuin homomiesten(=itsensä) hyvinvointia pilkaten jatkuvasti mm bi-seksuaaleja miehiä sekä trans-sukupuolisia.
Minä en mielestäni ole pilkannut biseksuaaleja enkä transsukupuolisia.
No Zephyr sinä se nautit varmaan siitäkin kun Priden puistojuhlassa esiintynyt bisse Reino Nordin väänteli lavalla vitsejään sekä "transuista" että tokaisi näin:
"täällähän on parhaat hippi-bileet. siis hippi, ei hintti"
Etkös ollut Zephyr muistanut Reinon kanssa tyttöillä?

Suomessakinhan noita homofobisia bissejä riittää, persu-uskovais-bi-Tynkkysen ja Nokia mission nuorukaisvikittelijä-bi-saarnaaja-akkamiehen lisäksi.
Oletkos Zephyr siellä bi-Tynkkysen vetämässä uskovais-bi-ryhmässä, kun noihin uskovaisporukoihin niin täällä hinkuat.

Kerro nyt meille Zephyr, oliko siellä kristinuskovaisten rekassa taivaallinen olo, pikadeittasivatko sinut jonkun mukavan rekka-lesbon kanssa vai lupasivatko vihkiä sinut avioliittoon Rakastavais-miesparina ensi vuonna ihan tuomiokirkossa?
Vai etkö uskaltanut sinne mukaan, karsastitko niitä usiksia tai pelkäsitkö jopa olevasi henkisesti heikko ja bimahtavasi siellä hurahdus-uskoon?

Itse olin Pride-ryhmämme kanssa usisryhmän lähettyvilläkin, emmekä tietenkään syyllistyneet mihinkään ristiriitaisuuksiin, emme savupippuripommien tms. terrorismiin, kuten kristillis-helluntailaisporukka taannoin iski Prideä vastaan.
Saapas nähdä, tuleeko persu-johtoisesta puolustusministeriöstä tai pääesikunnasta jälkipolemiikkia ylikersantin rohkealle Pride-osallistumiselle armeijan virka-asussaan

http://yle.fi/ylex/uutiset/alkaa_olko_hiljaa_vieressa_puuttukaa__suomalainen_ylikersantti_marssi_virka-asussa_pridessa/3-9002038

https://pbs.twimg.com/media/CmWoXHUXEAAbXFH.jpg

Vaikka onhan tuolle erittäin hyvät perusteet ainakin, homo-veteraanienkin osalta

Tämäkin homomies 23-24 -vuotiaana komensi Pitäjänmäen Pajakukkulan ilmatorjunta-patteria ja oli helmikuulla 1944 pelastamassa Helsinkiä suurpommituksilta ja sai siitä kunniamerkinkin http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/lp/8kv/hggt/3175/873670939.jpg
https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_suurpommitukset
Sitten 27 vuoden päästä tuosta em., eli 1. helmikuuta 1971 häntä ei enään voitu tuomita vankilaan rakastamisesta, kuten siihen asti saattoi käydä.
Tuolloin ev. lut. kirkko virallisesti vastusti homoseksuaalisuuden poistamista rikoslaista - mutta se ei onneksemme siinä saanut tahtoaan läpi.

- - - -
update:

Tulihan siitä sitten palautetta http://yle.fi/ylex/uutiset/puolustusvoimat_nihkeana_ylikersantin_pride-marssista_emme_nae_suotavana_etta_sotilaspuvussa_esiinnytaan_vastaavanlaisissa_tilaisuuksissa/3-9003839

- - - -

briteille, ausseille, hollantilaisille, jenkeille, ruotsalaisille puolustusvoimien osallistuminen Prideen ei ole ongelma, vaan pikemminkin jo perinne, mutta nykyinen, suomalaisiin arvoihin nihkeästi suhtautuvan puolueen persu-puolustusministeri ei ilmeisestikään tykkää, vaan fanittaa enempi Venäjän mallia.

https://www.youtube.com/watch?v=92Tk_bWyVYc
https://www.youtube.com/watch?v=Rz1BDhhX-fQ

https://www.youtube.com/watch?v=dthQu7GOncs