Tarja Pölkki ja Suomen läskivallankumous olikin rimanalitus

Keskisuomalaisessa kolumnia pitävä Tarja Pölkki nostatti vilkkaan keskustelun otsikolla "Läski rassaa suhdetta mutta myös naapuria" julkaistulla kirjoituksellaan ( http://www.ksml.fi/mielipide/kolumni/L%C3%A4ski-rassaa-suhdetta-mutta-my%C3%B6s-naapuria/748066 ). Kirjoituksessaan Pölkki ryöpsäytti suloiseksi sekamelskaksi ylipainon ja sen terveysvaikutukset sekä (naisten) pukeutumistyylin ja sen sopimattomuuden hänen omiin kauneusihanteisiinsa.

Ylipainon kielteisten terveysvaikutuksien käsittely on luonnollisesti hyväksyttävää ja tarpeellistakin.

Sen sijaan kanssaihmisten ulkonäön ja tyylin julkinen arvostelu on moukkamaista. Rimanalitus, josta Pölkkiä sietääkin kritisoida mitä ankarimmin - ei kuitenkaan asiattomuuksiin turvautuen, jota kuuluu sosiaalisessa mediassa tapahtuneen.

Ihmisten ulkonäköön ja pukeutumiseen tarttumalla Pölkki omassa ylenkatsovalla lähetymistavallaan laskeutui juuri sille tasolle, jolla toimivat hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuuden vastustajat: omissa silmissä epämiellyttävänä näyttäytyvää ilmiötä ja ihmisiä pistellään mennen tullen.

Hyvin, hyvin huonotapaista.

Tarja Pölkki: anna naisten olla punaisessa, jättisuuressa t-paidassa, puoleen sääreen ulottuvissa mustissa legginseissä ja retkisandaaleissa, vaikka se sinusta näyttäisikin hirveältä. On hyvä ymmärtää se, etteivät muut ihmiset ole olemassa tyydyttääkseen kauneusihanteitasi. Ei sinua Tarja Pölkki pelasta sekään, että väitit tarkkailleesi kanssamatkustajia "ei arvostellen vaan havainnoiden". Ei lainkaan.

Mietin tovin, että kuuluuko tämä aihe "Hyvinvointi & terveys" vai "Trendit & ulkonäkö" -alueen alle. Päädyin jälkimmäiseen, koska vakavampi terveysnäkökulma jäi pahasti ilmeisesti henkilökohtaista tyydytystä tuoneen hömpsönpömpsön-näkökulman alle.

Pistää pohtimaan, oliko Kangasniemi Pride sittenkin Tarja Pölkille vain keino päästä julkisuuden valokeilaan laukomaan omia mielipiteitä. Vai oliko vain kyse taitamattoman kirjoittajan yrityksestä saada sovittu merkkimäärä täyteen? Toivon jälkimmäistä.