Mies paljasti humalassa olevansa homo

  • 1 / 7
  • Silja78
  • 18.2.2016 20:57
Joulukuussa 2012 nykyinen mieheni vahvassa humalassa itkuisena huusi minulle olevansa homo. Olin itsekin humalassa ja asiasta ei sen jälkeen ole puhuttu mitään.

Asia kieltämättä ajoittain nousee mieleeni. Varsinkin tänä talvena seksiä on ollut tavallista vähemmän, mikä on tietysti normaalia pidemmissä suhteissa. Seksi on jollain tasolla aina ollut välillämme "tunteetonta". Varsinkin seksin jälkeen mieheni on ikäänkuin vaivaantunut ja ei mielellään edes katso minuun päin.

Voiko homoseksuaalisuus vain "kadota" ihmisestä, vai voimistuuko tunne kokoajan? Haluaisin nyt kuulla homomiesten mielipiteitä tähän.
Ei katoa eikä voimistu. Se vain on. Toinen juttu on se, hyväksyykö tämän ominaisuuden itsessään. Ajan myötä ihminen myös oppii tuntemaan itseään ja omia tuntemuksiaan paremmin.
Silja78, miehesi on biseksuaali, eli häntä kiinnostaa sekä nainen että mies, kun on kanssasi kerran naimisiin mennyt ja humalassa sitten avautuu että pitää miehistäkin, vaikka käyttääkin väärää sanaa itsestään (eli puhuu erheelliseti että olisi homo). Kuten heteroseksuaalisuus tai homoseksuaalisuukaan, myöskään biseksuaalisuus (kiinnostus sek eri että samaan sukupuoleen) ei häviä, eikä muutu ihmisessä muuksi, mutta sen toteutuksen suuntautumiset voivat muuttua biseksuaalin elämän myötä seksuaalisuuden halujen vaihdellessa naisiin ja/tai miehiin.

Yleisesti monesti erehdytään nimiittämään biseksuaalisuuttakin homoksi, koska ajattelu on ollut seksuaaliasioissa vain kaksinapaista, hetero - homo -akselilla, eli biseksuaalisuutta ei osata aina sanoa siksi itsekseen. Biseksuaalisuushan on ihan eri asia, kuin hetero tai homo.

Tuohon, että miiehesi on biseksuaali, viittaa sekin että kerrot että teillä suhteessanne seksi on vähentynty, eli sitä on aiemmin siis ollut enemmän.
Homoa ei kiinnosta nimittäin ollekaan seksi eri sukupuolen kanssa - aivan samoin kuin heteroakaan ei kiinnosta lainkaan seksi saman sukupuolen kanssa.

Varsin yleistä onkin se, että etenkin vanhemmat biseksuaalit elävät toisen sukupuolen kanssa ja joko kieltävät tai salaavat hyvin pitkälle sen kiinnostuksensa samaan sukupuoleenkin, eli heillä voi olla salajuttuja, mutta sitten asia voi tulla esiin juuri siellä avioliiton keski-iässä, kun sen toisen kiinnostuspuolen toteuttamisen halut "viime tiapassa" kasvavat ja jos avioliitossakin on muutenkin niitä keski-iän kriisejä.

Sinun Silja78 kannattaa siis kysyä biseksuaalien mielipiteitä asiasta, sillä tuo on heidän ominta alaansa. Tai sitten ammatti-ihmisten tukea teille.
  • 4 / 7
  • Yesman
  • 19.2.2016 16:30
"Voiko homoseksuaalisuus vain "kadota" ihmisestä, vai voimistuuko tunne kokoajan?"

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan ihmisen seksuaalisuus sijaitsee neurofysiologiassa. Se ei sijaitse psykologiassa. Seksuaalisen suunnan määrätytymisen mekanismien suhteen epigenetiikka on tällä hetkellä johtotähtenä, mutta muitakin mekanismeja on ehdotettu ja tutkitaan.

Homoseksuaalisuutta voi ajatella vähän samaan tapaan kuin vasenkätisyyttä. Vastaavalla tavalla sukupuolinen suuntautuminen ei varsinaisesti muutu.

Syntyjään vasenkätisen ihmisen on kuitenkin mahdollista pakottaa itsensä käyttämään vain oikeaa kättään. (Yleensä pakottaminen lähtee käyntiin ulkoapäin).

Pakotettunakaan vasenkätisestä ei tule varsinaisesti oikeakätistä, vaan korkeintaan molempikätinen ja yleensä silti jotkut asiat yhä edelleen suoriutuvat luonnollisemmin vasemmalla.

Ihmisen ikääntyessä asioiden tärkeysjärjestys, painoarvo ja energiamäärät saattavat muuttua. Valheellisen oikeakätisyyden ylläpitämiseen tarvittavaa motivaatiota tai energiaa ei välttämättä enää löydykään ja silloin alkaa tutustuminen asioiden oikeaan laitaan.
Humanin kommenttiin täydennykseksi, että toki mies voi olla homokin, vaikka on päätynyt parisuhteeseen ja naimimisiinkin naisen kanssa. Näin on elämä voinut heitellä syystä taikka toiselta.

Toisaalta eroottinen/romanttinen kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan ei tosiaan välttämättä tarkoita yksinomaista homoseksuaalisuutta, vaan voi liittyä eri asteiseen biseksuaalisuuteen - täyden homoseksuaalisuuden ja heteroseksuaalisuuden välissä.
  • 6 / 7
  • human
  • 19.2.2016 23:44
smo. "täyden homoseksuaalisuuden ja heteroseksuaalisuuden välissä"

Sinä se jaksat höpistä luulotteluuskomuksiasi.

Mikä ihmeen "täysi homoseksuaalisuus"? Ei ainakaan ole olemassa mitään "vajaata homoseksuaalisuutta", kuten ei ole olemassa mitään "vajaata heteroseksuaalisuuttakaan".

Koetahan nyt ymmärtää jo että on vain täyttä, homoseksuaalisuutta, heteroseksuaalisuutta tai biseksuaalisuutta.
Ja vain bisset vaihtelevat sitä, missä määrin seksuaalksuutensa suuntautuu naisiin ja miehiin. Tuota kuvaa biseksauaali Kinseyn laatima Kinseyn (bi)seksuaalisuus-asteikko, joka ei kuvaa homoja eikä heteroita.

Homot ovat kaikki aina täyisn kiinnostuneet vain samasta sukupuolesta, samoin kuin heterot ovat aina täysin kiinnostuneet vain eri sukupuolesta.

Tuo Yesmanin kuvaus homoisa ja heteroista, oikea- tai vasenkätisinä on tavallaan kuvaava. Siihen voisi liittää biseksuaalit vaikkapa niin että he ovat kädettömiä, mutta sekä vasen- että oikeajalkavarpaisia, eli ihan oma ulottuvuutensa.
Ihmisen seksuaalista suuntautuneisuutta ja sukupuolisuutta voi kuvata paremminkin moniulotteisena kirjona kuin vaikkapa kolmena laatikkona. Yksinkertaistettuna asiaa voi havainnollistaa janana, jonka toisessa päässä on homo ja toisessa hetero, ja mainittu jana on liukuma - biseksuaalisuudeksi nimetty ilmiö. Kätisyydenkään suhteen ei ole joko/tai. Itsekin kirjoitan yksinomaan oikealla kädellä, mutta vaikkapa jääkiekkomailaa käytän luonnostani "vasenkätisenä" siis lapa oikealla.

Minä sanoisin, että luulottelu-uskomuksiin joutuu turvautumaan, jos kieltäytyy näkemästä ja hyväksymästä elämän monimuotoisuuteen kuuluvia liukumia.