Osallistu sateenkaariperheiden lasten hyvinvointi -tutkimukseen

  • 1 / 3
  • Sk-perheet ry
  • 8.10.2015 10:54
Millaista on elää lapsena sateenkaariperheessä eli perheessä, jossa ainakin yksi vanhemmista kuuluu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön? Kiusataanko lapsia vanhemmistaan johtuen ja jos, miten tämä vaikuttaa heidän psyykkiseen hyvinvointiinsa? Entä millaista tukea sateenkaariperheiden vanhemmat ovat saaneet vanhemmuudelleen?

Sateenkaariperheiden lapsia on tutkittu kansainvälisissä tutkimuksissa 40 vuoden ajan. Tutkimuksien perusteella tiedetään, että samaa sukupuolta olevien vanhempien perhe on lapsen kehitykselle yhtä ihanteellinen kuin vertailukohtana pidetty kahden vastakkaista sukupuolta olevan vanhemman perhe. Suomessa sateenkaariperheiden lapsia ei ole tutkittu lainkaan eikä heidän haavoittuvuuksistaan ja vahvuuksistaan ole tietoa. Lokakuun loppuun saakka avoinna olevassa kyselytutkimuksessa täydennetään puuttuvaa tietoa.

***Sateenkaariperheiden 10–18-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan kutsutaan osallistumaan kyselytutkimukseen.***

Ilmoittautumiskysely löytyy osoitteesta: https://my.surveypal.com/Sateenkaariperhe-tutkimukseen-ilmoittautuminen

Tutkimuksen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, ja sen toteuttaa Sateenkaariperheet ry yhteistyössä Väestöliiton kanssa. Tuloksia hyödynnetään sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnin edistämiseen.

Lisätietoja löytyy sivulta http://www.sateenkaariperheet.fi

Kia Aarnio, PsT, tutkija, Sateenkaariperheet ry
kia.aarnio(at)sateenkaariperheet.fi, p. 050 542 1001
  • 2 / 3
  • Sk-perheet ry
  • 27.10.2015 9:51
**Kyselyn vastausaikaa on jatkettu marraskuun puoliväliin asti!**

**Perheellisiä HLBTIQ-ihmisiä ja heidän 10–18-vuotiaita lapsiaan kutsutaan edelleen osallistumaan kyselytutkimukseen lasten ja nuorten hyvinvoinnista!**

Vaikka lapsi olisi syntynyt muussa perheessä tai eläisi sateenkaariperheessä vain osittain, osallistuminen on tärkeää. Toivomme sekä lapsen että vanhemman vastaavan omaan kyselyynsä mutta myös yksittäiset vastaukset otetaan kiitollisuudella vastaan. Samasta perheestä voivat osallistua kaikki ikäryhmään kuuluvat lapset.

Lapsille ja nuorille on luvassa leffalippu kiitokseksi osallistumisestaan!
  • 3 / 3
  • Sk-perheet ry
  • 17.11.2015 14:47
Vielä ehtii osallistua tutkimukseen!
Kyselyt sulkeutuvat maanantaina 23.11.2015 kello 23:59.

Kiitokset jo osallistuneille! Yhdessä edistämme sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia.