Sateenkaariperheet ry:n miesten toiminta käynnistyy

  • 1 / 3
  • Liáina
  • 20.9.2015 20:39
Sateenkaariperheiden perhepoliittisten tavoitteiden yhdeksi painopisteeksi on valittu miesten oikeudet ja miesten perheellistymismahdollisuudet. Toiminta käynnistetään Helsingissä, mutta tapahtumia toteutetaan tulevaisuudessa myös netissä ja viikonlopputapahtumina, jotka ovat paremmin valtakunnallisesti tavoitettavissa.

Oletko jo sateenkaari-isä ja haluaisit tutustua muihin samassa tilanteessa eläviin? Vai haaveiletko vasta isyydestä ja mietit, miten edetä? Sateenkaari-isä(ksi) on Sateenkaariperheet ry:n alaisuudessa toimiva Facebook-ryhmä, joka on tarkoitettu isille ja isäkandidaateille. Ryhmä on salainen, joten jäsenten nimet, julkaisut ja keskustelut näkyvät vain jäsenille. Ryhmään liitytään lähettämällä sähköpostia miestyöryhmälle: mies@sateenkaariperheet.fi

Perheaikaa.fi-palvelussa on nettiluento ”Monta tietä sateenkaari-isäksi”, jossa kerrotaan homo-, bi- ja transmiesten mahdollisuuksista tulla isäksi. Katso luento: https://www.perheaikaa.fi/nettiluennot/lapsi-toiveissa/luento:2491/

Tulevia tapahtumia:

21.9.2015 klo 18.30-21 Miten miehet tekevät lapsia?

Informatiivinen tilaisuus perhettä suunnitteleville. Esitellään homo-, bi- ja transmiesten mahdollisuuksia vanhemmuuteen ja vastataan miesten perheellistymiseen liittyviin byrokraattisiin ja juridisiin kysymyksiin. Tilaisuudessa puhutaan esimerkiksi apilaperheen perustamisesta, sijaisvanhemmuudesta, adoptiosta ja sijaissynnytyksestä. Paikkana Sateenkaariperheiden toimitila Kotola (os. Yrjönkatu 29 A 1, Helsinki).
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/450618871786730/

10.11.2015 klo 18-21 Elämää apilaperheen isänä

Ohjattu vertaistuellinen keskustelu isänä toimimisesta apilaperheessä. Keskustelun teemoina esimerkiksi: kahden kodin elämää, erillään olo lapsesta, yhteistyö äitien kanssa, aiesopimuksen soveltaminen käytäntöön. Paikkana Sateenkaariperheiden toimitila Kotola (os. Yrjönkatu 29 A 1, Helsinki).
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/126331697714720/

2.12.2015 klo 19 Glögi-ilta

Vapaamuotoinen illanvietto kaikille sateenkaariperheiden isille ja isyyttä suunnitteleville. Tarjoamme glögit. Tapahtuma järjestetään myöhemmin ilmoitettavassa kahvilassa tai baarissa Helsingissä.

Helmikuu 2016 Seminaari miesten perheellistymismahdollisuuksista

Sijaissynnytyksestä, adoptiosta ja perhehoidosta keskustelemassa paneeli, joka koostuu muutamasta asioihin vihkiytyneestä kansanedustajasta, asiantuntijasta ja virkamiehestä. Ajankohta ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Huhtikuu 2016 Isät ja lapset

Isien ja lasten yhteinen, iloinen tapahtuma. Tapahtuma järjestetään pienten lasten ehdoilla, mutta kaikenikäisille lapsille ja isille on tarjolla jotain mukavaa. Lisätietoja myöhemmin.

Lisätietoja, tulevat tapahtumat ja uusimmat päivitykset miesten toiminnasta löydät Sateenkaariperheet ry:n kotisivuilta: http://sateenkaariperheet.fi/index.php?item=229
  • 2 / 3
  • Liáina
  • 29.11.2015 22:28
Isät glögillä ke 2.12. klo 19

Vapaamuotoinen illanvietto kaikille sateenkaariperheiden isille sekä isyyttä suunnitteleville homo-, bi- ja transmiehille. Sateenkaariperheet ry tarjoaa glögit.

Tapahtuma järjestetään Helsingin uusimmassa ”heteromyönteisessä homobaarissa/kahvilassa” G Loungessa (os. Simonkatu 8). G Lounge on Forumin korttelissa ylimmässä kerroksessa, josta on hienot näkymät yli kaupungin. Isät ja isänmieliset tunnistat pöydässä olevasta sateenkaarilipusta.

Tule rohkeasti mukaan tutustumaan toisiin miehiin rennossa ympäristössä ja ilmapiirissä. Glögit juodaan kello 19. Yritä osallistua suurin piirtein alusta saakka, niin pääset parhaiten mukaan yhteiseen tutustumiseen ja ajanviettoon!

FB-event: https://www.facebook.com/events/1949113178647554/
  • 3 / 3
  • Krister
  • 23.3.2016 17:07
SATEENKAARIMIESTEN ISYYS – MITEN SE ONNISTUU?

Keskustelutilaisuus miesten perheellistymismahdollisuuksista

Torstaina 31.3. kello 17.00–19.00
Helsingin yliopistolla, Fabianinkatu 26, luentosali 115, 1 krs.
https://www.facebook.com/events/123535064707810/

Tilaisuuden aluksi kuullaan monenlaisten isien lyhyitä puheenvuoroja

Keskustelemassa:
Kansanedustaja Jani Toivola
Lainsäädäntöneuvos Laura Määttänen, Oikeusministeriö
Lakimies Jonna Salmela, Adoptiolautakunta
Kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö Irene Pärssinen-Hentula, Pelastakaa Lapset
Aluetoimiston johtaja Kristiina Mattinen, Pelastakaa Lapset
Dosentti Kati Juva, Lääkärin sosiaalinen vastuu ry, Lääkäriliiton eettinen neuvottelukunta

Keskustelun vetää Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä, joka rohkaisee yleisöäkin mukaan aktiiviseen keskusteluun.

Keskustelun teemoina esimerkiksi:
-Adoptio: miesparit, uusperheet ja adoptio, muuttuva avioliittolaki, adoptioneuvonta miehille, onnistuuko kansainvälinen adoptio, uudet kohdemaat, itsenäinen adoptio
-Sijaissynnytys: kehittyykö Suomen lainsäädäntö, entä ulkomailla, ihmisoikeudet ja kaupallisuus
-Sijaisperheet: oikeaa isyyttä?
-Apilaperheet ja jaettu vanhemmuus: riittääkö huoltajuus, tarvittaisiinko enemmän kuin kaksi vanhempaa?

Tilaisuuden järjestää Sateenkaariperheet ry:n miestyöryhmä

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!