42. Ledertreffen Hamburg 6.-9.8.2015

  • 1 / 1
  • Irokeesi
  • 5.8.2015 19:29
Hampurin 42. Ledertreffen järjestetään 6.-9.8.2015. Järjestäjänä toimii MSC Finland – Tom’s Clubia vastaava kerho MSC Hamburg, joka oli vielä kolme vuotta sitten nimeltään Spike Hamburg. ECMC vuosikokousjärjestelyt 2012 veivät Spike:n kuitenkin taloudellisiin vaikeuksiin ja raunioille perustettiin uusi kerho. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat seuraavat ravintolat: S.L.U.T Club (avajaisilta), Catonium (perjantai), MS Stubnitz (pääjuhla) sekä lisäksi Tom’s Saloon kaikkina iltoina. Näiden lisäksi nahkamiehille löytyy vielä S.L.U.T. clubin läheltä (Mr Chaps liikkeen suuntaan) vähän edellisiä vaatimattomampi Contact Mens Bar (Danziger Strasse 51).

Jos haluaa vähän hengähtää nahkamartoista ja tavata ihan paikallista homostoa (pääasiassa miehiä) läheltä S.L.U.T Clubia ja Tom’s Saloon, Hansaplatzin vierestä, löytyy edesmennyttä Nalleamme lähinnä vastaavat ExtraTour (Zimmerpforte 1 / Kirchenweg) ja Thomas Keller (Rostocker Straße 14 ). Jos tupakkaa pummaavat, itseään kaupittelevat mamu pojat eivät häiritse voi tietysti vierailla myös La Stradassa (Rostocker Strasse 8). Stradan menokin on viime vuosina rauhoittunut ja yleensä nykyään riittää, kun ensimmäiselle tyrkyttäjälle sanoo kohteliaasti ”kiitos ei”.

Catoniumia ja MS Stubnitzia lukuun ottamatta kaikki edellä mainitut paikat sijaitsevat Sankt Georg kaupunginosassa. Samaan kaupunginosaan kuuluu myös Lange Reihe (katu), jonka varrelta löytyy lukuisia ravintoloita ja baareja HBLT-porukalle, lisäksi myös sateenkaarilipulla liputtavia kauppoja ja apteekkeja. Ravintoloista käymisen arvoisia ovat ainakin Cafe Gnosa (L R 93), KytiVoo (L R 82). Edullisesti voi ruokailla esim. Frau Müllerillä (L R 96) – ruoka on tosin varsin perusmättöä eikä mikään gourmet esitys mutta hintalaatu ihan ok.
Ruuasta kannattaa muistaa, että aamiaista tarjoillaan monessa paikassa iltapäivään asti ja vaihteleviin aikoihin puolenpäivän tienoilla tarjoillaan meidän lounasta vastaavaa edullista Mittagstisch. Sen sijaan näyttäisi tulleen tavaksi pitää lounasaikaankin esillä Empfelung (suosittelemme) liitutauluilla. Pääsääntöisesti nuo suositteluannokset vaikuttivat olevan kalliimpia kuin annoslistan tuotteet.

Saksalainen (ravintolahenkilökunnan) palkkaus poikkeaa merkittävästi suomalaisesta. Virallisesti palvelu (ja verot) sisältyy laskun hintaan. Oletusarvona on kuitenkin se, että asiakkaat jättävät laskun summan päälle myös pienen juomarahan (Tips). Tämä saattaa välillä jopa lukea kuitissa selvästi tai on lisätty siihen käsin kirjoittaen ”Tip(s) not included”. Tarjoilijan kuukausipalkka on noin puolet suomalaisesta, eikä siellä, ainakaan Hampurissa, tunneta ilta-, yö eikä sunnuntailisiä kuten meillä. Lähtökohtaisesti tarjoiluhenkilökunnan toimeentulo perustuu siihen, että tippejä tulee kuukaudessa noin maksetun palkan verran. Sopiva määrä liikkuu jossakin lähimpään euroon / 50 c pyöristämisen ja 10 % välillä. 10 % tipillä voi odottaa seuraavilla vierailuilla jo varsin hyvää palvelua (jos sama henkilökunta tallella). Toisaalta yli 10 % tipillä saa lähinnä hölmön turistin leiman otsaansa. Kuitenkin aivan kuten meilläkin, jos vierailee samassa paikassa useamman kerran useamman päivän aikana, on aivan kohteliasta kiittää viimeisen maksun yhteydessä hieman isommalla tipillä ja silloin vaikkapa 5 € ei ole liioittelua noin 10 € laskusta. Tippiodotukset vaihtelevat paikan tason ja asiakaskunnan mukaan, joten kuhunkin paikkaan sopivan tipin oppii lähinnä tarjoilijan ilmeitä lukemalla tipin antamisen yhteydessä.

(Nahka, kumi ym.) ostoksilla voi pistäytyä Mr Chaps myymälässä (Greifswalder Str. 23). Liike löytyy helposti seuraavilla kiintopisteillä: Hansaplatz, La Strada / Thomas Keller, S.L.U.T, jossa kääntö vasemmalle, Bellini Bar, jonka edessä kääntö vasemmalle ja n. 100 m eteenpäin. Vaihtoehtoisesti Lange Reihelta kääntyminen Danziger Strasse, jolla Bellinin kulmassa kääntö oikeaan ja samat n. 100 m. Sporttivaateliikkeitä puolestaan löytyy useampiakin Lange Reihen varrelta.

Jos aika riittää, löytyy Sankt Paulista Reeberbahnilta kaikkien fetish-henkisten ostosparatiisi Bizarre (Reeperbahn 35) ja tietysti myös lukuisa joukko sekalaisia liikkeitä ym.

St. Paulin / Reeperbahn asioista kirjoitan myöhemmin lisää.