Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck suomalaisten kunnosta

  • 1 / 1
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 11.7.2015 19:03
Viikko sitten aikaisin sunnuntaiaamuna päätin ukkoni kanssa käydä aamulenkillä Malminkartanon mäessä, koska silloin siellä ei ole juurikaan ketään. Se on täyttömäki, jota kattaa melkoinen kasvusto. Siellä on polkuja ja huipulle vievät portaat, lähes 500 askelmaa. Alueesta on tullut vuosien kuluessa yhä suositumpi kuntoilupaikka. Joskus viikonloppuna painellaan jonossa ylös portaita. Mäki antaa hyvän vastuksen. Käymme siellä monta kertaa viikossa.

Tuona kauniina sunnuntaiaamuna kurvasimme parkkipaikalle yhden jo sinne parkkeeranneen pienikokoisen auton lähistölle. Tuon auton takaluukku oli ylhäällä, kuin kattona, suojaamassa auringolta. Siinä istui kaljupäinen, isokokoinen mies hikeä valuen. Hän oli jotenkin tutun tuntuinen, mutta en tunnistanut heti. Mieheni nousi autosta ja kuiskasi, että viereisessä autossa on Bruce Oreck, USA:n suurlähettiläs. Mieleeni tuli, että voisin mennä onnittelemaan häntä Yhdysvaltoihin voimaan saatetusta avioliittolaista ja kiittää hänen osallistumisistaan Helsinki Pride -paraateihin. Toinen ajtukseni oli, että minä en ainakaan tuollaisessa tilanteessa vapaa-ajallani, kauniina pyhäaamuna haluaisi tulla häirityksi. Jätin ajatukseni toteuttamatta. Painuimme lenkillemme mäkeen ja vilkaisimme vaivihkaa auton rekisterikilpeä. Siinä oli diplomaattikilvet ja numerot osoittivat auton kuuluvan Yhdysvaltain lähetystölle. Kun palasimme alas mäeltä, Oreck istui edelleen autonsa takaosassa. Perässämme tullut henkilö menin hänen autoonsa ja he poistuivat saman tien.

Iltasanomat: Kovasta kunnostaan tunnettu suurlähettiläs Bruce Oreck: "Monet vanhemmat suomalaiset päihittävät minut!"
http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-1288995522007.html

Oreck kehuu diplomaattiseen tyyliin suomalaisten kuntoa. Se porukka, mikä kiipeilee Malminkartanon mäellä, on kunnostaan huolta pitävää väkeä. Siltä osin hänen kommenttinsa pitää paikkansa. Otos on kuitenkin kovin kapea. Ne, jotka kuntoilua todella kaipaisivat, eivät mäelle koskaan eksy.