YLE Areena Radio: Koskettava haastattelu - Markku Heikkisen kuusi kuvaa

  • 1 / 1
  • JuhaniV
  • 1.3.2015 14:51
Markku Heikkinen on tehnyt vaikuttavia dokumentteja. Yksi näistä on Poikien bisnes (2009), kertomus Prahasta, jossa pojat myyvät itseään pysyäkseen hengissä. Dokumentti meni myös kansainväliseen levitykseen.

Nyt Heikkinen on toimittaja Even Mantun haastateltavana. Areenassa on radio-ohjelmia aiheesta kuusi kuvaa. Niiden kautta kerrataan omaa elämää.
Heikkinen oli 2000-luvulla usein vetämässä pride-viikon keskustelutilaisuuksia. Hän liittyi jossain vaiheessa kirkkoon ja pääsi srk-neuvostoon (Paavalin srk). Hänellä oli myös radiossa viikottainen keskustelusarja.
Sittemmin hän muutti kotiseudulleen Kajaaniin. Isä oli jo vanha ja hän hoiti isäänsä. Isä kuoli viime syksynä
Kannattaa huomata haastattelijan, Eve Mantun taitava työskentely. Hän tuntuu oikeasti elävän haastateltavan tunteen mukana.

Ohjelman esittely:
Yksi kevään tärkeimmistä elokuvista. Näin puhutaan dokumentaristi Markku Heikkisen tuoreimmasta työstä Talvivaaran miehet. Mitkä kuusi kuvaa hän valitsee, kun tehtävänä on kertoa oman elämän tärkeistä käänteistä? Kultalusikkaa ei tämän pojan suusta löydy, vaikka radiotoimittajana hän käyttikin välillä taiteilijanimeä Kainuun aatelinen. Millainen oli Kajaanin abien Rakkauden Vallankumous? Mikä hirviö hönkäilee Talvivaara-aiheisessa valokuvassa? Kuvat löytyvät netistä yle.fi/kuusikuvaa. Toimittajana Eve Mantu.

Yle Areena:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/26/markku-heikkisen-kuusi-kuvaa

Valokuvat, jotka ovat tuon haastattelun pohjana ja sisältönä.
http://areena.yle.fi/radio/2584897

***

Heikkisen dokumentti Poikien bisnes löytyi täysmittaisena internetistä (1:12:14).
https://www.youtube.com/watch?v=AWQSwG3KFx4