TransHelsinki 18.–23.11.

  • 1 / 1
  • Setan tiedottaja
  • 10.11.2014 12:06
TransHelsinki juhlii sukupuolen moninaisuutta 18.–23.11.

Sukupuolen moninaisuutta juhlistava ihmisoikeustapahtuma TransHelsinki tuo muun muassa keskustelua, työpajoja ja kulttuuria eri puolille Helsinkiä 18.–23.11.
TransHelsinkiin kuuluu sekä transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa että kaikille avoimia seminaareja. Viikon tavoitteena on antaa ääni kaikelle sille tiedolle, luovuudelle ja kokemuksille, joita sukupuolivähemmistöjen keskuudessa on.

Tänä vuonna TransHelsingissä juhlitaan myös pyöreitä vuosia täyttäviä toimijoita. Keskiviikkona 30-vuotias sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia ajava Trasek ry järjestää yhdessä Amnestyn Sateenkaariverkoston kanssa argumenttityöpajan translaista ja ihmisoikeuksista. Perjantaina 40-vuotias Seta ry ja sen 20-vuotias Transtukipiste juhlivat taivaltaan Meidän historiamme -seminaarissa.

Torstaina TransHelsingin osallistujat kokoontuvat Narinkkatorille sytyttämään kynttilöitä transfobian vuoksi kuolleiden muistolle. Kansainvälistä Trans Day of Remembrance (TDoR) -päivää vietetään vuosittain 20.11.

TransHelsinki järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1993. TransHelsingin tapahtumia järjestävät Seta ja sen Transtukipiste, Trasek ry, DreamWearClub ry, Amnestyn Suomen osasto ja Sateenkaariperheet ry. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Ohjelma: http://transhelsinki.fi/index.php/2014-ohjelma/