Hipsteri

Pitkin 2000-lukua on puhuttu "hipstereistä". Kyse on ilmeisen urbaanista ihmishahmotyypistä. Itselläni on ollut jonkinlainen käsitys siitä, mitä hipsterillä tarkoitetaan: hipstereitä yhdistää tietynlainen elämäntapa, kulutusvalinnat, musiikkimaku ja pukeutumistavat. Etenkin Helsingin Flow-festivaali on ollut hipstereiden suosiossa. Hipsteriyteen kuulemma kuuluu myös oman hipsteriyden kieltäminen. Joidenkin legendojen mukaan homoissa olisi erityisen suuri hipsteritiheys - tai hipstereiden keskuudessa erityisen suuri homotiheys. Tiedä häntä.

Hipsteri-ilmiötä on esitelty myös Wikipediassa ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Hipsteri ), Urbaanissa sanakirjassa ( http://urbaanisanakirja.com/word/hipsteri/ ), Voicen artikkelissa ( http://www.voice.fi/ilmiot/testaa-oletko-hipsteri-10-kohtaa/8/43752 ).

Eräässä ranneliike.netin keskustelussa eräs nimimerkki ilmeisesti mielenkuohussaan päätti mahdollisessa hetkellisessä kompetenssivajeessaan turvautua henkilökohtaisuuksiin keskustelutaktisena keinona - ja kirjoittaa viiltävää analyysiä siitä, mitä minä olen missäkin järjestyksessä; mainituksi tuli myös "hipsteri".

Rupesin miettimään suhdettani hipsteri-ilmiöön. En osaa päätellä, olenko itse tulkinnut hipsteri-ilmiön aiemmin väärin, missä mielessä analyysissä käytettiin tuota luonnehdintaa ja kuinka tarkka kuva edellä mainitun analyysin tekijällä on hipsteri-ilmiöstä.

Olen tietysti aivan jäävi arvioimaan kohdallani asiaa, mutta Ilta-Sanomien sivuilta ( http://www.iltasanomat.fi/putous/art-1288643349485.html ) löytyy Putous-viihdeohjelman Janne "Jäbä" Leisson -hahmoon liittyen testi, jossa voi laskea oman hipsteriprosenttinsa. Tulokseksi sain, että olen 20% hipsteri. Sijoitustani parantaa mm. Kalliossa asuminen.