Vanhemman neuvo-eroryhmä sateenkaari- tai uusperheestä eronneille

  • 1 / 1
  • Sk-perheet ry
  • 3.10.2013 12:00
Ryhmän alku siirtyi muutamalla viikolla, joten mukaan pääsee vielä!

Vanhemman Neuvo - vanhemmuus sateenkaariperheen tai uusperheen eron jälkeen

On erosta pitkä tai lyhyt aika, ero vaikuttaa lapsen elämään. Miten minä omalta osaltani voisin tukea lastani niin, että eron vaikutus olisi mahdollisimman rakentava osa lapsen elämää? Ammatillisesti ohjattu ryhmä alkaa syksyllä 2013 Helsingissä.

Sateenkaariperheet ry käynnistää syksyllä toiminnan eron jälkeisen vanhemmuuden tukemiseksi. Vanhemman Neuvo -kurssilla keskitytään lapseen ja vanhemmuuteen eron jälkeen. Kurssi on tarkoitettu vanhemmille, jotka ovat eronneet puolisostaan sateenkaariperheellisinä tai uusperheellisinä. Mukaan ovat tervetulleita niin biologiset, sosiaaliset kuin bonusvanhemmatkin.

Vanhemmuuden jakaminen jatkuu eron jälkeenkin, joten ryhmä voi olla ajankohtainen vaikka erosta olisikin jo pidempi aika. Pilottikurssi järjestetään Helsingissä, tulevina vuosina selvitetään mahdollisuuksia järjestää toimintaa myös leirimuotoisena, jotta osallistuminen olisi mahdollista useammille.

Syksyn ryhmä kokoontuu 8 kertaa yhdistyksen toimitilassa Kotolassa torstai-iltaisin 24.10.-19.12.2013 kello 17.30-20.30 (14.11 ei ole kurssia). Kurssin vetää Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman Neuvo -koulutuksen saanut Ritva-Liisa Reinold, joka on koulutukseltaan seksuaali- ja pariterapeutti, opiskellut traumaterapiaa ja toiminut aiemmin Transtukipisteen perhetyön koordinaattorina.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Osallistujat haastatellaan (puhelimitse) ennen kurssin alkamista. Jos sattuu niin, että ex-puolisot ilmoittautuvat samalle kurssille, lähtökohtaisesti ensimmäiseksi ilmoittautuneella on etuoikeus osallistumiseen. Jos lastenhoito on esteenä kurssille osallistumisesta, kysy mahdollisuutta saada yhdistyksen puolesta lastenhoitaja kurssin ajaksi.

Kurssin järjestämistä tukee Raha-automaattiyhdistys ja Kansan Sivistystyön Liitto. Osallistumismaksu on avustusten turvin pidetty kohtuullisena: jäsenet 50 euroa / koko kurssi, muut 60 euroa.
Ilmoittautuminen alkaa heti ja päättyy 20.10: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi

Vanhemman Neuvo- ryhmän tapaamiskertojen aiheet:
1. Eron tuomat muutokset aikuisen ja lapsen elämässä
2. Yhteinen vanhemmuus
3. Lapsen tunteet ja tarpeet vanhempien erotessa
4. Vanhemmuus ja lapsen arki
5. Vuorovaikutustavat
6. Ongelmista kohti ratkaisuja
7. Sosiaaliset verkostot
8. Uudet suhteet ja vanhemmuus
(9. Eron byrokratiaa ja vertaistuen mahdollisuuksia)