Transgender luolahenkilö

  • 1 / 3
  • SaintJudy
  • 22.9.2013 19:01
Arkelogit ovat löytäneet 5000 vuotta vanhan haudan, jonka arvellaan kuuluvan joko homo tai transvestiitille luolamiehelle. Kuparikautinen hauta löydettiin Tšekkien tasavallasta. Miehet haudattiin yleensä aseiden ja työkalujen kanssa. Nyt tutkitusta haudasta löydettiin ruukkuja, joita on yleensä löydetty naisten haudoista. Tutkijoiden mukaan kyseessä ei ole erehdys, hautajaisriitit olivat kyseisellä ajanjaksolla hyvin merkittäviä.

"We believe this is one of the earliest cases of what could be described as a 'transsexual' or 'third gender grave' in the Czech Republic," reiterated cooperating archaeologist Katerina Semradova.

http://www.mnn.com/lifestyle/arts-culture/stories/archaeologists-unearth-5000-year-old-third-gender-caveman
  • 2 / 3
  • Pete
  • 23.9.2013 20:53
SaintJudy hyvä,

Toivottavasti tavoittelet tuolla "Luolamies" -kommentoinnilla jotakin humoristista arvoa, siinä kuitenkaan onnistumatta.
5000 vuotta sitten eläneet esi-isämme rakentelivat kivimonumentteja niin, että heikompaa hirvitti, ja asuivat jo kivirakennuksissa.

Ehkä sinulta on pudonnut nolla pois, koska jo jokunen vuosi sitten löydettiin noin 50 000 vuotta vanha hauta (silti edelleen ihan nykyihmisen, eikä minkään "luolamiehen"), jossa miespuolinen vainaja oli haudattu naispuolisen tavoin mukanaan ruukkuja jne. Siitä vedettiin juuri mainitsemasi johtopäätös. Juttu on siis vuosia vanha.

Noh. Mitäs nyt on 45 000 vuotta tarkkuudessa tällä sivustolla...
No, I don't have sense of homos...

Linkittämäni uutinen oli vielä kiintoisa, siksi sen laitoin tänne keskustelun puolelle, en siis vinkannut "uutistoimitukseen" ajankohtaisena. Lueppa se, niin ehkä se avautuu sinulle -pudonneine nollineen kaikkineen.

Uutinen on mielestäni kiinnostava sinänsä, miten nykypäivänä homo/trans/trasgender koetaan häiritsevänä ilmiönä. Hautalöydös kuitenkin kertoonee sen, miten luonnollisesti varhaisemmissa kulttuureissa on suhtauduttu valtaväestöstä poikkeaviin henkilöihin.

__________

Alkuperäinen uutinen:

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/8433527/First-homosexual-caveman-found.html