Sateenkaariperheellisten eroryhmään voi ilmoittautua

  • 1 / 1
  • Sk-perheet ry
  • 10.5.2013 10:39
Vanhemman Neuvo - vanhemmuus sateenkaariperheen eron jälkeen

Ammatillisesti ohjattu ryhmä alkaa syksyllä Helsingissä

Sateenkaariperheet ry käynnistää syksyllä toiminnan eron jälkeisen vanhemmuuden tukemiseksi. Vanhemman Neuvo -kurssilla keskitytään lapseen ja vanhemmuuteen eron jälkeen. Kurssi on tarkoitettu vanhemmille, jotka ovat eronneet puolisostaan sateenkaariperheellisinä. Vanhemmuuden jakaminen jatkuu eron jälkeenkin, joten ryhmä voi olla ajankohtainen vaikka erosta olisikin jo pidempi aika. Pilottikurssi järjestetään Helsingissä, tulevina vuosina selvitetään mahdollisuuksia järjestää toimintaa myös leirimuotoisena, jotta osallistuminen olisi mahdollista useammille.

Syksyn ryhmä kokoontuu yhdistyksen toimitilassa Kotolassa torstai-iltaisin 26.9.-21.11.2012 kello 17.30-20.30. Kurssin vetää Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman Neuvo -koulutuksen saanut Ritva-Liisa Reinold, joka on koulutukseltaan seksuaali- ja pariterapeutti, opiskellut traumaterapiaa ja toiminut aiemmin Transtukipisteen perhetyön koordinaattorina.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Osallistujat haastatellaan elo-syyskuussa ennen kurssin alkamista. Jos sattuu niin, että ex-puolisot ilmoittautuvat samalle kurssille, lähtökohtaisesti ensimmäiseksi ilmoittautuneella on etuoikeus osallistumiseen. Kurssin järjestämistä tukee Raha-automaattiyhdistys ja Kansan Sivistystyön Liitto. Osallistumismaksu on avustusten turvin pidetty kohtuullisena: jäsenet 90 euroa / koko kurssi, muut 120 euroa. Käytännön asioihin liittyvät kyselyt järjestösihteerille kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi. Lisätietoa sisällöstä ritva-liisa.reinold@luukku.com.

Ilmoittautuminen alkaa heti ja päättyy 27.8: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi