17.5. tapahtuu Turun seudulla

  • 1 / 2
  • Tom Linkinen
  • 6.5.2013 14:01
Tiedote kansainvälisen homofobian vastaisen päivän tapahtumasta Turussa ja Turun seudulla:

Homot: Eilisen mestattu lainsuojaton – huomisen täysivaltainen kansalainen?

Turun Seudun Seta järjestää sekä mennyttä että tulevaa pohtivan tapahtuman vuoden 2013 homo- ja transfobian vastaisena päivänä 17.05. Tämän päivän, International Day Against Homophobia and Transphobia (IDAHOT), tarkoituksena on tunnistaa ja purkaa homo- ja transfobisia rakenteita yhteiskunnassa ja kulttuurissa kautta maailman. Turun seudulla haluamme tänä vuonna muistaa mennyttä, arvioida nykyhetkeä, ja katsoa tulevaan.

Haluamme muistuttaa millaisiin julmuuksiin rakkauden ja seksuaalisuuden säännöstely voi johtaa. Tapahtuman pohjana on suomalaisen homohistorian surullinen alku ja taivassalolaisten kahden Heikin, Suomen ensimmäisten nimeltä tiedettyjen homojen kohtalo. Heidät tuomittiin kuolemaan "sodomiittisen synnin" vuoksi ja poltettiin roviolla Taivassalon Kyynelten kalliolla vuonna 1665. Kahden Heikin julmaa kohtaloa Taivassalon Kyynelten kalliolla valottaa kulttuurihistorian tutkija FT Tom Linkinen. Nykyajan säännöstelyistä tilaisuudessa puhuu Turun seudun Setan varapuheenjohtaja Kirsi Mikkonen. Tule mukaan todistamaan mennyttä ja arvioimaan tulevaa: loppuuko rakkaus kesken mikäli sen säännöstelystä luovutaan?

Bussikuljetus Kyynelten kalliolle lähtee pe 17.05. klo 17:05 Humalistonkadulta, Tusetan toimiston kohdalta (pysäkki 150)a vastapäätä (pysäkki 145). Ilmoittaudu bussikuljetukseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuseta@tuseta.fi tai puhelimitse toimistoon aukioloaikoina numeroon 045 132 4877. Matka on jäsenille maksuton. Tilaisuus Kyynelten kalliolla alkaa klo 18. Paluumatkalla poiketaan kahvila Heikinkarin Ranthuoneella. Takaisin Turussa olemme noin klo 21.

Voit tulla myös omalla kyydillä. Turusta 8-tietä Porin suuntaan n. 8 km, josta Kustavintielle. Sitä noin 43 km Taivassaloon, josta käännös kohti Uuttakaupunkia. Sitä noin 7 km, josta vasemmalle Helsingin(rannan)tielle. Noin 5 km päässä tien oikealla puolella tulee vastaan Kyynelten kallio.
  • 2 / 2
  • Tom Linkinen
  • 15.5.2013 9:00
Kyseinen otsikko on pääkaupunkiseudun asukkaille varmaankin ns. "turn off", mutta muistutanpa silti että nyt perjantaina tämä tapahtuma on, ja bussilla paikan päälle pääsee ilmaiseksi.