Suomalaisilla menee keskimäärin paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Lopetetaan synkistely!

Suomalaisten elämä ei ole paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Suomalaisen keskiluokan elämä on paremmin kuin koskaan aikaisemmin.
  • 4 / 21
  • puppeliassi
  • 28.1.2013 20:19
samaa mieltä nermal, leipäjonot kasvaneet huomattavasti, (nuorten) itsemurhat lisääntyneet, masennus, tuloerot ja lista pitenee..

hienosti menee juu(sarkasmi)
Suomessa on menty siihen, että keskiluokan ahtereita levennetään heikompiosaisten kustannuksella. Toisin kuin mediassa näkee usein tehtävän, en osoittaisi syyttävällä sormella tässä Suomen rikkainta väestönosaa, vaan nimenomaan keskiluokkaa. Keskiluokalle ovat mahdollisia ne iPhonet, tablet-tietokoneet, katumaasturit, laskettelulomat, muotivaatteet sun muut leveän elintason symbolit vain siksi, koska osa kansasta on ehdoin tahdoin sysätty työttömyyteen. Keskiluokka pystyy nauttimaan niin korkeita palkkoja, koska palkansaajia on vähemmän. Vaihtoehtona olisi enemmän työpaikkoja, jos palkat olisivat maltillisemmat. Nyt yksi saa palkkaa kahden edestä.
enpä nyt tiedä vaatiiko tablet ja vähän kalliimpi känny 3000-5000 e kk tuloja, itsellä ollut huomattavasti pienemmällä rahalla varaa vaihdella niitä(osta uusi, myy vanha pois) tosin itse en käytä rahaa sellaisiin mitä monet käyttää enemmän esim tupakka, viina.

minusta tosin 8 tunnin työpäivien muuttaminen 6 tuntisiksi toisi huomattavasti lisää työpaikkoja ja kun olisi aiemmin puhumani 1150 e perustulo niin pienemmälläkin palkalla pärjää hyvin. minimi ja palkkakatto 10-11e tunti ja katto vaikka 30 e plus lisät tietty esim yö yms kaikille.

edit tai en ole varma tosta palkkakatosta mutta eläkekatto esim 2000(joka tulisi sen 1150 perustulon päälle) ja minimi eläke vaikka 80(joka tulee 1150e perustulon päälle)

edit2 ja tuohon ekaan kirjoitukseeni voisi lisätä joukkomurhat, ei sellasia aikaisemmin ole suomessa ollut älkääkö syyttäkö metallimusaa, pelejä, pornoa yms. kaikki suomen joukkosurmaajat ovat syntyneet 90 luvun laman jälkeen jolloin etuuksia leikattiin ja työttömyys lisääntyi sekä vihapuhe kansaa kohtaan. miettikääpä sitä.
Kaunis ajatus mutta yhtään työpaikkaa ei tulisi lisää vaikka ns. keskiluokan palkat puolitettaisiin. Ei työnantajat tarvitsisi enempää tekijöitä vaan sama määrä saisi vain tehdä työt pienemmällä palkalla. Mielummin jopa tahtia taas kiristettäisiin ja väkeä lisää pihalle. Ei yritystoiminta ole mitään hyväntekeväisyyttä. Jopa julkinen sektori kiittäisi ja esimerkiksi Kotkan kaltainen kaupunki hurraisi pelastusta.

Mitä tulee keskiluokkaan niin kyseessä ryhmä mikä maksaa kaikestä täyden hinnan. Oli sitten kyseessä päivähoidot lapsille (yli 250 euroa tenavasta) tai muu meno. Pienituloiset saavat parhaimillaan ilmaiseksi. Työttömillä oikeus pitää lapsensa ilmaiseksi hoidossa täyspäiväisesti. Pienituloisten verotus on yksi euroopan kevyimmistä mutta kiristyy sitten nopeasti. Jos keskituloisten palkkaa pienennettäisiin niin verotuotot vähenisivät ja ilmaisten tai lähes ilmaisten palveluiden saajien määrä kasvaisi hurjasti. Lisäksi ihmiset vähentäisivät kulutusta ja se lisäisi esimerkiksi palvelusektorilla työttömyyttä.
Tuollainen reaktio varmaankin olisi, jos palkat nyt yhtäkkiä puolitettaisiin. Mutta uskon, että lopputulema olisi erilainen, jos alunperinkään ei olisi lähdetty niitä palkkoja kasvattamaan holtittomasti.

Eikä keskiluokka todellakaan maksa kaikesta täyttä hintaa. Kuulun itsekin keskiluokkaan, silti maksan esimerkiksi terveydenhuoltopalveluista vain 28 euroa vuodessa vaikka minua voi pitää niiden suurkuluttajana. Kirjaston käytöstä maksan noin satasen vuodessa, kiitos oman hajamielisyyteni kun myöhästymismaksuja kertyy. Veroja toki menee 27 prosenttia, mutta ikinä en ole tuntenut, että joutuisin mitenkään kohtuuttomasti maksamaan mistään. Minulla olisi varaa maksaa verojakin vaikka tuplasti.
no ei musta ainakaan kenenkään työläisen palkkoja laskea pitäisi, johdon bonukset ja suuret palkat(yli 500 000e vuodessa) voisi tiputtaa. mutta eihän se käy vaan pienipalkkaiselta siivojalta tiputetaan 5-20 % mielummin tai edes korotukset pois muutamaksi vuodeksi, ihan vaan solidaarisuuden nimissä lol

ja sitäpaitsi kyllä isopallkainen lääkäri täällä turussa ainakin vuosi sitten teki kunnalla 3 ihmisen työt, mikä on käsittämätöntä, on iso palkka mutta ei kenenkään siltikään pidä tehdä liikaa työtä, varsinkaan kun siihen oikeasti pitäisi palkata lisää työntekijöitä, eikä ajaa ihmisiä sairaaksi..
Lääkärit tekevät kyllä paljon töitä ja tienaavatkin helposti 5 000 - 10 000 euroa kuukaudessa. Se on pitkälti heidän itse ajamansa tilanne, koska Lääkäriliitto on vuosikaudet jyrkästi vastustanut lääkärien koulutuspaikkojen lisäämistä, joka auttaisi työvoimapulaan. Tässäkin tulee se keskiluokan (tai lääkärit nyt alkavat olla jo yläluokkaa) ahneus; palkkataso täytyy pitää korkeana ennen kaikkea, vaikka se johtaisi siihen, että oma ammattikunta raataa itsensä sairaaksi.
no totta sekin on nermal.

ja perustulo ei lisäisi merkittävästi työpaikkoja mutta 8 tunnista 6 siirtyminen tekisi.

ja nykyään on se tilanne että ilmaisia työntekijöitä(tempputyöllistetyt, orjat miksi kutsutaankaan) kyllä kelpaavat työnantajille, on niin paljon juttua että "olet hyvä työntekijä harmi että joudutaan ottaa uusi tilalle, joudutaan opettaa kaikki uudelleen" se on hyvin yleistä suomessa. suomessa on 200 000 työtöntä ja samat 200 000 tempputyöllistettynä, ettei vaan ala näyttää siltä että hallitus olisi mokannut.

edit http://thtry.fi/uutisia-suomesta.htm
Juu eipä ole tuolle tempputyöllistämisellekään tehty mitään, vaikka uho oli kova kun porvarihallitus (nykyistä edeltänyt) aloitti. Johtunee siitä, että keskiluokka ei kärsi tempputyöllistämisestä, vaan tempputyöllistäminen nostaa keskiluokan elintasoa kun heidän palkkoihinsa jää rahaa enemmän.
No keskituloisilla jää rahaa huomattavasti vähemmän käyttöön kun siihen yhtälöön lisätään 2-3 lasta kaikkine kuluineen. Niin kauan kun lapsia ei ole ja homoilla harvemmin on niin raha kyllä riittää. Minun terveydenhoitoon tuhlaamani rahasumma on useita satoja euroja. Julkisella puolella olen oikeutettu vain diabeteksen vuoksi asioimaan. Toki kulutan enemmän kuin oman osani tuolla yhdelläkin sairaudella. No ehkä ensi vuonna lopetetaan parhaiten sopivan insuliinin korvaaminen ja saa sen sitten itse maksaa. Jos sitä enää Suomesta sen jälkeen saa edes rahalla.

Ei läheskään kaikki firmat käytä tempputyöllistettyjä orjinaan. En tiedä onko jossakin päin maata tai joillakin aloilla erityisen suosittua mutta ainakaan kahdessa viimeisessä yrityksessä joissa olen työskennellyt heitä ei taatusti ole ollut.
Tuo tempputyöllistäminen taitaa enempi olla julkisen puolen heiniä kuin yksityisten firmojen. Ei minunkaan työpaikallani ole tietääkseni ollut tempputyöllistettyjä, mutta julkisella puolella niitä käytetään enemmän. Tempputyöllistettyjen avulla varmistetaan, että budjetti riittää palkkojen maksuun vakituiselle työväelle. Yksityisellä puolella vakituiset saavat kenkää paljon herkemmin ja työnteon tehostamista edellytetään kärkkäämmin, jolloin budjetin pitävyys varmistuu sitä kautta.

Itselläni on mahdollisesti myös edessä tuo parhaiten sopivan insuliinin Kela-korvattavuuden loppuminen, mutta ainahan sitten on mahdollisuutena vaihtaa toiseen valmisteeseen. Tosin se voi vaatia kuukausien uudelleensäätöä diabeteksen hoitoon, joka sekin aiheuttaa oman hintansa niin potilaalle kuin yhteiskunnallekin.
Omalla kohdallani vaihtoehdot olisivat pumpun saaminen mikä epätodennäköistä tai elämänlaadun romahtaminen ajalle ennen nykyistä. Jälkimmäinen houkuttaa niin paljon että ehkä antaisin vain olla...
Kaunis uutinen ja periaatteessa kaunis ajatus.
Tosin tuossa ajatellessa taisi olla laput silmillä.
Ei kai se mitään että hyvä osa suomalaisista jää näistä keskimääräisyyksistä sivuun, niin on ollut pitkään...
...mutta että jäävät rakenteellisemmin ja pysyvämmin sivuun ja "keskimääräisen" sinne "synkälle puolelle".
Ja niillä joilla keskimääräisyydet ja omien elämie hoitamiset ovat menneet ok, ei vaan kiinnostusta riitä.

Että lopetetaan synkistely ja nautitaan kun ollaan siellä ainakin keskimääräisessä.
No siitä vaan, ei ole minun uutiseni.
Vielä: Ei ole minun uutiseni, eikä ole minun todellisuuttani.

Melkein raivostuttaa tuo tämän ketjun otsikointi.
Kiitos SaintJudy!

Eipä ole mikään ihme, että tämä ketju alkoi hyvin nopeasti koskea tuloja. ...
No periaatteessa päivän paistaminen leipäjonoon on hiukka huono analogia tässä kohdin, kauniista päivästä voi silti nauttia vaikka rahat olisikin loppu. Noita elämän pieniä immateriaalisia asioita löytyy joka päivästä, kunhan osaa vain katsoa. Jotenkin tuntuu välillä siltä, että ihmiset ovat nykyään herkempiä pahan olonsa ja taipumuksen synkistelyyn. Synkistelyä ei tosin noin vain voi kehoituksesta loppua, tai vertaamalla nykytilannetta menneeseen edes/eteenkään minkään tilastojen mukaan. Kurjuus on aina subjektiivista: toinen kerjää kadulla ja palelee, toinen näkee kerjaläisen kadulla ja...kääntää päänsä pois.