Valtaa vanhuus / Med ålderns rätt -suurtapahtuma Helsingin senaatintorilla 15.9.2012 klo 11:00-16:00

  • 1 / 1
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 12.9.2012 22:24
Tapahtuma on ilmainen ja suunnattu kaiken ikäisille. Tarjolla on torin täydeltä karnevaalitunnelmaa, tiukkaa asiaa ja ennakkoluulotonta tietoa hyvästä vanhenemisesta.

http://www.valtaavanhuus.fi/ajankohtaista/1

Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tapahtuman järjestää kahdeksan suurta vanhusalan järjestöä, joiden mielestä vanheneminen ei ole sairaus eikä ongelma, vaan luonnollinen osa elämää. Siksi kampanja haluaa vanhuutta koskevat asenteet remonttiin. Ikä koskettaa meitä kaikkia.

Valtaa vanhuus -tapahtumassa Yhdenvertainen vanhuus -hankkeella on oma messuteltta ja ohjelmaa. Samassa yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuus ihmisen moninaisuuden kohtaamisesta.

***

Yhdenvertainen vanhuus -hanke:

Sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus ovat koko elämänkaaren kattavia asioita. Syrjinnän poistamiseksi ja yhdenvertaisuuden varmistamiseksi tarvitsemme ammattilaisia, jotka tuntevat samaa sukupuolta olevien parien, transmiesten ja -naisten tai transvestiittien erityistarpeet.

Yhdenvertainen vanhuus on Seta ry:n, Mummolaakso ry:n ja Suomen Karhut Fin-Bears ry:n kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on lisätä tietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta niin vanhuspalveluissa työskentelevien, alaa opiskelevien kuin kanssaikääntyvienkin keskuudessa.

http://www.seta.fi/yhdenvertainen-vanhuus/