Ruotsissa kaikki hyvin

Ruotsissa päivittäiset ongelmat ovat aivan eri kokoisia kuin talousongelmien kanssa painivilla EU-mailla. Suuri haloo ainakin Aftonbladetin mukaan on noussut makkaramainoksesta, jota pidetään aivan liian seksistisenä.

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/15099211/500/normal/07eece3ef4116/Korv.jpg

Nuoruudessani Tukholmaa ja Hampuria pidettiin kaikkien paheiden pesäpaikkoina ja kihelmöivän syntisinä. Oli jännittävää käydä Tukholmassa laadukkaassa homoyökerhossa, jossa kerrottiin myös silloisen kruununprinssi Kalle-Kustaan pitäneen tapanaan juhlia. Sitä jatkui siihen asti kunnes juorujen mukaan hovi ilmoitti järjestävänsä kapakalle toimintakiellon, ellei Kalle-Kustaalta peruta jäsenkorttia.

Kaikki mielikuvat syntisestä Tukholmasta valitettavasti romahtivat, kun julkistettiin haastattelututkimus nuorten miesten asenteista. Sen mukaan he olivat seksuaalisuuden suhteen aivan yhtä konservatiiveja kuin omat isänsä. Ruotsalaisten laajasta syntisestä elämänasenteesta ei siis todellisuudessa ollut merkkiäkään.
  • 2 / 36
  • Kolmoisritti
  • 11.7.2012 14:57
Miksi näitä kikkeleitä ja itsensäpaljastamisia pidetään "gay" otsikon alle kuuluvina? Jenkeissä nimenomaan alasti tai alkkareissa hilluminen julkisesti kuuluu olevan leimallista tai rinnat paljaina. Minusta ne ovat yksi merkki aggressiivisuudesta. Vähän sama kuin näyttäisi katsojalle keskisormea.

Antiikin kreikkalaisella pihalla seisoi fallos uhkauksena. Minusta tuo alastomuus ja kikkelit ovat uhmaamiseen eleeseen liittyvä seikka. Se voi liittyä myös nudismiin, koska taiteilijoille se oli primitiivisyyttä, kun haluttiin olla "villejä" ja mentiin ottamaan aurinkokylpyjä alasti luontoon.

Kannattaa muistaa, että Ruotsi on enemmän luokkayhteiskunta kuin Suomi ja suomalaisilla on säälittävän heikko asema, joiden oikeuksia poljetaan kybällä. Täällä on tyypillistä, että luki laissa mitä tahansa, sitä voidaan tarvittaessa rikkoa, kun on svedujen etu kyseessä. Sitten vaan todetaan, että " nyt me tehtiin näin. piste" Kun valitin verovirastoon, että ei saa suomenkielistä asiakaspalvelua, niin vastaukseksi tuli, että, joo jiddisilläkin on virallinen asema ja meillä täällä on 24 eri kansallisuutta töissä, et pitäiskö täällä sitten muka olla jiddisiä puhuvia duunissa, jos mä valitan suomenkielisen palvelun puuttumisesta. Johon mä vastasin, että laki on laki ja sitä pitää kai ensisijaisesti noudattaa ja järjestää ne palvelut ensiksi. Täällä muuten ei poliisissakaan saa suomenkielellä mitään palvelua. Suomalaiset ovat olleet niin nössöjä ja alistuneet.
  • 3 / 36
  • Torontosta
  • 19.7.2012 2:45
Miksi toisessa maassa pitaisi saada palvelua omalla kielellaan? When in Rome do as Romans do! Ruotsissa puhutaan heidan kieltaan laillisesti. Onko ruotsi bi-lingual?
"Onko ruotsi bi-lingual?"

bi-lingual= kaksikielinen

Ja vastaus kysymykseen: siks, koska Ruotsissa on suomi virallisena vähemmistökielenä ja meikäläisii asuu siellä yli 470 000, jotka vielä osaa puhuu suomen kieltä.
  • 7 / 36
  • Rokkihomo
  • 20.7.2012 0:04
JuhaniV:n Tukholmasta tuli mieleeni:
Nuoruudessani Berliiniä pidettiin kaikkien paheiden pesäpaikkoina ja kihelmöivän syntisinä.
Olipa hienoa että se oli totta.
Sivuhuomautuksen sivuhuomautus: Niin myös synnittömyyden. Ei ole kukaan täällä ikuisesti; syntinen tai synnitön. Ja miten määrittelet muuten "synnin" itse, Martin?
Vastaus sivuhuomautuksen sivuhuomautukseen: Syntiä on se, että olemme keskittyneet itseemme ja toimimme sen mukaan.
Huomautus ensimmäiseen sivuhuomautukseen: Synti ja syntinen vaikutelma usein aika eri asioita. Viimeksi mainittu usein mukava asia.
Täällä käytetään ruotsinsuomalaisista "ruosu" sanaa. Osa ei enää edes tiedä, mitä on suomalaisuus tai suomalainen kulttuuri.
Ruotsissa tilanne vaikuttaa olevan hallinnassa.
Ei ole suurta ääripopulistista porukkaa mölyämässä ja kolmen prosentin kristillisdemokraatitkin ovat pridemyönteisiä.

Ruotsin puolueiden kannatus uusimman kyselyn mukaan (%):

Sosialidemokraatit 33,7
Maltillinen kokoomus 29,5
Ympäristöpuolue 8,2
Ruotsidemokraatit 6,7
Kansanpuolue 6,6
Vasemmistopuolue 6,0
Keskustapuolue 4,8
Kristillisdemokraatit 3,0

Ruotsin tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan 1.5.2009 eli siitä tulee kuluneeksi neljä vuotta. Valtiopäivät hyväksyi lain äänin 261-22.

http://www.dn.se/nyheter/politik/farre-vill-rosta-pa-sd
Tukholman suuressa synagogassa vihittiin eilen ensimmäinen samaa sukupuolta oleva pariskunta.
Rabbi David Lazar vihki Stefan Gustavssonin ja Ruben Ben Dorin, jotka ovat eläneet yhdessä 28 vuotta. Perinteisiin kuuluu lasin rikkominen hääseremonian lopuksi.

Seurakunnan ja juutalaisten keskusneuvoston puheenjohtaja Lena Posner-Körösi korosti mm. Ruotsin lain noudattamista samojen oikeuksien ja mahdollisuuksien takaamiseksi kaikille.

http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/forsta-samkonade-judiska-vigseln-i-sverige
Gotlannin pride

Ruotsin suurin saari Gotlanti viettää parhaillaan pride-viikkoa, joka alkoi maanantaina 11.11. ja loppuu huomenna sunnuntaina. Sen järjestävät Gotlannin RFSL ja RFSU.
Tässä tämänpäiväistä ohjelmaa:

http://gotlandpride.se/hem/program/lordag.html

Huomenna järjestetään muun muassa huutokauppa, jonka tuotto käytetään Ugandan sateenkaari-ihmisten auttamiseen.
---
Gotlannin pääkaupungin Visbyn tuomiokirkolle myönnettiin sateenkaarisertifikaatti, joka merkitsee ystävällistä ja hyväksyvää kohtaamista kirkon ja sateenkaari-ihmisten kesken. Sateenkaarijärjestön ja kirkon edustajat toivovat, että hlbt-ihmiset toivotettaisiin ehdoitta tervetulleeksi jokaiseen kirkkoon ja että sertifikaatti itsessään olisi tarpeeton. Sertifikaatin myöntäminen edellyttää seurakunnan työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten kouluttamista hlbt-ihmisten kohtaamiseen ja syrjinnän vastustamiseen.

Yksi lyhyehkö juttu:
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=9037049
---
Ruotsin valtiopäivät hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain 1.4.2009 äänin 261-22. Laki tuli voimaan kuukautta myöhemmin 1.5.
Ruotsin kirkko hyväksyi homoparien vihkimisen 22.10.2009 äänin 176-62.
Näkeehän tuon sokea Reettakin, että hakaristiä muoto muistuttaa. Entäs sitten?
Taannoin eräs perussuomalaisporukka väitti, että jokainen kättään tervehdykseen kohottava tekee natsitervehdyksen.
  • 20 / 36
  • Riquman1990
  • 17.11.2013 23:40
No juu, mut Ruotsissa nostetaan tästäkin meteli. Kertoo omaa karuu kieltään siitä, miten sairas yhteiskunta se on. Sitä paitsi kaikki mun syömät joulutortut on enemmän tai vähemmän muistuttanu natsien hakaristii.

Hauskoi noi ruotsalaiset! ;D
  • 22 / 36
  • Riquman1990
  • 18.11.2013 12:55
Oikeempi otsikko ois ollu pikemminki: "ruotsalaiset jeesustelivat hakaristitortuilla - suomalaiset nauroivat päin näköä!"
Ruotsissa tilanne vaikuttaa olevan edelleen hallinnassa.

Valtiopäivävaalit (=eduskuntavaalit) järjestetään syyskuussa, ja nyt näyttää siltä, että sosialidemokraatit tulevat jälleen maan johtoon, sillä hallituspuolueita kannattaa enää 36,2 % haastatelluista ja hallitusta johtava Maltillinen kokoomus saa vain 22,3 %:n kannatuksen.

Ruotsin puolueiden kannatus uusimman kyselyn mukaan (%):

Sosialidemokraatit 34,7
Maltillinen kokoomus 22,3
Ympäristöpuolue 11,1
Ruotsidemokraatit 9,8
Vasemmistopuolue 6,5
Kansanpuolue 5,8
Keskustapuolue 4,5
Kristillisdemokraatit 3,6

Kyselyn teki Demoskop:

http://www.demoskop.se/aktuellt/nyhet/valjarbarometern-januari/

Expressenin uutinen kyselytutkimuksesta:

http://www.expressen.se/nyheter/rodgronas-storsta-ledning-sedan-valet/
---
Ruotsissa tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan 1.5.2009 eli siitä tulee keväällä kuluneeksi viisi vuotta. Valtiopäivät hyväksyi lain äänin 261-22.
Eli vasemmisto vihreä blokki saa yli 50% äänistä jolloin valta vaihtuu.
Kyllä. Punavihreiden (rödgröna, kuten Ruotsissa sanotaan) kannatus on 52,3 % ja nykyisten oikeistolaisten hallituspuolueiden (kok, kansanpuolue ja kristilliset) vain 36,1 %.

Ruotsin persujen eli ruotsidemokraattien kannatuksella ei ole merkitystä, sillä suurimmat puolueet sdp ja kok, jotka kulloinkin hallituksen muodostavat, eivät kumpikaan kelpuuta ruotsidemokraatteja hallitukseen. Suomessahan persujen kannatus on Ruotsiin verrattuna kaksinkertainen, mutta luotan siihen, että persut onnistutaan pitämään hallituksen ulkopuolella Suomessakin myös seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.
Jos Perussuomalaisten kannatus on seuraavissa eduskuntavaaleissa edes likimäärin sitä luokkaa, mitä se on mielipidetiedusteluissa ollut, toivon ehdottomasti, että heidät saataisiin maaniteltua mukaan seuraavaan hallitukseen. Se on ainut tapa saada selville puolueen todellinen, tekoihin perustuva kannatus. Oppositiosta käsin kannatuksen lisääminen on liian helppoa, ja Perussuomalaiset porskuttavat loputtomiin suosion harjalla, ellei heiltä edellytetä myös vastuun kantamista Suomen politiikasta.
Ruotsissa siis kahden pääpuolueen kannatus jakautuu seuraavasti:

Hulluus ja järjettömyys 90,2 %
Terve järki ja Ruotsin etu 9,8 %

Ei hyvältä näytä Ruotsin tulevaisuus...
Public Eye on kyllä oikeassa siinä, että persut pitäisi saada kantamaan vastuuta. Jos esimerkiksi Timo Soini joutuisi ministeriksi, hän ei selviäisikään pelkillä sutkauksilla kuten tähän saakka. Joutuisi hikoilemaan nykyistä paljon enemmän, vaikka onhan oman persulaumankin koossapitäminen hiostavaa jo nyt. Sitten taas jos ajatellaan näitä packaleneja, immosia ja muita suomensisulaisia ja hommalaisia, niin ei ole kyllä ministeriainesta, mutta voisihan niiden antaa töppäillä oikein kunnolla.
---
Joku kirjoitti:
”Ei hyvältä näytä Ruotsin tulevaisuus...”

Niin, Ruotsissahan on kaikkea vähemmän kuin meillä: vähemmän työttömyyttä, vähemmän henkirikoksia, vähemmän itsemurhia, vähemmän kiihkouskovaisia, vähemmän populisteja, vähemmän homovihaa ja vähemmän liikenneonnettomuuksia.
Huonolta tosiaan näyttää Ruotsin tulevaisuus, vai kuinka?
Kyllä Persut ois mielellään kantanu vastuuta, jos muut puolueet ois halunnu liittyy mukaan siíhen vastuunkantoon.

Ruotsissa tosiaan on kaikkee enemmän ku meillä: enemmän työttömyyttä, enemmän henkirikoksii, enemmän itsemurhii, enemmän kiihkouskovaisii, enemmän populistei, enemmän homovihaa ja enemmän liikenneonnettomuuksii.

Ei hyvältä tosiaan näytä Ruotsin tulevaisuus...
Riqu hyvä,

Persut nimenomaan EIVÄT halunneet liittyä vastuunkantoon kieltäytymällä hallituspaikasta.
Ehkä hyvä niin. Parempi pitää ne kahjot huutelemassa ja esittämässä natsitervehdyksiä tavallisina rivikansanedustajina.
Räsäskässäkin on ihan tarpeeksi kestämistä...
Kuules, Pete.

Persut nimen omaan kanto vastuuta kieltäytymällä tukipaketeista.

Kukas Persujen kansanedustajista on tehny natsitervehdyksii?
Sori,

Kuvaten huvikseen ääliötä kannattajaa esittämässä natsitervehdystä eduskunnan lehterillä.
Ja silti istuu edelleen eduskunnassa, nyt vaan toisen ääliöpuolueen riveissä...
Naapurimaamme persupuolueen ruotsidemokraattien (sverigedemokraterna) puoluesihteeri Björn Söder on kertonut, ketkä ovat ruotsalaisia. Söderin mukaan esimerkiksi saamelaiset ovat kyllä Ruotsin kansalaisia, mutta eivät kuulu Ruotsin kansaan, eivät myöskään Tornionlaakson meänkieliset.
Söder esittää lisäksi, että ulkomaalaisille maksettaisiin, jotta he poistuisivat Ruotsista. Uutisista ei selviä, paljonko Ruotsissa asuvalle suomalaiselle maksettaisiin, jos tämä muuttaisi esimerkiksi Pihtiputaalle tai Peräseinäjoelle.
Ruotsidemokraattien käsitykset taiteesta ja sen tarkoituksesta sekä useista muista asioista ovat kuin suoraan perussuomalaisten ohjelmasta.