Helsingin Jätkäsaaressa hieno näköalapaikka

  • 1 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 18.6.2012 21:10
Jätkäsaareen rakennetun Verkkokaupan kattoterassilta, seitsemännestä kerroksesta avautuu upea näkymä Suomenlahdelle ja Helsingin ylitse. Samalla voi ihailla terassille museoitua Mig-hävittäjää.

Vaikka terassia on suojattu, voimakas tuuli haittasi. Parasta valita käynnille kaunis ja vähätuulinen päivä. Kamera kannattaa ottaa mukaan.

Oletettavasti katolle tulee kahvila tms. Jossakin vaiheessa pääsy sinne ei mahdollisesti ole vapaa kuten nyt. Viikonloppuna terassille vievä hissi oli suljettuna.
Kävin vilkaisemassa. Talo voisi kyllä olla korkeampi, jotta ei tulisi tasapäisen oloinen tunne. Etenkin, jos viereen rakenteilla olevat asuinrakennukset pääsevät samoihin korkeuksiin.

Hissi toimi, mutta oli melko ruuhkainen. Vain keskimmäinen hissi kolmesta vie katolle. Sen voi kutsua omalla napillaan hissin vasemmassa karmissa ainakin ala-aulassa. Enpä kokeillut toimiiko Verkkokaupan tilausten noutopisteen kutsulaite ylöspäin ulkona terassilla asti, vaikka lupaavat sille kantamaa 1000 metriä ainakin vaakatasossa.