TV1 Terapiassa - In Treatment arki-iltaisin. HBO:n laatusarja

HBO on tehnyt hyviä tv-sarjoja, joissa homoteemakin on ollut mukana. Esimerkkinä vaikkapa Mullan alla -sarja.

TV1:llä esitetään parhaillaan arki-iltaisin sarjaa Terapiassa, joka perustuu israelilaiseen draamasarjaan. Kolmas kausi jatkuu maanantaina 18.7.2011. uusin osin.
Näyttelijä Gabriel Byrne tekee loistavan roolin terapeutti Paul Westonina. Hänet on palkittu tästä työstä Golden Globe -palkinnolla ja hän on ollut myös Emmy-ehdokkaana samasta suorituksesta.

Sarja etenee niin, että viikon kullekin illalle on eri potilas/asiakas. Sama toistuu seuraavalla viikolla. On siis mahdollista seurata vaikkapa yhden henkilön terapiaa useamman viikon ajan. Keskiviikkoiltana 20.7.2011 klo 22:45 tohtori Westonin vastaanotolle tulee nuori homomies Jesse. Hän on 16-vuotias adoptioperheessä kasvanut homoseksuaali, joka on ollut Paulin potilaana siitä lähtien, kun hänet saatiin kiinni kaupittelemasta lääkkeitä luokkatovereilleen. Jessen toinen terapiaistunto on tiistaina 26.7.2011 lähetettävässä jaksossa.

Terapiassa - In Treatment on mielestäni poikkeuksellisen laadukas amerikkalaiseksi sarjaksi. Sen käsikirjoitus on tehty uskottavasti ja hyvin. Sekä potilaita, että itse terapeuttia esittävät näyttelijät tekevät roolinsa hämmästyttävän tarkasti. Kuvaus ja äänitykset ovat myös laatutyötä. Suomalaiseen tekstitykseen on nähty vaivaa. Se on tehty myös hyvin.

Sarjan esittely suomeksi osoitteessa:
http://yle.fi/ulkomaiset/sarjat_ao2.php?id=1140
Suomalaista esittelyä laajempi löytyy englanniksi osoitteessa:
http://www.hbo.com/in-treatment/index.html#/in-treatment/about/index.html

Sarjan jaksot ovat katsottavissa Yle Arenassa 14 päivän ajan
http://areena.yle.fi/video/1310381601179