Mikä on luksusta

  • 1 / 14
  • Prinssieversti
  • 23.9.2005 17:30
Näin gallup-luonteisesti kyselisin teiltä että mitkä maalliset asiat ovat mielestänne luksusta eli mitä arvoesineitä luettelisitte "luxury items" nimikkeen alle. Tämä tiedustelu on puhtaasti materialistinen; laatuaika on luksusta mutta sellaisia asioita en tässä nyt kysyele. Keskustelunavaukseksi heittäsin luksukseksi vaikkapa kultaharkon ja silkkihuivin.
Luksusta olisi ehdottomasti oma kattohuoneisto jossain Euroopan metropolissa, esim. Pariisissa, jonne voisi välillä mennä viettämään taiteilijaelämää, vain hengaamaan ja nauttimaan kulttuuritarjonnasta. Luksusta olisi myös omistaa hyvila jostain Pohjoisesta, oman järven rannalta, jossa voisi nauttia vastapainoksi suomalaisesta luonnon rauhasta... eli voisi mennä sinne ihan yksinkin silloin kuin siltä tuntuu. :o
  • 3 / 14
  • Pora-liike
  • 23.9.2005 19:34
1) Ravitsemusnormit täyttävä syöminen. (Rosedalen mukaan 25% amerikkalaisista syö ravitsemusnormit täyttävästi ja Suomessa ruoan hinta on kalliimpi ja palkat alhaisempia kuin Yhdysvalloissa).

2) Kännykättömyys

3) Kiireettömyys

4) Netittömyys
luksusta olis rakentaa joku säätiö joka jakaa hyvää ihmisille, en tiedä että mikä mutta se olisi todella luksusta
Pora-liike kirjoitti: "
2) Kännykättömyys

3) Kiireettömyys

4) Netittömyys"

Hahaa! Tuossapa ne oliskin :D
  • 9 / 14
  • Bellevue
  • 9.10.2005 18:32
Chiron kirjoitti: "Luksusta olisi ehdottomasti oma kattohuoneisto jossain Euroopan metropolissa, esim. Pariisissa, jonne voisi välillä mennä viettämään taiteilijaelämää, vain hengaamaan ja nauttimaan kulttuuritarjonnasta. Luksusta olisi myös omistaa hyvila jostain Pohjoisesta, oman järven rannalta, jossa voisi nauttia vastapainoksi suomalaisesta luonnon rauhasta... eli voisi mennä sinne ihan yksinkin silloin kuin siltä tuntuu. :o"

Jess toi on luksusta. Itselläni hieman samantapainen konditionaalinen luksus: mondeeni linna Alpeilla jonne voisi välillä mennä joko ystävien kanssa tai yksin/kaksin.... ja kun linnasta kysymys sinne tarvitsisin tietysti myös luotettavan staffin. Mutta kun oma maa on kuitenkin se mansikka niin suurimman osan vuodesta viettäisin / viettäisimme aistikkaasti sisustetussa luxus-talossa järjen tai meren rannalla max tunnin ajomatkan päässä stadista.
Luksusta on se, että voi naureskella sille, että muut on töissä keskellä kaunista päivää.
  • 11 / 14
  • MelkeinKiltti
  • 10.10.2005 15:31
Luksusta on ehdottomasti ns. design-kamat. Miten perustella järkevästi juuri esim. omistamani Siemensin Desing by F.A. Porschen keittiöhärvelisarja? Jokainen laite maksoi 120€ ++ylöspäin.. Kun vastaavan saa ilman design-merkkiä 30-50€?
NÄissähän juuri maksaa se suunnittelijan nimileima jossain laitteen kulmassa.
Luksukseksi en taasen sitten katso ollenkaan juuri ostamaani uutta kamerakännyä (maksoi 445 yksikköä euromaan valuuttaa).
Luksusta tietysti olisi juuri mahtava omakotitalo jollain ns. bättre folk-alueella.
  • 12 / 14
  • MelkeinKiltti
  • 10.10.2005 15:39
siis tämä ei näköjään ymmärrä euromerkkejä
€= euro/euroa
Luksusta olisi päätyä aamiaisen sijaan Tiffanylle. Ja typerien uudenvuodenbileiden sijaan Wienin filharmonikkojen uudenvuodenkonserttiin. Ehdottomasti luksusta olisi ihanan vaimon lisäksi myös kodinhoitaja (, joka saisi keskittyä kodinhoitoon - vaimolle keksisin muuta käyttöä:).
Ketjun aloittajan nikistä tuli mieleen oma luksukseni: Prinssieversti (ja Siamin Kuningattaren Tiikerikaartin Komentajan, Kuun Varakuningas) Pekka Lipposen seikkailut alkuperäisinä ensimmäisinä painoksina. Mulla on melkein kaikki noin sata kappaletta näitä kirjasia, mutta kokoelmasta puuttuu vielä muutama kappale. Muistan lukeneeni noita innolla joskus peruskoulun alaluokilla ennen kuin tämä kirjanlukemisinnontappajanetti keksittiin.