Odotanko turhaan...?

Tässä taas yksi tarina. Olisin hirveän iloinen jos jaksaisitte tämän lukea ja vieläpä kertoa rehellisiä mielipiteitänne minulle!

Mulla on takana 24 vuoden elämä. Kaapista tulin ulos (hyväksyin itseni täysin) vasta n.21-22 vuotiaana, joten melko pitkä prosessi oli. Olen viettänyt hulvattomia sinkkuvuosia ja nyt tuntuukin, että ne saisivat olla jo mennyttä. Toisin sanoen kaipaan vakautta ja tasapainoa ihmisuhteisiini...kunnollisen ja lämpimän, rakkautta hehkuvan suhteen :) Tässäpä oli pohjustusta kerrakseen.

No, loppukeväästä 2004 tapasin aivan ihanan pojan, johon ihastuin ensisilmäyksellä tulisesti. Tunne oli molemmin puolinen, ja koko kesä vietettiinkin yhdessä 24/7. Kummallakin oli kuitenkin tiedossa se tosiasia, että syksyllä minä joutuisin muuttamaan toiseen kaupunkiin. Olisin ollut valmis yrittämään kaukosuhdetta, mutta kumppanini ei siihen pystynyt. Näin ollen erosimme ystävinä syksyllä. Ihastuminen oli kuitenkin muuttunut kesän mittaan rakkaudeksii, eikä eroaminen osottautunutkaan niin yksinkertaiseksi asiaksi. Pääsin kyllä kumppanistani yli yllättävän nopeasti, mutta pian hän alkoi soitella perääni ja vanhat tunteet palasivat takaisin. Suhteemme jatkuikin sitten koko talven vaikealla ja rasittavalla tavalla. Emme olleet sitoutuneita toisiimme, mutta aina kun näimme käyttäydyimme kuin pariskunta, perusarkea ja seksiä myöten. Mitä pidemmälle talvi eteni, sitä syvemmäksi rakkauteni muuttui ja oloni vaikeutui. Olisin vaan halunnut puhua asiat selviksi ja yrittää (kunnolla) uudestaan. Ilmeisesti kumpikin pelkäsi menettävänsä toisen puhumalla, joten meni pitkä aika, ennen kuin hiiskahdimmekaan asiasta toisillemme. Noh, nyt alan jaarittelemaan hirveätä romaania tänne. Joka tapauksessa talvi oli tunnepuolella todella raskas minulle! Emme tuntuneet pääsevämme minkäänlaiseen ratkaisuun. Kumppanini sanoi minulle, ettei vaan pysty kaukosuhteeseen ja ettei tällä hetkellä pysty seurustelemaan muutenkaan. Viimein nyt tänä kesänä sain sydän verellä sanottua hänelle, että rakastan häntä mutta en enää pysty jatkamaan näin ja että minun on nyt pakko jatkaa eteenpäin. Helppoa se ei helvetti vieköön ollut! Olihan minulla talven aikana ollut muitakin pikku juttuja, mutta ne tuntuivat aina vain hänen korvikkeiltaan...

No, kesä eteni ja eräänä ihanana elokuun iltana tapasin sattumalta yhden ihanan pojan. Ihastuminen tapahtui taas ensi silmäyksellä. Sovimme treffit ja siitä se lähti. Päivä päivältä olen ihastunut häneen enemmän ja enemmän ja meininki on ollut kaikin puolin todella hyvä! Tämä kaikki on tuntunut aivan mahtavalta viime talven jälkeen! Juttelemme pojan kanssa paljon kaikista asioista ja kerran sainkin selville, että hänellä on takanaan hyvin pitkä suhde jonka päättymisestä ei ole järin kauaa. Silloin päätinkin, että en millään lailla halua painostaa häntä mihinkään, vaan annan hänelle kaiken mahdollisen ajan toipua erosta jne. Suhteen päättyminenhän ei ole koskaan helppo asia. Meillä on kuitenkin ollut aivan ihanaa! Olemme olleet lähekkäin ja rakastaneet.

Eilen huomasin, että häntä painaa jokin. Juttelimme sitten asiasta ja hän sanoi minulle, että tykkää minusta kauheasti, mutta ei ole vielä pitkään aikaan valmis mihinkään...Halasin häntä ja sanoin ymmärtäväni täysin. Sanoin, että annetaan ajan kulua ja katsotaan mitä tapahtuu, eihän meillä ole kiire mihinkään.

Nyt en sitten kuitenkaan tiedä mitä ajattelisin...? Pidän hänestä aivan valtavasti, mutta en tiedä jaksanko enää odottaa ketään kaikkien menneiden ihmissuhdesähläilyjeni jälkeen. Pelottaa, että tämäkin kääntyy samanlaiseksi suhteeksi, kuin mitä exäni kanssa oli. Toisin sanoen en tiedä, jaksanko enää olla näin ymmärtäväinen ja kiltti? Haluan suhteen, joka on tosi. Haluan suhteen, jota voi rehellisesti sanoa suhteeksi. En haluaisi enää antaa ihmisille epäselvää vastausta, kun he kysyvät olenko sinkku. Hätäilenkö minä?

Huhhuh, tulipas tästä pitkä juttu (ja varmasti epäselvä...olen aika väsynyt). Mutta jos jaksoit lukea tähän saakka, niin kiitos sulle siitä!
Ehkä sä hätäilet. Ja todennäköisesti niin, kun sitä itsekin täällä epäilet. Mikä kiire sulla on?
Niin, ei kai mulla kiire ole..Pelottaa vain että tästä talvesta tulee samanlainen kuin viime talvestakin. Haluaisin vain viimeinkin ihmisen jota voisin sanoa "omakseni". Toisin sanoen haluan poikaystävän :)
Pelottaa?

Se poikaystävä tulee sitten aikanaan. Moni sellaisen haluaa, mutta odottaminen ei oikein kannata. Sitä kun ei etukäteen tiedä, koska se yksinelo muuttuu kaksineloksi. Kovasti yhtä asiaa odottamalla vain voi menettää monta muuta.

Elämässä on niin monta muutakin iloista asiaa kuin poikakaveri. Tai ainakin pitäisi olla, sillä muuten voi käydä niin, että sitä poikakaveria ei ainakaan tule tai lopulta enää ole.
Inhottaa olla realisti, mutta on aika todennäköistä, että tunteet eivät ole yhtä vahvat molemmin puolin. Toisin sanottuna toinen osapuoli on sinua vahvemmin kiinni edellisessä ihmissuhteessaan tai hän ei ole rakastunut sinuun.

Joka tapauksessa ei ole varmaan mitään syytä kiirehtiä enempää tuon asian suhteen, koska niitä sopivia poikia ei joka oksalla kasva ja toisaalta toinen osapuoli ei kuitenkaan ole ilmeisesti ilmaissut haluavansa olla vain ystäviä tai lopettaa tapailemisen. Hoputtaminen johtaa todennäköisesti suhteen loppumiseen, ja niinpä se kannattaakin ottaa esiin vasta kun olet varma, että ennemmin lopetat kuin odotat. Tiedän kyllä, että tuollainen tilanne voi estää suhteen kehittymisen syvemmäksi ja lopulta paikallaan junnaaminen johtaa turhautumiseen tai kyllästymiseen... myös eroon.

Tsemppiä, toivotaan että saat sen omaksesi vielä :)
En ole koskaan oikein ymmärtänyt kun miehet sanoo, että "he eivät ole vielä valmiita suhteeseen vaan haluavat odottaa ja katsoa". Minun mielestä se on vain synonyymi sille että ei ole niin kauhean kiinnostunut vaan, että haluaa pitää ikään kuin jonkun "varalla".

Kyllä se sen parin kuukauden deitaamisen jälkene tietää että haluuko olla yhdessä vai. Sori. Ei se "odottaminen ja katsominen" ole muuta kuin itsekkyyyttä ja omaan napaan tuijottamista.

Semmoinen omen tunteiden vatvominen on aika syvältä.
Höh vai että miehet sanoo, kyllä me lepakkolaaksottaretkin osataan jahkailla ja märehtiä tyyliin katteellaan ny vaa. Omantunnonpistoksia tuntien Lisa
Kyse on ehkä luottamuksen menettämisestä. Kun tarpeeksi monta kertaa polttaa siipensä miesjutuissa, niin hermot siinä menevät...ja ne voivat mennä ihan totaalisestikin, ja muukin elämä palasiksi, koska niin hulluja tyyppejä on liikenteessä. Sitten ne haavat kirvelevät pitkään ja niitä sirpaleita kootaan aivan yksin kokoon. Olen sen kaiken käynyt läpi. Olen sen verran kyyninen, etten enää usko mihinkään suureen rakkauteen tai siihen oikeaan ja siihen, että kyllä sen sitten tietää lässytyksiin. Se kaikki on pelkkää teinihaaveilua. Todellinen elämä on monilla kyllä ihan jotakin muuta.

Itsesuojelu on ihan OK. Minun sänkyyni ei pääse kuka tahansa, ei kännissä eikä irtopainoksena. Haluan edetä hitaasti. Voin olla kyllä yksinkin, ei se minua haittaa.

Sanoisin aloittajalle, että luota itseesi ja tee juuri niin kuin sinusta itsestä tuntuu: kompromissit oman itsensä suhteen kaduttaa, jos suhde onkin paska. Ei sitä voi etukäteen tietää yhtään mitään. Ihminen voi olla aivan erilainen suhteessa kuin sen aloittaessaan ja vuosienkin jälkeen moni asia jää pimentoon.
Mua risoo sellainen lause kuin "meillä on vaan yksi elämä" ja sen takia mennään pornofilmeihin, myydään itseä, harrastetaan satoja suhteita, ihan kuin elämä siitä paranisi tai olisi laadukkaampaa. Paskapuhetta! Se on kaikki huonon itsetunnon vuoksi tehtyä tai rahan himosta( kovuutta!).

Rahaa voi olla ja sillä voi mänttikin leveillä ( tai sika ), mutta ei se sitä tyyppiä yhtään paremmaksi muuta. Sama sika se oli ennen suuria tuloja ja samalla tavalla se rypee omassa paskassaan.

"hanki itselles elämä!" Joo minkälainen elämä? Kannattaa elää viisaasti, jotta itsekunnioitus säilyy eikä uskoa valheita eikä olla yllytyshullu ja ei varsinkaan tehdä asioita vain siksi koska muutkin tekevät( ne muut ovat tyhmiä nautoja ).
miesmies kirjoitti: "... Kun tarpeeksi monta kertaa polttaa siipensä miesjutuissa, ... koska niin hulluja tyyppejä on liikenteessä. ...."

Kahden ihmisen suhteessa on tietääkseni vähintään kaksi osapuolta. Olisiko hyvä joskus vilkaista peiliinkin?

Juhani
Ei se J.V aina noin mene. Monet miehet valehtelevat, jättävät paljon kertomatta, eivät vastaa suoraan, kun kysytään jne...mulla on pari kertaa tapahtunu sitä, et tyyppi on sika. En silti leimaa jokaista.

Yksikin kerta voi olla liikaa, jos törmää tarpeeksi manipuloivaan tapaukseen. Oppiihan siitäkin sitten, jos ei muuta niin kyynistymään ja katkeroitumaan...
miesmies - minkäs sille voi jos on sellainen "kärpäspaperi", että kaikki omituiset otukset tarttuvat.. Kai siinä silloin, itselläänkin on syytä hieman analysoida itseään ja tavoitteitaan, eikä yksiselitteisesti pitää kiinni siitä, ettei itse ole "korjauksen tarpeessa" kuten nuo muut.

Kyynisyys ja katkeruus ovat osaltaan kasvupohjia myös tuolle manipuloinnille, molemmin puolin. Kyyninen ja katkera ihminen voi alkaa manipuloimaan helposti katkeruuttaan hyväksikäyttäen muita ihmisiä - saadakseen "edes jotain kaikua" muilta ihmisiltä. Tälläkin foorumilla se on todettu turhan usein...
Toisaalta katkeroitunutta ja kyynistä ihmistä voidaan käyttää "hyväksi" manipuloinnin kautta, jolloin hyväksikäytetty luulee suoltavansa vain omia ajatuksia...

De gustibus non est disputandum.
Kiitos teille kaikille vastauksista. Tuntui hyvältä hieman avautua. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että taisi tuo viimeisin "suhde" kuihtua kokoon. Sen verran kylmää on kommunikointi ollut. Surullista. Toivottavasti olen väärässä.
Niinku se yks sanonta menee et hätäilemällä ei tuu ku kuspäisiä kakaroita. Musta Damonin kannattais vaan antaa ajan hieman kulua ja katsoa, miten asiat kehittyvät. Hiton vaikeetahan se on, jos on kovasti ihastunut tai jopa rakastunut ja haluais et asiat etenisivät vauhdilla. Mut ei tää elämä oo helppoo ja samassa jamassa ovat olleet monet -- vai miksikähän tämmönenkin biisi on joskus tehty: If It Takes Forever I Will Wait For You. ;)
En sanois että odottaminen ja "katsellaan mitä tästä tulee" asennoituminen olisi mitenkään oman navan katsomista tai merkki siitä ettei kiinnosta. Itse oon lähes samanlaisessa tilanteessa kuin ketjun aloittaja... Minä voisin mennä vakavamminkin mutta kaveri ei. Täytyy myöntää että kyllähän se vähän haittaa kun en edes osaa sanoa seurustelenko vai en. Mut jos toinen haluaa aikaa niin sitä pitää tiettyyn rajaan asti hänelle antaa, mikäli tykkää toisesta tarpeeksi. Tällasessa tilanteessa kannattaa kai pitää pää viileenä ja tulevaisuus auki joka suuntaan. Tsemppiä Damonille ja toivottavasti suhde lämpenee... Ja jos ei, niin noin kivan oloiselle kaverille suo varmaan maailma jonkun aarteistaan ennen pitkää ;)
Kaikki ok niin kauan kun odottamisesta ei tule roikkumista.

Niinkin voi olla, että ei ole kuin oma haave, kuvitelma, josta ei halua
päästää irti.
Kiitos Ville83 mieltä lämmittävästä viestistä! Se piristi hurjasti :) Tällä hetkellä näyttää valitettavasti siltä, että tämä puheenaiheena ollut suhde tuli je meni, minusta riippumattomista tekijöistä (toivottavasti). Mutta eteenpäin mennään tiukasti etukenossa ja positiivisella mielellä. Maailma ehkä sittenkin pitää sisällään lämpimiä ja sympaattisia miehiä, kuten Ville83 :) Hehe! Tsemppiä sullekin!
Toi on totta sunshine. Siks kannattaa harjoittaa taitoa katsoa omaa tilannetta neutraalisti ja lukea toista ihmistä; Mitä hän minusta haluaa. Sama toisinpäin, mitä minä hänestä haluan.
Ville, olet toki oikeassa. Aina (vai koskaan?) sen toisen perimmäisistä haluista ei tosin saa selkiyttä. Toinen voi puhua toista kuin tekee. Ja jos on itse se ihastuneempi, niin tilanne voi olla hyvin hankala, siinä ei neutraalia kantaa ehkä pysty ottamaan.

Ihannetapauksessa Villen kuvaama tilannekartoitus edeltää ihastuksen roihahtamista. Ihastuksen jälkeen se tuskin onnistuu yhtä hyvin. Riippuu tietysti miten vahvasti tunteet ovat mukana.
Aivan kuin omaa tarinaansa lukis. Damonilla on tismalleen sama tilanne kuin mulla ja muutenki tuntuu että meidän ajatukset rullaa ihan samaa rataa. Eli valitettavasti en sen suurempia neuvoja osaa antaa, mutta voin sanoa, että tiedän todella hyvin, millaisia asioita käyt läpi. Ja se ei ole helppoa! Voimia sulle Damon. Tää kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta tekstisi perusteella kuulostat jotenkin...hyvältä ihmiseltä. Ehkä vähän komealtakin...ja seksikkäältä :) Heh, tosi outoa, mutta piti vaan sanoa. Joo...