Kanahomojen olemassaolon syy

  • 2 / 19
  • Public eye
  • 19.8.2005 10:26
Ovatko munahomot siis katoava luonnonvara? Jos munaa joskus on ollut, miten sen saa säilymään pilaantumatta? Säilyykö luomumuna paremmin vai huonommin kuin teollisesti tuotettu?

Kyllä toisaalta onnellisia kanojakin tarvitaan.
  • 3 / 19
  • opisk.poju78
  • 19.8.2005 10:47
Mikä on kanahomo? Kanahan on kana, joka munii. Kana naispuolinen, kukko miespuolinen. Mutta kana homona on lesbo? Vai miten päin? Oliko ensin muna ja sitten kana vai toisinpäin?

Minä suosin maaseudulla kasvavien ja elävien onnellisten, vapaanajuoksevien kanojen lisäaineettomia luomumunia.

Pitäisiköhän sanan sijasta mainita kukkelipojat, joiden kukkokiekuu-huuto on vielä kehittelytasolla eikä muutkaan taidot ole riittäviä.
  • 4 / 19
  • sunshine
  • 19.8.2005 12:17
Niin, onnelisen kanan munathan on jo käsite. Kun on kerran makuun päässyt ei muu kelpaa. Munat on parhaimmillaan luomuna, mutta on oleellisen tärkeää olla selvillä kanan kotitilasta ja sen sellaisista seikoista. Parasta ennen päiväykseenkin tulee kiinnittää huomiota. Kyllä on hyvien munien valinnassa monta vaihetta ... ja ei kai sitä suosikkia voi löytää ennen kuin kokeilee eri sortteja.

Kanahamo on eräänlainen postmoderni urbaani androgyyni. Se ei näytä mieheltä, mutta ei ole nainenkaan. Se ei liiemmin eritä. Lisäksi se viihtyy ryhmässä ja karttaa kukkoja vaikka niitä salaa tiiraileekin.
Kanahomot on siis homoja, jotka ovat kuin kanoja.

Kanathan karttaa läheisyyttä ja jos niitä on liian ahtaasti niiden hierarkia nokkimisjärjestyksineen saa ihan liioitellut mittasuhteet.. kanat tarvitsevat vahvan johtajan, eli kukon, ollakseen tyytyväisiä!

Minä mistään mitään tiedä :)
Minka varisia munia suosit?Meilla ruskeat KANANmunat on kalliinpia kuin valkoiset.
Niin, no oikeasti en kaupunkilaistollona tiedä kanoista mitään. En siis tiedä mitä sokea kana oikeasti löytää - tai edes sitä mistä kana kusee. Kokeneemmat voi varmaan valaista? Sen muistan, että kanan kakka haisee pahalle.

Mä poimin vaan haluamani määrän munia tosta läheltä, kaupanhyllyltä niin sanoakseni. Kätevää. Valkoisia, valkoisia, en tiedä niistä ruskeista oikein, joskus olen kokeillut ja ne oli jotenkin pehmeitä pinnalta. En tykkää semmosista. Munan pitää kestää käsittelyä. Ikävää, jos se leviää käsiin heti kun paketin avaa.

Tässä ketjussa taitaa käydä vanhanaikaisesti. Kumpi olikaan pääaihe kana vai muna?
  • 8 / 19
  • JaakkoHki
  • 26.8.2005 10:40
Suosin onnellisten kanojen luomumunia. Onnelliset kanat kasvavat tilavissa häkeissä ja niille annetaan terveellistä ja ravitsevaa ravintoa. Ei pahitteeksi vaikka olisivat saaneet myös hyvän kotikasvatuksen =)
Kanahomon tehtävä on jakaa persettä. Kanahomon munista ei kukaan välitä.
Itse suosin fabergee munia...
Kinder yllätykset lupaa paljon mutta usein mutta kiinnostus riittää harvoin näpertelemään muovilelujen kanssa kovinkaan pitkään.Liian paljon pieniä osia.
Pano: Luomukanojen tehtävä on tehdä kauniita ruskeita luomumunia, jotka maistuvat hyviltä. Kindermunat on kanssa maistuvia, ja varsinkin siksi, kun niissä on kiva yllätys sisällä.
Fabergee-munat joskus vierailivat täälläkin paikallisessa museaossa, siellähän me niitä käytiin koulun kanssa ihailemassa.
Pienet silopintaiset munat on näteimpiä.

(Kuullostaahan tää nyt varmasti tarpeeksi pervolta?)
  • 14 / 19
  • opisk.poju78
  • 29.9.2005 15:33
Sain viimeksi synttärilahjaksi yhdeltä isotädiltä "arvomunan" vai pitäisikö sanoa "designmunan", sellaisen ikkunalaudalle,i lipastolle, pöydälle tai jonnekkin nököttämään pistettävän koriste-esinemunan. Ehkä munan suunnittelija on kana- tai kukkohomo?
Arvo-designmuna ei pysynyt paikallaan vaan alkoi heti vieriä pitkin pöytää ja oli vähällä pudota lattialle. Liian liukas oli munan pinta. Yritin laittaa munan alaosaan (päätin että tämä on alaosa ja tämä yläosa) tököttiä ja muna tököttineen kapealle alustalle, ettei tökötti pilaa pöydän puupintaa.
Isosiskoni tuli kylään ja sai hepulin nähtyään arvo-designmunan tököttineen. Mukamas minulla ei ole silmää, ymmärrystä ja tärvelen noin kauniin esineen! Isosisko pisti paremmaksi, irotti alustan tökötistä ja tökötin arvo-desingmunasta ja halusi tehdä pienen linnunpesän, hakisi hieman kaislaa, ruohonkorsia, sammalta ja askartelisi langan ja neulan avulla kivan alustan (sellainen löytyy isosiskoni kotonta 2x). En halunnut ja istutin arvo-designmunan pienelle minilautaselle, siinä se vieläkin nököttää kun en parempaa paikkaa keksi.
Parempia ideoita?
Tulisiko jokaisen vierailijan nähdä, että omistan arvo-desingmunan ja "arvoni" nousisi heti vai olisko huomaamaton paikka parempi, silloin arvomuna voisi olla hyvä keskustelunaihe, jollein keksi muuta puhuttavaa.
Mikäli minä mistään mitään ymmärrän niin "designmunat" ovat erittäin suosittuja ja mielelläänhän sellaista
kai katseleekin. Osa miehistä, joilla sellainen on, ovat siitä myös hyvin ylpeitä ja enemmän kuin mielellään esittelevät aarrettaan uusille tuttavuuksille, satunnaisillekin. Toiset tyytyvät vain poseeraten sitä esittelemään ja kiusoittelemaan, mutta jotkut antavat "designmunansa" tunnusteltavaksi asti. Ovatpa "designmunan" haltijat joissain piireissä erittäin haluttua, jopa tavoiteltua seuraakin. Jokaisen "designmunan" haltijan kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaikki eivät kuitenkaan ole lainkaan kiinnostuneita heistä itsestään, vaan vain ja ainostaan tuosta suurenmoisesta luomuksesta.

Katsos, nyt opisk.poju78, kyllä siitä "designmunasta" tosiaan juttua irtoaa, joten miksi sitä pitäisi hävetä? :)
Minulla on kaksi arvomunaa, mutta ne eivät ole designia. Eikä niitä pidetä näytillä kuin valikoidulle piirille.
Ja kukahan sen designmunan on tehnyt? Tämä kaiken takana oleva älykäs suunnittelijako? Tuskin kuitenkaan marimekko.
Arvokkaat designmunat pitää panna esille vaikka matalaan designvatiin näkyvälle paikalle niin että vieraat voivat ihailla niitä. Aina on parempi, jos designmunia on useampi kuin yksi - esim. kolme on aivan hyväksyttävä määrä arvonsa tuntevissa designmunapiireissä. Toisaalta, jos hankkisit jalopuisen designdesignmunakaapin niin munat eivät olisi aina esillä alttiina kulumiselle ja vieraiden arvioivalle katseelle... vaihtoehtoja tuntuu olevan enemmän kuin ensin ajattelinkaan. Joka tapauksessa: toisin kuin tavalliset munat niin designmunat kannattaa laittaa samaan koriin.

Kysymys siitä kuka on tehnyt designmunat on mielestäni hieman ongelmallisempi juttu. Designmunan on voinut munia esim. designmunia muniva hanhi, jota siis ei pidä tappaa. Monien asiantuntijoiden mielestä designmuna on artefakti, jonka syntymistä on vain harvoin päästy dokumentoimaan, mutta arvellaan, että designmunat olisi tehnyt käsityöläinen.