Seksin määritelmä

Miten te maarittelette seksin, jos pitaa alkaa laskemaan esim. seksikumppaneiden maaraa, milloin meni neitsyys/poikuus, jne?

Saimme tasta nimittain kaveripiirissa aikaan mehevan riidan...
Toiminta omilla tai toisen genitaalialueilla on seksiä. Pitkällinen ja intohimoinen suuteleminenkin
voi sitä lähetä, koska siinäkin voi kiihottua laukeamispisteeseen.

Olen kyllä kuullut sellaisenkin mielipiteen, että suuseksi ei olisi seksiä. En kyllä tajua mitä
se sitten on? Ko. henkilöllä tosin oli syynsä näkökantaansa, sillä hän oli mm. pettänyt
kumppaneitaan harrastamalla tuota suujotain jonkun muun kanssa.
Pussaaminen ei minun mielestäni vielä käy seksistä. Minusta seksin raja on se, että. Enpäs muuten tiedä. Kun tavoitteena on yhteinen orgasmi? Ei käy rajaksi, sillä entiselleni ei orgasmi ollut seksin aikana mikään välttämättömyys. Ehkäpä se, kun haluaa avittaa toisen huipulle asti?
  • 4 / 14
  • JaakkoHki
  • 23.9.2005 13:19
Joo, kysy viisailta, viisaat vastaa :) Mielestäni seksiä ei vielä ole pieni pusu ystävän poskelle. Sen sijaan suuteleminen noin muuten on jo hyvinkin, riippuu tarkemmin siitä, että minkä merkityksen osapuolet sille antavat. Ikuisuuskysymyshän tämä on: joillekin seksiä on vasta anaaliseksi, jollekin toiselle lähellä oleminen ja kädestä pitäminen saattaa olla niin eroottista, että se saa seksin merkityksen. Esim. itämaisista kulttuureista on tuttu tantraseksi, jossa ollaan lähinnä vain lähekkäin. Jossain aikaisemmassa Z-lehdessä oli siitä muistaakseni artikkeli. Tässä asiassa ei varmaankaan ole yhtä ainoata oikeata vastausta.
Hmmm... Tantra ei ole sama kuin seksi... Se ei ole mikään esileikki, tai mitään vaikka totta puhuen en osaa määritellä sitä. Seksiä se ei kuitenkaan ole, länsimaissa se on vain saanut sen leiman. Anyway... Luokitteletteko te "yksipuolisen" seksuaalisen aktin seksiksi? Jos vaikkapa yksi ihminen tyydyttää toista oraalisesti ja saa tyydytystä tästä tyydyttämisestä vaikka tyydytetty ei tee tyydyttäjälle mitään (tyydyt, tyydyt, tydyttytyyy... meni kieli dolmuun)... hmm.. kiinnostava kysymys kuitenkin...
  • 6 / 14
  • sunshine
  • 23.9.2005 16:23
Jaa-a, ahtaan määritelmän mukaan seksiä on kai vain yhdyntä eli penetraatio, perinteisesti ja vielä ahtaammin kai sillä tarkoitetaan pelkästään peniksen viemistä vaginaan. Laukeamisella tai tyydytyksellä ei niin merkitystä.

Tältä pohjalta sitä voi itse kukin miettiä mitä on tullut harrastettua vai onko harrastanut yhtään mitään.

Vai ei kai joku väitä, että homoille seksiä on vain peniksen viemininen anukseen? Täällähän on monesti todettu, että sitä eivät kaikki tee. Eli he eivät harrasta sitten seksiä? Ja lesbotkaan ei sitten harrastaisi seksiä?

Ei tästä taida tulla selkoa.
  • 7 / 14
  • JaakkoHki
  • 23.9.2005 16:50
Mew: Aivan. Tantrisesta meditaatiosta (ns. ei-eroottinen tantra) itsellä jonkun verran kokemusta. Tantrassa on myös eroottinen suuntauksensa, ja sana "seksi" ei kuvaa ehkä parhaiten tätä henkisen puhdistautumisen menetelmää. Tantrahan on erittäin henkinen asia pohjimmiltaan, ja toin sen tähän kuvatakseni erotiikan harjoittamisen hienovireisempiä sävyjä. Itse en ole mikään alan varsinainen asiantuntija.
Lähdeviitteenä esim: http://www.natha.fi/tantra.htm

Seksiin tarvitaan omasta mielestäni aina se toinenkin osapuoli, ja jos molemmat osapuolet nauttivat, niin tottakai se on seksiä. Huolimatta siitä, tekeekö toinen fyysisesti mitään. Seksuaalinen mielihyvähän syntyy lopulta aivoissa, ja on oikeastaan sama, kosketellaanko orgasmin saamiseksi sukupuolielimiä vai sitten esimerkiksi pelkkiä akupunktiopisteitä. Itämailla on totuttu enempi käsittelemään tällaisia aiheita, koska seksuaalisuutta ei niin usein käsittääkseni mielletä "likaiseksi".

Sunshine: Yksimielisyyttä tähän tuskin syntyy, mutta on mukava nähdä erilaisia näkökulmia.
  • 8 / 14
  • sunshine
  • 23.9.2005 17:50
Jaakko, ei yksimielisyydellä olekaan väliä. :)
Jollain tapaa vain mielenkiintoista, että joidenkin mielestä sitten ei aina ole kyse seksistä vaikka vapaaehtoisesti käsitellään kiihottunessa (esim. erektio) tilassa olevia sukupuolielimiä. Voin olla rajoittunut, mutta en kyllä ymmärrä mistä muusta olisi kyse.

Seksuaalisen mielihyvään ei minunkaan mielestäni tarvita sukupuolielimien koskettamista. Ei aina edes kosketusta. Myös muiden aistien kuin tuntoaistin avulla voi saavuttaa seksuaalisesti kiihottuneen tilan, esim. katsomalla toisen vartaloa.

Laukeaminen on vain yksi kohta seksuaalisessa aktissa. Aina sitä ei tapahdu kumallekaan. Sen jälkeen akti voi myös yhtäjaksoisesti jatkua uuteen laukeamiseen.
  • 9 / 14
  • tytteli84
  • 23.9.2005 18:04
Minulle seksiä on kaikki seksuaalinen kanssakäyminen toisen henkilön kanssa. Pieni pusu ei vielä ehkä sitä mielestäni ole, mutta intohimoinen suutelu kylläkin. Samoin katson nettiseksin vähän rajatapaukseksi. Tietyllä tapaa se minusta muistuttaa jotain pornon katselua ja sitä kautta orgasmin saavuttamista, mutta toisaalta nettiseksi on vastavuoroista jolloin se on enempi myös seksuaalista kanssakäymistä. No menipä monimutkaiseksi...
Oma määritelmäni seksille ;-)

Seksiä voi harrastaa yksin (masturbointi) tai kaksin tai useamman henkilön kesken. Seksi on toimintaa, jonka päämääränä on (yleensä) mielihyvän tuottaminen itselle tai toiselle(/kaikille muille) tai molemmille(/kaikille).

Seksi on omien tai tois(t)en henkilö(ide)n kehonosien, yleensä erityisesti erogeenisten alueiden (mm. genitaalien ja anuksen) tarkoituksellista hyväilyä kehonosilla (esim. kädet, jalat, huulet, kieli, penis) tai muilla kappaleilla (esim. tekopenis).

Kaksi ihmistä harrastaa seksiä keskenään, kun he masturboivat (eli hyväilevät itseään) toistensa nähden tai rakastelevat (eli hyväilevät toisiaan).
Päämääränä on siis EROOTTISEN mielihyvän tuottaminen. (Esimerkiksi selän hieronta fysioterapeutin vastaanotolla ei ole seksiä.)
Joo, meilla mielipiteet alkoi suurinpiirtein suutelulinjalta siihen, etta vain anaaliseksi on sitten seksia. Itsekin kylla ihmettelen niita, jotka eivat ns. Bill Clinton maarittelyn mukaan laske suuseksia seksiksi. Hmmm... siis miten.

Itse maarittelen sen niin, etta seksiin tarvitaan vahintaan kaksi henkiloa ja tarkoituksena on tuottaa orgasmi ainakin toiselle osapuolelle. Se on sitten sivuseikka kuka laukesi, jos laukesi (eihan se ihan aina valttamatta onnistu).

Motiivini oli ottaa nopealla huutoaanestyksella selvaa onko mielipiteet yleensakin niin jakaantuneita kuin mita mina huomasin. No, kukin tyylillaan...
Enpä tätä oikein huutoäänestyksenä pitäisi. Nettietiketin mukaanhan "me too"-viestit (joiksi voitanee laskea myös viestit "olen samaa mieltä") ovat kiellettyjä, eikä tässäkään keskustelussa tuollaisia varsinaisesti ole esiintynytkään. Eli tällainen kysely korostaa mielipide-eroja, eikä niinkään tuo esille sitä mitä ihmiset keskimäärin ajattelevat tai kuinka suurin osa ajattelee asiasta. BTW: itse allekirjoitan Laurin määritelmän.
No ei tama nyt tosiaankaan mikaan tieteellinen tutkimuskaan ole... ;-)