Vanhanakin lihaksia?

  • 1 / 36
  • Hiljainen_mies
  • 1.9.2005 11:03
Varmaan tästäkin aiheesta on täällä puhuttu?
Olen tähän mennessä opiskellut ja nyt keskittynyt työnteolle ehkä liiakin paljon (oma yritys veljen kanssa). Liikkuminen on jäänyt vain tavallisen liikehdinnän tasolle, asunnosta autolle, autosta työpaikalle, työpaikalla päivässä ehkä 100 m kävelyä, työpaikalta autolle, autosta kauppaan, portaat ylös, portaat alas jne. Tavallista kävelyä. En harrasta liikuntaa. Sen mukainen on kroppani, mutta olen yhä hoikka! Mutta ei lihaksia, riukukädet, riukujalat. Suoraan sanoen olen tyytymätön kroppaani!

Voiko 37-vuotias mies vielä kotikonstein kohentaa kroppaansa? Punttisalit eivät minua kiinnosta. Onko muilla kokemuksia? Millainen ohjelma olisi hyvä aloittaa? Milloin voi odottaa tuloksia? Ruokavalio? Syön normaalisti, alkoholia käytän vähän, en tupakoi.
Kiitos vinkeistä.
  • 2 / 36
  • muscleboy
  • 1.9.2005 16:50
jos on noi pahasti päässyt rupsahtamaan ja noi paljon ikää ei oo mitään mahiksia saada lihaksia. toi ikä painaa paljon! unohda koko toiveet lihaksista. jos haluut olla kunnossa salille vaan! jos pelottaa niin lenkkipolulle.
  • 3 / 36
  • Public eye
  • 1.9.2005 17:17
Tuo muscleboyn kommentti on kyllä hevonkukkua, ei ikä lihasten kasvua estä, vaan rasitus ja lepo oikeassa suhtessa sekä riittävä proteiinien saanti saavat lihakset kasvamaan lähes missä iässä hyvänsä.

Ja alle nelikymppinen ei ole vielä lähelläkään vaihetta, jolloin lihakset eivät enää kasvaisi käytössä. Siitä vaan käyttämään lihaksia. Kannattaa ehkä hankkia jokin lihaskunnon parantamista käsittelevä opus, ellei halua menne kuntosalille. Salilta saatava henkilökohtainen ohjaus olisi kyllä kaikkein paras konsti. Eikä tavallisella kuntosalilla mitään lihaskimppuja pelkästään käy, samanlaisia rimppakinttuja suurin osa muistakin siellä on.

Voi tietysti harkita jotain muutakin kuntoilu- tai liikuntamuotoa. Pääasia että liikunta on sellaista, johon ei heti kyllästy, koska kunnon kohottaminen on kuitenkin pitkäaikainen projekti.
  • 4 / 36
  • muscleboy
  • 1.9.2005 18:02
kyllä mä tiedän mistä mä puhun. olen itse salilla puoliduunissa ja näkee noita 4kymppisiä aloittelijoita ihan tarpeeksi jotka yrittää tehdä itestään jotain lihaskimppuu. se ei onnistu. pilvilinnat murenee kun sanoo niille turha edes yrittää. publiceye kuinkas vanha itse olet? ja onko sulla sitten kokemusta? luusto ja lihakset on vanhoilla kundeilla erilainen kuin tällaisllä alle 3kymppisillä boitsuilla. se tekee pahaa. olis pitänyt aloittaa ajoissa noi treenit.
Muskelipoika puhuu kyllä nyt läpiä päähänsä.

Vaikka tuollaisen parikymppisen lapsen mielestä kaikki yli 30 ovatkin vanhuksia, niin ei lihaksiston jo luuston rappeutuminen vielä 30 eikä 40 -vuotiailla ole mikään ongelma.

Kuntoaan ja lihaksistoaan voi ylläpitää ja rakentaa iästä riippumatta. Hokkuspokkustempuilla se ei kuitenkaan onnistu eikä nuorempien suosimien hormoniampullien käyttö ole terveydellisesti kovin viisasta 50:n lähestyessä (ei tosin ole viisasta nuorillakaan).

Aikuiset ihmiset eivät yleensä havittele nuorempien bodareiden lihaskimpputilaa, johon monesti yhdistyy hormonien pehmentämät aivot ja impotenssi.

Kunnon ylläpitäminen kaikissa muodoissaan on aina viisasta. Jatkuvalla kuntoilulla ja lihasten harjoittamisella voi välttää monia sellaisia vaivoja, jotka muuten ovat vanhetessa uhkaamassa. Ammatista, painosta ja henkilökohtaisista tekijöistä riippuen nuo ikävaivat ovat enemmän ajankohtaisia siellä 50:n loppupuolella.

Niska- ja selkäkuntoutuksissa on kyllä alle 40-vuotiaitakin, mutta tekisi mieli väittää, että heistä suurin osa omaa syytään / välinpitämättömyyttään.

Taidat muskelipoika muuten olla puoliaikaisesti aivan väärässä duunissa, jos sieltä itseäsi vanhempia noin tyrkit pois.
Voi kuinka ihanaa huomata, miten asiantuntevaa ja asiakasystävällistä henkilökuntaa salit pitävät! Juuri tuollaisten muskeli-idioottien kommentteja tarvitaankin kun ujo, elämänsä laatua parantava ihminen tarvitseekin - ja ihan 'ammattilaisen suusta'.

-----

Alkuperäiselle kysyjälle - ei todellakaan ole mitään hätää sen suhteen, etteikö sinustakin saataisi vielä kivan oloinen ja kuntoinen juuri sopivasti pinkeä mies!

Pitkällehän se on korvien välissä, mikä on lopputulos. Älä anna muskeli-idioottien masentaa! Alkuun voisit miettiä ruokavaliotasi. Olen ehkä omahyväinen kun sanon, että "niin minä tein" - näin kuitenkin tein ja se jenkkakahvalöllöjuttu tuolta vyötärön seudulta lähti puolessa vuodessa ihan vain ruokailutottumuksia muuttamalla - liikuntaa en ole harrastanut juuri sen enempää kuin mitä sinä kuvailit omassa elämässäsi harrastavan.

Sitten kun itsetuntosi kasvaa hoikentumisen mukana kannattaa tutkailla olisiko lähiympäristössäsi kuntosalia, sellaista "tavisten" - jos olet arka menemään 'kaupungin trendikkäimpään paikkaan', niin älä mene! Ne ovat hirvittävän kalliita ja tuolla henkisellä puolella äärimmäisen raskaita paikkoja, minä _tiedän_ mistä puhun :-)

Aloita kevyesti, kävelureissuja, sellaista arkiliikuntaa kannattaa miettiä - kuntopyöräily on juuri sopivaa alkuun - ei siellä salilla tarvitse verenmaku suussa painaa heti alkuun ja jos olet ujo (kuten minä) niin kuntopyöräilessä saa kyllä verhottua itsensä mukavasti, kivaa musiikkia kannettavaan soittimeen niin jopa on mukavampaa olla ;-)

Korostaisin vielä, että vain muskeli-idioottien suusta voi odottaa jotain tuollsiat mitä täälläkin on jo mainittu.

Niin, ja minä olen 32 vuotias nörtti, joka ei ole koskaan harrastanut aktiiviliikuntaa ja kas, jopa minä sain itselleni nk. sixpäkin ja ihan ilman kuntosalimeuhkaamista :-)

Ruokavalion suhteen _en_ ala neuvomaan, en ole ravintoterapeutti ja saisin täällä hirvittävää sekamelskaa aikaiseksi. Sinun kannattaa kääntyä vaikkapa terveydenhoitohenkilökunnan puoleen ja/tai kysyä rohkeasti mahdollisesta kuntosalista. Sen kuitenkin sanon, että älä sotkeudu ihmedieetteihin ja poppakonsteihin - meillä kotona syödään ja juodaan edelleen ihan kaikkea, mutta nykyään määrä on se millä pelataan. Emme ahda kuvun täydeltä kaikenlaista, pienempikin annos riittää ja sen kerman voi vaihtaa kasvisrasvatuotteisiin ... maalaisjärki tässäkin on avuksi!

Tsemppiä ja rohkeutta - ei se vaadi kuin sen kipinän!
Muscleboyn t_ä_y_t_y_y olla vitsi.

En huomannut itse mitään eroa lihasten kehittymisessä nuorempaan itseeni verrattuna, kun taannoin n. vuoden rötväilyn jälkeen aloitin salilla käynnin uudelleen. Sieltä ne taas tuli vanhoille paikoilleen. Ja en edes treenaa erityisen kovasti, säännöllisesti ja kurinalaisesti vain. Ruokavaliossa rasvaa ja sokeria ja tuollaisia tarkkailen myös.
Jotenkin tulee mieleen että tämä muscleboy taitaa puhua taas niistä paistetun broilerin näköisistä bodareista joiden ainoa elämäntarkoitus on lihasten kasvatus. Ei siinä mitään pahaa sinällään ole, mutta en ymmärrä miksi jokaikinen joka salille halajaa on pakko tunkea siihen samaan kategoriaan, nimittäin monilla salihirmuilla on tuo sama käsitys: "Jos et aio kasvattaa lihasta niin paljon että voisit kilpailla, niin turha sitä on salilla käydä". Täysin järjetön näkemys.

Jos minulta kysytään niin suosittelisin että ensin hankkisit kohtalaisen peruskunnon, esim. kävelemällä, hölkkäämällä, uimalla tai muulla kevyellä liikunnalla, ja vasta sitten menisit treenaamaan punttia. Olettaen siis että olet ihan rapakunnossa. Tuolla välttänet valtaosan mahdollisista vammoista. Ja ei kannata luonnollisesti alkaa repimään itseään täysillä heti alusta alkaen, hiljaa hyvä tulee. Nopeita tuloksia tunnetusti tuskin kukaan saa, mutta uskoisin että harrastusvuosien myötä tuloksiakin syntyy.

Disklaimeri: Itselläni ei ole kyllä minkäänlaista käsitystä punttaamisesta kun suosin enemmän noita aerobisia lajeja :)
Tarvitsetko sä Hiljainen mies välttämättä niitä lihaksia? Mihin niitä yleensä ottaen tarvitsisit, jos työsi on sitä mitä on ja et tähän asti niitä ole kaivannut etkä harrasta mitään mihin lihakaisia vaaditaan. Voihan sitä olla ihan onnellinen sellaisena kuin on ilman pimpulapampula padia ala pumpapå treenejä. Monikin mies ja poika sinusta voi pitää sekä rakastaa sellaisena kuin olet ilman hassua ilmapallokehoa. Natumies on ihan parasta mitä voi olla!

Tietty voit kuntoilla huviksesi vaikka joka päivä yhden puolituntisen sauvakävellen ja olet kotvasen kuluttua ihan särmässä iskussa. Tuon hauskan puoltuntisen muuten saat kokoon päivänmittaan huomaamattasi vaikkapa tehden valintoja hissin ja portaiden välillä jne. Hyötyliikuntaa voi jokainen harrastaa.
Toki noita lihaksia vanhemmallekin kertyy/pysyy - vaikka en olekaan mikään kuntosalifanaatikko, toki ilman sitäkin saa läskin poltettua ja hiukan lihaksia kehoonsa - uiminen, pyöräily, etunojapunnerrukset, vaikkapa vain saunapuiden pilkkominen mökillä... onhan noita lihaskuntoa ylläpitäviä toimia vaikka kuinka. Ei siihen välttämättä tarvitse maksaa 80 - 140 € kuukaudessa kuntosalimaksuja...

Tietysti jokainen tavallaan - yhdelle kuntosali on ainoa paikka, toinen rakentaa mielummin kehonsa ihan omin konstein...
Hassua, että tässäkin keskustelussa on aistittavissa semmoinen ikävän vahva harhaluulo, että salilla käynti merkitsee huomattavaa tai vähintään näkyvää lihasmassaa ja agressiivista pumppaamista. Sitä voi kuulkaas treenata kevyemminkin, sillain luomumaisesti. Uskotteko?

Jokaisen tulisi kyllä sen verran olla kiinnostunut omasta terveydestään, että harrastaa jotain liikuntaa. Maistuu elämäkin paremmalta. Ja oppii siinä sivussa tuntemaan oman kehonsa paremmin, mikä sitten vaikuttaa positiivisesti muilla elämänalueilla.
Jokaisen keho on hänen oma temppelinsä ja sitä saa käyttää niinkuin haluaa. Kukaan ei pakota liikkumaan ja kuntoilemaan jos sitä ei itse halua tehdä.
Sallittakoon ihmisille oikeus oman olonsa ja elonsa viettämiseen niinkuin he sen haluavat.
Läski, laiha, lihakseton tai muuten vain omalta itseltään näyttävä ihminen on hyväksyttävä sellaisena kuin on, eikä ulkonäkörasistien tarvitse luonnollista normaalia elämäntapaa viettäviä ihmisiä tuomita tai syrjiä millään muodoin.
Vapautukaa tämänhetkisestä ulkonäkökeskeisestä elämänmuodosta ja nauttikaa selaisena kuin olette elämästä monipuolisesti ja rikkaasti.
IsoVeli Eskon diktaatorimaiset sanktiot liikumattomille kuuluvat kadonneiden fasistihallitusten meneltelmiin jossa jokainen yksilö on tasapäistettävä samaksi lihasmassaksi.
Ulkonäkökeskeisestä kaupallisen pornoteollisuuden luomasta gaykultuurista voi vapautua aivan hyvin skandinaaviksi jolla on oma identiteetti ja juuret siellä missä on kasvanut.
ja ihan vapaasti saa olla myös sellainen pylleröpallero joksi nuo fitnessfasistit ihmisiä muokkaa ja luo. Kukin eläköön omilla ehdoillaan niinkuin haluaa.
Mitä pahaa siinä jos bodaa ja treenaa salilla? Bodarit on ihmisiä siinä kun muutkin. Meikeläisillä löytyy älliä kun muillakin. Mikä on sen komeempaa kuin lihaksikas ja treenattu mies ja nainen. Ei bodarit dooppaa se on pelkkää harhaluuloa. Yksi toinen syy on kateus. Hintelät ja ylipainoiset on kateellisia treenatuille ihmisille. Moni näistä hintelöistä ja ylipainoisista alottaa treenit kotona tai sitten salilla mutta läsähtää heti parin kerran jälkeen. Pitkäjännistteisyys puuttuu näiltä. Ensin innostutaan ja aletaan punnertaa, ähkitään raudoissa turpa punaisena ja siihen se jää. Sitten jos haluaa neuvoa näitä ne ottaa kaiken kritiikkinä.
Muscleboylla on ollut morkkis? Antaa hiljaisen hintelän tyypin yrittää. Parempi tulla salille jossa on kaikki mahdollinen laitteisto ja treeneistä tietävät ihmiset. Jos on pupu housussa niin kotinurkissa voi myös rehkiä mutta innostus loppuu parin kerran jälkeen.
Onhan se niin että treenattuja ihmisiä ihannoidaan enemmän kuin hintelöitä kukkakeppejä ja ylipainoisia pallomahoja
Omasta kunnosta eli terveydestä huolehtiminen ei ole yhtä kuin ulkonäkökeskeisyys.
no tota joo. mulla oli se morkkis ja ammuin vähän kovaa. silloin olin ollut salilla ja siellä just tollaset tapauset. 1 luuviuluhomo (jotain 4kymppiä) joka ei tiennyt mistään mitään eikä ollut kuullut mistää mitään. pinkkipaidassa ja tiukat treenihousut. mitä sä voi kertoo kun jätkä tuijottaa sua kieli pitkänä. eikä tyyppi ymmärtänyt mitä mä sille kerroin. toinen juttu oli ylirasvanen nainen joka melkein rikko yhen laitteen. ei se mitään herkkuu ole olla salilla duunissa. parasta mennä kotiin ja siellä pyöriä lattialla. niinku bodari sanoi innostus tökkää aika pian. terv. toinen treenattu biboy.
Voisitko ystävällisesti kertoa millä salilla olet töissä, jotta voimme tietää minne ei todellakaan kannata mennä asioimaan jos on aloittelija ja jossa asiakkaita kohdellaan ylenkatseella, halveksuen tai vihamielisesti.

Tosiasia on että vielä 50-vuotiaana ja ylikin voi merkittävästi lisätä lihasmassaa, niin halutessaan. Yksi ratkaisu voi olla henkilökohtaisen kuntovalmentajan konsultointi (mieluummin jonkin todellisen ammattilaisen, eikä muscleboyn kaltaisen narsistisen tyhjäpään), jonka kanssa voi laatia tavoitteet ja seurannan relaistisesti ja turvallisesti.
"Vanhanakin lihaksia", toivottavasti olet jo aloittanut sen sijaan etta tuhlaisit aikaasi lukemassa taalta, jep, muutamia aivottomia
kommentteja, jotka tokkivat silmia useidenkin asiallisten joukosta.

Kavin salilla osana lukion koululiikuntaa, sen jalkeen en ole kaynyt.
Pidan liikuntaa yksityisasianani ja hoidan hommat yksin kotonani.
Tama ihan silta pohjalta, etta saa tama "luuviuluhomo" pitaa
huolta terveydestaan itsekseen, ilman neuvojia, ilman arviointeja,
ja ulkonakoasiat hoidellaan toisaalla - joissa taas lihakset sinansa
eivat tee kakkua kakuksi juuri millaan lailla.

(Hemmetti miksi edes luen naita, suutun vaan...)
Muscleboy, kyllähän juttu on niin, että jos kuntosaliohjaaja osaa hommansa, se osaa suhtautua ja suositella kenelle tahansa oikeanlaista harjoittelua. En tarkoita, että kaikista voisi tulla lihaskimppuja. Hyvä ohjaaja kertoo tosiasiat ja realistiset tavoitteet. Vähän väärällä asenteella olet liikkeellä, jos itse vajoat samalle tasolle kuin tuijottelijat. Sun työhösi kuuluu myös katseiden kestäminen.
Totta on myös se, että kuluttajaviranomaiset ovat alkaneet vasta nyt kiinnittämään huomiota kuntosalien turvallisuuteen. Valitettavasti kuntosalien ohjaajat ( omistajat?) ovat kautta linjan epäpäteviä kuten ovat usein aerobic-ohjaajatkin...

Kuntosali kannattaa missä iässä tahansa. Tietenkin vanhenemisen prosessia ei voi estää ja sen myötä lihaskatoa.
Ja kyllä kasvaa lihakset vanhemmallakin! Itse aloin treenaamaan 35-vuotiaana ja nyt 1.5 vuotta myöhemmin olen aivan eri näköinen kuin aloittaessa. En halua miksikään jalat harallaan käveleväksi kyrmyniskaksi, mutta lihasta kyllä tulee ja vartalon malli muuttuu.

Minä näen salilla paljon nuoria rimpuloita, joille ei näköjään tapahdu yhtään mitään. Varmasti asiaan vaikuttaa myös geenit ja ruumiinrakenne yleensä, mutta kyllä se on enimmäkseen siitä kiinni, miten sitä hommaa hoitaa.

Yritin nuorempana käydä salilla, mutta en saavuttanut mitään tuloksia vaikka muka treenasin säännöllisesti - koska minulla ei ollut kunnon ohjelmaa ja söin väärin. Nyt sitten teetin ohjelman, muutin ruokavaliota (=riittävästi proteiinia päivän mittaan, vähänlaisesti hiilihydraatteja), pullat ja muut makeat pois.

Mutta en jaksa uskoa, että kotikonsteilla onnistuu. Suosittelen kuitenkin sitä kuntosalia, vaikka ketjun aloittaja sitä kammoaakin.
Tietenkin lihasten (ja kunnon) kasvattaminen onnistuu myös vanhempana. Fakta tosin on, että lihaksisto alkaa rappeutua n. 30-vuotiaasta lähtien. Palautuminen hidastuu ja ei voi treenata niin kovaa. Ihan riittävästi kylläkin.

Tällä hetkellä saleille kannattavimmat ihmiset itseasiassa ovat vähän vanhemmat henkilöt (eivät tehotreenaajat). He maksavat kuten muutkin, mutta käyttävät paljon vähemmän palveluja! Siksipä salit pyrkivätkin saamaan tämän liikkumattoman väestön mukaan, koska siellä on maksukapasiteettia.

Kotona lihaskuntoharjoittelu onnistuu, jos vaan osaa. Ja suurinosa ihmisistä ei todellakaan osaa. Tämän takia jo keskuksissa treenaaminen on kannattavaa. Oppii oikeat liiketekniikat ja harjoittelun jaksotuksen. Ja jos vielä saisi vähän ravintotietoutta ympättyä mukaan...

Ohjaajien ammattitaidosta. Itse alalta rahani hankkivana voin sanoa, että mm. aerobicohjaajilla on todella kova kilpailu ainakin muutamassa suurimmista kaupungeista. Duuniin on pakko kouluttautua huolella ja palveltava asiakkaita, muuten rahantulo alkaa melko nopeasti vähentyä.

Itse opastan mieluimmin asiakkaita, jotka tulevat juuri kyselemään asioista. Toisinkuin egosentrisistä "mätiedänkylläkaiken"-henkilöistä. Ja sitten kun nämä eivät oikeastaan tiedä välillä juuri mitään...
Muscleboy.
Älä kerro millä kuntosalilla treenaat, koska ne poikamiset gayt tulee sua kuitenkin tuijottelemaan.
Samaten, kuten ne runkatessaan katselee miesten kehittyneitä vartaloista, ne kuitenkin tulis kyttäämään sinua.
Olet tajunnut aloittaa nuorena treenaamisen, ja sen lihasmassan ylläpito onnistuu hyvin pitkälle.
Antaa kateellisten kulkukoirien haukkua, karavaani kulkee omaa tietänsä.
Olet sitten fines anorektinen tai mahtava painija vartaloinen/ massiivinen uros, 10 pistettä siitä, että tajusit alkaa treenaamaan tarpeeksi nuorena.
Ja sitten geneettisiin ominaisuuksiin kuluu myös se, että kronologinen kello ei ole läheskään aina yhteensopiva ihmisyksilöiden biologisen kellon kanssa.
Olen valehtelematta naänyt monen vanhenevan hyvin dramaattisesti alle kolmen kymmenen ikäisenä.
Ja yksi duunikaveri oli alle 20 vuotiaana kasvoiltaan, iho ym tekijät päälle normaalin 50 vuotiaan näköinen.
Geenit ja tahto, sekä viisaus aloittaa treenit ajoissa ovat joidenkin tie.
Elämää se vain on.
Osittain muscleboy on kyllä oikeassa; 4-kymppisenä lihasmassan lisäys on todella vaikeaa. Itse aloitin treenaamaan 24v ikäisenä ja silloin kahdessa vuodessa saavutti aika kivan muutoksen. Nyt on treenausta takana 15v ja pakko todeta, että palautuminen on hidastunut, lihasmassan lisäys on vain jokunen osa siitä mitä se oli ennen ja ylipäätään vaikuttaa siltä, että treenaamisella pystyy ainoastaan pitämään itsensä kondiksessa ilman mainittavaa kehitystä ;-)

Salitreenin aloittaminen kannattaa aina, mutta ihan turha luulla että saavuttaisi nopeasti näkyviä muutoksia! Se taitaa vaan olla joidenkin vaikeaa hyväksyä...
anaboliset steroidit auttaa vanhempaakin herraa. niitä pitäisikin saada vapaasti mun mielestä vaikka terveyskeskuksista. kyllä se helpottais ja nopeuttais veistoksellisen vartalon muokkaamisessa...
saahan kaikenmaailman lesbotkin keinohedelmöityksiä, miksei sitten rupsahtaneet homot komeaa kroppaa...? (vaatii tietysti tiukkaa puntinvääntöä samalla kuin itseään piikittää...sen tiedän)
OK. kerro sit 2 asiaa: mistä sä niitä hormoneja saat ja miten uskalla piikittää itseäs( ja kuka opetti?)?

kuka sulle niit roudaa?

kauanko oot niit jo käyttäny?
Mahtaakos kukaan noista kuntosalihitlereistä kuullut selllaisesta psykiatrisesta diagnoosista kuin "dysmorfinen ruumiinkuvanhäiriö", meikäläisellä todettiin sellainen kun vuosikausia olin keskittynyt tuohon kuntosaliharjoiteluun ja omien muskeleiden tuijotteluun ja vertailuun ja kaikenlaisten "lisäravintoaineiden" käyttämiseen. Terapia auttoi, nykyään yritän keskittyä enemmän toisiin ihmisiin ihmisinä kuin heidän kroppansa muotoihin (ja peileistä kannattaa hankkiutua eroon!) ja elämä on kyllä mukavampaa näin, vaikka joskus tuntee olevansa täysin "luuseri" kun sen entisen pakollisen salikäynnin sijasta meneekin vaikka kaljalle jonkun mielenkiintoisen tyypin kanssa.
Kuka sulle niitä roudaa ?

Jo oli kysymys. Joulupukki tietenkin ! Tai sun isoäiti.

Ja musclemary antaa turhaa toiveita, tai sitten hän vittuilee.

Ei saa antaa myöhäisheränneille turhia toiveita, vaan antaa uskoa, et toisessa elämässä ovat viisaampia.

Inhottavan julmaa touhua.
miten niin? saahan sitä kysyä, miten "systeemi" toimii, mutta miksi se muka on arka asia, josta vaietaan?

jos bodari piikittää itseensä jotakin, niin kuka hänet on siihen opettanut? keneltä hän saa neulat ja ruiskut? mistä niitä aineita saa, jos tuonti on laitonta? kuka niitä kaupittelee ja kenelle ja missä/ mitä kautta?
miten niin? saahan sitä kysyä, miten "systeemi" toimii, mutta miksi se muka on arka asia, josta vaietaan?

KOSKA SE ON LAITONTA

jos bodari piikittää itseensä jotakin, niin kuka hänet on siihen opettanut? keneltä hän saa neulat ja ruiskut? mistä niitä aineita saa, jos tuonti on laitonta? kuka niitä kaupittelee ja kenelle ja missä/ mitä kautta?

ISO PYÖRÄ HEITTÄÄ

KOSKA SE ON LAITONTA, MUSCLE MARYN PITÄIS OLLA SAMANLAINEN IDIOOTTI, SAMA KUN VASIKOIS HETI POLIISILLE.

SÄ OLET TODELLA VÄHÄJÄRKINEN

Minä en ole käyttänyt sitkeesti vaan 20 vuotta treenattu, ja geneettisesti lahjoja kehittyy harteikkaaksi äijäksi.
vai niin?

en mä sulta mitään kysyny orso! pitäisit turpas kiinni/ sormet pois näppikseltä.

sitäpaitsi sä puolustat rikollista toimintaa yllyttämällä vaikenemiseen.

sitäpaitsi se on ite tunnustanu käyttäneensä ja poliisi voi jo nyt jäljittää sen jos ne haluais...vai?

tyhmä!
vai niin?

KYLLÄ VAAN

en mä sulta mitään kysyny orso! pitäisit turpas kiinni/ sormet pois näppikseltä.

EN VOI PITÄÄ TURPAA KIINNI, KUN NAURATTAA SUN VÄHÄ-ÄLYISYYS, JA TULE ESTÄMÄÄN

sitäpaitsi sä puolustat rikollista toimintaa yllyttämällä vaikenemiseen.

KUKA PIIKITTÄÄ ITSEÄÄN ON HÄNEN OMA ASIA, KYLLÄ HÄN TIETÄÄ MITÄ TEKEE, EIKÄ SUN PIKKU JUONEEN KAPSAHDA

HAE JOSTAIN APUA, AIVOLATAAMOA EI KUITENKAAN OLE OLEMASSA

sitäpaitsi se on ite tunnustanu käyttäneensä ja poliisi voi jo nyt jäljittää sen jos ne haluais...vai?

tyhmä!

VÄLITTÄJÄ JOKA TIENAA SEN TAKIA, ETTÄ AINEET OVAT KIELLETTYJÄ, ON TÄSSÄ MIELESSÄ RIKOLLINEN JA HYÖDYN ANSAITSIJA

POLIISIT OVAT KIINNOSTUNEITA VAIN VÄLITTÄJISTÄ, SINÄ TYPERÄ PIKKU IDIOOTTI ;=)
Ai niin.
Meinas unohtuu yksi olennainen tekijä mainita tässä sopassa.

Herran jumala poika, ei musclemary ole mikään muu kuin provo. ;)

Musclemary on fiktiivinen gay, joka oikeasti on yksi arkkitehti, jonka muna on 11,5cm 174 denntisessä 59 kiloisessa kropassa.
Siinä on toinen syy miksi et voi saada tietoa, omaan käyttöösi.

Niinku sinäkin olet fiktiivinen, eli miesnainen etkä mikään miesmies, elämä on ihmeellistä.

Elämä on.
"Muscleboy" on trolli joka ei ole ollut päivääkään salilla. Yrittää vain ärsyttää, joten olkaa kuin häntä ei olisikaan.
"kyllä hän tietää mitä tekee"

ei pidä paikkaansa, vaan se on päinvastoin ( ei välitä tiedosta )

miksi sua O v.....aa se, jos yksi henkilö asettaa kyseenalaiseksi anabolisten steroidien käytön? miksi sitä asiaa ei saisi penkoa ?

mä luulen / aavistan että sä O käytät/ olet joskus käyttänyt ja siksi se sua raivostuttaa/ nyppii. (oma syyllisyys?)

jos on valmis rikollisuuteen saadakseen "kauneutta", niin taitaa olla tarvetta päteä edes jossakin. sitten syyllistyy pillerismiin/ lääkkeitten väärinkäyttöön, mikä on riippuvuusongelma ja se on oire jostakin. tietääkö silloin oikeasti mitä on itselleen tekemässä?
Mene ja tiedä mitä kukin on, mutta kyllä minä salilla viihtyvät pojankroppaiset gayt joka kerta bongaan kun salilla käyn.
Ei ne kehity, eivät ole kehittyneet, eivätkä koskaan saavuta miehen kroppaa.
Ehkä steroidit vois auttaa, mutta sit ne olisivat feikkejä, enkä osais arvata ovatko luonnostaan miehen mittaisia.
Hyvä näin.