Millainen olisi ihanteellinen homobaari?

Tälläkin foorumilla kritisoidaan (homo)ravintoloiden toimintaa aika paljon. Jos saisit päättää, millaisessa ravintolassa/baarissa/klubissa itse viihtyisit parhaiten? Iso vai pieni paikka? ohjelmaa vai ei? Mitä musiikkia? Vain miehille/naisille vai kaikille vai vain glbt-jengille? Kaljaa, aistikkaita drinkkejä vai peräti alkoholittomia juomia?

Ei siis keskustelua siitä, mitä ET haluaisi, vaan mitä haluaisit...
  • 2 / 12
  • JaakkoHki
  • 3.10.2005 23:30
Viihtyisin parhaiten pienehkössä pubityyppisessä ravintolassa. Ruoka-annosten hintojen pitäisi olla kilpailukykyisiä lähistön halpisruokapaikkojen (esim. pizzeriat) kanssa, että porukkaa saataisiin myös syömään sinne. Sieltä voisi tilata vaikka päivän pizzan tai makkaraperunat. Juomaksi vettä, kaljaa, siideriä, maitoa...kaikkea tavallista. Musiikki voisi olla jotain rokahtavampaa, ei esim. discomusaa. Varsinaista ohjelmaa ei tarvitse olla ainakaan aluksi. Olisi kiva, jos siellä olisi viihtyisät, mutta arkiset tilat ruokailulle ja rupattelulle. Tuon paikan voisi profiloida koko sateenkaariväen ruokapaikaksi.
  • 3 / 12
  • Rokkihomo
  • 3.10.2005 23:41
Joo, mäkin tykkään / tykkäisin "tavallisesta" baarista eli kahvilasta ja pubista...
Ja kyllähän niitä siellä Helsingissä onkin, mutta tosiaan ruokapaikkoja ilmeisesti
vielä ei - tai kahvipaikkoja päiväsaikaankin sellaisina auki.

Mutta klikkasin tuota lähetä -klikkiä koska mieleen tuli haluta sanoa että:
Ihanteellisessa maailmassa mikä vaan baari voisi olla homobaari muun elon ohessa.
Siis muunmuassa.
SEMMOINEN MESTA OIS KIVA JOSSA EI TARTTE HUUTAA!

(sori)

Valitettavan monessa paikassa nappulat on niin kaakossa etta normaali keskustelu ei tahdo onnistua sitten millaan ilman viittomakielen opettelua. Moderni minimalistinen design kovine pintoineen ei paljoa auta (mutta alkaa nyt herrajumala sentaan karratko ryijyja esille). Musiikkia ei tietenkaan nyt saa kokonaan lopettaa, vaan semmoiset pienet keskusteluun soveltuvat sopet olisivat mukavia.
Åbo-baari -tyylinen paikka (viihtyisä ja kivaa musaa), josta saisi myös ruokaa. Ja jossa kävisi myös vastaavanlaista porukkaa, paitsi tietty homoja. Ja sitten myöskin vaikkapa We got beef -tyylinen paikka homoille hieman isommalla tanssilattialla, jossa kans kävis vastaavanlaista porukkaa (paitsi homoina). Ja mikä ettei sieltäkin vois saada ruokaa - kaikista baareista vois saada ruokaa! :)
  • 6 / 12
  • Heavymies
  • 4.10.2005 11:38
Semmoinen baari missä ikkunoissa ei liehu mitkään sateenkaariliput, sisällä kunnon rokki/hevi baarin sisustus. ja mun mieleisessä baarissa takana ei ole Darkroomia.
  • 7 / 12
  • Public eye
  • 4.10.2005 11:45
Heavymies, suosittelen Kalliossa Kustaankadulla Tauko-baaria... Ei takuulla liehu sateenkaariliput ja rokki/heviporukkaa (ainakin wannabe-) riittää.
  • 8 / 12
  • sunshine
  • 4.10.2005 11:59
Ihanteellinen on sellainen jossa mainonta, imago ja todellisuus
vastaavat toisiaan - asiakas tietää selkeästi mihin menee tai ainakin se kirkastuu
hyvin pian kuin on sisään astunut. Ei tule pettymyksiä ruokalistan,
palvelutason, musiikin tms. suhteen.

Mun ihannebaari on sellainen, jonka tila- ja sisustusratkaisut
mahdollistavat sen, että se ei hiljaisina arki-iltoinakaan kumise
tyhjyyttään. Siellä on myös riittävästi ammattitaitoista ja korrektia
henkilökuntaa läsnä. Tyhjät lasit korjataan pois pikapikaa.

Ihannebaari myös sijaitsee kätevällä paikalla, ei syrjässä kaikesta.
Ja jos se on mun ihannebaari, siellä on tietysti mua miellyttävä
musiiki ja sisustus (aika laajat vaihtoehdot) ja sopivasti ihmisiä.
Ihannebaari ei ole koskaan tyhjä eikä koskaan tungokseen asti
täynnä.

Baari on baari, en siis odota ruokaa.
  • 9 / 12
  • marianna
  • 4.10.2005 16:09
Sunshinen tuossa jo tekikin melkoisen osuvan ja kattavan kuvauksen ihannebaarista.

Minä lisään tuohon listaan vielä sen, että baarissa on karaokea ja tietysti hyvät biisivalikoimat. Ja karaokemahdollisuuden pitäisi olla joka päivä tai ainakin useampana päivänä viikossa eikä vain kerran viikossa.
"Ihanne-baari" olisi mielestäni kivasti ja viihtyisästi sisutettu paikka, jossa järjestettäisiin eri iltoina erilaisia clubeja. Joka genren edustajalle jotakin. Vois olla rock-clubi, dance-clubi, alternative-clubi ja melkeinpä mitä vaan. Ihan samalla lailla kun tälläkin hetkellä järjestetään erinäisiä clubeja siellä sun täällä silloin tällöin. Itse viihtyisin parhaiten tuolla viimeksi mainitsemallani clubilla (Tuhannet kiitokset Fag You:n järjestäjille!).
Perinteistä ulkoyöelämää nämä nykyiset baarimme ja diskomme palvelevat osaltani riittävän hyvin, joten siltä rintamalta tuskin on multa lisäsenttejä luvassa. Sen sijaan seuraavanlainen iltäpäivän ja alkuillan paikka voisi minut saada poikkeamaan useamminkin nauttimassa palveluksiaan:
- hieman "junttimainen" sisustus, tukevia pirttipöytiä, hirttä ja puupanelia, mattoja, taidetta, somisteita
- lukittavia kaappeja talvivaatteille, ostoksille yms.
- valoisampi lukunurkkaus, jossa tarjolla päivän lehdet sekä tuoreita gaylehtiä (tuolta Kulttuuri & Viihde osiosta löytyviä) ehkä kirjojakin
- muutama nettipääte tulostusmahdollisuudella (baarilla voisi olla henkilöstön ja asiakkaiden ylläpitämä linkkisivusto)
- maailmanradio kaukaisten radioasemien kuunteluun kuulokkeilla
- biljardipöytä
- seurapelejä
- peliautomaatteja (sijoitettuna niin, ettei melu kuulu häiritsevästi muualle)
- tarjolla ruokaa listalta (keittoja, salaatteja, pizzaa, hampurilaisia, pihvejä, kasvisruokaa - saisivat maksaa ihan käyvän hinnan, sillä ei siellä olisi tarkoitus meikäläisen joka päivä syödä)
- kohtuuhintaiset juomat (Irish Coffee ja viinit saisivat olla suorastaan edullisia)
- hyvä valikoima alkoholittomia sekä vähäkalorisia juomia
- pitkä baaritiski, jonka ääreen mahtuu porukkaa ja josta on helppo tilata suositumpanakin aikana
- jukeboksi (hyvällä musiikilla ladattuna)
- pienehkö tanssilava, joka toimisi myös esiintymislavana (huom: pitäisi sijoittaa niin, että kaikki halukkaat pystyisivät seuraamaan kunnolla esityksiä)
- karaokea erittäin laajalla biisivalikoimalla muutamana iltana viikossa
- juttelunurkkauksia, joissa vaimeampi musiikki
- erilliset tupakointitilat baaritiskin läheisyydessä, mutta siten ettei savua kantaudu muualle
- ilmainen tai edullisesti vuokrattavissa olevan kabinetti järjestöjen, firmojen ja vapaamuotoisempienkin porukoiden kokoontumisiin (voisi olla varustettuna ääntäeristävällä avattavalla seinällä, jolloin tilan saa tarvittaessa salin laajennukseksi)
- siistit saniteettitilat (kestävät kalusteet, luotettavasti toimivat automaattihanat lämpimällä vedellä, kangaspyyhe sekä toilettipaperitelineet, joissa aina paperia)
Sellainen missä palvelu pelaa, tarjolla on halpaa viinaa, hevi-musiikki soi, ei ensimmäistäkään pinkin sävyä missään, baari jossa saisi rauhassa viettää aikaansa oman siippansa kanssa ilman että koko ajan hiiskutaan että "nuo ovat vielä yhdessä" .... kaiken kruunaa tietenkin Kana-vapaa-alue ilman ensimmäistäkään perkeleen kaakati-kaakati ihanan fantsua homokanaa.