safe sex

Hejps. Voi olla että olen tietämätön mutta haluaisin vain tietää; onko riski sukupuolitautien saamiseen pienempi seksissä kahden naisen välillä kuin vaikka hetskuseksissä? Näin olen ainakin kuullut. Onko se totta? (tai siis, varmaan se on , mutta kuinka paljon turvallisempaa?) Tieetääkö joku?
  • 2 / 3
  • selma
  • 7.10.2005 11:58
On se hiv-riski pienempi naistenvälisessä seksissä, mutta mahdollista kyllä. Suurin ongelma kai on siinä, että kuitenkin aika isolla osalla lesbojakin (jopa niillä kaikkein kovaäänisimmillä miesvihaajalepsoilla) on heteroseksikokemuksia, joissa ovat altistuneet sukupuolitaudeille. Joten kun varsinkaan uusien/satunnaisten kumppanien seksihistoriasta ei yleensä tiedä mitään, niin ei sitä riskiä kannata kokonaan unohtaa. Hiv-riski on naisten välisessä seksissä, jos/kun verta tai emätineritettä joutuu kosketukseen esim. partnerin limakalvoilla olevan haavauman kanssa. Suuseksissä naisetkin voi käyttää kumia, varsinaisia suuseksisuojia, jotka on vähän suurempia kuin kortsusta leikattava, on myyty ainakin Sin Cityssä. Vanha konsti on rullallinen elmukelmua sängyn vieressä ;)

Ja eihän se hiv ole ainoa riski--sehän on kaikkein heikoimmin tarttuva. Todennäköisempää on kai saada joku toinen, mutta kuitenkin aika ikävä sp-tauti.

Kattava selostus naisten välisestä turvaseksistä löytyy:

http://www.seta.fi/lesboturva.htm

Jahttp://www.aidscouncil.fi on aids-tukikeskuksen nettiosoite, siellä on yleistä tietoa tartunnasta ja sen ehkäisystä.
Riskithän on pienemmät, mutta olemassa kuitenkin. Olisi hyvä myös muistaa, että HIV ei ole aiinoa tauti jonka voi saada, esim. herpes tarttuu helposti ja pysyy sitten mukana lopun elämää.