Sedu Koskinen vihaa homoja?

Sedu vihaa homoja?
Kaveri järjesti klubin Sedu Koskisen Birdyssa stadissa. Sedu kielsi käyttämästä flaiereiessa sanaa gay tai gay bar. Birdyn kuitenkin pitäisi olla stadin uusin homomesta. Avajaisissakin Sedu sanoi, ettei hän tässä paikassa tule näyttäytymään. Onko niin että Sedu Koskiselle kyllä kelpaavat homojen rahat mutta muuten homot eivät. Minä en ainakaan aio mennä kyseiseen paikkaan enää. Mitä mieltä olette tällaisesta?
  • 2 / 34
  • bilettäjä
  • 13.8.2005 3:57
Siisss HERRAJJUMALA kun törkeetä! Apuun nyt Seta ja Tarja Halonen ainakin! Ei kauheeta, kyllä me homot ollaan niin parempii asiakkaita että kyllä kunnioitusta ansaitaan, ja jos ei GAY lue tosi isolla ja sateenkaariiliput liehu vapaassa tuulessa niin mä en ainakaan sellasesta paikasta edes pizzaa osta. Siis kyllä mun täytyy saada asiakkaana kunnioitusta ja kumarrusta. Ja henk.kunnan täytyy kanssa olla laadukasta eli nuoria hyvännäkösiä jätkiä eikä mitään vaihdevuoisiikäsiä kurppia!!! Paljon on vielä tasa -arvovaltuutellulla tekemistä tässä maassa meidän (laadukkaiden) homojen eteen"
Kuinka monessa paikassa on mitään sateenkaariaiheista? Siis kamoon, ei meistä nyt joka paikassa tarvi julistaa, mutta jokin vähimmäisraja sentään!
Jokainenhan saa tässä maailmassa vihata ihan rauhassa ketä tahtoo - tietysti homovihan (samoin kuin kaiken muun ihmisryhmään kohdistuvan vihan seurauksena voi olla oikeudelliset puutteet).

Ravintolalla on oikeus valita asiakkaansa, mutta myöskin oikeus valita tyylinsä ja ulkoisessa viestinnässä käytettävä sanamuoto. Käsittääkseni Birdie "on uusi klubi gaykansalle ja avarakatseisille heteroille, meille kaikille ja ihan kaikille" - kuten ko ravintolan nettisivuilta voi lukea. Ihan yksioikoista "Sedu vihaa homoja" linjausta ei varmaankaan yksittäisten rajoitusten osalta kannattane tehdä - eihän kyseinen ravintola ole omassa mainonnassakaan yksiselitteisesti kertonut suuntautuneensa pelkästään gaykansaan.

Ja mitä tulee rahojen kelpaamiseen: totta kai (ravintola)yrittäjälle kelpaavat kaikkien maksavien asiakkaiden rahat - yritystoiminnan keskeinen osahan on juuri tuo rahaliikenne asiakkailta yritykseen.
Tosin yrittäjien ( ja henkilökunnankin) tulisi muistaa, että asiakas on viime kädessä "palkanmaksaja" - eikä suinkaan firma sinällään, vaikka firman nimi siinä tilinauhassa lukeekin.
Ilman asiakkaita ei ole myöskään mahdollisuutta pyörittää yritystä tuottavasti, joten jokaisen asiakkaan omassa valinnassa on, minne rahansa kantaa...
hups, edelliseen viestiin oli ajatusvirheen takia loikannut asiavirhe, joka korjattakoon nyt
Alkuperäinen lause:
"tietysti homovihan (samoin kuin kaiken muun ihmisryhmään kohdistuvan vihan seurauksena voi olla oikeudelliset puutteet)."

Korjattu lause:
tietysti homovihan (samoin kuin kaiken muun ihmisryhmiin kohdistuvan vihan seurauksena voi olla oikeudelliset toimet).
  • 6 / 34
  • BarBaari
  • 13.8.2005 14:25
No kuka nyt enää ravintoloissa käy, Seduloista puhumattakaan, muutkuin dropout looserit, sellaiset homot joilla ei ole muuta paikkaa elämässään kuin jokin surkea säälisaluuna, jossa ahne kapitalisti riistää heitä. Ihan passé toimintaa ne on nykyjään.
Jos on noiden rahastuskoneiden kanssa tekemisissä, sitä sitten saa minkä on ansainnutkin.
Varmasti jokainen ravintola Helsingissä ja muualla, niin homo- kuin muutkin ravintolat sekä muut hupipaikat toimivat liiketaloudellisin perustein. Yksikään niistä ei ole hyväntekeväisyyttä vaan kapitalismia isolla K:lla. Itse asiassa voisi hyvin kysyä, miksi DTM, joka on osittain Setan omistama, ei suuntaudu pelkästään homoille vaan paljon laajemmalle asiakaskunnalle. Syynä voisi olla, ettei pelkkien homojen rahat pidä paikkaa pystyssa.
Tietysti, jos joku / jotkut niin tahtovat, sekä hänellä / heillä osaamista ja kokemusta riittää voi yrittää perustaa osuuskunnan ja lähteä sitä kautta pyörittämäään "ei kaupallista" ravintolatoimintaa, mutta epäilen, ettei sekään tule pitkään sellaisenaan menestymään.
Asiakkaiden määrä toki ratkaisee osan menestyksestä, mutta kuten jokainen on näistä gayravintoloita koskevista kommenteista on lukenut, on melkoinen haaste laittaa sellainen ravintola pystyyn, johon jokainen suostuisi tulemaan. Jos ravintolan pitää olla bilepaikka viimeisimpine hitteineen, samalla kuitenkin soittaa euroviisuja, mutta siellä ei saa taas olla" liian vanhaa" väkeä hytkymässä (läskeineen? ja mauttomine pukeutumisineen),siellä ei myöskään saane olla faghageja, tai muita mahdollisesti (iloiseen) seurueeseen kuuluvia "väärin suuntautuneita" henkilöitä. Tuolla yhtälöllä voisi tosin saada kolme neljä parinkymmennen neliön "pikkuputkaa" täyttymään asiakkaista, mutta ei missään tapauksessa ylläpitämään tuhannelle asiakkaalle suunnattua monitoimiravintolaa.
kävin kattoon sen birdien ja yks asia kyl pisti tosi kovasti silmään;nimittäin järjestyksen puute, nuorehkoja hyvin humalaisia heteroja tai muuten juntahtavan olosia tyyppejä, vessan lattialla rikkinäinen tuoppi töröttämässä, yks humalainen jannu sai vapaasti räpsiä digikamerallaan kuvia...portsari ei ees sen sammuttua hakenu sitä pois vaan sen kaverit kanto. joo oli kyl lauantai-ilta mut mamas tai dtm:s järjestys huomattavasti parempi. muuten kiva, hyvin sisustettu, suhteellisen nopea palvelu, ystävällinen henkilökunta.
Ois hauska tietää lisää tuosta keskustelun aloittaneesta tapauksesta. Mikäköhän klubi oli kyseessä?

Muakin ärsytti Sedun kommentiti omistamastaan homobaarista City-lehdessä, mutta kyllä Biridien nettisivuilla lukee Gay ja onhan sen alternativeklubinkin nimi Fag You. Ja mä oon nähnyt Sedun Birdiessä pari kertaa. Kyllä se siis yrittää, enkä tuomitsisi sitä yhtä helposti kuin monet ahdistuneet kirjoittajat tällä palstalla.
DeeDee kirjoitti: "mutta kyllä Biridien nettisivuilla lukee Gay ja onhan sen alternativeklubinkin nimi Fag You"


En olisi kauhean imarreltu tuosta fag-sanan käytöstä. Kaikkihan tietävät että kyseessä on homojen englanninkielinen haukkumanimitys tyyliin "hinttari". Vielä ikävämmän kyseistä haukkumanimityksestä itse asiassa tekee sen alkuperä. "Fag" tulee sanasta "faggot", joka viittaa rovion sytyttämisessä käytettävään risukimppuun. Nimityksellä "faggot" tai "fag" siis epäsuorasti viitataan homojen polttamiseen roviolla.

Lisätietoa aiheesta löytyy wikipediasta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Faggot
http://en.wikipedia.org/wiki/Execution_by_burning
Siis vihaako Sedu homoja niin paljon, että tuon vaihtoehtoklubin nimestäkin voi päätellä, että roviolle vaan kaikki hinttarit? Vai lieneekö tietämättömän vahinko?

Kyllähän tuonne birdieen pari homoakin mukaan sopii, vaikka taitavat jäädä sielläkin vähemmistöksi.
..niin ja ´fag´tarkoittaa myös slangienglanniksi ´röökiä´.
hmm, rakkaalla lapsella on monta nimeä ;)
  • 15 / 34
  • Fag everybody!
  • 17.8.2005 0:28
Fag You! -klubi ei ole millään tavalla Sedun kehittelemä idea, saati nimi. Klubi vaan on nyt saanut venuekseen Birdien, sen sijainnin, klubille toimivien tilojen, ja tottakai myös kohderyhmänsä takia.

Nimestä nyt vaan sen verran että hauska sanaleikki, ehkä vähän sarkastinen, jos ei aukene, harmi. Tarkoitus ei todellakaan ollut kenenkään loukkaaminen.

Fag You!:ssa nähdään!
SEDUn paikka Turussa keskustassa ei jokin aika sitten päästänyt tummaihoista nuorta miestä (heteroa) sisään, pelkästään RASISTIsista syistä.

Mies oli menossa yksin klubiin. Toisella kerralla valkoihoisen suomalaisen seurassa hän pääsi sisälle. Jos tälläkin kertaa pääsy olisi estetty, asiasta olisikin tehty rikosilmoitus - kun oli todstaja paikalla. Ehkä ohjeet ovatkin, että todistajien läsnäollessa pitää päästää sisään tummaihoisetkin, mutta muuten tulee olla rasistinen..?! Syrjitäänköhän joissain Sedun mestoissa homoja samalla tavalla...

Aika pöyristyttävä tapaus!
Vakavaa:n mainitsema tapaus on kieltämättä ikävä, mutta kyseessä on voinut olla yksittäisen portsarin pätemisen tarve (ei olis eka kerta). Eli ei kai Sedu siinä ovella ollut sanomassa että vitun neekeri.
Kaikki mustathan on otettava jokaiseen ravintolaan sisään. Ei ole väliä kunnolla, pukeutumisella, iällä tai asenteella. Heti on rasisti, jos käännyttää ovelta. Henkilö voi olla täysin sisäänpääsykelvoton vaikka olisi ihonväriltään oranssi. Mutta ei, kyllä veijarit ovat rajalla ohjeistettu
oikeuksiensa puolesta, velvollisuuksista ei tunnuta tietävän mitään.
Kyllä asennevammaisen, huonosti pukeutuvan humalaisen suomalaisen
miehen saa käännyttä ovelta ilman pelkoa oikeustoimista - RASISMIA SANON MINÄ!!
No siis voi Jeesus, mistä porukka riihee! Mun mielestä Fag You on mitä mainioin nimi Alternative-clubille. Vähän hei itseironiaa jooko? Ja se kuvaa hyvin sen genren musiikkia, mitä siellä soitetaan...Kuunnelkaapa joskus vaikka vähän elektroclashia, niin kuulette varmasti monta muutakin hauskaa termiä "hinttareille" ;)
Ihan karmeeta sakkia! Fag you on munkin mielestä paitsi hauska myös osuva nimi ko. klubille.

Tuli vaan mieleen, että olin tossa Tukholmassa, missä eräs esiintyjä kutsui bilekansaa naisiksi (damer). Pojilla oli valtavan hauskaa. Täällä hänet olisi varmaan lynkattu ja ko. klubi poltettu.
Joku turkulainen tyttö tai anteeksi nuori nainen kirjoitti Suomi24ssä että Hänet ja ystävänsä oli käännytetty Sedun ravintolan ovelta koska seurueessa oli neljä vähän tummempaa ja selitys oli ollut että on ollut hieman ongelmia. Et silleen. Olisi kiva tietää mikä on SETUn todellinen asenne noin kokonaisuudessaan ja todellakin, jos on jotain muuta kuin hetero tai/ja valkoinen. Taitaapi mies vain rahastaa.
Anteeksi kyynisyyteni, mutta sitä kun ei aina ulkopuolinen tiedä, mistä asiakas valittaa. Aina ei tiedä se jolle valitetaankaan. Toisen käden tiedot on siksi yleensä parasta jättää omaan arvoonsa.

Aiheelliset ja asialliset valitukset taatusti jokainen itseään kunnioittava liikeyritys käsittelee ja niihin reagoi.
Fag-sanan käytöstä:

On ihan tavallista, että vähemmistöt ottavat käyttöönsä enemmistön haukkumanimiä ja sillä tavalla poistavat nimityksiltä negatiivisen voiman ja luovat niille uuden voimaa antavan merkityksen.

Tietyissä afro-amerikkalaisissa yhteisöissä, esim. 'nigger' sanalle on käynyt näin ja joissain homoyhteisöissä tälle fag'ille ja liudalle muita nimityksiä, suomeksi esim. homo, hintti... ja ajatelkaapa vaikka engl. nimitystä 'queer', josta on tullut käsite...

Koko vähemmistö ei niitä välttämättä ota omakseen, mutta usein eri vähemmistön sisäiset vähemmistöt. 'Fag you' -klubi (vaikken nyt ole käynnyt) yrittää ainakin markkinoinnissaa olla vaihtoehtohomoinen.

Olisi oikeastaan hauska kuulla, joltain joka on käynyt, onnistuuko se siinä jollain tasolla, mitä siellä soitetaan, ketkä siellä käyvät, mitä siellä tapahtuu, miten siellä pukeudutaan.. (VASTATKAA!!)
  • 24 / 34
  • Jorma Hentilä
  • 4.9.2005 6:33
Ehkä on syytä korjata tässäkin keskustelussa esiin tullut virheellinen käsitys siitä, kuka DTM:n omistaa. Paikkaa pyörittää Ravintola Oy Afrodite, ja sen omistaa miltei kokonaan Seta-säätiö. Saamallaan tuotolla säätiö tukee tutkimusta, julkaisutoimintaa, kulttuuriprojekteja ja muita sateenkaarikansan oikeuksia ja yhteiskunnmallista asemaa edistäviä hankkeita. Kukaan yksityinen ei DTM:n tuloilla rikastu.
Pieni täsmennys tuohon Seta säätiön rahanjakoon:

Vuosina 2002 - 2005 säätiö on tukenut käytännössä vain ja ainoastaan vuosittaisia Pride tapahtumia 2 000 - 3 000 euroa.

Poikkeukset:

2004 ECMC Bikerun-kokoontumisajojen (25.-27.7.2005) järjestelykuluihin 800 euroa

2005 Jyväskylän seudun homo- ja lesbohistorian tallentamista sekä juhlavideon tuottamista varten 800 euroa

Vertailun vuoksi; vuonna 2001 rahaa jaettiin Priden (20 000 mk) lisäksi 21 erilliseen kohteeseen yhteensä 90 000 mk.
Ja täsmennyksenä sekä muistutuksena Irokeesin kommenttiin: dtm siirtyi vuonna 2002 Annankadulta Roballe, joka lienee ollut osakeyhtiölle melkoinen sijoitus. Järkevä yhtiö ei jaa tuottoja omistajilleen, ellei ole ylimääräistä jaettavaa. Silloin on parempi toimia pitkällä tähtäyksellä ja hoitaa velkatalous kuntoon ennen kuin omistajaa taas ilahdutetaan suurilla osingoilla.

Monessa suomalaisessa - suuressakin - yhtiössä tämä tuntuu välillä unohtuvan.
Sulle "muuten...". Ainakin mun mielestä Fag You on erittäin onnistunut "systeemi". Se on juuri sitä mitä on kaivattukin suomen homo-skeneen. Viimeinkin on paikka jonne voi mennä kuuntelemaan mieleistänsä musiikkia ainaisten (anteeksi vain) homo-baari-lista-skeida-jumputusten sijaan. Siellä soi musiikkia elektrosta elektroclashiin, indiestä garageen ja aina punkista new waveen. Mitään pukeutumiskoodia ei ole, mutta kyllähän se yleiskuva vähän poikkeaa trendimestojen habatuksesta. Äh, inhoan kaikenlaista gatekorisointia ja nyt itse sorruin siihen. Noh mutta, näin sain asian selitettyä ehkä selvimmin. Kaikki ovat anyway tervetulleita! Hyvät bileet :)
Joillekin Sedun kuppila ei kelpaa, kun Sedu ei ole homo. Eli homobaarin pitäjän siis pitää olla homo tai vähintään häntä pitää yleisesti luulla homoksi ? Kaikkein parasta tietysti olisi, jos homobaaria pitäisi joku glbt-henkinen aatteellinen yhteisö ?

Pääsääntöisesti kaikille Suomessa toimineille yhdistysten ja yhteisöjen ylläpitämille / omistamille ravintoloille on käynyt huonosti, ylioppilaskuntien ja osakuntien ravintolat mukaanluettuna. STTV:n ylläpitämässä tilastossa anniskeluravintoloiden omistajataustoista (yksityiset, osuustoiminnalliset jne), erilaisten yhdistysten ym. yhä omistamat ravintolayhtiöt ovat nykyään enää pienen pieni kuriositeetti.

Pitkäikäisiä positiivisia poikkeuksiakin on ollut: Botta, Vanha ylioppilastalo ja HTY:n ravintolat. Muista en tiedä, mutta Wanhan pystyssä pysyminen ei tosin ole niinkään johtunut aina ravintolan tuottoisasta toiminnasta, vaan omistaja yliopilaskunnan varallisuudesta ja halusta tukea välillä tappiollisenakin pyörinyttä ravintolaansa.

SETA:an linkittyvälle (SETA säätiö / Afrodite Oy) tanssi- ja / tai ravintolatoiminnalle näen vain kaksi mielekästä funktiota:

1. varainhankinta
2. omalle ”yhteisölle” suunnatun tanssi- / ravintolatoiminnan tarjoaminen, kun sellaista muuten ei ole tarjolla.

Tällä hetkellä DTM ei tunnu täyttävän varainhankintafunktiota. Toisaalta Helsingissä on kohtuullisen paljon glbt –ihmisille suunnattua tarjontaa. DTM:n heteroystävällisyys on osittain jopa johtanut siihen, että osa sen varsinaista kodeasiakaskuntaa eli glbt-ihmiset ovat alkaneet vierastaa paikkaa.

Mikäli Afrodite Oy vuonna 2002 osti liiketilan, jossa DTM toimii, voidaan puhua todellakin investoinnista ja sen järkevästä kuolettamisesta.

Mikäli, kuten oletan, investointi ei kohdistunut varsinaiseen liiketilaan, vaan ostamisen kohteena oli tiloissa toimineen ravintolan liiketoiminta ja yhtiö toimii tiloissa Kapiteelin vuokralaisena, on tuollainen neljättä vuotta kestänyt investoinnin kuoletusaika tuon tyyppiselle ravintolatoiminnalle huono ellei suorastaan huolestuttava. Ilta/yöravintolatoiminnassa käynistämiseen, uudistamiseen yms investoinnit pyritään yleensä kuolettamaan (käytännössä, ei kirjanpidollisesti) ensimmäisen parin vuoden aikana. Tämä johtuu jo puhtaasti siitä realiteetista, että tuon tyyppisessä toiminnassa toiminnan elinkaari on yleensä maksimissaan viisi vuotta, jonka jälkeen kilpailussa pärjätäkseen pitää olla jo investoimassa toiminnan ajanmukaistamiseen ja uudistamiseen.

DTM:n olemassa olemiselle jää siis kaksi mahdollista funktiota:

1. tuottaa voittoa ehkä joskus tulevaisuudessa
2. olla varteen otettava vaihtoehto nykyisille kohdeasiakkailleen eli nuorille bailaaville heteronuorille
On Hercules, DTM, Lost and Found, Room Albert, Con Hombres, Fairytale, Vogue, Nalle, ja Birdie. Kaikista löytyy aina jotain valittamista. Kokemuksesta voin sanoa, että valitusta tulee niin musiikista, palvelusta, ikärajoista, muista asiakkaista, roskista lattioilla, seinän väristä, hintatasosta, vessan sijainnista ja muista tärkeistä asioista. Valitetaan kun on vähän asiakkaita, kun on liian paljon asiakkaita ja palvelu hidastuu, ja kun on muka vääriä asiakkaita. Koskaan ei ole hyvä. Helsingissä on tuhansia ravintoloita, niistä varmaan löytyy jokaiselle jotain. Jokaisessa ravintolassa on yhtäaikaa useampia asiakkaita. Kaikkia yritetään varmastikin miellyttää, mutta samaan aikaan huomioida mahdollisimman moni.
Taivahan tosi on, että jos ravintolaan mennään vain ja ainoastaan murjottamaan ja etsimään siitä vikoja, ei siellä luultavasti viihdy.
Kyllä mustakin alkaa hyvää vauhtia tulla homofobi. Nollatoleranssi kitisijöitä vastaan.
Eilisen (13.9.05) YLEN MOT-dokumentin perusteella Sedu tuntuu myös vihaavan työnantajan roolia. Miksipä muutoin hän käyttäisi vuokratyövoimaa ravintoloissaan? Vastaus: kiertääkseen työnantajavelvollisuuksiaan ja kusettaakseen työntekijöitä...
Vaikkakin hän käytää oman vuokrafirmansa työntekijöitä - edelleen kiertää velvollisuuksia siinäkin - lisiä ei huomioida oikein, kesälomakertymät joka tilissä, työsuhteet lyhytkestoisia ja henkilöä juoksutetaan ravintoloiden välillä...

Kun vuokratyöntekijälle maksetaan lomakorvaus joka tilin yhteydessä, ja tilivälit ovat pari viikkoa, ei tuollaisella pätkäkeikktyöläisellä ole mahdollisuutta pitää lakisääteistä (ja ansaittua) lomaa kuin omalla kustannuksellaan... Ja maksettavalla palkkatasolla sitäkään ei kannata pitää kuin viikon kaksi...

Toki vuokratyö sopii tilapäistyöksi silloin tällöin kenelle tahansa lisähankkeeksi, mutta missään tapauksessa en suosittele tuollaisella työ- ja palkkarytmillä menevää työskentelyä vuodesta toiseen... Omakohtaisia kokemuksia sellaisesta on. Eivätkä ne ole muuta kuin harmillisia; palkkoihin kuuluvia lisiä saa penätä jälkikäteen lakimiehen kanssa, työsuhteeseen liittyvät ongelmat ovat toistuvia (töitä on jos haluat tehdä epämääräisiä vuoroja tiiviiseen tahtiin = "joustavuus", työtunnit saattavat jakautua koko päivän ajalle, siten että välissä voi olla 4 - 6 tunnin tauko jne).

Kyseinen MOT-ohjelma tarttui muutoinkin ongelmalliseen vuokratyöhön mielestäni aika rajulla tavalla - Sedun haastattelusta jäi kuva, ettei Koskinen itsekään tiedä kaikin ajoin yritysryppäänsä toiminnoista riittävästi. Ko henkilöä tuntuu kiinnostavan enemmän rahanteko työntekijöiden oikeuksia polkien... Aika nousta barrikaadeille ravintolahenkilökunnan paremman palkkauksen ja tyytyväisempien työntekijöiden (=parempaa asiakaspalvelua) puolesta?