Eturauhastulehdus!

  • 1 / 8
  • Kivulias
  • 19.8.2005 13:48
Eturauhastulehdus pukkas! Kokemuksia jollaki? Ei kuulemma valttamatta mee ohi...saattaa jaada krooniseksi. Taa on aika kamalaa: 2 asiaa EI SUJU: paskallakaynti on AIVAN hirveata tuskaa ja AIVAN turha kuvitellakaa anaaliyhdyntaa!!!! Siemensyoksykin sattuu, ei onneksi hullun pahasti. Kuseskelukin tuntuu kummalta, ei onneksi satu juurikaan. Soijajauhon syonti kuulemma auttas, taytyy koittaa. Tata on ny jatkunu 3 viikkoa, kylla kai paranemaan pain jo, tai sitte kipuun tottuu... Oi oikeen ootan kun eka kertaa voi taas PANNA... Jos joku tietaa asiasta tai on omia kokemuksia niin pliiis pistakaa viestia!
  • 2 / 8
  • Samixxx
  • 19.8.2005 17:15
Eturauhastulehdus kesällä on suhteellisen harvinaista. Yleensä kylmyys aiheuttaa kyseisen vaivan. Helpotusta ongelmaan voi tuoda lämpökylvyt: Lämmintä vettä ammeeseen/paljuun ja sinne istumaan vartiksi. Tätä tehdään pari-kolme kertaa päivässä.

Myös reseptilääkkeitä on olemassa. Käynti lääkärillä siis kannattaa.
Xatral depott -pilleriti, sekä Litalgin -peräpuikko (tulehduskipulääke) ovat auttaneet ainakin minulla. Suppo-muodossa olevat tulehduskipulääkkeet ovat toimivia eturauhasongelmissa, koska lääkepuikko perseessä vaikuttaa tehokkaasti nimenomaan eturauhasen alueelle. '
  • 3 / 8
  • JuhaniV
  • 2.9.2005 20:32
Eturauhastulehdus on urologin tutkittava juttu.

Jos se kroonistuu, voi yrittää pitää tulehdusta hallinnassa lämmöllä ja eturauhasen usein toistuvalla tyhjentämisellä = orgasmilla. Lääkepuolesta on parasta neuvotella lääkärin kanssa.

Aikaisemmin hoitona käytettiin eturauhasen hierontaa peräaukon kautta joko toisen antamana tai jos omaa akrobaatin taitoja ja pitkät sormet, voi sitä yrittää itsekin. En tiedä nykyisin ketään lääkäriä Suomessa, joka tekisi eturauhasen varsinaista hierontaa. Syynä lienee se, ettei sen tehoa ole kunnolla todistettu. Toinen syy on eettinen.

Eestissä/Virossa sain eturauhastulehdukseen urologin tekemänä eturauhasen hierontaa. Se saattoi jonkin verran helpottaa, mutta voi johtua vaikka lämpimistä villahousuista.

Jos sinulla on ikää viidenkympin tienoilla tai yli, olisi paikallaan verikoe PSA eli prostata-spesifinen antigeeni. Eturauhasta ei pidä hieroa, jos on todettu eturauhassyöpä. Eturauhassyöpä ei sinällään tietääkseni ilmoittele itsestään alkuun juuri mitenkään.

Juhani
Kiinalaisella akupunktiolla on annettavaa eturauhastulehdukseen: hoitomenetelmänä on poistaa Kuumuutta tulehdusalueelta ja vahvistaa Munuaisenergioita yleisesti. Soijatuotteet kuten mainitsitkin sekä kurpitsansiemenet ovat hyvää ravintoterapiaa eturauhastulehdukselle. Kurpitsansiemeniä voit ottaa päivittäin 3 x ruokalusikallisen: aamulla, päivällä ja illalla.
  • 5 / 8
  • hippipupu
  • 4.9.2005 14:15
Olen noin 50nen homomies, tietääkseni perusterve. Minulla on vaikean elämänhistorian takia kuitenkin kaikenlaisia pelkoja lääkäreitä ja heidän harjoittamaansa syrjintää kohtaan. Olen aikoinaan joutunut pahan syrjinnän kohteeksi.

Siksi haluaisin ensin täällä kysellä anonyymisti kokemuksia minulle uudesta, kiusallisesta ongelmasta. Jo jonkin aikaa virtsarakkoni on toiminut sillä tavalla yllättävästi, että minulle saattaa tulla aivan yllättävä virtsaamisen pakko. Tämä saattaa tulla niin äkillisesti, etten ole kerinnyt lähimpään veskiin.

Tähän liittyy aivan mystinen psykologis-maantieteellinen piirre. Usein lähestyessäni kotioveani, virtsaamisen tarve tulee yllättäen pakottavan kovaksi. Aivan kuin virtsarakkoni kartta olisi virittämisen tarpeessa :)

Vakavasti, minua pelottaa se, onko tämä oire jostakin vakavammasta. Onko tällainen oire yleistä yli 50sellä miehellä? Liittyykö tämä jotenkin eturauhasongelmiin?

Entä millaisia ongelmia liittyy varhaiseen eturauhassyöpään? Sellainen on todettu 10 vuotta vanhemmalla serkullani ja se pelottaa.

Aivan subjektiivisesti minusta tuntuu kuin kyseessä olisi lähinnä jokin lihasten löystymisen / kontrollin ongelma? Millaisia hoitokeinoja on olemassa virtsankarkailuun?
  • 6 / 8
  • JuhaniV
  • 4.9.2005 18:49
Keskustelin joskus lääkärituttavani kanssa virtsankarkailusta. Hän totesi vaivan olevan paljon yleisempää kuin luullaan ja jota aivan turhaan häpeillään. Virtsankarkailun hallintaan on monenlaisia konsteja, esimerkiksi rakon "opettamista". Ei mennäkään heti vessaan, kun ensimmäinen tarvetta ilmaiseva singaali ilmenee, vaan viivästetään kerta kerralta pidempään. Menetelmät riippuvat tietenkin hankaluuden laadusta. Asiantuntijoilla on siihen varmasti jo tänä päivänä kourallinen konsteja. Lähde asiaa selvittämään. Jos jonkun tyypin kanssa ei synkkaa koeta löytää joku toinen.

Ehkä sinun olisi hyvä selvittää ensin tuo tunteesi liittyen "lääkäreiden harjoittamaan syrjintään". Puhu asiasta kunnolla jonkun kanssa ensin. Usein asia hahmottuu helpommin sillä tavalla.

Eturauhasjutut keski-ikään ehtineillä miehillä ilmenevät useimmiten liikakasvuna, jonka huomaa virtsasuihkun pienenemisenä. Joku totesi käytännössä sen tarkoittavan, että valuu kengille. Liikakasvu on eri asia kuin eturauhassyöpä, joka ei ensi vaiheessa tietääkseni ilmoittele mitenkään muuten kuin PSA-arvoon verikokeessa.

Ei sinun kertomuksesi viittaa minusta mihinkään kummallisempaan kuin yhteen muotoon virtsankarkailua.
Juttele urologin kanssa huolellisesti vaivasi laatu. Pyydä sen lisäksi PSA-testi. Saat mielellesi rauhan ja voit keskittyä aivan muihin asioihin.

Juhani
  • 7 / 8
  • Neuvoja
  • 6.9.2005 12:43
Otan osaa. Eturauhastulehdus jää helposti krooniseksi. Siis varo! Älä missään tapauksessa istu millekään viileälle pinnalle, edes puu- tai muovituolille, metallisesta puhumattakaan. Pidä mukana vaikkapa vaahtomuovista istuinalustaa - vaikka muut ihmettelevätkin. Krooninen tulehdus ei ehkä kokonaan poistu, mutta olo helpottuu huomattavasti.

Lääkärillä käynti on vähän kaksipiippuinen juttu. Urologit neuvovat sitä sun tätä, voivat määrätä puolen vuoden antibioottikuurin, antaa hierontaa, neuvoa istumaan kuumassa vedessä tai ihan vaan urheasti kestämään kivut ja tulemaan vuoden päästä uudestaan. Kroonisen eturauhastulehduksen syytä tai parannuskeinoa kun ei tunneta! Perinnöllisyydellä lienee kuitenkin suuri osuus asiaan.

Älä suotta mene yleislääkärille, tulee vain paha mieli. He saattavat pitää sinua luulosairaana ja antavat pari aspiriinia. Netistä löytyy jonkin verran neuvoja, useimmiten ne eivät toimi, mutta voithan kokeilla. Jos olet varakas, voit tietysti kokeilla akupunktiota - se auttanee joissakin tapauksissa. Usein toistuvat orgasmit todennäköisesti vain lisäävät kipujasi. Istumatyö on myös huono juttu: pitkät kävelyretket ovat hyvä idea, kävely hieroo eturauhasta.

Kuulostaako kyyniseltä? Jos vaivasi ei ole jo hävinnyt, joutunet elämään sen kanssa pitkään, ehkä lopun ikääsi. Ja vaiva on paljon yleisempi kuin luuletkaan - harva siitä vain puhuu.
  • 8 / 8
  • mulla kans
  • 11.9.2005 18:41
Neuvojan kanssa samaa mieltä. Omien kokemusteni perusteella noin on. Lääkäreillä ei ole patenttiratkaisua oireiden poistamiseen, joten lääkärillä ei viitsi turhanpäiten käydä.

Eturauhasen liikakasvua

Itsehoitona ikävimpien vaivojen aikana syön tulehduskipulääkettä (ibuprofeenia), jolla on minuun sama vaikutus, kuin lääkärinkin määräämillä kalliimmilla spesiaalilääkkeillä. Vaivat lievittyvät vähäksi aikaa, mutta tulevat sitten varmasti takaisin. Tosin uutena oireena tulee vatsavaivat. Eli, jos on kyllästynyt eturauhaskipuihin, niin buranaa naamaan ja kipu siirtyy mahalaukkuun.

Syön muuten soijaisolaattia ravintolisänä, kun en lihaa syö. En osaa sanoa, hillitseekö soija eturauhasen liikakasvua ja oireita. Joka tapauksessa mulla on eturauhasvaivoja.

Kesien lämpimien kausien aikana vaivoja ei ole lainkaan. Samoin pari viikkoa etelän auringossa keskellä paukkupakkasia on kokemuksieni perusteella luksusta eturauhaselleni. Jos vain olisi mahdollista, muuttaisin lämpimään maahan pysyvästi. Mutta nyt toistaiseksi on tyydyttävä odottelemaan väistämättömiä talven pakkasia...