Golffaus

Heips! Miten aloittaa uusi harrastus, Golfaus? Klubien jäsenyys; hinnat yms?
Olisiko esimerkiksi hakusanasta golf, sekä hakugeneraattoreista Google, Yahoo tms suomenkielisten hakujen osalta apua? Kannattaisi kokeilla ...
Mene ensiksi greencard kurssille, niitä järjestää lähes jokainen kenttä. Kurssien hinnat ovat n 150-180€. Sen jälkeen voit miettiä liitytkö jäseneksi, ostat osakkeen, tai pelaat vain greenfee maksuilla.
Hgissä Paloheinässä pääsee ysikierroksen pelaamaan n 20€, eikä tarvitse olla jäsen. Harjoittelemassa kannattaa käydä rangella lyömässä ennen kuin menee kenttää kiertämään, ettei käy kuin kaverilleni, joka ekalla kierroksella löi 5palloa samaan ojaan ja rikkoi yhden mailan...

Golf liiton sivuilla, ja kenttien omilla sivuilla on tarkempaa tietoa.
Jos on jollaintapaa edes hieman luontoa ja kestävää kehitystä kunnioitava henkilö, MaanYstävä, niin hän ei aloita koskaan harrasteena golfia, joka on yksi maailman suurimpia ympäristötuhoa aiheuttavia kulutusyhteiskunnan turhia tuotteita.
Monissa maissa, joissa on jatkuva akuutti vesipula, jopa Euroopassa sijaitsevat maat, kuten Espanja ja Portugali, surutta kastelevat golfviheriöitä juomavedellä saadakseen vain lisää turismia tuottamaan kansantalouteensa kasvua.
Myös täällä Suomessa suurinosa golfkentistä käytää myös kasteluunsa puhdasta juomavettä joka on sangen moraalitonta kerskakulutusta.
Laajat maanparannustyöt ja ympäristön muutokset hehtaarien alueelta myös kuluttavat maaperää ja poistavat tehokkaasta viljelykäytöstä vuosittain paljon ihmisiä ruokkivaa peltoalaa tähän turhaan ajanvietteeseen.
Samoin viheriöiden jatkuva lannoittaminen teknokemiallisin tuottein saastuttaa maaperää ja pohjavesiä laajoilla alueilla golfkenttien ympäristössä.
Suuret suljetut teolliset viheralueet jotka ovat rajattu elävästä luonnosta, ovat poissa tavallisten ihmisten virkistyskäytöstä ja luovat tähän maailmaan turhaan eriarvoisuuteen luotua etuoikeutettujen maailmaa.
Kaikenlainen menneenmaailman luokkajakoisuus ja turhasta etiketistä kiinnipitäminen, tekee myös golfista rasististen ja yhteiskunnallisesti eriarvoisuutta suosivien henkilöiden eliitti harrastetta, joten kukaan jolla on jotain tajua yhteiskunnallisesta maailmanmenosta ei tartu golfmailaan ja tee taas tähän maahan yhtä uutta golfleskeä.
Samalla perusteella pitäisi sitten varmasti kieltää useimmat urheilulajit, kuten vaikkapa jääkiekko ja jalkapallo, yksityisautoilu ja moni muu. Suomi tosin sattuu olemaan maa, jossa ei tila lopu ensimmäisenä; päinvastoin sitä on yllin kyllin. Golfin haittapuoli on sen harrastamisen kalleus. Varusteet maksavat aika paljon, ja pitää olla oma auto, jotta pääsee pelamaan.
"Myös täällä Suomessa suurinosa golfkentistä käytää myös kasteluunsa puhdasta juomavettä joka on sangen moraalitonta kerskakulutusta."

Suomessa on vettä yllin kyllin. Golf-kenttien kasteluun käytetty vesi ei päätyisi kuivuudesta kärsiville alueille vaikka kentät jätettäisiinkin kastelematta.
Yllätysyllätys, mutta eipä Suomessakaan ole puhdasta juomavettä kaikkialla vaan sitä siirretään jo nyt sangen suurin kustannuksin Eteläisen-Suomen kasvukeskuksiin, osin täysin turhaan koska sitä käytetään sitten surutta mm. golfkenttien kasteluun siinäkuin myös wc-istuimien huuhteluun.
Voisipa se vesi päätyäkkin sensijaan kuivuudesta kärsiville alueille samanlaisin ponnistuksin sek'kustannuksin, ihmisten elämän ylläpitämiseen sensijaan että nyt sillä pidetään pienen ihmisjoukon mieliksi vihreänä nurmialuetta elististisen harrastuksen makaaberiksi näyttämöksi.
Tietysti näin voisi käydä ainoastaan vain jos ihmiset eivät olisi tuollaisia oman edun tavoittelijoita ja hedonisteja, jotka kyllä itselleen kaiken hyvän sallivat, mutta mikään muu eikä kenenkään muun hyvinvointi ei sitten kiinnostakkaan.
Mutta eihän muun maailman ongelmat ole vielä räjähtäneet silmillemme siis miksi murehtia suotta mitään muuta kuin omaa tasoitustaan.
Kyllä jollain on vaikeaa....
Muuten en viitsi kommentoida, mutta vähän täytyy;
Ilman turismia Espanjan ja Portugalin kuivat osat olisivat melkoisia takapajuloita.
Toisekseen maanviljelys kuluttaa huomattavan paljon enemmän kasteluvettä kuin golfkentät, ja sitä paitsi ilman EUn tukiaisia maanviljely ei kannata.
Mutta Par4 ja Fore, muistelen lämmllä teidän hätää, kun seuraavan kerran astelen Algarven golfkentillä...
  • 9 / 10
  • Par4 & Fore
  • 15.8.2005 22:23
Ja jos joku vielä väittää etteikö tällä keskustelu-palstalla olisi vaikusta! Nimimerkki "juham" siellä sitten seuraavan kerran astellessaan Euroopan köyhälässä herraskaisena riikinkukkona, ajattelee näitä ajatuksia. Oikein Hyvä Ihminen taitaa hän olla kun vie sinne Euroopan vanhimpien kultuurien takapajuloihin lähetystyönä sielunhoitoa ja soppaa.
Luulimme että tämä olisi vaikeaa mutta helppoahan tämä on kuin mikä elää oikeilla arvoilla ihmisentavoin. Koemme olevamme todellisia Pyhimyksiä, kun saamme noinpienin ponnistuksin opetuslapsia jotka tekevät oikein ristiretkiä käännystyössämme melkoisten takapajuloiden tekovihreille elämän hautakummuille ympäri maailman puolestamme.

Upeaa, koemme todella tehneemme jotain sen eteen, että edes joku korskea kerskakuluttaja saisi pienenkin ajatuksenpoikasen päähänsä. Kylvetystä siemenestä se kasvu ihmiseksi alkaa ja ja jonainpäivänänä ehkäpä, jos luoja on jotain älynlahjoja suonut, hän myös tekeekin jotain, pelkän ajattelemisen sijaan, maailman parhaaksi. Mutta tietysti jos maaperä siellä pääkopassa on kuiva (*virn) eihän siellä mikään kasva.

Eihan tässä mitään hätää ole, kun näin helposti voi yksinkertaisia manipuloida ajatelemaan. Jos vaikka sinne päähän tulisi pienikin ajatus siitä kumpi ihmisen elämiselle on tärkeämpää: ruokaa tuottava rahallakin tuettukin maanviljelys vai viheriöviihdeteollisuus muutamalle "lapselle" leikkikentiksi pallopeleihin.
yrittihän helsingin vesikin myydä pullotettua vettä arabeille, mutta ei onnistunut siinä.