www.birdie.fi

Edellinen
Joo, mutta tämä paikka on Sedu Koskisen, joka tietää korkeita hintoja. Mutta toivottavasti nykyisen Cocoonin sisustus muuttuu nykyisestä. Ilmeisesti haetaan nykyistä lostarin asiakaskuntaan mixed imagolla.
Lostarissa olivat kuulemma jakaneet jotain kutsuja ja jäsenkortteja - aika törkeetä. Muutenkin tuo sedun homma on aika hyeenamaista.
Joo, niin taitaa olla Sedun paikka. No ainahan sitä voi yrittää!! Tuskin on kauan pystyssä.
Taitaa tosiaan olla eka kerta, kun täysin "piirien" ulkopuolinen taho on avaamassa avoimesti glbt-asiakkaita kalastelevan paikan. Taustalla ei siis ole oma kiinnostus asiaan, eivät mitkään sosiaaliset tavoitteet, vaan pelkkä rahastus omaan taskuun.
Saa nähdä, miten puree ja millaista asiakaskuntaa alkuinnostuksen ja uteliaiden lisäksi lopulta houkuttelee.
Halo! Miten olette niin varmoja, että "taustalla ei siis ole oma kiinnostus asiaan".
Kun on katsellut Sedua vuosikaudet paparazzien kuvissa toinen toistaan upeimpien mallityttöjen ympäröimänä, ei voi olla ollut heräämättä mahdollisuuteen, että "tytöthän ne siinä keskenään pitävät hauskaa käsi kädessä.....".
Vanhana turkulaisena epäilen vahvasti, että Sedulla juuri on latentti ja hyvinkin vahva kiinnostus gay-ravintolagenreen....

Hmmmm. I just wonder.....
Niin varmaan. Hohhoi. Joku heebo sanoo tervetuloa homoille, niin johan sinne rynnätään ihmettelemään. Aika vaikea selittää mitenkään muuten kuin rahastuksella tätäkin vetoa. Sedulla alkaa olla vähän negatiivine karma muutenkin ravintolamaailmassa, eikä sille hyvät tyypit mielellään mene töihin. Jos jossain Lostarin synttärikutsuilla jaetaan 50m päähän tulevan kuppilan juttuja, niin on kyllä häpy kaukana.

Kuka viitsii tuonne ilmoitella kaikkia henkilötietoa. Kuka tietää minne ne päätyvät.

Johan se Tigerin aikoihin oli juttua netissä ja kaikkialla tapahtuvasta hypetyksestä ja kouhkaamisesta (mikä se sana hieno lontoon kielinen sana oli). Näyttää siltä tämänkin ketjun alku, että yritetään herättää kiinnostusta tyhjästä.
joo rahastuksen makua. Kannatan sellaista ravintolaa, joka ihan oikeasti on jaksanut meidän eteen vuodesta toiseen. Sedua en kannata!
mikäs ravintola on ilman rahastuksen makua toiminut, minä en tiedä yhtään! Ei Dtm tai Mixei, jos niitä tarkoitat, yrityksiä nekin ja voittoa tavoittelevat ja tuottoa taustayhteisöilleen.
Kun teitä tämä uusi baari ei näytä kiiinnostavan, niin meitä naisia kyllä kiinnostaa! Meitä on vähemmän, eikä meille ole muuta paikkaa kuin hikinen Hehku jonka a)musiikki ja b)sisustus on ihan yhdestä paikasta. Itse olen naisellinen ja tyylitajuakin omaava lesbo, joten on todella tervetullutta jos Sedu pystyttää paikan jossa voi bilettää muidenkin kuin flanellipaitojen ympäröimänä. Tiedän kyllä ravintolatyöntekijänä Sedun kyseenalaisen kuuluisuuden mutta ei se minua asiakkaana saa kuitenkaan jonottamaan dtm:ään jos tarjolla on jotain uutta :) Tosin sittenhän sen vasta tietää kun on nähnyt....
Haloo?
Mäkään en ole mikään suuri Sedu-fani. Sen paikat ovat aika kertakäyttöisen oloisia ja tylsiä. En mä silti olisi heti syyttämässä Sedua rahastuksesta. Ravintola-ala on bisnestä eikä mitään hyväntekeväisyyttä. Ei Herkuleksen tai Roomin omistajat tai Seta pyöritä paikkojaan vain siitä ilosta että homot saavat paikan, jossa juoda viinaa.

Jos markkinoilla on tilaa uudelle paikalle, niin tervetuloa vaan. Ehkä uusi mesta saa DTM:nkin panostamaan pikku kasvojenkohotukseen.

Minä kannan mielelläni rahani Sedulle, jos hän onnistuu luomaan puitteet paremmille homobileille kuin nykyiset yrittäjät.

Vielä kysymys ruikuttajille:olisiko Helsinki parempi paikka ilman Sedun rafloja? Kyllä täällä on ihan tarpeeksi HOK:n ravintoloita. Eikö niitäkin voisi haukkua välillä?
näyttää lookiltaan olevan hieman nuoremman väen paikka - saattaahan tuolla ehkä käväistäkin... tosin mihinkään en edes rahasta vipiksi halua...
Oman arvontuntoa, kuten itsetuntoakin on sen verran, ettei sitä millään VIP (very impotent person) tueta ;)
TOIVOTTAVASTI joku sisustusarkkitehti vaikkapa Barcelonasta tilataan tekemään sen sisustus eikä siitä tehdä mitään ällömakeaa mestaa himulahampulahimpunpimppu mentaliteetilla, vaan YMMÄRRETÄÄN, että paikka voi olla sinänsä nähtävyys.

Sedu ei taatusti osaa.
Ei taida ihan ehtiä se barcelonalainen sisustusarkkitehti toteuttaa luomustaan, jos avajaiset on 1.7.
Muistaako joku vielä paikalla olleen Nightingalen, jossa oli joskus kymmenisen vuotta sitten viikonloppuisin homoiltoja, ylhäällä oli drag showta, ja alhaalla "pimiö", "luontoleffoja" ja joskus jopa strip teasea. (Viikolla paikka oli aluksi heteroille suunnattu strip tease klubi). Ympyrä sulkeutuu...
AaDee, juu voisinpa vähän haukkua HOK:n ravintoloita. Homojen perinteisesti suosimassa Vanhan Kellarissa tehtiin joskus kymmenen vuotta sitten iso remontti. Asiasta oli muistaakseni juttua ihan jossain homolehdessäkin, ja homot ja muut vanhat asiakkaat toivotettiin tervetulleiksi remontin jälkeen. Siihen asti suositeltiin myös HOK:n omistuksessa ollutta Lasipalatsin yläkertaa.

Remontin jälkeen tilanne olikin toinen, ja homot käännytettiin ovelta.

Samantapainen ilmiö oli myös EKAan (nyk. Tradeka) kuuluneen Restelin Bugatti -ravintolan kohdalla 90-luvun alussa. Homopari heitettiin ulos suutelemisen takia, jonka seurauksena Seta pisti paikan boikottiin ja se meni nurin.
Sedun paikat alkaa olla kaluttu, joten jostainhan sitä fyrkkaa pitää nyhtää. Miksei siis homokuppila pystyyn. Kyllä homot yhden 2000 hengen palatsin ehtii Kamppikeskukseen kustantamaan ennen valmistumista. Sen jälkeen ne voikin sitten heivata siitä läävästä kun tehtävä on tehty. Näinhän se menee mehiläisilläkin, että kuhnurit uhrataan etc. Siitäkös se kukka ja mehiläinen -juttu kertookin.
Onnea vaan uudelle paikalle, mikäli se menestyy. Homoilla on kriteerit joita Sedukaan ei täysin voi tunnistaa. Eihän minkään tähänastisen homokuppilan pitäjä ole voinut tietää homokansan mieltymyksien vaihtelua koskaan etukäteen. Mutta että Maman viereen..aika rohkeaa, etenkin kun paikka on myös Lostarissa mainostettu Sedun henkilökunnan toimesta...ilman lupaa.
Siis röyhkeää ja tunkeilevaa. Eli suomeksi, totaalista bisnestä.Melkoista touhua tältä maanviljelijän pojalta joka kyllästyi Toijalan peltoihin..eikä silti omista edelleenkään SK-ravintoloistaan kuin pari.
Mutta mitä Setan Mama antaa..ei sekään mitään enää. Sen olisi skarpattava tuolta menneisyydestään nykyaikaan. Mielellään tähän 2005 -lukuun. Onko sen nykyjohdolla enää rahkeita siihen? Leipääntyneet paikalleen?
Mainittu vanha Gambrini on yhä muistissa. Tunkkainen, ilman ilmastointia ollut savuinen pieni paikka, jossa lesboenemmistö riehui ilman rajoja. Paikka oli epämiellyttävä jo pienuutensakin vuoksi.
Ja sen aikaiset sisäänpääsymaksut, aivan hirveää kiskontaa silloin. Vastaa nykyistä 20 e sisälle. Setakin on sittemmin oppinut sääntöjä ja kilpailutilannetta. Olivat muka monopoli silloin.
Paikka kuoilikin nopeasti ja paikan alkuperäinen johto sai potkut ennen kuoliniskua. Ei siitä mitään nostalgiaa mieskäyttäjille jäänyt.
Eli:
Nyt toimeen jos Mama aikoo jatkaa kun muut ovat jo oivaltaneet 2000 luvun ja seuraavakin vuosikymmenen. Mama vaan elää sitä ainaista entistä aikaansa...teksteistäänkin netissä päätellen.Mama on diskona "keravalaisille" ok, nykydiskoksi se on aivan liian vanhanaikainen..ehkä Moskovan laitamilta löytyy vastaavia.
Minä en kaipaa ainakaan mitään hehtaarihalleja, vaan hyvin suunniteltuja pieniä paikkoja. Ei diskonkaan tarvitse olla kovin iso ollakseen hyvä.

Täällä tehdään kaikki liian nopeasti ja nopean rahan toivossa, mikä pilaa paljon. DTM on minusta poikkeuksellinen jo pitkäikäisyytensä takia ja ne on edes yrittäneet kaikenlaista, mikä on hatunnostoinen asia.

Sisustussuunnittelijoita tarvitaan. Designerit unohdetaan, ja suomalaisethan ovat kovaa kamaa sillä puolella, mutta hyödynnetäänkö heitä tarpeeksi. Ei.

Sedu sais painua takaisin, mistä tuli.
Sedu on kuulema tosiaan ottanut asian tosissaan ja haalinut paikkaansa henkilökunnaksi Helsingin homotaivaan kirkkaimpia tähtiä, kuten kaikkien rakastaman bingoemännän Kalkkunan DTM:stä ja aiemmin Hercussa ravintolapäällikkönäkin toimineen, Villien Pippelien suositun Esan houkuttelemaan paikalle homoja. Toivotan uudelle yritykselle onnea ja menestystä.
Tarkoittaako tuo henkilöstövalinta sitä, että Birdiessä alkaa Kalkkunan Bingoillat, Kalkkunan DragShow, Kalkkunan Kälätyssessiot ja Kalkkuna Tyrkyllä kaikille halukkaille - hetket?

No, aikansa kutakin...
Miksi ei voi käyttää yksinkertaisesti sanaa "viihdyttäjä", kuten MJ:sta?
Välillä itketään ja hämmästellään sitä, kun ns. "pink money" ei kelpaa Suomessa yrittäjille. Ostovoimaa kun kuitenkin löytyy hlbt-väellä. Nyt kun sitten joku perustaa tämän kohderyhmän rahoja havittelevan yrityksen, niin nyt taas itketään, että se onkin rahanahnetta!

Mikä ihmeen ajatus on se, että heterobaarit saisivat olla voittoa tavoittelevia ja omistajansa kukkaroa lihottavia, mutta homobaarien pitäisi olla jotenkin ravintoloitsijan henkilökohtaisista "kutsumuksellisista syistä" perustettuja. Aivan älytöntä!

On aivan käsittämätöntä, että ajatellaan hlbt-väen tarpeita varten perustettujen yritysten toimivan jotenkin jalon aatteen ajamina. Rahaa ne tavoittelevat siinä missä muutkin yritykset, ja se on aivan oikein! Etujärjestöt ovat asia erikseen - niin myös niiden harjoittama liiketoiminta!
Kundi -78 kirjoitti: "Välillä itketään ja hämmästellään sitä, kun ns. "pink money" ei kelpaa Suomessa yrittäjille. Ostovoimaa kun kuitenkin löytyy hlbt-väellä. Nyt kun sitten joku perustaa tämän kohderyhmän rahoja havittelevan yrityksen, niin nyt taas itketään, että se onkin rahanahnetta!"

Se vain nyt on niin ettei meille nirsoille, trenditietoisille, kaikennähneille ja -kokeneille kaappi-/puolikaappi-/outandproud homoille kelpaa yhtään mikään, koskaan missää.... (koska se ei ole meidän oma keksintömme).
Tervetullut uutinen sinänsä uuden paikan ilmaantuminen, mutta montakohan päivää menee siihen kun naapurissa olevan Lostarin heteromafia valtaa tämänkin paikan? Ettei vaan ole kyseessä taas mainoskikkailu: eli perustetaan "heteroystävällinen" homopaikka ja saadaan tupa täyteen trendiheteroita, koska homopaikat on yhtäkkiä niin ihania ja muodikkaita... Mutta ehkä heterot nyt vähänevät Lostarista ja DTM:stä ja niissä viitsii taas ruveta käymään. (Jos tahdon kapakassa nähdä heteroita niin menen "tavalliseen" kapakkaan:-)
IHQQQQ

Ihanaa päästä takasin kotinurkille! Tulihan tuollakin aikoinan esiinnyttyä ja riekuttua. Mutta voin luvata että ei Birdiessä Bingoa vedetä, ainakaan allekirjoittaneen toimesta. Onnea Sedulle uudesta paikasta ja eiköhän noita homoja riitä Sedullekkin:)))

PS: En ole, enkä varmaan koskaan tulekkaan olemaan SK-Ravintolan palkkalistoilla (vannomatta paras), että se siitä keskustelusta:)
Toivottavasti Sedu hoksaa rantautuessaan Treellekin (Onnelan merkeissä), että tuossapa oiva markkinarako todelliseen vaihtoehtoon
Gay-arsenaalilla Mansen "teinihelvetteihin".
Meinaan paikkaa, jossa 30-40-risojen ei tarvitsis tuntea itseään vaariksi.

Niitäkin piisaa, jotka eivät nuoria "herkkupeppuja" ole vonkaamassa.
Kundi-78: olen samaa mieltä. Business kuin business. Jos paikka on hyvä ja hlökunta fiksua, menestyköön paikka!
(Toinen asia on, jos on varmasti tiedossa, että omistajataho on jotenkin poliittisesti tai moraalisesti arvelluttavaa - vaikka mafiaa tai helluntailaisia tms. ihmisiä tietoisesti vahingoittavaa.
Tässä tapauksessa ei tällaisesta ole kyse.)
Olkoot Sedun tai muun intressit mitä tahansa, musta on hyvä, että hblt-paikkojen perustamisesta ja hblt-ihmisistä ovat kiinnostuneet muutkin kuin alan ihmiset tai järjestöt. Ei kaikessa suvaitsevaisuudessa tartte olla aatteen paloa.
... tarkoittanet siis että on hyvä, että Sedun kaltaiset yrittäjät ovat kiinostuneita hlbt-ihmisten rahoista... nojoo, oihan se viestiä suvaitsevaisuudestakin (siis että meidän rahat kelpaa). Toisaalta jos hieman viitsii päätään vaivata, niin sitä saattaa oivaltaa, että "rahan tekeminen" on sekin aate... varsin voimakas sellainen.
Uskon vapaaseen yritteliäisyyteen. En kuitenkaan nimittäisi vilhelmin tapaan 'suvaitsevaisuudeksi' sitä, jos haluaa kerätä homoilta rahat pois.

Uusimmassa Citylehdessä Sedu sanoo suoraan, että hän itse tuskin tulee pahemmin Birdiessä notkumaan, joten se välittäminen asiakaskunnasta taitaa rajoittua lähinnä heidän lompakoidensa sisältöön.

Mutta kuten sanottu, yrittämisen vapaus vallitkoon.
Pois valitus ja kitinä! Tuota iänkaikkista marinaa ei jaksa kuunnella kukaan, käyttäytykää niinkuin miehet (tai naiset, jos olette lesboja).

Sedu tarjoaa homoille uuden vaihtoehdon. Kenenkäänhän ei ole pakko viedä sinne pikku pennosiaan, joten pysykää poissa, jos teitä vaivaa normaali liiketoiminta. Tuskinpa ne homoyrittäjätkään, jotka pyörittävät homopaikkoja (tai heteropaikkoja) tekevät niin silkasta hyväntekeväisyydestä.

Jos joku haluaa käydä ei-kaupallisessa homopaikassa, niin menköön Malkuksen Sateenkaarikahvilaan.
Sedu tarjoa yhtään mitään. Se vaan kerää tupot taskuun. City-lehdessä sanoo, että tämäon jonkun ravintolapäällikön idea ja sillä ei ole mitään osuutta asiaan. Kyllä sen henkilökunta on sanonut jo ajat sitten, että se haluaa pistää homokuppilan pystyyn. Hercussakin se oli jo ajat sitten porukalla istumassa ja ihmettelemässä, eikä ollut Cocoonista mitään tietoa vielä silloin. Nyt päätti iskeä Lostarin ja Maman apajille. Lisäksi sen pöydällä on ollut jo ajat sitten muiden homokuppiloiden papereita. Homoilla on paremmat bileet, joten siitähän se yrittää lypsää, kun omat kuviot on jo nähty ja kyllästytty.

Kellään ei ole kivaa, jos tuo jätkä vetää tuota ahnetta jyräämistä joka suuntaan - eikä sen paikat edes mene sen paremmin, mutta alkuhypellä se saa uutta taas väsättyä. Sen takia ravintolaväki on käärmeissään tuohon tyyppiin. Kuulemma tekee tulonsa rakennusliikkeellä. Mies on alunpein joku rakennusmies. Johan sillä on virossakin yritystoimintaa. Ei ole vaikea päätellä mihin maahan ne Eurot päätyy.
Sama kai se on kuka sitä baaria pitää, jos siellä asioi juodakseen tai mahdolliseen viihteen takia. Jos hinnat ovat llian korkeita eikä rahoille tunnu saavan vastinetta, silloin voi loistavasti asioida muualla.

Joku ne rahat kaapii joka tapauksessa, laittoi ne ihan mihin tahansa. Tyytyväisenä varmasti käytte kaupungin tavarataloissa, marketeissa ja missä tahansa muussa liikkeessa, eikä taida häiritä, jos palvelua ei olekaan perustettu homoaatteen takia vaan joku työntää tuotot ihan vaan surutta omaan taskuunsa.
Tunnetusti asiakkaat äänestävät "jaloillaan" - jos hinta/ laatusuhde palvelussa ei ole odotetun kaltainen asiakaskato on taattu...
Joskus olisi kiva, kun ne paikat olis oikeasti mietitty viimeisen päälle ja laadukasta eikä nopean rahan toivossa pystyyn laitettuja. Se vaatii suunnittelua ja on valitettavaa, jos Sedu itse määrää liikaa sisustamisesta eikä luota ammattilaisiin. En tiedä, kun en tunne miestä.

Voi olla, että kiinteistö ei anna paljon mahdollisuuksia kokeiluun.

Gaypaikkojen sisustukset ovat eniten närää ja valitusta aiheuttavia, samoin äänentoisto.
höpöhöpö, lopeta se s**tanan ruikuttaminen. Oikeat miehet eivät ruikuta, yrittäisit edes käyttäytyä niinkuin sellainen, vaikka et olisikaan. Jos et halua antaa rahojasi Sedulle, niin älä mene. On muiden oma asia, menevätkö vai eivät. Mutta tuollainen ruikuttaminen on vain halveksittavaa ja pentumaista.
Ihan kuin ei saisi vaatia mitään! Yksikään helsinkiläisistä homomestoista eivät ole olleet hyvin suunniteltuja, koska ne ovat amatöörimäisesti tehtyjä. Ei viitsitä nähdä vaivaa.

Ehkä juopottelu on pääasia.

Ravintola on kokonaispaketti.

Täällä on jo 2 räkälää: fairy ja mannstreet.
Kyllä se juopottelu pääasia on. Jos menen anniskelupaikkaan, silloin tarkoitukseni voipi olla juoda jotain. Jos taas menen autokauppaan, saatan olla ostamassa autoa jne.

Etsi toki kaikessa rauhassa kapakki, jonka suunnittelu miellyttää silmää ja pysy siellä.
Mulle on jäänyt vähän epäselväksi, että onko Birdie klubi, jota järjestetään Cocoonissa vai uusi baari? Vai uudelleen nimetty baari?

Itse olen joka tapauksessa tyytyväinen siihen, että Helsingissä tulee homoille ja lesboille suunnattuja paikkoja enemmän. Etenkin meille naisille soisin vaihtoehdon ainaisten Hehkun ja Kaisiksen lisäksi. Jotenkin välillä tuntuu, että jengillä on sellainen käsitys, että Hgin homoväestön määrä on vakio, josta riittää vain parille paikalle asiakkaita. Pah!

Lisäksi musta on vaan hyvä asia, että paikat (Dtm, Cocoon ovat lähellä toisiaan. Vai pitäisi jokaisen lähiön saada oma homobaari? Sinnehän niitä baareja syntyy, missä asiakkaita on jo ennestään. Katselin hiljattain Queer as Folkia dvd:ltä ja haikailin taas Helsinkiin omaa Canal Streetia... :)
Ravintolaan voi mennä myös viihtymään ja katselemaan/tapaamaan ihmisiä.

Juoppous pilaa paikan. Toki ymmärrän, että joskus menee överiksi kuten nyt monilla tapahtuu juoppojuhannuksena.

Ei sen ole pakko olla niin.

Juopottelu aiheuttaa myrkytystilan, koska alkoholi on hermomyrkky.

Oletteko te niin huolissanne, ettei sinne Birdieen kukaan mene, jos kyseenalaistaa perustajan maun? Turha pelko.

Kyllä hintit osaavat ryypätä ja menevät sinne pelkästä uteliaisuudesta.Pakkojuhliminen on tyypillistä homoille tietyssä vaiheessa.Joillekin siitä tulee tapa elää.

Minä en valitettavasti juuri käy enää, koska minulla on muuta tekemistä ihan tarpeeksi.
Tekemistä? Kuten esimerkiksi netissä osallistuminen sellaisiin keskusteluihin, joiden aiheesta ei ole oikeasti kiinnostunut? Mä en o oikeesti koskaan tajunnut näitä tyyppejä, joiden ilona tuntuu olevan muiden ilon pilaaminen.
Miten niin? Juopottelun kyseenalaistaminen on ilon pilaamista?

Mistä sinä voit tietää, mikä tuottaa kenellekin iloa?

Selvinpäin voi nauttia elämästä ihan hyvin eikä tarvitse turruttaa omaa tunne-elämäänsä kemikaaleilla. Oletko koskaan kokeillut?

Voitte minusta olla kiinnostuneita Birdiesta ja sahata siellä tukka putkella, mutta se kaikki on jo viime vuosisadalta.
Sedu HOMOFOOBI?

Viitaten CITY-lehden viimeiseen numeroon ja Sedu Koskisen lausuntojen välinpitämättömään sävyyn siinä: 1. ei tiedä [ja antaa ymmärtää ettei välitä tietää] homorafloista mitään, 2. tuskin tulee käymään omassa uudessa paikassaan = tyyppi vaikuttaa aika homofoobilta.

Ihmiset tosiaan äänestävät jaloillaan/jokainen kuten haluaa. Mulle on kuitenkin aika vastenmielistä käydä nimenomaan homoille suunnatussa paikassa, jonka omistajan lausunnot ovat aika haistattelevia ja homofoobissävyisiä. Vaikutelma on, että tyyppi kerää rahat ja räkättää homoille selän takana.

Siinä menee niinku maku koko paikkaan. Mix'ihmees menis paikkaan jonka omistan tietää halveksivan sua?

Tietenkin kannatan uusien homopaikkojen avaamista Helsingissä, mutta miten voi astua tollaseen paikaan? Sedu saa luvan soittaa suullaan jonkin verran GLBT Good Will'ia , ennen kuin sinne hyvällä mielellä astun.

Todistakaa mielellään, että olen väärässä!!!
miesmies kirjoitti: "Miten niin? Juopottelun kyseenalaistaminen on ilon pilaamista?

Mistä sinä voit tietää, mikä tuottaa kenellekin iloa?

Selvinpäin voi nauttia elämästä ihan hyvin eikä tarvitse turruttaa omaa tunne-elämäänsä kemikaaleilla. Oletko koskaan kokeillut?

Voitte minusta olla kiinnostuneita Birdiesta ja sahata siellä tukka putkella, mutta se kaikki on jo viime vuosisadalta."


Etköhän sinä silloin voi mennä vaikka teatteriin tai museoon, jos alkoholin käyttö kaivertaa mieltä noin kamalasti. Kyllä se nyt sillä tavalla on, että jos paikan liikeideana on viinan myynti, silloin semmoisessa paikassa niitä "turruttajia" piisaa.

Vai mitä tekemistä kaipaat? Aasin häntää? Ongintaa?
QUEER HKI, Homofobi on ihminen, joka pelkää (tai inhoaa) homoja. Se, että joku ei aktiivisesti hakeudu homojen seuraan tai tiedä heistä, ei tarkoita, että hän pelkäisi tai inhoaisi heitä. Minäkään en inhoa heteroja, mutta en silti käy heterojen illanviettopaikoissa juuri koskaan, koska olen kiinnostuneempi homoseurasta, jolle ei tarvitse selitellä mitään suuntautumisestaan, ja homomiehiltä voi hyvällä tuurilla joskus irrota seksiäkin, mutta heteromiehiltä sitä on turha odottaa. Kahvillat ja ruokapaikat ovat asia erikseen, koska en mene niihin tavatakseni uusia ihmisiä, vaan syömään tai sovittuun tapaamiseen.
Miten niin Teg?

Minusta koko alkoholikulttuuri pitäisi pistää uusiksi. Vaikka liike-ideana on viinan myynti ( enkä usko, että se on yhdenkään ravintolan myynti-ideana se ainoa ), ei se suinkaan tarkoita kännäämistä. Voivathan asiakkaat seurustella ja viihtyä.

Homoilla ja lesboilla olisi tukuttain syitä juhlia railakkaasti ja sen he tekevätkin usein, koska nimetyt ravintolat ovat helpoin tapa nähdä uusia ihmisiä ja tutustua toisiinsa. Monille homoturisteille paikalliset gay-ravintolat ovat myös tutustumiskohteita. Sitä ei sovi väheksyä.

Ravintola voisi olla myös nähtävyys ulkomaalaiselle ainakin kesäisin. Miksei myös ulkopaikkakuntalaiselle.

Minua ei viinan käyttö kaivele. Ehkä jotkut ovat liian innokkaita tyrkyttämään sitä viinaa ja tekemään illoista kosteita omassa rahan himossaan( sedulla on paljon kannattajia..?).
Voi hyvänen aika. Jos ihmiset tykkää käydä baarissa juomassa, se on heidän asiansa. Ei heidän tehtävänsä ole toimia kenellekään tusinaturistille nähtävyytenä siellä ja millään tavalla miellyttää niitä.

Jos sinua tai ulkomaalaisia ahdistaa ravintolan asiakaskunta, on kaiken järjen mukaan teidän asianne mennä jonnekin muualle. Ja jos sitä muuta paikkaa ei löydy, sitten eikun perustat semmoisen, jos kerran mielestäsi kysyntää riittää. Ulkomaalaisia varmasti riittää jonoksi asti.

Eiköhän sitä rahan himossa kaupata kaikkea muutakin kuin viinaa, joten kannattaa ehkä jättää tuo moraalinen paatos kokonaan väliin.
saako tuolla siis ilmaisia juomia tuon kutsuvierastilaisuuden ajan?
Paikalla varmaan kaikki turhat julkkikset,kuten Saimi nousianen ja muut dtm:n vakioheterot.plääh.
Tuli kännyyn viesti birdieltä" oletko jo vahvistanut tulosi" miten tämä vahvistus onnistuu?
Hävettää, jos joku yleistää joidenkin homojen ja lesbojen kommentit koko porukan mielipiteeksi. NIIN naurettavaa jupinaa ja valitusta tässäkin keskustelussa on. Äänestäkää jaloillanne.

Tervetuloa Sedu ja Birdie!! Ja tervetuloa kaikki heterotkin homokuppiloihin. piste.
nettiin mä ainakin vahvistin siihen osoitteeseen birdie@birdie.fi ja kait se kutsulappu on parempi mukaan ottaa
Kurkistin ikkunasta sisään Birdieen. Seinät on koristeltu kuvilla Village Peoplesta ja muista 70-luvun homoikoneista. Tämänkö Sedu uskoo vetoavan nykyiseen homoyleisöön, vai onko kohderyhmänä vain nyt viisissäkymmenissä olevat homot, joiden nuoruuden nostalgiaan hän yrittää kuvilla vedota?

Olisi vain jättänyt sen Cocoonin sisustuksen ennalleen, minä ainakin olisin pitänyt enemmän niistä kristallikruunuista, isoista peileistä ja mukavan näköisistä sohvista, joita sieltä nyt raahataan pois. Varmaan tilalle tulee sellaisia tuikitavallisia epämukavia jakkaroita, joita on jo joka homopaikassa.
Ei vittu ei Village Peoplea! Paikastahan sais tosi viihtyisän loungen, toivottavasti ei tosiaan mitään halpaa muovi-kitsiä tule tilalle.
Mikäs Village Peoplessä mättää, tenhoaa yllättävänkin monen tanssiviettiin ja soitetaan usein mm. Raffaellonkin terpalla? Se on liiankin usein nähty mitä seuraa yltiötrendikkäästä linjasta - konkka tai pikainen linjan muutos.

Camp is forever.
Kuten QUEER HKI mainitsi, Sedun kommentit City-lehdessä olivat hälyttäviä. Vaikutti idiootilta. Jos Sedu antaa itsestään julkisuudessa kuvan onnettomasta machismo-homofobista ja yrittää pyörittää homoklubia, tuskin onnistuu!
En löytänyt mitään viitteitä Village Peoplen julisteisiin, anteeksi jos olen tollo, mutta siinä tungoksessa ei todellakaan ollut näkyvillä seinillä tuollaisia.
Avajaiset näemmä onnistuivat erittäin hyvin, jatkosta ei voi tietää. Paikkaan ei ollut tunkua heteroitten puolelta enää klo 24 jälkeen.
Siihen asti paikka oli kuin nuijalla lyöty, ihmisiä oli ehkä enemmän kuin kutsuja ikinä oli annettu.
Maman showsysteemit samana iltana houkuttelivat ja 00.30 Birdiestä lähteneenä tuijottelin tyrmistyneenä Maman uskomatonta jonoa. Lostariin ei jonottanut ketään, ekakertaa ikinä..
Näyttää kuitenkin siltä että nyt heterotkin ovat Suomessa tajunneet homojen rahankäytön ja varakkuuden. Se on muualla maailmassa huomattu jo vuosikymmeniä sitten. Ei mitään uutta...
Eipä mitään ihmeellistä Birdiessä ollut, taitaa muodostua flopiksi koko paikka, DTM ja Hercules olivat aivan täynnä ja väki suuntasi Birdiestä pois puolenyön jälkeen perinteisiin homopaikkoihin. Kivaa henkilökuntaa Birdiessä kuitenkin oli :)
Samaa mieltä. Oli ankea meno ja paikka oli ankeampi kuin SODA vuonna 2001. En tiedä ketä varten se on tehty. Tänä iltana tosin pakollinen näyttäytymispaikka tietyille "olevinaan" oleville teini-wanna-be-malli-pojille... mekin lähdimme sieltä ½ tunnin jälkeen ja toissaalla oli parempi meiniki.
No helvetti suljetaan kaikki homokuppilat Helsingistä kun kaikki ovat niin perseestä ja huonoja, ja Sedu on hanurista ja Ritu vasta onkin ja blaa blaa blaa. Te kiittämättömät taliaivot ette ansaitse yhtäkään paikkaa jossa käydä!
Kun menin Mamaan , ei ollut jonoa. Kun tuli mamasta oli jonoa klo 2:30 lostariin n. 10m, mutta birdie oli aution näköistä. eikä tullut mentyä haaskamaan aikaa sinne. Hercules oli ihan täynnä ja siellä oli paras meininki.

Eli menestyneet on Lostari ja
Hercules tässä Sedun alta lipan Hyökkäysyrityksessä.
Jotkut näyttävät kovin innokkailta tekemään hätäisiä johtopäätöksiä omien mieltymystensä tueksi.

Perjantai taisi olla sen verran tapahtumarikas päivä, että jokainen paikoista sai eri aikoina oman osuutensa. Birdie veti itsensä ilmaisella viinalla ja avajaisilla alkuillasta pullolleen. Hanojen sulkeuduttua ihmiset ryntäsivät dtm:ään katsomaan uutta ja erilaista showta (Sherry Vine oli muuten absolutely fabulous!!). Sen jälkeen innokkain osa porukasta suuntasi vielä uusille apajille Herkkuun, jonne tungos kaiketi muodostui juuri aamuyön tunteina.

Lostari varmasti porskuttaa kanta-asiakkaillaan, jotka jatkavat tutun ja turvallisen suosimista. Aika näyttää lähiviikkoina ja -kuukausina, löytääkö Birdie oman asiakaskuntansa. Tarjontaa se joka tapauksessa monipuolistaa ja saa toivottavasti kilpailijansakin entisestään ryhdistäytymään.
Maailma on järkyttävä paikka täynnä järkyttäviä ihmisiä - jos asioita haluaa sellaisten silmälasien läpi katsella.
Eivät kaikki paikat voi olla yhtä "hyviä" tai "huonoja"...........

Birdie ei vaikuttanut hyvältä.

Makuasioista VOI keskustella tässä yhteydessä, yhtälailla kuin siitä missä paikassa hyvä ruoka tai, että missä on hyvä sisustus, mukava omistaja... jne. jne.

Kaiken lisäksi tiskiltä ostettu juoma (ainakin se drinksu minkä ostin) oli kallis (= vielä reilu 50 senttiä kalliimpi kuin dtm:ssä..)

Jos joku avaa uuden ravintolan, olen valmis antamaan mielipiteeni siitä, vaikka ketään ei kiinnostaisikaan.
Itse ainakin pidin Birdien sisustuksesta ja henkilökunnasta. Hinnoista sen verran että mitä itse join (bisse 4,2e ja sidu 4,5e) oli ainakin mun mielestä halvempia ku muissa helsingin homopaikoissa... no mut onpahan siellä ainakin halpa sunnuntai clubi (vissiin -50% koko illan...) mitä ei kai muissa homobaareissa o ollu? ainakaan maman suunnalta noita hinnan tiputuksia ei juuri ole tullut, paitsi nyt se alkuillan hanahäppäri joka on jo loppuunkulutettu juttu...
Omasta mielestä uuden (hintatietoisen) yrittäjän tulo markkinoille on vain hyvä asia kuluttujan kannalta! hlbt-rahat voi säästyä hieman jos sedu pistää samanlaista hintasirkusta liikkeelle mitä on nähty baarikärpäsessä (stadin halvin tiistai) ja onnela sunnuntaisin. Antaa vähän paineita mamalle, herculle ja lostarille panostaa tohon hintapolitiikkaan. tai siis, ei mua haittaa maksaa vähempää kun mihin oon tottunu :)))
"En löytänyt mitään viitteitä Village Peoplen julisteisiin, anteeksi jos olen tollo, mutta siinä tungoksessa ei todellakaan ollut näkyvillä seinillä tuollaisia."

Minä kyllä näin. Yläkerrassa, DJ:n takana olevassa syvennyksessä. Se on kyllä sen verran sivussa, että jää helposti huomaamatta, ehkä sen näkeekin paremmin kadulta. Viereisellä seinällä on David Bowien kuva. Muualla on kuvia muista saman ajan tähdistä.
Kävelin eilen Annankatua dtm:ään vähän ennen puoltayötä. Sedun tipulassa (siis ainakin yläkerrassa) näytti olevan aika väljää, Lostariin piiiitkä jono. Deeteeämmässä ei jonoa, mutta ihmisiä virtasi sisään tasaista tahtia.

Poistuin shown aikana täynnä olleesta ja hiljalleen väljenevästä detmistä joskus ennen kolmea samaa reittiä. Lostariin oli edelleen piiiitkä jono, tipulan yläkerrassa väljempää kuin ennen puoltayötä eikä kukaan näyttänyt olevan pyrkimässä sisään.
"Eivät kaikki paikat voi olla yhtä "hyviä" tai "huonoja"..........."

Minusta tämä on sellaista lasten "Mun isä on isompi kuin sun isä" kinastelua. Milloin ymmärretään, että ihmisillä on erilaisia tarpeita ja mieltymyksiä, ja on hyvä että on erilaisia paikkoja eri ryhmiä varten. DTM on suunnattu trendikkäille kahdenkympin korvilla oleville nuorille, Herccu runsaat kolmekymppisille, aikuisemmille miehille. On ihan ymmärrettävää, jos nämä ryhmät pitävät toisiaan järkyttävinä.

Itse viihdyn paremmin Hercun asiakaskunnan seassa, mutta itse paikka on vähän turhan synkkä ja mustanpuhuva. Mielestäni Sedu teki siinä suhteessa virheen, kun mustamaalasi Cocoonia muka trendikkäämmäksi. Musta imee liikaa valoa ja tilaa, ja mieleen tulee lähinnä 80-luvun lopun ja 90-luvun alun luolat. Vaikka pidän 80-luvun musiikista, ei se tarkoita että kaipaan takaisin 80-luvun mauttomampiakin ilmiöitä.

No, saapa nähdä löytääkö Birdie oman asiakaskuntansa. Eilen menin sen ohitse, ja ainakaan yläkerta ei näyttänyt olevan edes puolillaan, kun Lost & Foundiin oli aina vain pitkä jono. Näemme kai lopullisesti sitten, kun tilanne hieman rauhoittuu ja DTM:n erikoistapahtumat ovat päättyneet.
Saas nähdä miten birdien käy. Itse avajaisiin noin tunnin jonottaneena en voinut olla panematta merkille, että homot laitettiin jonoon, mutta selvästi heteronoloiset (erityisesti tyttöporukat) saivat kävellä jonon ohi suoraan sisään. Eikä se mikään homopaikka ole edes olevinaan: lähtiessä käteen lykätyssä lapussa lukee "a mixed club with a twist". Lapulla saa tulla jäseneksi hintaan 5 euroa...

Johtopäätös: Seku kalastelee Lostarin heteroita.
Se on selvää, jos teeskentelee asiakaspalvelussa/liikeideassa, ettei se vakuuta. Kuka siitä mestasta muka oikeasti on kiinnostunut?

Sen oilisi pitänyt olla PELKÄSTÄÄN homoille, niin sillä olisi ollut jonkinlaisia mahdollisuuksia. Nyt ei.
"miesmies kirjoitti: "Se on selvää, jos teeskentelee asiakaspalvelussa/liikeideassa, ettei se vakuuta. Kuka siitä mestasta muka oikeasti on kiinnostunut?"


Sinä ainakin vaikutat paikasta kiinnostuneelta, kun täälläkin olet vielä moisesta kuppilasta kitisemässä ja kuikuilemassa.
Hyvä nimimerkki miesmies... tässä keskustelussa olet käyttänyt noin 10 kommenttia, joista suurin osa on ravintolaa vastaan. Sanojasi lainatakseni "Kyllä hintit osaavat ryypätä ja menevät sinne pelkästä uteliaisuudesta.Pakkojuhliminen on tyypillistä homoille tietyssä vaiheessa.Joillekin siitä tulee tapa elää.Minä en valitettavasti juuri käy enää, koska minulla on muuta tekemistä ihan tarpeeksi." Sekä: "Selvinpäin voi nauttia elämästä ihan hyvin eikä tarvitse turruttaa omaa tunne-elämäänsä kemikaaleilla. Oletko koskaan kokeillut? Voitte minusta olla kiinnostuneita Birdiesta ja sahata siellä tukka putkella, mutta se kaikki on jo viime vuosisadalta." tai "Minusta koko alkoholikulttuuri pitäisi pistää uusiksi. Vaikka liike-ideana on viinan myynti ( enkä usko, että se on yhdenkään ravintolan myynti-ideana se ainoa ), ei se suinkaan tarkoita kännäämistä. Voivathan asiakkaat seurustella ja viihtyä." Tai vaikkapa:"Homoilla ja lesboilla olisi tukuttain syitä juhlia railakkaasti ja sen he tekevätkin usein, koska nimetyt ravintolat ovat helpoin tapa nähdä uusia ihmisiä ja tutustua toisiinsa. Monille homoturisteille paikalliset gay-ravintolat ovat myös tutustumiskohteita. Sitä ei sovi väheksyä." Ja sitten kysyt viattomasti: "Kuka siitä mestasta muka oikeasti on kiinnostunut?"

Koska itse et ole kiinnostunut koko ravintolasta, sen omistaja on mielestäsi teeskentelijä ja paikka on muutenkin vastenmielinen, niin ihmettelen todellakin, miksi näet yleensä vaivaa kommentoida - liiketoiminnassa teeskentelystä. Jokainen yrittäjä kaikkialla kosiskelee asiakkaitaan "keinoja kaihtamatta" saadakseen liiketoimintansa pyörimään. Sellaista se bisnes vain on. Tietysti mielipiteen vapaus on olemassa, mutta ihmetyttää vain tuo sinun jyrkkä suhtautuminen tähän asiaan, vaikka itse et olekaan koko paikassa käsittääkseni käynyt , etkä ole sinne menossakaan.
Jaa, siinäpä se onkin - kun ei ihmistä tunne, niin voiko häntä arvostellakaan. Se, että joku yksityinen menestyy ravintola-alalla ei välttämättä tee hänestä huonoa tai hyvää ihmistä - vai tekeekö? Se, ettei yrittäjä ole itse homo, vaikka pyörittää homoravintolaa, tekeekö se hänestä hyvän / huonon? Minulle ainakin on samantekevää kuka ravintolan omistaa, jos se on minusta viihtyisä paikka, niin saatan käydä siellä, jos en pidä siitä tai sen asiakas- tai ilmapiiristä, niin en käy siellä. Mutta se ei silti oikeuta minua vihaamaan yrittäjää tai yritysketjua.

Vai pitäisikö kaikkien ravintoloiden kuulua isoille osuuskunnille, yhteisöille tai muille yritysketjuille? Miten sitten käy näiden jo olemassa olevien yksityisomisteisten homoravintoloiden?
ja kun tuossa edellä sanoin " kun ihmistä ei tunne..." tarkoitin nimenomaan kyseisen ravintolan omistajatahoa ( S. Koskinen)..
Siis tästä lähtien suosikaamme Sedu Koskista (ja hänen baarejaan), joka on kaikkien aikojen Hyväntekijä ja uusi Messiassa avatessaan meille Helsinkiin mixed-clubin? Ja vain siksi koska se on niin hyvä jätkä? (koska emme tunne häntä henkilökohtaisesti)
Eikö tosiaan muuta keskusteltavaa löydy muu kuin joku kämänen Tipula.

Hartain toiveeni.
Ihka ensimmäinen Hard Rock/Heavy Gay Bar Helsinkiin

Olisi tosiaan ainoa laatuaan eikä varmasti kilpailijoita löydy
Lauantai-ilta ainakin oli loistava ja hyvää jengiä paikalla,aion sinne toistekin!House music rules!!!
1986 kirjoitti: "Lauantai-ilta ainakin oli loistava ja hyvää jengiä paikalla,aion sinne toistekin!House music rules!!!"

Birdien sivulta: Ikärajat pe- la 22v ke, to, su 20 v..

1986 syntynyt on siis 19 v tällä hetkellä... Eipä siis Birdie(kään) näytä välittävän alaikäisten sisäänpääsystä... pahimmillaanhan sellainen voi (tarkastajien sattuessa paikalle) johtaa määräaikaiseen ravintolan sulkemiseen...

Että sellasta...
Alle 18-vuotias on alaikäinen. Ravintola voi päättää itse ikärajoistaan. Pääasia, että kaikki ovat yli 18-vuotiaita.

Ja väljää oli Birdiessä lauantaina.
Kundi75 ... sama se on laki vaikka ravintola olisi tyhjäkin. Nykyinen omavalvontajärjestelmä vaatii ravintolaa ottamaan kantaa myös siihen, miten toimitaan "alaikäisten" kohdalla. Jos ravintola on määritellyt itselleen ikärajat sisäänpääsyn osalta, ne eivät missään tapauksessa ole viitteelliset, vaan ravintolan itse tulee valvoa niiden noudattamista...
Ja mitä tulee tuohon anniskeluun sitten ravintolassa, siihenkin on olemassa sääntönsä - valitettavasti - byrokratian luvatussa maassa kun ollaan. Katso esim. Alkoholilaki 8.12.1994/1143 4 luku 16§

( Eihän tässä muuta, mutta tuskin kannattanee hirveämmin mainostaa tuollaista ikärajalimboamista... siinä voi käydä niin, että paikka saa teinihelvetin maineen, ennenkuin ehtii kunnolla olla vuottakaan auki, tai sitten se ei ehdi olla vuottakaan auki...)
Arkadas on nyt turhan optimistinen, eiköhän Tipula ole korkeintaan puoli vuotta pystyssä
Ravintoloissa on (asiakkaita koskeva) vain yksi lakiin perustuva ikäräjä, se on 18v raja alkoholin anniskelulle. 18v nuoremmalle ei saa myydä alkoholia, eivätkä he saa pitää ko tuotteita hallussaan.

Esim Birdie voisi hyvin halutessaan päättää, että ikäräja on 16v tai että ikärajaa ei ole ollenkaan. Tällöin Suomessa anniskelun valvonta olisi kuitenkin ilmeisesti liian työlästä, eikä juomien valumista lapsille voitaisi estää, joten yleisesti on käytössä 18v ikäraja.

"Alaikäisten oleskelua ravintolassa ei ole kielletty."
Alkoholiasiat ravintolassa: http://www.sttv.fi/alkoholi_frameset.htm

Jos ravintola on päättänut, että ikäraja on 24v, on ihan sen oma asia kuinka tarkkaan ko rajaa halutaan noudattaa.

t. Kari
Arkadas: Lain mukaan alaikäiselle (alle 18 vuotta) ei saa anniskella alkoholijuomia. Alaikäisten oleskelu anniskelualueella ei ole kiellettyä, mutta silloin tulee pystyä valvomaan, ettei alaikäinen voi juoda alkoholia. Ravintolan täytyy voida esittää miten valvonnasta huolehditaan, jos anniskelualueelle päästetään alaikäisiäkin. Käytännön syistä (valvonnan ollessa käytännössä mahdotonta) yökerhojen anniskelualueille ei lasketa alaikäisiä, siis alle 18-vuotiaita.

Itse asiassa alaikäiselle anniskeleminen ja ravintolan ikäraja ovat eri asioita ja periaatteessa toisistaan riippumattomia. Ravintolan itse asettama ikäraja on aivan ravintolasta kiinni, ja myös siitä joustaminen.
Kiitos saamastani palautteesta tuon alkoholin anniskeluasiassa... Edelleenkin silti pidän kiinni (optimisesta) käsityksestäni, ettei ravintolan, joka on asettanut ikärajakseen 20v tai korkeamman, tulisi päästää sisään tuota nuorempia henkilöitä. Joissakin ravintoloissa nuo ikärajat ovat ehdotomia, toisissa ne ovat vain viitteelliset. Lienenkö ollut sitten liian kauan poissa tiskin takaa...
Siinä arkadas on tietysti oikeassa että ravintolan _tulisi_ noudattaa ilmoittamiaan ikärajoja. Siihen ei siis kuitenkaan velvoita mikään muu kuin mahdollisesti asiakaskunta. Viranomaisilla ei ole asiaan sanomista, kunhan anniskelu toimii pykälien mukaan.
Itse kävin sunnuntaina. 02:45 aika väljää, muuta vaikutti kivalta paikalta.
Yläkerta on chillailupuoli, että oletettavasti se tulee olemaan tyhjempi.
Itse en rokki-ihmisenä huomannu mitään eroa.
Olis muuten helvetin hyvä idea järkätä vaikka just Birdiehen, vaikka joku torstain rockklubi. Mä ainakin olisin haukkana paikalla ja sit siel ei välttämättä mitään kammo kanoja :)
Kannatan!


bartender
06.07.2005, 02:30
Olis muuten helvetin hyvä idea järkätä vaikka just Birdiehen, vaikka joku torstain rockklubi. Mä ainakin olisin haukkana paikalla ja sit siel ei välttämättä mitään kammo kanoja :)
Edellinen