Setan pippalot tampereen tullikamarilla

Ooh!

Nyt täytyy nostaa hattua SETAlle lauantai-sunnuntain pippaloista :) Paikalle hankittu yhtye (Southfork Sound Machine) oli aivan käsittämättömän hyvä. Nuotin vierestä ei menty koko keikan aikana ja teinivuosien muistot tulvivat mieleen loistavasti soitettujen coverien myötä :) Fiilis keikan jälkeen oli ihan älytön, jonka kävinkin yhtyeen jäsenille kertomassa keikan jälkeen.

Myös yhtyeen jälkeen soittanut DJ hallitsi asiansa, harmi että ilta loppui kesken. Vielä olisi riittäny virtaa bilettää pidempäänkin.

Tilat olivat todella hyvät, vaikkakin vähän oudoksutti miksei tullikamarin terassille saanut viedä juomia (niitä olisi voinut antaa ohikulkijoille aidan yli? ehkä siinä syy). Toivottavasti noissa tiloissa järjestetään bileitä toisenkin kerran.
Southfork Sound Machine rocks!
Oli muuten kaksi dj:tä soittelemassa jos huomasit.
Iltajuhla eli niinsanottu pääjuhla oli todellinen pettymys.
Ei minkäänlaista juontajaa ei muuta esiintyjää kuin bändi.
Tilaa olisi ollut ja aikaa monellekin esitykselle. Lipun hinta liian korkea 13 euroo.
Dj:iit klubin puolella eivät olleet tienneet illan tarkoitusta joten homohittejä ei kuultu.
Tullikamarin puolella dj soitti alkuillan samaa jumputusta kuin yleensäkin.
Bändin esiintyminen olikin ainoa positiivinen asia illassa.
Luulisi että illan järjästäjä olisi ajatellut tarjota edes jotain innostavampaa ohjelmaa. Olihan tapahtuma koko Suomen homokansan vuotuinen päätapahtuma (illanvietto).
  • 5 / 18
  • seuraaja
  • 10.7.2005 17:01
Kyllä sitä näin jälkeen voi valittaa. Olihan tiedotteissa (esim. priden kotisivuilla) selvästi mitä pääjuhla sisältää. Juontajaa ja muita esiintyjiä ei mainittu joten hassua valittaa aiheesta joka oli tiedossa jo pitkään.

Ja lisää esiintyjiä ja lipunhintaa alas.... Tuliskohan sitten esiintyjät ilmaiseksi sinne esiintymään ;) ?
Eikös se niin ole että rahaa pitää saada kattamaan kulut ja että tulevaisuudessa saadaaan parempia pippaloita.

Lauantaillehan oli myös tarjolla vaihtoehtoinen tapahtuma.
Mitenkäs varjo pridet menivät, olis kiva tietää oliko siel ihmisiä
  • 6 / 18
  • pridettäjä
  • 11.7.2005 0:14
Southfork Sound Machine oli mieletön. (Myös silmänruokaa oli, IMHO ;)

Itsekään en DJ:iden soittamasta musiikista välittänyt, mutta enemmistoon kansasta se tuntui uppoavan, joten mikäs siinä.
  • 7 / 18
  • Pettynyt myös
  • 11.7.2005 14:23
Meitä oli useita pettyneitä ihmisiä samassa seurueessa.
Oletimme jotain juhlallisempaakin ohjelmaa kuin pelkän bändin. Ryöstöhintaiset liputkin antoivat ymmärtää toista.
Jos olisimme tienneet "varjobileistä" olisimme taatusti menneet sinne.
Aikaisemmissa käymissämme pääjuhlissa on ollut muutakin ohjelmaa kuin vain retrodiscoa soittava bändi, joten emme osanneet aavistaa, että nyt oli vain tavanomaiset bileet vuorossa.
Mistä niistä varjobileistä olisi saanut tietoa?
Tulimme pitkien matkojen päästä Tampereelle perjantaina ja poistuimme sunnuntaina. Toritapahtuma oli mahtava kokemus, joten siitä 10 pistettä! Siinä oli sellaista oikeata juhlahenkeä!
Mistä lähtien 13 € on ryöstöhinta bileistä, joissa esiintyy livebändi? Mitä nykyään maksaa elokuvalippu? Tai röökiaski?

Lauantaina maksoin Rathaus-Partyn lipusta Münchenissä 23 €, ilman livebändiä. Toivoisin hieman suhteellisuudentajua noille Tampereen natkuille, täällä kun saa aina lukea kuinka huonosti asiat siellä on ja kuinka mikään ei nappaa.
  • 9 / 18
  • Seuraaja
  • 11.7.2005 16:40
Nimim. Pettynyt myös, miksi pitää olettaa jotain kun faktat juhlista olivat Priden kotisivuilla, eikä kukaan pakota tulemaan juhliin jos lipun hinta on liian suuri =)

"Pääjuhla
Lauantai huipentuu Tullikamarin Pakkahuoneella järjestettävään, klo 21 alkavaan pääjuhlaan. Yötä kohti mentäessä meno kiihtyy DJ Meken tahdissa ja lavalle nousee Southfork Sound Machine lisäämään koneeseen vielä yhden vaihteen lisää.

http://meke.rukki.net/

http://www.southforksite.com/

Liput 10 / 13 eur"


"Varjo Pride
Gay Tampere ei jätä Pridelle tulevia gay-ihmisiä pulaan vaan tarjoamme teille housesta, discosta ja dancesta innostuneille seuraavaa:

Varjo Klub
Cafe Europa, Second Floor
9.7.2005 klo 17.00-03.00
Dj's by GT
Liput 2 euroa"

Elikkä tuonnehan ihmiset olisvat voineet mennä jo alkuillasta jos olisivat halunneet ja tulla päätapahtumaan myöhemmin.

Joskin musiikki soi huomattavasti hiljemmalla ja heikommalla musakoneistolla (koska Cafe Europassa on desibeli rajoitus) ja jos musiikkina oli house, disco & dance...samat genret olivat pääjuhlassakin edustettuina (trancen, popin, rnb:n ynm lisäksi.).
Ja paikkahan on rafla vain ja niihinhän pääsee vaikka joka viikonloppu.
Kuinka usein Pakkahuoneella on gay pippalot, eikö silloin voi hiuman säästää rahaa ja mennä hakemaan kunnon bilehenkeä sinne missä sitä on työllä ja vaivalla järjestetty.

Kaikkea kun ei saa ilmaiseksi lautaselle ja jos ei osaa etsiä tietoa tapahtumista silloin voi katsoa peiliin.
  • 10 / 18
  • Yksi pettynyt
  • 11.7.2005 17:16
Jos kyse on SETAn päätapahtumasta vuositasolla, ei varmasti olisi ollut liikaa vaadittu, että olettaa paikalla olevan edes JONKUN, joka JUONTAA shown? Siis kertoilee edes jotain Pride-historiikkia yms? Jollain lailla olisin minä olettanut toitotettavan sitä, että kyseessä on PRIDE-juhlat!

Teknoilemaan pääsee joka viikonloppu jos siltä tuntuu, SETAn pääjuhliin vain kerran vuodessa paikkakunnasta tosin hiukan riippuen.

Jotenkin sitä automaattisesti olettaa tuollaisen "PÄÄJUHLA" termin viittaavan oikeasti juonnettuun juhlaan. Muutenhan olisi voitu käyttää sanaa "bileet".

Minä tulin ystävieni seurassa ja meillä oli ihan kivaa, koska emme poistuneet terassilta koko iltana todettuamme ettei illan aikana ole ohjelmaa!
Setan pride-tapahtumissa, joihin olen osallistunut, yhteiskunnallinen osuus on perinteisesti liittynyt kulkueen jälkeiseen ulkoilmatapahtumaan puheineen, omenineen ja rottineen.

Iltajuhlaa ei kokemusten mukaan kannata mennä katkaisemaan jorinoilla, ihmiset ovat tulleet pitämään hauskaa ja vain harvalla riittäisi pitkämielisyyttä keskittyä kuuntelemaan asiapitoista - periaatteessa vaikka kuinka mielenkiintoista - jutustelua.
Eikös koko viikon ollut kaikkea muuta paitsi ei ns. bileitä perjantain naisten & miesten sijasta.

Tuollahan oli juontaja josta pääsi ilmaiseksi kuuntelemaan:
13.00 -15.00 Pride 2005 - toritapahtuma
Toritapahtumaa vietetään kulkueen saavuttua Tullinaukiolle. Tilaisuuden juontaa Tiina Lymi. Esiintymässä myös Miss Divet.
Tullinaukio
Ei osallistumismaksua

Harva varmaan haluaa maksaa siitä että pääsee kuuntelemaan juontoja useampaan otteeseen. Tuskin "Varjo Prideissäkään" oli juontajaa.

Ja kuten sanoin, miksi kitistä asioista kun se mitä oli ilmoitettiin ohjelmalistoissa jne. Olisihan sitä oma aloitteisuutta voinut käyttää ja ehdottaa vaikka juontajaa tai muuta ohjelmistoa esiintyjien lisäksi.
Eikai se tarkoita että kun ohjelmisto on julkaistu netissä että mitään ei voi enään lisätä mukaan.

Esimerkiksi:
Paikallahan oli kaksi dj:tä soittamassa ja vain yhdestä oli mainuttu kaikkialla.
Pääjuhla oli hyvä, ja paikkakin varsin mainio. En yhtään kaivannut ketään itseriittoista juontajaa, varsinkin kun terassilla viihdyin suurimman osan .

Paikassa oli erityisen mukavaa, että pääsi kiertelmäään, eikä ollut liian täyttä.

kiitokset järjestäjille
Mä kans pidin ihan älyttömästi pääjuhlasta. Liittyisitte SETA:an niin ois maksanut vain 10€:)

Mä en ainakaan kaivannut siihen mitään juontoa, tuskin sinne olisi saatu mitään laadukasta. Ja jos ois saatu, niin varmasti osa valittaisi, että miksi sellainen juonto piti oikein olla... sellaista se on.
Tampereen pääjuhla oli todella onnistunut. Lisää tällaista. Kiitokset Tampereen Setalle!
Piipahdettiin myös Varjobileissä. Ne oli pienet, mutta sielläkin oli hyvä tunnelma ja loistava musa, joskin paikalla oli vähän liikaa heteroita mun makuun.
Mää alan olla tosi hidas hämäläinen kun nyt vasta mukamas ehdin kommentoimaan. Southfork Sound Machine oli siis odottamattoman hyvä poppoo - siitäkin huolimatta välillä tuntuu, että olen elänyt tuon 80-luvun jo ainaskin viiteen kertaan.

Minäkään en kaivannut Tullikamarille mitään juontajia enkä puheita. Porukka oli hajaantunut eri puolille Tullikamaria, sisä- ja ulkotiloihin, joten siinä olisivat puheet tainneet mennä muutenkin hukkaan.

Ja asiaa ja puhetta oli tarjolla kolmessa muussa tilaisuudessa: torstain paneelikeskustelu "Onks noi niitä?!", lauantain toritapahtuma (mm. Satu Hassi ja Tiia Aarnipuu) ja Bill Schillerin esitelmä Mixeissä toritapahtuman jälkeen. Schillerin esitys oli jonkin verran ylipitkä mutta hyvin informatiivinen ja mielenkiintoinen läpileikkaus GLBT-aktivismin menneisyydestä ja nykypäivästä.