Wind chimes

  • 1 / 11
  • Tyronecoco
  • 7.8.2005 4:33
Onko kenellakaan tai naapuriparvekkeella naita tuulihelistimia,kelloja.Minun laittaa vihaiseksi niitten kilistely,kun vahankin tuulee.Vallankin yolla.Talven hiljaisuudessa yolla ne pitaa monta yota valveilla.Naapurissani on yksi Two Spirited mies jolla on oikein isot putket.kuullostaa kuin kirkon tornissa asuisin.
Tyrone... riittää vaikka ne olisivat tien toisella puolella - tuulikelloiksi me niitä kutsumme - ääni kantautuu tyynellä säällä, samoin kuin parvekkeella normaalilla äänellä käydyt keskustelut...
Meil on omat tuulikellot takapihalla :D ja eipä nuo nyt ole hirveästi haitannut, kun ei niistä niin kova ääni oikeastaan lähde.
  • 4 / 11
  • maanhiljaninen
  • 11.8.2005 11:22
Sori Tyro, mutta vertauksesi kirkontornista sai mut nauramaan, se on niin osuva.
Onko kenelläkään naapuriparvekkeella noita naapurinkyttääjiä, kellokkaita jotka arvioitsevat kokoajan muiden naapureiden parvekkeiden sisustusta ja siellä viettetyä elämää.Yleensä hyvin suureen ääneen. Minut laittaa vihaiseksi niitten kyttäily,kun vähänkin on heidän naapureissaan jotain "eloa ja oloa", elämän iloa. Vallankin illalla ja yölla nämä naapuruston vahdit tekevät työtään naaamioituneena tupakoitsijoiksi (tosin hekuva savukkeenpää paljastaa nämä kyttääjät kiikareineen pimeltäkin parvekkeelta). Kesät, talvet he hiljaisina he pitävät monta yötä valvontaa. Naapurissani on yksi Kaksijakoinen mies-nainen yhdistelmä joilla on oikein iso vainoharhaisuus kaikkea muunlaista elämää vastaan kuin mitä he itse elävät (heillä on tyhjäparveke). Kuullostaa tietty siltä kuin luostarissa asuisin, mutta totta tämä kuitenkin on. Harmittaa kun huomautellaan sellaisista asioista jotka ovat talon järjestyssäännöissä sallittuja ja hyväksyttyjä mutta eivät vain miellytä näitä perfektionistejä joilla on sielussaan suuri tyhjyys.
Tonen joka saa minut vihaiseksi on nama ihmiset alemmalla parvekkeella.Niilla on tv siella,istuvat myohaan joskus yli yon.Varmaan nukahtaneet,ja tv huutaa kovalla.
Tarkoitan parvekkeella,monella on niita parvekkeella mutta ei ole aanihaittaa niista.
  • 8 / 11
  • Juksteri
  • 12.8.2005 12:59
Oletko kokeillut aktiivisella melunvaimennuksella varustettuja kuulokkeita? Kuulokkeet lisäävät ääneen melulle vastakkaista ääniaaltoa, joka kumoaa ympäristön metelin. Ne voidaan säätää siten, että esimerkiksi lentokoneessa moottorien taustakohina suodattuu pois, mutta puheääni silti kuuluu. Noise-canceling -kuulokkeita valmistavat mm. Solitude, Sennheiser, Bose ja Sony. Tässä tuore vertailu:

http://reviews.cnet.com/4520-3000_7-1017728-1.html
Välillä ihmetyttää, että miten voi olla niin, että aikuiset täysijärkiset ihmiset ovat niin raivostuttavan kykenemättömiä elämään samassa talossa/pihapiirissä.

Mutta ihan rehellisesti. Ei se _minulle_ niin vaikeaa olisi, mutta kun...
Suomessa asuu paljon ihmisiä kerrostaloissa, vaikka heidän pitäisi asua omakotitalossa. Melkoinen joukko suomalaisista asuu kaupungeissa, vaikka varsin monen kuuluisi asua metsän keskellä, missä ei muita ihmisiä ole lähimailla. Pitäisi hyväksyä, että kaupungissa on ääntä, ja sielä asuu ja työskentelee muita ihmisiä.
Pitäisi myös yrittää muistaa ja hyväksyä, että naapuri ei elä samalla tavoin kuin itse makaa niinkuin petaa. Joten voi sitä naapurrin kantautuvaa ääntä, ja asumistaan sekä työskentelyään muita ihmisiä huomioonottaen hieman yritää hillitä. Vaikkapa aluksi voisi talon järjestyssäännöt lukea ja ottaa niistä jonkinlaisen ohjeistuksen eloonsa ja oloonsa.
Suomessa asuu paljon ihmisiä kerrostaloissa, vaikka tosiasiassa heidän pitäisi asua elämäntapojensa vuoksi lähinnä jossain nuorisorangaistuslaitoksen, Disneyland-huvipuiston ja Las Vegas-tyylisen muovikaupungin hybridimutaatiokolhoosissa. Melkoinen joukko suomalaisista asuu kaupungeissa, vaikka varsin monen kuuluisi asua diskoteekissä missä olo ja elo on onnekkain ja kaltaisensa on lähellä.