MIXEI, jälleensyntyminen?

Vähän tunnelma eilen lauantaina käydessä kuin olis tämä vanha, aneeminen ja surkuhupaisakin MiXei kiikutettu uuteen ympäristöön.
Mielikuvitusta ei riittänyt rakentamaan jotakin omaperäistä, jotain mitä muualla ei törmää.
Jotenkin virastomaisen kankea ensivaikutelma. Tyhjiä seiniä, tilavaikutelma ahdas, ainakin alhaalla.
Ilmastointiputket vievät todella suuren tilan, kun paikalla ei muutenkaan korkeutta ylöspäin. Alakerrassa vieläkin ahtaampaa.

Anteeksi, että purkauduin, mutta kun tässäkö kaikki runsaan neljäntoista vuoden jälkeen?
Odotin jotakin uutta, mutta myönnän että petyin.
Käyttäisitte nyt mielikuvitusta viimeisen päälle sisustuksen kehittämisessä.
Joillekin ihmisille(joillekin ei) on siunaantunut taiteellista & ennakkoluulotonta silmää. Miksi ette käyttäisi heitä häiventämään 1970-luvulla rakennetun talon kaavamaisuus rasitteineen. Talo rakennettiin aikoinaan 70-luvun puolivälissä työvoimatoimiston tarpeisiin.
Taistelkaa sitä mielikuvaa vastaan synnyttämällä jotakin muuta häivyttämällä esim. virastomaisuus!
Toivoa parempaan toki on, en sitä kiistä, mutta aikaa se vie.
Toisaalta... ihmiset paikan lopulta muovaavat omanlaisekseen.
Käykää Tullinaukiolla(100metriä) sijaitsevan Telakan ravintolassa.
Rakennus on toki paljon, paljon vanhempi, mutta tunnelmallisempi ratkaisuiltaankin(musiikki on glamour).
Matala on tila, mutta oli taas ilo käydä siellä.
Kynttilät jo loivat tunnelmaa jokaisessa pöydässä hämyisiä tiiliseiniä vasten. Todellinen seurustelupaikka!
Kävin uudessa Mixeissä. Sen ymmärrän että se on tehty säästöbudjetilla, mutta onko ollut pakko matkia jotain 80-luvun tyylin kapakan-virastoaulan sekoitusta?
Homothan ovat osoittaneet kykynsä olla edelläkävijöitä monessakin asiassa. Vaan ei tässä.
Jotain suunnittelua olisi kaivattu, edes vähän.
Ehkä Mixei sitten tulevaisuudessa vielä kun rahakirstu karttuu? Onnea kuitenkin jatkoon.
  • 4 / 35
  • ohikulkija
  • 13.9.2004 11:08
Pitää nyt vielä muistaa, että uuden Mixein valmiiksi saamisessa ennen avaamista tuli kiire. Kaikki ei ole vielä valmista täysin, vaan pientä viilaamista pitäisi olla vielä tiedossa.

Ollaan nyt tyytyväisiä siihen, että Mixei sai isommat tilat ja ilmastointi toimii :) Kyllä se siitä ajan myötä varmasti hiljalleen muotoutuu, ei heti valiteta :)
Siinä sen taas näkee, kun ihmisiä ei voikaikki miellyttää. Itse ainakin olen tyytyväinen uuteen Mixeihin, vaikkei se ole kaikkien muotivirtausten harjalla. On todellakin lisää tilaa ja päivällä toimiva kahvila. Jos niin paljon häiritsee niin eikun mukaan vaan tekemään, eiköhän sinne porukkaa mahdu vielä viilailemaan viimeistä silausta.
Ei voi vähempää kiinnostaa mitkään muotivirtaukset.
Paikkaa tehtiin useampi kuukausi. Mielikuvituksen puutteesta sisustuksen suhteen lähinnä on kyse,
ei paikan teilaamisesta.
Ehdotukseni: Joukko nuorta anarkistia sutineen tekemään
jotain kokeellisia juttuja seinille harjoitustyönään.
Vierivieressä UusMixein kulmilla sijaitsevat esim Pub Viktor, Praha, mikämikä paikka, jossa iso kesäterassi, Telakka, Amadeus, Jee Jee & Suomi Rock baari sun muut halpakippolat lisäksi.
Olis aika erottautua vai riittäneekö paljaat seinät siihen tai on rainbow-väkeen kallellaan?
Nojoo, uuden Mixein sisustuksessa ei ollut kehumista, mutta eiliset Leimarit oli todella hyvät bileet! Hyvä meininki on kai tärkeämpää kuin sisustus.
  • 9 / 35
  • Maalaiset
  • 18.9.2004 21:46
Miksei ei ole sisustuksen kukkanen, mutta paljon parempi paikka kuin vanha loukko. Muutamassa vuodessa se ehkä muotoutuu homojen näköiseksi...kukista on on hyvä alkaa ja jatkaa kukkakimppuun ja sidontaan :)
Niin, kaikki puhuvat Mixein uudesta sisustuksen puutteesta. Minä taas kiinnitin huomiota Leimareiden asiakaskuntaan enkä todellakaan ole imarreltu ihmisten käytöstavoista. Törkeämpää käytöstä löytyy varmaan jostain teinibileistä. Illan esiintyjä, Pola Ivanka, sai kuraa kasvoilleen törkeillä kommenteilla yleisöltä. Tällaisia helmiäkin sai kuulla, kuten "kuka vitun lesbo nämäkin seinät on maalannut?" tai "lähtis noi lesbot mäkeen."
Pahinta oli, että nämä huonosti käyttäytyvät yksilöt tuntuivat olevan tamperelaisia. En ole ikinä käsittänyt eräiden eteläsuomalaisten homojen ja lesbojen silmitöntä vihaa toisiaan kohtaan. Toivotaan, että nämä päätään aukoavat nuijat eivät edusta Mixein enemmistöä, koska muuten tulee olemaan pitkä aika ennen kuin Tampereelle uudestaan tulen käymään.
  • 11 / 35
  • Ensivaikutelma
  • 20.9.2004 14:00
Käväisin myös uudessa Mixussa... Juttelimme ystävieni (miehiä ja naisia) kesken, millä tilaa saisi elävöitettyä? Koska ulkopuolella on sateenkaariteemaa, niin sisällekin voisi laittaa kauniita ja tyylillä tehtyjä julistetauluja mies-/naispareista. Ehkä tila hakee vielä muotoaan? Plussaa alakerran savuttomuudesta.
Vuoden tauon jälkeen tuli viistosti kadun toisella puolella sijaitsevassa Piias ja rengis piipahdettua.
1930-luvun( klassismia?) tyylisuuntaa oleva talo on ollut paketissa melkein koko ajan. Nyt kun muovit ovat poissa, talosta tuli todella hiano!!!! ja P&R näkyvämmällä.
Sisustuksista voi olla montaa eri mieltä, mutta kitschikin
sopii just tuohon paikkaan varsinkin kun mööpelit ei ole mitään melaniimi/lastulevyä vaan aitoja vuoskymmenten takaa. Tästä paikasta askeettisuus on kaukana.
Valaistus oli miellyttävän hämärä.Pöydissä olevat tuikut lisäsivät tunnelmaa.
Musakin sopi atmosfääriin ja soi keveästi taustalla.
Vastakeitetyn kahvin voimakas aromi leijui ilmassa.
Nyt meni yltiökehumiseksi!
Poiketkaa katsastamassa.
Nimimerkki "Whats" kirjoitti täyttä asiaa. Vaikka itse en leimareissa sattunut olemaankaan vastaavanlainen tökerö ja ylimielinen käyttäytyminen on tosiaan yleistymässä ja siihen syyllistyvät erityisesti nuor(ehko)t homomiehet. Voi tietysti olla, että meno heteropaikoissakin on samanlaista nuorten keskuudessa. Joskus ei niin kovin kauan sitten homomiehet olivat tunnettuja hyvistä käytöstavoistaan (eri asia on sitten, että tuon korrektin käytöksen takana piili usein pistävä iva). Olisiko niin, että tämä "pride" ja ylpeysrummutus on jotenkin mennyt hieman överiksi, niin että nuoriso on saanut sen käsityksen, että homona oleminen on niin hienoa ja spesiaalia, että voi käyttäytyä ihan miten vain.
Mitenkähän tämä käyttäytymiskeskustelu mietenkään liittyy tämän topicin alle? Ja miten huonot käytöstavat liittyy mietenkään ravintolan toimintaan? Eiköhän tässä taas sorruta valittaan valittamisen ilosta - toisaalta jos joku siitä saa jotain kicksejä niin... Niin ja käsitykseni mukaan ravintoloissa käyminen, olis se sitten mixei tai jokin muu, on ihan vapaaehtoista?! Pitääkö nyt alkaa jo ovella tenttaan: "Meinaatko kiroilla? Aiotko puhua rumasti tai loukkaavasti?" "Jos meinaat niin tänne ei ole asiaa!" Kauankohan toimis ;)
  • 15 / 35
  • paikallishomo
  • 27.9.2004 15:58
..niin voi voi ohikulkia..olaan niin nöyrää niin nöyrää homoo että ei heti valiteta.mutta muista 14 vuotta on oltu ja kun uusi paikka avataan niin siellä käy 99% ihmisiä joka yhteiskuntaluokasta ja säädystä ARVOSTELEMASSA ja katsastamassa paikanjoka saataa olla jopa niiden ainoo keta kyseisessä paikassa,joten siinä se on mielipide ja jutun kulku.."ai sää kävit uudessa mixeissä?"..joo no millasta siel oli?..no sellasta..en oikein osaa sanoo,sellanen virastotalon aula..niin niin...
Hyvä "paikallishomo"

Sanoit että 14 vuotta on jo oltu, sehän tekee sinusta mitä.. 14-vuotiaan? Kuinka yleensäkään pääsit koko baariin sisälle?

Eikö koulussa enää opeteta oikeinkirjoitusta?
Pyytäisin nyt, että suomentaisit minulle tuon viestisi.. Blondin aivosoluni eivät taivu ihan tuolle tasolle..
Täytyy rauhoittaa tätä, koska itse sen alulle panin.
Rinnakkaisketjun taas aloitin jo usea kuukausi sitten, ennenkuin muutosta harvalla oli aavistustakaan.
En halua esittää kritiikkiä kritiikin vuoksi, koska puutuin vain Mixein yleisilmeeseen ja toisessa ketjussa paikallisradion soittamiseen tunnelman luomiseksi.
Henkilökunnasta minulla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa.
Diskoaikaan(klo 20-04) en ole Mixeissä käynyt, koska se ole mun juttuni. Jos sen sais alkamaan vaikka aikaisintaan klo 22, että olis hyvä "paeta" alta pois.
WC:ssä on pakko kuitenkin käydä alakerrassa.

Käsitin ennen avajaisia, että kahvila ja alakerran disko
ovat erotettu paremmin toisistaan. Nyt joutuu maksamaan jo pääsymaksun, vaikka ei ole intressiä bailata alakerrassa.
Meinaan sitä ongelmaa, joka syntyy siitä, että on saapunut enemmän tai vähemmän ennen klo 20 ke, to ja la.
Sitä ongelmaa ei ole onneksi su, ti ja to, kun paikka sulkeutuu puolilta öin.
Lommo on hyvin monessa kommentissaan ilmoittanut tyytymättömyytensä ravintola Mixeihin ja käyvänsä mieluummin lähistön heteropaikoissa. Se hänelle suotakoon.

Alatyylistä on mielestäni tarrkoitushakuinen "mollaaminen" ja piikikkyys. Sitä on ilmennyt useammankin kirjoittajan teksteissä.

Ei ole kovin mairittelevaa saapua esim. Tampereelle "bilettämään", jos luo käsityksensä asioista tämän palstan muutaman "vakiovalittajan" käsityksiin.

Teksteistä paistaa totaalinen ylimielisyys ja se, että oma panos homojen asioiden hoitoon on todellakin hyvin olematonta.

Tämä on ikävä kyllä tämän ajan lieveilmiöitä. Käytetään tätäkin foorumia asiattomuuksien "heittelyyn" ja omien pahojen "fiilisten likakaivoana". Se on mielestäni muita kohtaan väärin. Tässäkään kun pääotsikko ei ole panettelu.
  • 20 / 35
  • Tyytyväinen
  • 29.9.2004 23:06
Mukava mesta ja kertakaikkiaan parempi kuin vanha mixu, vihdoinkin jotain isompaa... Meinaan tassilattiallakin mahtuu nyt paremmin "hyppiin"!!!
Perjantai-iltana Mixeissä oli todella vähän porukkaa, esiintyjästä eli APPAsta huolimatta vaiko sittenkin sen takia? Onkohan 10/7 euron pääsymaksu yläkanttiin? Mun mielestä bändi oli hyvä, mutta väen vähyys jotenkin latisti iltaa. Yläkerrassa tuntui että paikalla oli enemmän henkilökuntaa kuin asiakkaita...
No on todellakin yläkanttiin toi pääsymaksu, eikä edes íhan vähän. Tietty kontuullinen voitto on ihan Ok, varsinkin jos se ohjautuu setan toimintaan mutta edullisempi pääsymaksu voisi houkutella paikalle enemmän väkeä ja juomatkin vois mennä paremmin kaupaksi.
Joo. Nykyinen paikka on todella paljon parempi, kuin entinen ja olen todella tyytyväinen, että Seta uskaltautui vihdoin laajentaamaan Mixein tiloja. Mitä sistukseen tulee, niin siitä olen samaa mieltä monen kanssa: kaipaa lisää tauluja/maalauksia seinille ja kalustusta vois parannella yläkerrassa ainakin tupakkapuolella... on vähän lounasruokalamainen. Valaistus yläkerrassa on hieman liian kirkas. Siis pientä viilausta ajan kuluessa! 10 € pääsymaksu on mielestäni liikaa, 5€ on vielä kohtuullinen. Hyvää, että keskiviikon pääsymaksu on otettu pois ja pelkkä narikkamaksu riittää, nyt tulee varmaan käytyä myös keskiviikkoisin olusilla. Zemppiä ja tunnelmallista syksyä kaikille :)
  • 24 / 35
  • menossaMukana
  • 3.10.2004 22:31
Vähän outoa et tuollaiseen paikkaan laitetaan kapakka. Lauantainakin oli tresetan hallituksen jäsenet myymässä lippuja. tosi vähän oli kuitenkin ihmisiä, perjantai oli vielä kehnompi vaikka appa -bileet. Toivotaan et pysyy pystyssä, palkat, verot ja tellit painaa varmaan päälle. Vanhat velat myös rasitteena. tsemppiä henkilökunnalle ja portsareille.
Mixei syntyy jälleen!!!!!
Ote heidän sivuiltaan:

<su 28.11. Mixei suljettu

Teemme sunnuntaina 28.11. korjaus- ja muutostöitä ravintolassa. Tästä syystä ravintola suljettu koko sunnuntain.>

Tuloksen näkee huomenna tiistaina. Maanantaisinhan paikka on kiinni.
Mokamokamokani: Tuloksen näkee tiistaina 30.11.
Remppahan on vasta ens sunnuntaina!
No, tulevana iltana sen näkee.
Lähtekääpä sankoin joukoin katsastamaan på tistag, den trettio Nov. uudelleen itsensä tupeerannut Mixeitä, ettei paikka kilise, kalise, kolise tyhjyyttä.
Ei siellä ilmeisesti mitään remontoitu, vaikka niin ilmoitettiin. En ainakaan huomannu vaikka yritin kovasti katsella, josko jotain piristävää ois tehty.
  • 29 / 35
  • taval. homo
  • 18.12.2004 18:13
Älkääs nyt.. kävin siellä arkiiltana, matkallani, ihan kiva paikka. siisti, löhösoffaa löytyy ja kaikkee.. viisi ihmistä ;)

Ei paikan sisustuksella ole mitään väliä, IHMISET tekee paikasta kivan, suositun jne. Jos Tre:n ihmiset vain ruikuttaa eikä käy siellä, miten ihmeessä siitä voi ikinä tulla viihtyisää? Ilman ihmisiä?

Ajatelkaa vaikka vanhaa Hki:n Mamaa, hirveä lato, pöytinä jotain tynnyreitä? Huikea suosio vuosien ajan? HÄH?
Taasen lisää valittamista Mixein tiimoilta. Nyt tresetan forumilla valitetaan, että Mixeissä palelee. Talon ilmastointi pielessä niin, että kaikissa liiketiloissa kylmä. Entisessä Mixeissä valittivat et kuuma. Mikä sitten totuus , kun uuden paikan alussa mainostettiin uutta ilmastointia mikä sinne tehty. Ja nyt puhutaankin taloyhtiön ilmastoinnista eli mikä lie totuus. Onhan siellä niitä isoja ilmastointiputkia ihan liian kanssa varsinkin alakerrassa ja ylhäällä niitä ihmeellisiä putken päitä niin et tälläinen vähän pidempi melkein saa kumarrella.
valivalivali, miksi käytte jos kerran on niiiiiin kauhea paikka???

Olen käynyt ja samanlainen paikka on kuin kaikki muutkin (hetero tai homo)...

Ja jos tiedätte että miten homma hoidetaan paremmin niin eikun oma paikka pystyyn!! ;))
Sieltä saa flunssan! OMG!!!½ Mullon kamala flunssa kun kävin siellä!
No, olihan se aika hauskaa. Voihan helvetti kun ei saatu keskustelua Mixeissä leviävästä flunssasta. Eikös täällä yleensä innostuta keskustelemaan tällaisista "asiapitoisista" aiheista, kuten esimerkiksi nyt tämä flunssa jonka uskon saaneeni sieltä. :D

Mutta siis tosissaan, ei siellä mitään flunssaa ole. Minulla on flunssa, ei Mixeillä. <3 Karhulauma. Odotin kyllä innolla kauheaa vastausryöppyä jos joku muukin sairastaa flunssaa ja haluaa täällä asiasta kertoa. Tylsät ihmiset.

- Anttinen <3
En ihan ymmärrä, miksei Tampereen baarielämästä saa täällä keskustella? Ja kun täällä mansessa on Mixei sekä gayTampereen järjestämiä bileitä, miksei niitä saa ASIALLISESTI vertailla?
Jos joku yksittäinen ihminen menee asiattomiin solvauksiin, niin eikö sitä yksittäistä ihmistä voi blokata? Jos koko ketju lukitaan niin kukaan ei saa mielipidettään esille.
Tiedän että aiheesta on keksusteltu paljon mutta se on polttava puheenaihe ;)
Itse en ole kiihkeästi minkään järjestön (TreSeta,GayTampere) puolustaja, vaan olen vaan kiinnostunut pitämään hauskaa ja kuulemaan muiden milipiteitä.