Homot reagoivat eri tuoksuihin

  • 1 / 11
  • mies-vm68
  • 10.5.2005 18:55
Uuden tutkimuksen mukaan homomiehet ja heteronaiset reagoivat samoihin tuoksuihin. Nämä tuoksut vaikuttavat seksuaalisuuteen. Heteromiehiin taas vaikuttavat eri tuoksut.

tässäpä tämä uutinen julkaistu SVT:n tekstikanavalla ( sekä myös svt.se internetsivuilla)

Homosexuella reagerar på andra dofter
Publicerad 10 maj 2005 - 15:34

Homosexuella män och heterosexuella kvinnor reagerar på samma feromoner, doftämnen som påverkar sexualdriften.


Det visar en svensk studie som publiceras i den amerikanska vetenskapsakademiens tidskrift PNAS.

Bilder tagna med PET-kamera visade på samma hjärnreaktioner hos båda grupperna när de kom i kontakt med AND, som finns i manlig svett. Heterosexuella män reagerade likartat på den kvinnliga feromonen EST och inte alls på AND.

Homosexuella kvinnors reaktioner granskas i en ännu opublicerad studie.

Eli tuoksutellaan ! Tuoksuteoriaa:)
Olisiko tässä sitten se paljon puhuttu gaydar, tai ainakin osa siitä?
Minusta tässä olisi syytä selvittää tarkemmin se, mikä on syy ja mikä on seuraus millekin.
Tästä aiheesta tullaan varmasti keskustelemaan vielä runsaasti sekä tieteilijöiden, että muiden asiasta välittävien taholla. Odotellaan kommentteja niiltä, jotka koko jutun ensin tieteellisestä aikakausijulkaisusta sen lukevat.

Eniten tässä kiinnostaa se, millaisia reaktioita ja kantoja tästä saadaan tällä kerralla aikaiseksi. Jos kävisi niin, että tutkimus todetaan tieteellisesti päteväksi ja se voidaan toistaa, niin kuinka kirkolliset piirit siihen suhtautuvat. Luojan luomassa oleva ominaisuus olisikin synti. Heh!

Juhani
Tosiaan, ennemmin uskon tuoksutekijän toimivan gaydarina kuin jonkin mystisen ja määrittelemättömän kokemuksen (joka tuoksu poislukien muodostuu vain katsojan tulkinnasta kohteen olemukseen ja eleisiin yms. lähettämiin viesteihin ja on siten vahvasti opittu tulkinta).

Jään mielenkiinnolla odottelemaan mihin tutkimukset johtavat ja mitä paljastuu, jos ja kun biseksuaalien reaktioita ja reaktioita biseksuaalien tuoksuihin tutkitaan.
Hahaa! Hullu tiedemies iskee jälleen. Vapise maailma, kun ujutan kosmetiikkaan eau de homoa kuin Jokeri Smylexiä. Tai sitten tuon markkinoille paristoilla toimivan homotutkan joka kaappaa ympäristöstä nuo hajut. Kehitystyön rahoitan myymällä sinkkuhomppeleille tarkkanenäisiä homokoiria.
Hassua, ettei tuossa tutkittu ollenkaan lesbonaisia, siis jos muistan oikein. Ketään ei taida kiinnostaa... tuossahan muistaakseni tutkittiin kahtatoista homomiestä, kahtatoista heteronaista ja kahtatoista heteromiestä.
Eli: ulkoisen olemuksen pohjalta *jotain* voi tapahtua tai jäädä tapahtumatta - eli päässä käy klik tai sitten ei, ja "viisari värähtää" tai sitten ei - ja tämä voisi selittyä tuoksukokemuksella? Vai?

Mielenkiintoista, kyllä.
Muistelen uutisessa todetun myös lesbonaisia tutkitun, mutta tulokset eivät ole olleet niin yksiselitteisiä kuin homomiesten kohdalla. Lesbonaisten tutkiminen jatkuu. Biseksuaalit ovat myös kiinnostava ryhmä. Kuinka tiede heidän kiinnostuksen kohteensa määrittelee kemiallisesti?

Tässä ovat siis kyseessä feromonit, eli aivojen eroottisiin osiin vaikuttavat kemikaalit, joita erittyy vaikkapa kainaloista tai genitaalien alueelta. Eläimiltä näitä kemikaaleja on pystytty eristämään ja jopa tuotteistamaan. Kun sonnilta halutaan latinki talteen keinolehmään, sonnin nenään ruiskutetaan aerosolia, jossa on lehmän feromoneja. Ihmisen kohdalla feromoneista on oltu useaa eri mieltä. Kenties tiedämme kohta asiasta enemmän.

Juhani