ibill

  • 2 / 3
  • Statisti
  • 16.4.2005 12:18
Jotkut maksulliset gay-sivustot käyttävät mm. tämän iBillin palveluita asiakkaidensa luottokorttimaksujen käytännön toteuttamiseen. Toinen vastaava on ccBill. Molemmat ovat toimineet minun kokemuksieni perusteella teknisesti hyvin ja luotettavasti ja ne käyttävät luottokorttimaksujen asianmukaisia turvatoimintoja.

Tosin eräs sivusto vaihtoi iBill:n ccBilliin viime syksynä, koska Visa oli kuulemma rajoittanut iBilliä operoimasta Visa-korteilla. Käsitin, että iBillin talousvaikeuksien vuoksi. Niinpä sivuston Visa-asiakkaiden piti peruuttaa asiakkuutensa ja liittyä uudelleen asiakkaaksi uuden luottokorttioperoijan ccBillin avustamana. Nimittäin näiden luottokorttimaksuoperoijayhtiöiden kanssa ei loppuasiakas usein toimi suoraan itse, vaan ostetun palveluntarjoajan tarjoamien menettelyjen (esim. liity ja eroa) kautta.

Ja sitten on yksi rajoite: Luottokortin voimassaolopäivän päivittäminen ei onnistu, vaan siinäkin tapauksessa päivitys tapahtuu eroa-liity -periaatteella, jos kyseessä on sivuston palvelun automaattinen kuukausittainen jatkotilaus (niin kutsuttu automatic monthly renewall). Mutta kertaostoksissa tämän ei pitäisi olla ongelma.

Laadukkailla sivustoilla on asianmukaiset HelpDeskit tiketteineen, ja ainakin omien kokemuksieni mukaan ne toimivat erinomaisesti ja ystävällisesti, jos vain englanti taipuu sähköpostissa. He pystyvät auttamaan näiden luottokorttilaskujuttujen kanssa, jos on jotain hankaluuksia esim. juuri tämän kortin voimassaolopäivän päivittämisen kanssa.