Niksit vähissä?Liikaa aikaa?Muuten vaan?

Katoin tossa Kuningaskuluttajaa, siinä oli jännä vinkki lopussa - jos puuro palaa pohjaan, siitä vaan sokeripalalla kattilan pohjaa hinkuttamaan ja sitten huuhdellaan!!

Oon keräilly kaikenlaisia niksejä omaan pikku vihkoseen jo useamman vihkon ja vuodenkin ajan. Nykyisin ei vaan oikein mistään tahdo löytyä kovin uutta - vanhassa toki vara parempi - onko kaikki niksit niksuteltu jo?

Onko sulla jotain hauskaa pikku vinkkiä mielessä? Kerro mullekin, heti!

Mulla on kovin paljon vinkkitarvikkeita - sukkahousuja, hakaneuloja, Pringles-sipsipurkkeja, karkkipapereita, maitotölkkejä - tyhjiä ja täysiä...
keittiöalan ammattilaisena , minä olen ainakin pohjaanpalaneet kattilat saanut vaivattomasti puhtaaksi keittämällä niissä pyykkipulveri vettä . irtoaa pohjaanpalamiset " vaivatta " , eikä tarvitse pahemmin kattilanpohjia raapia .
Yksi tosi yksinkertainen ja toimiva niksi on imuroida kaukosäätimien näppäimiä selkä kaukosäätimen ohjaamaa laitetta kohti. Eipähän laitteet sitten pillastu imurin suuttimen painellessa nappuloita, kun säädin osoittaa käsissä pois laitteesta.
Nämä ovat ehkä todella tuttuja... mutta:

Punaviinitahrat lähtevät tekstiileistä hyvin kun hieroo tahraan heti suolaa. Suola nimittäin imee itseensä värin, sitten vain huuhtelu niin puhdasta tulee.

Steariinitahrat saa taas pois silittämällä (silitysraudalla) kangasta (sen kestämällä lämpötilalla) esim. talouspaperin läpi. Steariini imeytyy talouspaperiin ja vaate puhdistuu.

Lisäksi yksi juttu mikä just nyt tulee mieleen on hopeaesineiden puhdistaminen hammastahnalla, toimii. Mutta jos haluaa välttää hinkkaamista niin ei muuta kuin tavarat alumiinifolion kanssa johonkin astiaan, mukaan suolaa ja vettä (niin, että esineet ovat upossa) Noin vuorokauden päästä tummuneet puhdistettavasi ovat kirkkaita ja aivan kuin uusia.
Ehkä yksi huvittavimmista nikseistä mitä olen ikinä kuullut:
"Jos huvipuistossa ollessasi silmä- tai aurinkolasit eivät tahdo pysyä päässä hurjimpien laitteiten kiepityksissä, siihen löytyy ratkaisu vanhoista sukkahousuista. Leikkaa sopivan kokoinen pala niistä, ja pistä taskuun. Hurjan paikan tullen vetäise sukkahousut päähäsi, ja kakkulat pysyvät paikoillaan!"
Valurautaisen paistinpannun saa puhtoiseksi paistosjätöksistä, kun laittaa pannulle reilusti ruokasuolaa ja pyöräyttää parikertaa talouspaperilla.
Parkkipaikkakolhuilta välttyy kätevästi, kun kääräisee auton vähän ennen ruutuun ajamista sukkahousuihin.

Minua aina välillä ihmetyttää, että millä hermeetillä ihmiskunta ylipäätään tuli toimeen ennen kuin sukkahousut keksittiin.

Vaan kertokaapa yksi juttu: auttaako sukkahousut krapulaan?
  • 8 / 23
  • Sheridan
  • 25.2.2005 18:00
Kertokaas mulle miten pyyhkiä pölyt pianon koskettimista ilman että kissani, koirani ja puolet naapureistani hyppivät seinille?? Yleensä vaan painelen rätillä silleen et mustilta koskettimilta ja sitten liu'utan rätin sillä kohdalla oleville valkoisille koskettimille - vaihteen vuoksi joskus aloitan matalista äänistä ja sitten korkeampiin ja joskkus aloitan korkeammista äänistä. Yleensä pidän pianon kannen kiinni jos en sitä soita mut kyllä niille koskettimille kuitenkin joskus joutuu pölyä tai jotain muuta "töhnää"...

Eikö kamerassasi ole toimintoa jolla saat päiväyksen valokuvaan? Lätkäise johonkin kohti kuvaa paperilappu johon olet kirjoittanut päivämäärän, vaikkka kellonajan ja muuta tietoa - huomioi kuvaa rajatessasi että se lappukin tulee kuvaan mukaan! Jos kuvaat ihmistä josta et erityisemmin pidä, teippaa lappu hänen naamansa eteen. Toimii aina! ;-)))
Tässä muutama niksi:

Leikkaa suora otsatukka maalarinteipin avulla. Kampaa hiukset ja kiinnitä kapea maalarinteippi otsalle niin että leikkauskohdaksi tulee teipin yläreuna. Paina teippi kunnolla kiinni hiuksiin ja irrota sitten teippi ihosta. Nyt vain leikkaat teipin yläreunan mukaisesti hiukset poikki. Hiuksenpätkiä ei putoile silmille kun ne ovat teipissä kiinni. Leikkausjälkikin on viivasuora. Toki tätä niksiä voi käyttää myös takahiusten tasaamiseen, silloin kannattaa käyttää leveämpää teippiä.

Haluatko näyttää kauniilta ja hoikalta? Etsiydy silloin mahdollisimman lihavan ja ruman henkilön seuraan. Näytät toki kauniilta ja hoikalta, kun vertailukohteena on joku sinuakin lihavampi ja rumempi. Tätä niksiä kannattaa käyttää lavatansseissa, ravintolassa ja ryhmittyessä valokuvaukseen.

Voit vauhdittaa laihdutuspäätöstäsi menemällä vaateliikkeen sovituskoppiin. Riisuudu ilkialastomaksi ja tutkaile itseäsi peileistä. Hyvillä peileillä näet muotosi niin takaa kuin sivultakin. Ehkä mieleen tulee ryhävalas? Varaudu siihen että henkilökunta saattaa ihmetellä kun itkua tyrskähdellen poistut kopista.
Joo ja tota Chironin hopeanpuhdistusta hammastahnalla ei sit kannata kokeilla. Toimii kyllä, mutta jättää pirunmoiset skraadut ja hankaa kultaukset pois ja ennemmin tai myöhemmin se mummon perintökermanekka on siinä kunnossa että se kelpaa enää saunakiuluksi. Mut se foliojuttu ( ammattilaisittain elektrolyysi) toimii hyvin ja hellävaraisesti.
Tämä klassikkoniksi on saksittu Pirkasta talteen kymmenisen vuotta sitten:

Monelle miehelle tulee juhannuksena -jos muulloinkin hinku viinaan. Mutta jos panet miehen kutjakkeen viinaksiin risiiniöljyä, johan tämä pysyy tiukasti kotona eikä mene pubiin eikä muihin kaljabaareihin itseään nolaamaan ja rahojaan tuhlaamaan. Eikä makaa kutjota sitten juhlapyhiä humalasssa.
Pirkassa tämäkin ollut painettuna, että jaksaa vieläkin naurattaa ;-)

"Saat kahvikutsuistasi iloisemmat ja rennommat kun lorautat kahvin sekaan vähän votkaa."

En juuri nyt muista "oikeita" toimivia niksejä. Niitäkin on..
Pölyt pianon koskettimista saat äänettömästi pois, kun käytät pölyhuiskaa.
Ja pinttyneemmät sormenhikiliat voi yrittää hinkata pianon koskettimista äänettömästi joko ensin painamalla kosketin hitaasti ja siten äänettömästi pohjaan, kun vasara ei iske kieltä, ja sen jälkeen rätillä hinkaten niin, että ei päästä kosketinta välillä nousemaan ylös. Tai sitten otetaan toinen käsi apuun ja sen sormilla pidetään mustaa kosketinta sen reunoilta ylhäällä samalla kun toisella hinkataan likaa pois. Valkoisten koskettimien suhteen sen päädystä voi pitää kosketinta ylhäällä. Niiden päätyreunassa voi vielä joskus olla sellainen pienen pieni lippa, joka helpottaa koskettimen ylhäällä pitämistä.
Kahvitermoksen helpoin ja paras puhdistus:

Unohda pulloharjat jms. Laita termokseen noin teelusikallinen konetiskiainetta ja sitten niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee (ei täyteen). Termos kiinni ja ravista hurjasti jonkun aikaa.

Kun kaadat pesuveden pois, termos kiiltää sisältä - toimii myös peilinä!
Vaan kertokaapa yksi juttu: auttaako sukkahousut krapulaan?"

V:niillä voi hirttää itsensä ennen krapulan tuloa ;) ...no joo...
Ystäväni äiti pitää kaikki kaukosäätimet minigrip- tmv. pusseissa, ettei ne pölyynny tai tahriudu millään tavalla.

Ei tietty toimi pianoon. Meillä ei pianoa ole jaksettu hiljaisesti puhdistaa, se on menny imurilla (sillä pienellä pyöreällä harjasosalla) tyyliin ti-di-ti-di-ti-di yleensä ylä-äänistä alaspäin. Mutta siitä ei omakotitalossa tarvinnut välittää ja koirakin asui ulkona.

Sanomalehtipaperista taitellaan näppärästi kompostipussit.

Ei nyt oikein tule mitään mieleen sen ihmeempiä, vaikka minulla käytännönihmeenä taipumus keksiä kaikenlaista niksiä arkipäivään...
Miten siitä sanomalehdestä saa oikeasti toimivan kompostipussin? Siis sellaisen, joka pysyy "pussina" ja jonka voi myös kantaa helposti kompostiin? Onko jotain hyviä ja toimivia taittelumenetelmiä?

Kiitos.
Ei kannata niistä sanomalehdista alkaa pusseja vääntää. Hanki jostain 3-5 litran kannellinen muoviastia. (Pieni koko ja kansi pitävät hajut ja banaanikärpäset loitolla.) Paljon kätevämpää vaan kiikuttaa koko astia tyhjennettäväksi, minkä jälkeen astia pestään ja sitä voi käyttää ikuisuuksia -tämän vuoksi ei mielestäni ole kovin paha ympäristörikos, vaikka joutuisit ostamaan ihan uuden astian. Näin jouduin itsekin tekemään, vaikka olisinkin mielummin tähän tarpeeseen ottanut jo käytetyn yksilön. Muistaakseni Tarjoustalosta löysin omani.
Ainakin pääkaupunkiseudun YTV:n ohjeiden http://www.ytv.fi/jateh/kodin/bio.html mukaan biojäte pitää aina pakata jo kotikeittiössä, jotta ulkona oleva jäteastia ei likaannu liiaksi, ala haista ja vielä pakkasella jäädy. Pakkaamiseen kelpaa mm. sanomalehti. Kunhan pakkaus maatuu. Lisäksi on hyvä, jos pakkaus itse imee jonkin verran kosteutta biojätteestä. Näin keittiössä oleva biojäte on kuivempaa ennen ulosvientiä.

Meikäläinen yksinkertaisesti ottaa isohkon vanhemman ei-nidotun lehden, tässä tapauksessa espoolaisen Länsiväylän, nappaa siitä yhden osan, avaa osan isoksi aukeamaksi niin, että on useampia päällekäisiä aukeaman kokoisia sivuja päällekäin, runttaa sen keskeltä taitteen kohdalta biojäteastian pohjalle ja kääntää loput aukeamasta astian reunoille ja viimeistelee tötterön aukon vaikkapa kääntämällä ylipursuavat lehdenosat alas astian ulkoreunaa vasten. Siihen jää kuitenkin aina sopivankokoinen aukko, josta perunankuoret yms. jätteen saa helposti nakattua paperitötterön pohjalle. Ja kun tulee aika viedä tötteröpussi ulos, ei muuta kuin yläosan liepeet yhteen ruttuun nyrkkiin ja pussi ulos kiinteistön bioastiaan. Sen kummemmin en pussin suuta sido, kun se kuitenkin kestää hyvin ennen biojäteauton noutoa.

Jos taloyhtiöllä on pihalla oma komposti, silloin ei biojätteen pakkaamista tarvitse tehdä keittiössä, kun jätteelle ei ole olemassa mitään välivarastointipaikkaa pihalla, vaan se päätyy suoraan kompostiin.
Kaukosäätimestä patteri pois ja märkää rättiä tahi imuria (jes, voi ottaa kaksimielisesti, kuin vain).

Eikö pianon voisi puhdistaa teippaamalla huopatyynyjä sormiin ja soittamalla jonkun biisin, jossa käydään kaikki näppäimet läpi. Huvi ja hyöty.

Dildon päälle kortsu, niin ei tartt... eiku väärä osasto. Tai siis sukkahousut.
Allaolevat "niksit" otin talteen joskus sapfon postituslistalta, nyt laitan ne kiertoon ja hyötykäyttöön teille kaikille ;) Ei muuta kuin kokeilemaan!

Aurinkoa!
________

Oletteko tulleet ajatelleeksi, että sukkahousuthan kestävät oikeastaan kaikkea muuta paitsi ei sitä, mihin ne alunperin on tarkoitettu... ;)

Sähkökiukaalle heitetty vesi valuu turhan nopeasti kivien välistä pois ja löylyn määrä vähenee. Mutta jos lisäät löylyveden joukkoon pari tusinaa käytettyjä sukkahousuja on tuloksena pitkät ja pontevat löylyt.

Aloittelevan jääkiekkoilijan on vaikea luistella ja kuljettaa kiekkoa samaan aikaan. Mutta jos pujotat sekä kiekon, että mailan samoihin sukkahousuihin,pelaaminen helpottuu huomattavasti.

Tee saksennirkolla reikä sukkahousujen molempiin kärkiosiin. Laita sitten sormi toiseen reikään ja kynä toiseen. Näin sinulla on kätevä harppi. Ps.Mitä isommat housut, sitä isompi ympyrä.

Usein on vaikea muistaa mille videokasetille mitäkin on nauhoittanut.Pujota sukkahousuihin ne kasetit, joihin et ole nauhoittanut "Kauniita ja tohkeeta" ja jätä ne sukkahousuitta, joihin olet jo ohjelman nauhoittanut. Näin nauhat eivät mene sekaisin.

Nykyaikaisten pankkisalien räikeänkirkkaat valot aiheuttavat iho-ongelmia herkkähipiäisille. Siksi kannattaakin vetäistä pankin ulkopuolella sukkahousut päähän ja rynnätä nopeasti sisään toimittamaan asiansa.

Mene keväällä puutarhaasi ja pujota pieni omenanalku sukkahousuihin irrottamatta sitä puusta. Anna omenan kasvaa kesän ajan ja poimi se syksyllä puusta. Näin saat ystäväsi hämmästelemään, miten ihmeessä se (omena) on sinne (sukkahousuihin) saatu.

Vanhat, väljät bensakäyttöiset ruohonleikkurit sauhuttavat usein paljon. Tunge palloksi puserretut sukkahousut leikkurin pakoputkeen. Sauhu ei siitä vähene, mutta pääset eroon vanhoista sukkahousuista.

Irtileikatusta sukkahousun kärkiosasta saat kätevän kuonokopan erittäin heikkoleukaiselle koiralle.

Uuden auton lamput häikäisevät helposti. Voit välttää tämän sullomalla etulyhtyjen umpiot täyteen sukkahousuja. Näin valot himmenevät huomattavasti ja vastaantulevat autot ovat kiitollisia.

Hammaslangalla on paha tapa katketa ja juuttua hampaiden väliin. Kääri sukkahousut rullalle ja pujota ne sieraimeesi - kyllä siinä hammaslankavaivat unohtuvat!

Monet joutuvat talven tultua hiekoittamaan pihapolkunsa yhä uudelleen ja uudelleen. Ja hiekkaa kuluu. Parempi tapa on kaataa puoli kiloa hiekkaa sukkahousuihin ja levittää ne polulle. Kevään tullen voit kerätä sukkahousut ja hiekat talteen ja käyttää ne syksyllä uudelleen.

Syö joka aterian jälkeen sukkahousut. Näin saat (ulostustasi
tarkkailemalla) selville, kuinka kauan kunkin ruoan sulatus kestää.

Tuulikellot ovat kivoja, mutta niiden melu voi käydä hermoille. Täytä 4-5 sukkahousun kärkiosat makkarankuorilla, niputa ne yhteen ja ripusta terassin katosta roikkumaan. Siinäpä näppärä, mutta äänetön tuulikello.


Ja ettei menisi ihan sukkahousuiluksi, niin muutama muukin "niksi" tähän loppuun...;)

Vanhoista puhelinluetteloista saat kätevästi osoitekirjoja. Viivaa vain yli kaikkien tuntemattomien nimet.

Kun luet kirjaa, revi lukemasi sivut irti. Näin säästät, koska sinun ei tarvitse ostaa kirjanmerkkiä. Irtonaisia sivuja voit käyttää ostoslistoina.

Ei kannata ostaa kännykkää vain siksi, että muillakin on. Voit hämätä toisia luulemaan, että sinulla on kännykkä pitämällä autoa ajaessasi kädessäsi vanhaa TV:n kaukosäädintä ja ajelemalla välillä holtittomasti kaistalta toiselle.

Poraa reikä jääkaappisi oveen. Näin voit aina varmistua siitä, että valosammuu sulkiessasi oven.

Vältä pysäköintisakkoja ruuvaamalla autosi rekisterikilvet irti ja ottamalla ne mukaasi aina, kun pysäköit autosi.

Lisää mattojesi käyttöikää rullaamalla ne ja säilyttämällä niitä autotallissa.

Pysäköintisakkoja voit vältellä myös irrottamalla tuulilasinpyyhkimet varsineen kun pysäköit autosi.

Ota roskiksesi mukaan supermarkettiin, niin voit roskista päätellä, mitkä asiat sinulta ovat lopussa.

Säästät vesikuluissa välttämällä peseytymistä vedessä. Kääri sen sijaan itsesi ilmastointiteippiin. Lika lähtee irti irrottaessasi teippiä.

Hiusgeeli on kallista. Käytä sen sijaan marmeladia. Kesällä kannattaa varoa mehiläisiä.

Säästä laastariasi. Sen sijaan, että vahingossa viiltäisit sormeesi ruokaa laittaessasi, pyydä jotakuta toista pitämään vihanneksista kiinni, kun sinä leikkaat.

Uimahallissa käyminen maksaa. Sen sijaan voit matkia uimahallissa käyntiä täyttämällä kylpyammeesi kylmällä vedellä, kaatamalla siihen klooria ja
virtsaamalla siihen ennen, kuin menet veteen.

Kuse uunipellille ja laita se pakastimeen. Jäätynyt kusilevy on helppo ja nopea sujauttaa vittumaisen naapurin postiluukusta.
Tuulia kirjoitti: "kuse uunipellille ja laita se pakastimeen. Jäätynyt kusilevy on helppo ja nopea sujauttaa vittumaisen naapurin postiluukusta."

Ei mutta tässäpä kätevä vinkki! Ehkä voisi tehdä myös patukan mallisia ylläreitä jätettäväksi vaikka v-mäisen kaupan kassan iloksi tms...